Jaké ryby k neonkám?
No neviem či je zrovna dobrý nápad mať len 4 mrenky
Aj v atlase je uvedené aspoň 8 kusov, pod 6 kusov by som určite nešiel
Z vlastni zkusenosti vim, ze ty parmicky jsou trochu problem - jakmile nektera rybka onemocni, je slabsi, nebo vyrazne mensi, tak ji terorizuji, ale obecne, pokud ty neonky nebudou zavojnaty, tak v pohode - nebal bych se teto kombinace. Maximum do 72 litru bych videl tak asi na 4 parmicky a 10 neonek +- ..
0 04.10.2010 21:43 mili – Capoeta tetrazona a Paracheirodon axelrodi spolu??
chcem sa spytat ci je mozne chovat Paracheirodon axelrodi s Capoeta tetrazona v jednom akvariu?? ak ano kolko kusov tetrazon a neoniek je mozne chovat v 72litrovom akvarku ??
Starší reakce
Starší reakce
Velmi dobrá poznámka
.
nakup jich prozatím jen pár, tak půlku než co ti radí a časem přidáš další, podle toho tak to bude zvládat nádrž a taky poznáš jestli jich je tam moc nebo ne (možná, hodně lidí to nepozná)
Výběr ryb je bez problémů, ovšem počet je šílený. Dát do 120ti litrové nádrže 80 ryb je mírně řečeno hloupý nápad. Počet bych zredukoval na cca 25 neonek a 10 panceřníčků. A hlavně dostatek rostlin.
0 23.05.2010 18:18 MeTz Je to dobrý výběr,ale uber ryb.Dal bych 30 neonek a panciků bych dal tak 15.
0 23.05.2010 18:09 Cloudy – Tetry neonové a pancéřníčci
chtěl bych si do 120ti litrového akvária dát tetry neonové (60) a pancéřníčky tmavé (20).Je to dobrý výběr?!
Starší reakce
0 20.04.2010 19:32 Mun Dlho som choval prisavku thajsku (gyronocheilus aymonieri) s neonkami v akvariu (70x40x30) a absolutne si NEZAVADZALI,neprekazali... co sa tyka ale vacsich ryb, po napr. okrasnych karasoch, skalaroch, diskusoch, vseob. rybam nad 4-5cm, bude po nich startovat a utocit na ne, stresovat ich...
Starší reakce
promyslím to nechám to projít schvalovacím procesem a uvidím
to by mi mamča dala teda nedala
čističe si představuji že požere nějakou řasu co se objeví na listech nebo skle kam se nemůžu pořádně dostat. Na dno mám zvon a kýbl
Každá ryba upřednostní stravu s jednoduchým přístupem. Takže budou bez problémů přijímat i umělou stravu už od mala.
Ani takovéhle fešandy:
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_ramirezova ? OK, nebudu provokovat.
Nevím, co přesně si představuješ pod výrazem "čistič", já většinou akvaristu s kýblem a hadicí. Jinak na dno mohou být nějací pancéřníčci, s řasami pomohou třeba otíci (krunýřovec jednopruhý) nebo nějací šneci.
to jsem četl, ale co když jim dojde řasa dokud jsou malé??? To potom žerou běžné krmivo???
Ony stejně jako řasožrouti fungují jako mladé. Ty starší už jsou zmlsanější a žerou běžné krmivo.
0 30.03.2010 19:02 R Silent [5949] Thajka ti jako čistič moc fungovat nebude. Na řasy taky moc není, to už jsou lepší SAE.
Naprosto souhlasím. Thajka se k takhle malým rybkám moc nehodí už pro svojí velikost a poměrně neurvalou povahu. I když jim nebude přímo ubližovat tak je bude minimálně plašit a neonky budou vybledlé a v permanentním stresu což je už krůček k oslabené odolnosti vůči chorobám.
K neonkám by se hodily třeba nějaké cichlidky, ale s tou thajkou nevím nevím.
jo blbe jsem to precetl..
tak jina zkusneost s cichvcema..;) Vidam je jak se odobavaj.. Clovek by rekl, ze pary,ale ono ne.. 2 samice nebo 2 samci spolu krouzej a odobavaj se.. ten druhej se vzdycky necha postuchovat jako by jim to delalo dobre.. mozna to tvymu cichvaci chybi od jinyho cichavce,tak se necha od prisavky.. .)
Otec ma prisavku a to je mrcha nejvetsi, utoci na vsechny ryby kolem sebe..i na vetsi ancistruse..
Co se tyce cihavcu..mam jich 10 a k tomu nejak dalsi ryby vcetne 10 neonek, mecovky apod....nevidel jsem,ze by cichavec sel po nekom jinem nez po jinem cichavci..
on se nechá,protože ho to nebolí,ale muže mu to ublížit,když z něj slízne moc slizu
,já mám hodnou přísavku,je to flegmatyk,na nikoho neutočí a spí s mřenkama nádhernýma a to má 15cm
tak,tak,přísavka thajská jde po slizu ostatních rybek,takže bude furt lumpačit
0 30.03.2010 14:05 radim – Re: BAKrv
ta prisavka ti pude po všech větších rybach, ktere se neumí pořádně bránit...a čím starší tím je to větší mrcha..
Mám 11 neonek a rád bych k nim dokpoupil 2-3 ks nějakých větších ryb. Mám číchavce (ty někomu daruji) a přísavka mi je dost napadá. Jaký větší druh by jste mi doporučili. Přísavky bych se nerad vzdával
Starší reakce
0 17.02.2010 10:41 Petr – Re: Yirka
OK, jeste uvidim, ale aspon znam neci nazor na vec
V tom případě bych se nebál ani těch tebou plánovaných čtyř.
mám 100L akva v něm 10 neonek červených, pár čichavců zakrslých, pár perleťáků, 8 parmiček mechových a dva pancíky a je klid a pohoda. Neonky si plavou po celé nádrži, málokdy je vidím v hejnu, většinou jen tehdy když se zhasne osvětlení nebo syn praští do skříně pod akvariem.
0 17.02.2010 10:20 Petr – Re: Yirka
Mam tam 6x Razborka trpaslici a 15 krevetek red cherry. Ze je lepsi je mit v hejnu vim, ale zase nechci, aby tam byli "nespokojeni" ve vetsim poctu. Nejdrive jsem uvazoval o 4, ale pak jsem si rikal, aby se, az vyrostou, neutlacovali
Trošku záleží na počtu ostatních rybek, ale zas normálních okolností bych klidně dal 3. Méně asi ne, je to přece jen skupinová ryba.
0 17.02.2010 10:06 Petr S dovolenim vyuziji zijici diskuze, abych zbytecne nezakladal novou. Kolik Krunyrovcu jednopruhych si mohu poridit do 38l akva? 2, 3, 4? Chtel bych tam neco na oskrabavani rasy ze skla a tohle je asi ten nejmensi prisavka, ktery se da sehnat
Diky
No, řekl bych že zrovna modří jsou jedni z nejméně snášenlivých. Pokud chceš klidnější tak opravdu perleťové nebo zlaté.
Ještě by se dalo uvažovat o nějakých cichlidkách, ale až do delší dobu bezproblémově fungujícího akvária, jsou dost citlivé na kvalitu vody.
0 16.02.2010 22:55 Sirah uvidim co sezenu ve sklorexu ;)
Mě se treba líbí modry (ale fakt ten modrý)
Ale k neonkam bych asi radši zvolil medového nebo zlatého
(kvůli barvě)
0 16.02.2010 22:41 PPro – Re: Sirah
akarku zelenou
0 16.02.2010 22:35 Sirah dobra, diky za rady
jen ted jake ;)
Myslim, že tvé obavy jsou přehnané
Kup si čihavce neboj
Tuhle sestavu jsem měla minulý rok ve stovce.Ty perleťáci mi připadali jako pohodáři.Byli to dva hodně velcí samci,vymněnila jsem je za akvárko
,cosbíci se třeli a tak už tak pohodoví nebyli.Ale žádné menší rybky jsem s nimi neměla.Neonky se dobře seženou na burzách.
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 13
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 15070x