Přihlásit se RYBICKY.NET »

Osvětlení do středního akvária (51 - 150 l)

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Přejít na předchozí stránku 65 Žádná další stránka   1  
Osvětlení do středního akvária (51 - 150 l)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala
no do krytu se dá jednoduše přišroubovat nebo vlepit světlo pod kuchyňskou linku takové to tenké trochu větší než je zářivka sama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gerrik
To já jsem měl taky standartní kryt, ale s trochou šikovnosti jsem ho upravil pro dvě zářivky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik
Hmmm to je problem vetsiny krytu:(, tim padem asi i to posunuti patic na dani delsi zarivky taky neni moc realne vid?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ultima
jn,ja mam cely koplet a zarivku vbudovanou do krytu tak ze dalsi pridat nemuzu sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gerrik
Nejde o to kde sehnat, ale o to že nejspíš máš trubici cca 45 cm dlouhou, a ta se vyrábí pouze v 15 W. Já mám podobné aqua, a do krytu jsem musel doinstalovat ještě jednu 15W. Teď tam mám 1x830 a 1x840 Narva
Jde o to jestli kryt muzes upravit na jinou delku zarivky, ci pridat jeste jednu zarivku? A nejspis mas T8 zarivky vid?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ultima
no jo ale kde ji sehnat?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala
no nejspíš máš nejakou glo ta není dobrá chce to tak 30-35w klidně i 40w
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ultima – osvětlení pro 54l akva
poradte prosim vas ,kolik watu pouzit pripadne kde sehnat trubici 45 cm dlouhou.dotem mam 15w coz neni dostacujici.diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - Norton – 4 Sahula
Věřím, že to máš dobře promyšleno. Pokud budeš potřebovat cokoli v krytu udělat, třeba měnit záživku, bude potřeba silikon"odlouplat". I tak však, v zájmu bezpečnosti doporučuji patice "voděodolné" ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sahula
no voděodolne patice tam davat nebudu.. dam pod krit sklo a utesnim ho silikonem tak by se tam voda nemela dostat.. ani vlhkost
mer radsi vickrat, at nemusis do kramu pro kratsi trubice, ep a patice :) :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Norton – 4 Sahula
Počítej, že voděodolné patice Ti přidají tak 3 cm z každé strany (podle typu), takže zářivka i s paticemi bude mít třeba těch 65cm. Uvažoval bych skutečně o dvou trubicích. Pokud se vejdou 18W, tak použij ty. Ovšem doporučuji staré dobré pravidlo: 6x měř a 1 řež... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sahula
akva mam široke 65 takže očítam že to vyjde akoat kastlik na zarivky budu delat široke zaroven s šiřkou akvarka tak to snad bude dobry
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pansuu – -Norton
Tak tak... smich smich Zářivky už jsou na cestě.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Norton – pro Sahula
Pro méně náročné rostliny to určitě stačit bude, ale počítej s tím, že při šířce akvária (odhaduji) 60cm ti budou po stranách "čouhat" patice zářivky. Pokud uvažuješ o estetickém krytu, což takto zkusit dvě 15W 437.4 mm? Světla bude až až a v případě potřeby lze kombinovat různé druhy zářivek, či jednu vypnout.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - sahula – jake osvetleni na 52 l akva
Chci se zeptat jake osvetleni mam tak mit na ciste 52l akva. Mam delam jednu zarivku 59cm a 18W staci to?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 64 ...... [65]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 56425x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13533?od=3201