Jaké ryby k neonkám?
Jestli tam jeste mas tu skalaru a 4 prisavky, tak uz zadne. Az se tech nevhodnych ryb zbavis tak potom neonek klidne jednou tolik
Kolik se da dat neonek do 100l aby to bylo v pohode? Mam jich zatim 16, ale chtel bych vice. Aby to nebylo zas moc. Diky
Starší reakce
A proč by biodiverzní akvárium mělo vypadat blbě? Pokud se teda ty ryby nebudou zrovna žrát...Pokud se najde nějaký rozumný interval teplot pro všechny přijatelný, je neonkám celkem jedno jestli plavou obyčky s červenými, zelenými či černými... nevím jak modrými, ty jsou přece jen drobnější...
Dá se to, ale bude to vypadat divně (teda chtěla jsem napsat blbě, ale pak mi to přišlo vulgární. Ale bylo to výstižný
)
Netříštil bych to a šel cestou posílení stávajícího druhu.
Ahoj, chci se zeptat zda se da dat do jedne nadrze vice druhu neonek? Diky
Starší reakce
Proč se ptáš, když jsi to už udělal?
Kombinace prcků a větších ryb má ještě jeden zádrhel. Blbě se krmí. Takže buď jsou jedny hladové a druhé přežrané, nebo jsou přežrané všechny a voda zasviněná krmivem ...
A osobně si myslím, že ti razborky ten skalár sežere.
Všeho do času.
Libore - pokud tady chceš dělat osvětu z pojmů, pak zkus založit samostatné vlákno - něco jako třeba k cyklistice
...
to, že si lidi s dvaceti_litrovou nádrží myslí, že hejno je sedm rybek, neznamená, že to rybkám vyhovuje - to byl smysl mé odpovědi
...
tak neonky centralne hejno. 1 preživší skalár, no doniesol som 11 razboriek a vyzerá to byt OK... Tetry sa držia pekne pokope aj razborky maju svoj huf.
Jak je to akvo koncipovaný? Neonky jako centrální hejno, co další osádka?
Starší reakce
Pokud udržíte čistotu, bez problémů...
motýlek napsal: no - třeba k tomu, že hejno není 30 rybek ...
Pokud je tedy zaveden pojem "hejno" v případě většího množství menších i větších ryb, pak těžko lze předpokládat, že 30 rybek je třeba stádo. Ale problém je v té velikosti nádrže a podmínkách v ní. Takže těžko lze argumentovat počty vyskytujícími se v přírodě... to byl smysl mého dotazu...
Tak já netvrdím, že je to potřeba, ale takové několikatisícové hejnko neonek v obří nádrži, jaké bývají ve veřejných akváriích, to by vypadalo pěkně, ne?
30 neonek udělalo v mojí 450l nádrži pěkné hejno, díky přítomnosti velkých ryb se zatím drží pokupě.
Netřeba kupovat jich stovky.
Stovky, tisíce nebo desetitisíce neonek je jistě super, ale musí tomu odpovídat velikost nádrže.
no - třeba k tomu, že hejno není 30 rybek
...
vždyť to píši - samozřejmě to je trochu jiná kategorie ... odchovávám to v nádrži se dnem a rostlinami - jen na předním okraji 10 cm bez štěrku - kvůli čištění ...
Oni jsou vhodně méně, tedy jsou vzrůstnější a chtělo by to delší rozplavbu, aby se tam mohlo to hejno posílit na trojnásobek, kde by mohl být předpoklad nějaké hejnovosti, což u tvého rozměru nebude to pravé ořechové. Kdežto modrým bude ten tvůj délkový rozměr vyhovovat daleko lépe.
Noo odchovňa je jedná vec ale spoločenské akva s nejakými rastlinami, dekoráciami, normálnym substrátom je podĺa mňa niečo iné.
V predajňách tiež majú v jednom akva aj 20 pestrencov a iných teritoriálnych rýb ale do domáceho by som nedoporučoval.
Ale to je samozrejme len môj názor
Zatím bych nepřidávala nic, nech to pořádně zajet. Později spíše vyměnit ty neonky za modré případně razborky.
Na neonky hodně blebej rozměr, ty bych nepřidával, se by spíš hodilo hejno neonek modrých.
0 28.04.2016 17:16 lemans Ahoj, máme 1,5 měsíce založeno akvárium, 90 litru, v něm 10 neonek obecných,5 pancernicku zelených, 2 ancitruse a 1 bettu. Pridali byste jeste nějaké rybky?
motýlek napsal: ...v přírodě tyhle hejnové rybky žijí po tisících ...
A tato argumentace je dobrá k čemu???
klidně ... zrovna tuto zimu jsem si množil obyčejné neonky - v odchovně (80cm, 40 litrů) jich dorostlo do 3.5 cm asi 120 - opravdu hejno
... samozřejmě to je trochu jiná kategorie - výměny 2/3 vody dvakrát týdně - ale stačil na to bublifuk ...
v přírodě tyhle hejnové rybky žijí po tisících ...
Vcera som prave dal skalara preč, ale asi ho donesiem pretoze tam chyba a dokupim druheho. Tak ak je to OK 1 pár skalarov k neonkam to si ma potešil.
Dovod predaja surne potrebujem miesto, ale asi to este počká. Akvarko je teraz vo forme. Ako nahradu som chcel 60x30x36v style ADA...
50 neonek je ok. A to že se bojí a drží hejno je dobře, vypadá to líp. Akorát skalárů by to chtělo aspoň pár. Ideálně skupinu, ale na tu nemáš místo.
Akvárium je na prodej? Pročpak?
90 neoniek červených do 180l akvária? Určite?
no hlavně je špatně malý počet hejnových ryb ... chce to dobrou techniku a alespoň 90 kousků ...
Jedna skalára je opravdu špatně, ale pokud chceš někoho na soudržnost neonek zkus třeba jednu bettu
Jeden exemplář ryby je dle mě týrání ... zvlášť u ryb co se lépe cítí v hejnu, jako skaláry. Nemluvě o tom, že on může vyrůst klidně 20 cm na výšku, takže tam bude jak v kýblu, ani se pořádně neotočí. Nebo zakrní, což je také špatně.
Starší reakce
Už jsem ti odpověděl na SZ.Jaké neonky a počty,čeho je kolik.Mečovky určitě ne.
EDIT-dej tady fotku akvária
Nic dalšího tam už nedávej.
Mečovky rozhodně ne a pro neonky je to ha hraně, tedy nejsou-li to neonky modrý.
afc1886 napsal: A do jak velikého akva?
Akva mam 54l.Nebo nechat jen ty neonky a pavi ocka at maji dostatek prostoru??
diky za rady
0 10.04.2016 18:06 Lidka – snesou se?
můžu k neonkám a pavím ockum dat mecovky??snesou se tyto rybky?diky
na podzim si neonky namnož a postupně přidávej ...
Chtělo by to prezentaci, ať se vidí jak to akvo vypadá, aby se mohlo radit cíleně.
Nespěchej,těch neonek už tam je celkem dost.Já bych už nic jiného nedával,ale přitlač na těch rostlinách.
0 10.04.2016 15:08 dušan tak ted mám v akvárku 50 neonek a 6 pancéřníčků.chtěl bych tam dát ještě nějaké rybičky ,které se zdržují v horní polovině akvárka.prosím poradte
Tak to máš možností dost. Já bych také přidal neonky + malé hejnko nějakých pancéřníčků. A víc kytek.
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 13
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 15070x