Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Rostliny do popředí akvária

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Výběr rostlin 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Rostliny do popředí akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2013 16:36 amrtin Re: darka
Fotka k příspěvku Ale pozor!Fytosel má na první fotce emerzní formu,submerz vypadá takto,viz foto.Je to super rostlinka jako kobereček a pro krevetky ahoj

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2013 15:22 Žena darka [538] Re: Aforte
Marsilku nabízí třeba Fytosel ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2013 13:41 Muž Aforte [623] Re: Ciffik
Mně ten echinodorus quadro.. nešel pod 15W. Ta marsilka je dobrá a dobře vypadající volba, ale špatně se shání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2013 10:29 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: luckyway
v setové 54l s 15w zářivkou to na kobercovky moc není, buď tu marsilku, nebo třeba ehinodorus quadricostatus...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2013 09:03 Muž Aforte [623] Re: luckyway
Záleží na osvětlení. Pokud máš více než 15W volil bych glossostigma elatinoides, pokud ne, tak marsilea hirsuta.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2013 04:02 cartimandua Re: luckyway
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2013 22:25 Muž luckyway [5]
Muzete mi poradit, jakou rostlinku do predni casti 54l aqua? Jde mi o to, abych predek nemel uplne prazdy a aby mi nevyrostla a nezakryla stredni a zadni cast. Neco opravdu nizkeho. Nechci mech. Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 18:20 Muž lojzalojzovic [327] Re: hanzys
mě se líbí tahle
rybicky.net/atlasrostlin/staurogyne

nebo
rybicky.net/atlasrostlin/lilaeopsis_brasiliensis

ale je jich v atlase fakt víc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 16:18 R Muž vaclav [14892] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: hanzys
rybicky.net/atlasrostlin/hledat/
Zadej si parametry které se ti hodí a vyjede ti seznam použitelných rostlin.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2013 12:50 hanzys – Jaké rostlinky do středního akvaria
Zdravím chtěl bych radu jaké nenáročne rostlinky do popředí společného akvária by ste mi doporučily? ;-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 15:30 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: petulinakk
Tahle věta se generuje automaticky u rostlin řazených jako jezírkové. Nicméně ve všech dalších odstavcích je popsán její v akváriu dobrý růst.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 15:13 Žena petulinakk [2017] Re: Johan
Děkuji za vysvětlení, to že S. parviflorus je vlastně synonymum jsem si popravdě nevšimla stydim

Věta která je v atlase: "Tato rostlina není příliš vhodná jako akvarijní rostlina, hodí se ale do venkovních jezírek" je opravdu u obou, ale pokud roste v akváriu dobře, je možná škoda že některé lidi může odradit od toho aby si jí koupili.

Jinak já jí mám v měkké vodě a roste také pěkně.
Tak jsem ráda že mi vydrží :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2013 22:37 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: petulinakk
V akváriu roste velmi dobře (já jí pěstuju v tvrdší vodě na světlém místě). V atlasu je vedena jako jezírková, kde se dá též pěstovat, ale synonymum S. parviflorus (což je to samé) už jako akvarijní. Je to jen z důvodu, že když někdo hledá rychle jezírkové rostliny, aby také něco našel.

Emersně brzy kvete a vytváří hodně semen. Také vytváří rostliny na květním stvolu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2013 22:05 Žena petulinakk [2017] – Samolus valerandi
Samolus valerandi - chtěla bych se jen zeptat jaké zkušenosti máte s touto jednoduchou, ale krásnou rostlinkou.

Mám jí v akvárku asi půl roku, podle zdejšího atlasu není vhodná jako přímo akvarijní, tak furt čekám kdy chcípne :-) a ona nic, krásně se rozrůstá a aspoň prozatím se jí daří dobře.

Podle atlasů je naprostá většina nádrží ve kterých je (byla) archivovaných, tak těžko posoudit jakou má "trvanlivost" :-)

Jakou s tím máte zkušenost?
(Mám na mysli samozřejmě zkušenost s pěstováním v akváriu, při vyhledávání v diskuzích jsem koukala kolik z vás jí má emerzně :-) )

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 17:32 Muž snehulda007 [850] Re: Elizz
Nemáš náhodou ancíky? Těm totiž echináče moc chutnaj... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 17:25 Muž grunda [1781] - Cichlidy
podle mě mají ty Echináče moc malou vrstvu písku a zbytečně dlouho svítíš. Jinak na podmínky které máš, tak si myslím, že ti půjde jen tahle kytka: rybicky.net/atlasrostlin/lilaeopsis_brasiliensis
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 16:45 Elizz Re: grunda
Mam klasiku set 100l. Umistené v obývacím pokoji s jedním oknem na severní stranu vedle akvária. Hnojení: tekuté a kuličky od Rataje. CO2: ne. Dno: akvarijní písek 3-5mm. Světlo: zařivky od Rataje s vysokým podílem červeného záření T8, 18W, 60cm.Svítím cca 12hod za den. Rybí osádku tvočí převážně mečovky, mřenky a parmičky.
Moc děkuji za odpoved!
PS: proč mi nejdou ty echinodory vždy zežloutnou a listy se začnou rozpadat!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2013 16:17 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Elizz
začni tím, že napíšeš jaké máš světlo, jak velké akva, kde máš světlo umístěné, dáváš CO2, hnojíš, jaké máš dno atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2013 15:58 Elizz – kytky
Ahoj, nevíte o rostlinkách, které by se snadno sázeli a rychle rostli plazením po dně. Děkuji. Vakváriu mi nefungují echinodory to mame už vyzkoušené (ale nevím proč???) Jinak ostatní rostlinky docela ujdou jen nemají moc velký vzrůst a i přes zaštipování se vyholují na stonkách . Děkuji předem za odpoved Elizz

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2012 17:35 R Muž vaclav [14892] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Beastie
Já je mám také rád, ale z akvária jsem je už dávno vyházel. Mladí nevadí, dospělí už ano. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2012 17:31 R Muž romant [28001] Re: Beastie
Beastie napsala: ...zkusim spis najit kytky, co mi nebude nici a jist :)
Mrkni se na Kryptokoryny a Hnědovky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2012 17:28 Žena Beastie [338] Re: vaaclav
ale ja ji mam docela rada, to by byla skoda...zkusim spis najit kytky, co mi nebude nici a jist :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2012 17:23 R Muž vaclav [14892] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Beastie
Ancíka někomu darujte. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2012 14:48 Muž Drahoš . [389] - RostlinyRe: Beastie
rybicky.net/atlasrostlin/vesicularia_christmas tato rostlina potřebuje málo světla dá se uvázat na kořeny kameny atd
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2012 11:24 R Muž romant [28001] Re: Beastie
Zkusil bych rybicky.net/atlasrostlin/sagittaria_pusilla , ale jak píšu zkusil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2012 11:12 Žena Beastie [338]
Zdravím, mám nešťastné dno v akváriu - černobílý mix, vysoká zrnitost. Měnit to teď bohužel nemůžu. Chtěla bych nějakou květinu do popředí, nízkou, minimální světelná náročnost ( roste to pod anubiasem + mám jen 0,3W/l) a rychle rostoucí

Vallisnerie se nelíbí ancíkovi, pořád mi je vysazuje, plus jim nevyhovuje ten štěrk. Napadl mě nějaký nižší šípatkovec, nebo tam dám třeba mech, aby mi to pořád nevyplavávalo ze substrátu. Snažím se znovuzasadit ludwigu a nedaří se mi, kdykoliv mi kolem ní projde ancík, už je zase venku.

Nějaká zkušenost by byla skvělá. Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   19.07.2012 10:24 Muž Drahoš . [389] - RostlinyRe: Drahoš.
Fotka k příspěvku aktuální foto po měsíci kdy jsem zasadil Micranthemum umbrosum a v aq mám kančíky♀♂ + 20 mladých :-D :-D :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 18:41 Muž Drahoš . [389] - RostlinyRe: Filip980
to máš pravdu je to banda terorizují ryby i rostliny možná půjdou z domu potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.06.2012 17:48 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: Drahoš .
Určitě by mohla růst, ale s těmi kančíky to není dobrá kombinace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 17:38 R Muž vaclav [14892] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Drahoš .
Je to poměrně nenáročná rostlina takže ti s největší pravděpodobností poroste dobře. Jen si myslím že to není vyloženě rostlina do popředí . :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 08:56 Muž kortezhugo [983] Re: Drahoš .
Ci bude stacit? -to neporadim este som ju doma nemal.Ale poradim ze ak nebude stacit tak miesto toho Bacopu monnieri.

PS:Som asi jeden z mala co to ma nasedene v predu. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 08:21 Muž LiborSprysl [9015] Re: Drahoš .
Sajkám chutnat bude....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 21:32 Muž Drahoš . [389] - Rostliny – Micranthemum umbrosum
má někdo zkušenosti Micranthemum umbrosum jak roste a hlavně kdo jí pěstuje kolik světla má ve svém aq . já mam na 250 litrů 120w jestli mi to bude stačit tolik světla. dík za odpovědi ano

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2012 19:02 Žena HankaV [0] Re: Johan
Ta roste, ale zdá se mi hodně vysoká. Kdybych jí tam dala víc, tak nebude vidět to co je za ní. A zářivky určitě časem vyměním. Do mojeho akvárka je strašný problém dostat víc světla, je dost krátké a vysoké a navíc tam nemám kryt. Zkusila jsem tam dát dvojzářivkové světlo a tyhle zářivky, ale ty jsou asi na nic. Naštěstí tam dopoledne trochu svítí slunko, takže to teď přez léto bude stačit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2012 18:14 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: HankaV
Až vyměníte zářivky za něco rozumného, tak se tam třeba rozroste ta sagitária, která tam je. Pokud tam neroste ona, tak nízké rostliny tam neporostou už vůbec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2012 17:23 Muž Ad@m [1051] Re: HankaV
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2012 16:38 Žena HankaV [0] Re: leoncupra
Ale já jsem se ptala na něco, co nechce moc světla. Tohle pořebuje snad až na to první světla strašně moc. Líbilo by se mi třeba tohle: rybicky.net/atlasrostlin/lilaeopsis_brasiliensis
Píšou tam, že světla může být i míň. Máte s tím někdo zkušenosti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2012 09:59 Muž Dawe_CZ [34] Re: HankaV
Ahoj, do přední části Akva zkus třeba:
rybicky.net/atlasrostlin/sagittaria_pusilla
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_x_willisii
rybicky.net/atlasrostlin/eleocharis_acicularis

A tam doprostřed jak máš volný prostor bych dal nějaký pěkný větší Echinodorus třeba:
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_amazonicus
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_jan_harbich
Pěkně to zvýrazní prostřední část akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2012 09:02 Žena HankaV [0]
Fotka k příspěvku Mohli byste mi prosím poradit nějakou nízkou rostlinu, která nechce moc světla? Potřebovala bych něčím osázet celý ten volný prostor vepředu. Mám hodně tvrdou a zásaditou vodu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2012 10:54 Muž cossie [10] – Pomoc/rada při výběru rostlinky
Ahoj, pořebuju poradit s výběrem či nalezením rostlinky do popředí. Nějaké, která bude podobná Pogostemon Helferi - Pačule Helferova. Vím, že jsem něco podobného již někde zahlédl, ale za boha jí nemůžu najít. Nevíte někdo o nějaké podobné??? Předem děkuji za pomoc

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 11:00 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Johan
Tak jistě, každému se líbí něco jiného a smíchané to působí přirozeně :-) Nicméně po dosavadních zkušenostech co mám bych to v současné době řešil tak jak jsem to popsal. Ono to taky bude tím, že smíchání se mi přihodilo proti mé vůli :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 10:23 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: Zoidik
No vidíte. A já mám nejradši, když to je pěkně smíchané. Vypadá to totiž přirozeně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 10:00 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: jogr
Jenom jestli to tu není už úplně mrtvé, tak bych jenom dodal můj postřeh. Neni to konkrétní k rostlinám, ale tak všeobecně. Mám hrubý říční písek nabraný v přírodě před X lety. Přidal jsem v i jemný písek, který mi měl dělat okrasu, ale začal zapadávat, tak se ho postupně zbavuji. V jedno místě akvárka je smíchaný s tím hrubým, a že by mi v něm rostli moc traviny se říct nedá, bude to ale tím, že mám na tím místem růžkatec a pistie. Nicméně osobně bych se již přiklonil k řešení, že bych tyto dva písky od sebe oddělil nějakou "hradbou" třeba břidlicí aby se nemíchaly. Takže bych vlastně měl dva rozdílné druhy písků pro každý druh rostlin jak by jim vyhovoval bud hrubší a jemnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 18:37 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: jogr
tím pádem by mě uhnily všechny kytky co mám, a to jich mám opravdu hodně ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   04.12.2011 18:35 jogr Re: Johan
hmmm ale je zde riziko že rostlinám budou zahnívat kořínky,, no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 18:25 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: jogr
Do 2 mm. Čím jemnější, tím lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 18:21 jogr Re: Johan
A jaká zrnitost je podle tebe optimální? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 18:20 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: jogr
Ve většině akváriích to bude vadit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 18:12 jogr Re: Sid
Nevadí když bude zrnitost dna 2-5mm? tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 16:40 Muž Sid [6710] - RostlinyRe: jogr
A sázejte ho alespoň 10 cm od předního skla - dokáže se, darebák, rozrůst tak, že se přes něj nedostanete ke sklu... :-D

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [2] 3

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 4708x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13282-rostliny-do-popredi-akvaria?od=51