Marný boj s řasami
Jj, zas se tam dostanou nové fosfáty s krmením, po čase to přestane účinkovat...
nikdy je to neodstrani uplne dlouho jsem hledal po netu nez jsem to do filtrace dal.A to co zustane asi kytkam staci po tydnu se tvari stale sveze a dal se vesele rozrustaj narozdil od ty mrsky
) snad tedy
Přiznám se, že jsem na ten experiment s odstraňovačem fosfátů taky zvědavá, hlavně na to, jak se na to budou po čase tvářit kytky.
0 21.01.2010 21:03 zeryk – Re: tom05
Ahoj,
jestli ti mohu poradit, tak nedávej žádnou chemii, to nepomůže max. jen nachvilku, vím o čem mluvím. Věděl jsem, že to nemám dělat udělal a zadělal jsem si na pěkný problém.
Vysoké no3 ? nebo P vyprdni se na testy.Já to sice občas měřím, a nic stím nenadělám. Já jsem si vyrobil tabulku a píšu si každý zásah do akvária, každý problém atd. Po letní léčbě a výměně vody 3 x půl akvarka, se mě rozjela taky řasa.Roducha sinice i zelena vlaknitá. Víš co jsem dělal ? budeš se divit skoro nic. Hnojím stále stejné množství. Měním stále stejné množství vody. Udělej vše proto aby ti rostly rostlinky a budeš mít klid. Zkusím ti poradit malý experiment rozděl dobu svícení.Hlavně nečekej výsledek ihned. Já teď svítím od 6-10 a od 1 -9 a trocha řasy tam je.Akva bez řasy nikdy nebude. To to je můj názor můj postřeh a u každého akva je úplně jiný nástroj.Pokud chceš na něco odpovědět tak napiš do pošty a pokusím se ti odpovědět,
měj se hezky a bojuj Petr
jasne po 24 hodineach zacne odstranovat fosfaty ale zase zalezi na koncentraci a hlavne rasu tak rychle neznici
A nebo si počkám jesli tobě pomohl..Píšou tam že zabírá už po 24 hodinách.
pozor neni to zaruceny recept
Díky za odkazy asi si ten Phosex objednám..
No právě já jsem všechny napadené rostliny odstranil a vyvařil kořen.Ale myslím že by to chtělo proprat dno že je moc ohohacené o živiny...
www.aquaessentials.co.uk/…
ja ho koupil u nas v akvaristice bylo to prvni co mi doporucil ze pry jemu to funguje.Ale jak rikam hodne kveteny dal sem i hladinovy ty prej taky dost zivin poberou a hlavne odstranit co jde z akva
tady ho maj taky
www.martypet.com/…
no to po pul roce docela pozde musis hlavne odendat jako ja vsechny kytky na kterychs e drzi ostrihat napadene listy casto odkalovat opatrne krmit to byl asi jeden z duvodu u mne tercaci a suseny krmeni a srdce.pokazde to rozbombardovali po celem akva.
Tak týden počkám ,ale kde se dá sehnat ten phosex??A jinak externí filtr mám a to EHEIM 2213.
No foto snad přidám zítra.Jinak řasu už mám půl roku ,ale dva měsíce s ní v plném nasazení bojuju...
Aktualni detailnejsi fotka akva a problemu by nebyla? Pokracuj dal v tom co pises ze delas, neprestavej, u zanedbaneho akva neni dva mesice tak dlouha doba.
o kousek niz se to resi v jinym prispevku.Ale i tak delam ted pokus s phosexem mel by odstranit veskere fosfaty ktere udajne ruducha potrebuje zatim to vypada uspesne tak vydrz jeste tyden a dam vedet.Jinak je k tomu treba externi filtr.
Ahoj.Už dva měsíce bojuju s ruduchou a nemůžu se jí zbavit.Vyzkoušel jsem už všechny rady od jiných akvaristů.Přikoupit rychlerostoucí rostliny,nevzduchovat,nehnojit,parvidelně vyměňovat až 50% vody.Ale nic nepomhlo!!!Mám koupit chemii nebo ne??Slyšel jsem ,že chemie na řasy spíše ničí rostliny.Díky za pomoc...
tom05.
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 2618x