Zajímaví návštěvníci našich akvárií
Nejdřív jsem myslela, že na té fotce prší a ony jsou to vodoměrky
To bude asi různé, u nás žije ve studánce z obrovského vykotlaného pařezu, která je uvnitř celá porostlá mechem, studená, mírně proudící, pramenitá voda.
Jůů, už aby bylo léto. Vyrazím si asi pak k rybníku taky pro nějaké
Nevíte někdo, v jakých místech bych ji měl hledat (hloubka, biotop, rychlost proudu)?
Beruška je neškodný, ba spíše užitečný, návštěvník.
0 20.01.2018 19:03 CherryM – vodní beruška
Ahoj všem, dneska jsem v krevetkáriu objevil tuhle mršku. Našel jsem si, že jde o vodní berušku. Můj dotaz zní, může nějak ublížit čersvě svlečeným krevetkám? Jak je prospěšná nebo není? Díky
Starší reakce
Von ten šnek když je malinkej , tak si ho těžko všimneš , přineseš si na kytkách snůšku , když se to vylíhne , je to pidi průhledné nic
podle toho jak má ulitu na bok , bych řekl že je to kružník , ten je ve většině případů v dospělosti cca 5mm velkej , tak si představ jak velká může být snůška (prakticky ji nemůžeš ani okem postřehnout) a pak vylíhlí šneci-pidi nic ...
Tie rastlinky mám v akva už pomaly mesiac. Doteraz som ich nespozoroval
Šneci jsou neškodní,jsou spíše užiteční,a dostali se do akva asi s rostlinkou.
Sú neškodné pre akva? Nechápem, že ako sa dostali do akva. Ešte nekrmim a ani rybky nemám.
Nebo malý okružák
Zdravím, dnes si všimol v akva tohto živočícha. Je to kruznik?
Starší reakce
Moc děkuji. Snad se s nimi naučím žít
Tak se mi je podařilo vyfotit. Na fotce vypadají trošičku tmavší. Myslím že nepřekrmuji. Ale pravda je že občas zapomenu nějaký ten hůře vypadající lístek ustřihnout.
A taky by to chtělo zavčas odstraňovat staré umírající a odumřelé listy rostlin, to je taky dost potravy.
Když nebudeš překrmovat,tak se neboj.
vypadají přesně tak jako na fotce Okružník malý jen myslím že trošičku menší, na fotce mi přijdou o trochu větší. Ale podle mě se to asi moc rozlišit nedá když jsou takhle mini. Mám strach že se mi přemnoží.
Právě že jsem si rostlinky kupovala naposledy tak před 10 měsíci.
0 10.01.2016 16:06 Gabča – Nechtěná šnečí miminka
Ahoj, prosím o radu,
měla jsem v akváriu Aampullárie a 2 Neritiny zebry. Dočetla jsem se že Ampulárie, když se roznožují tak vytvoří na hladině kokon s vajíčky, nic takového jsem ve svém akvárku neviděla a Neritiny se líhnou v moři, sice na kořenu který v akváriu mám, je spoustu bílých vajíček od Neritin ale když se nedostanou do moře tak by z nich šnečci být neměli ne? Ampulárie už mi obě odešli a Neritinu mám jen jednu. A právě v tom je problém, posledních pár měsíců jsem v akvariu nacházela malé šnečky, velikostně asi tak 1 milimetr, nejdřív jsem nacházela tak jednoho měsíčně ale dnes jsem jich z akvárka vylovila asi 7
. Slyšela jsem že někteří šneci jsou dost otravní a strašně rychle se množí, proto jsem si schválně pořídila takové co se nerozmnožují. Vůbec nevím kde se mi tam berou. Poraďte mi prosím, může to být z těch vajíček? a nemáte někdo návod jak se jich úplně zbavit? Jen doufámže se nemůžou rozmnožovat už takhle malincí. Ještě mě napadá jeden způsob jak se mi tam mohli dostat, cca před 5 měsíci jsem se i s akvariem stěhovala a a když už jsem akvarium čistila tak jsem kamínky vyprala v říční vodě. Tak jestli to nemohlo být tím? rostlinky mám už cca třičtvrtě roku, takže z nich to snad nebude. Achjo nevím co s tím.
Starší reakce
Já to zkoušel ale žádnej velkej zájem
Mám s tím špatné zkušenosti. Pavouky jsem nikdy nelikvidoval. Před asi 3mi lety se mi jeden cca 1cm velký objevil na krycím sklu a tak jsem ho smetl do nádrže. Obyčejný větší domácí pavouk. Skaláry po něm okamžitě vystartovaly avšak vítězka byla druhý den mrtvá. Takže pavouky nedoporučuji. (Možná má někdo jiné zkušenosti).
Taky záleží odkud byly ty rostliny.
zkoušel jsem, ale moc se fotit nenechá a teď už ho nemůžu najít... ale opravdu klasickej pavouček co se stavby těla týče a hnědý barvy
Starší reakce
Asi bych se podíval po lovčících (Dolomedes). Já už koukal ale výrazně červeného jsem nenašel.
vodní ploštice to taky není,a krevetka s vajíčkama už vůbec ne,tu poznám..
,tohle byl opravdu pavouk se silnějšíma červenejma nohama...také mě napadlo že jsem si to nedávno mohla přitáhnout na kytce jako vajíčko..
a nie je to nahodou vodná bzdocha?
koukala jsem na tetu wiki a na obrázky jak vodule vypadá,vodule to není,tohle nebylo vůbec průhledné,opravdu sytě červené delší a silnější nohy a ten zadeček asi takový jako u té vodule,a opravdu to mělo asi 2-3 cm..
Ještě se mohla Lussy překlepnout (cm-mm) - pak by to sedělo.
Nebo mít, jako správná ženská, jinou představu o tom, co je 20cm...
Tak až tam sem to nedočetl. =D Ponaučení z toho, nechávat breberky v akvárku.
3cm velká?!
Vodní roztoč, česky vodule.
Zdravím,včera v noci jsem byla naposledy před spaním zkontrolovat moje akvárko,na růžkatci který mám volně plovoucí na hladině jsem uviděla něco červeného,po blížším průzkumu jsem zjistila že to je pavouk.Nohy měl červenohnědé ale spíše hodně do červena a měl velký béžovošedý zadeček který vypadal jako hodně nacucané klíště,hledala jsem snad všude a nenašla jsem nic podobného,a bohužel jsem ho před tím než jsme ho vyhodili do záchoda zapoměla vyfotit.Jeho velikost byla asi 3 centimetry a neměl kolem sebe bublinu jako tomu bývá u vodoucha stříbřitého,živý byl a byl celý potopený takže jsem si nevšimla že by měl někde možnost dýchat..doufám že mi někdo z vás dokáže poradit co to bylo.děkuji lussy
Starší reakce
Ha, ha. Jirka má pravdu. Je to slunéčko východní.
Mno, to bude asi ta rybožravá beruška - Slunéčko mnohotečné.
Nemá těch teček nějak moc?
Ja mam berusky v akva kazdou chvili a doma jich mam plno
Zimují v teple, občas i mezi okny, snadno se pak může dostat dovnitř..
Dnes, když jsem šel okolo akvária jsem si všiml něčeho červeného. Mohl by mi někdo vysvětlit jak se tam ta beruška dostala?
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 3715x