Přihlásit se RYBICKY.NET »

Nezmar

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránku 10 Přejít na další stránku   1  
Nezmar
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: bluedream
Co rostliny? Nejake v posledni dobe pridane? To je po krmeni nejcastejsi "zdroj" (ehm, co jineho take, ze?)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Peter2
ja som ho mal tiez len v krevetariu, zivou potravou nekrmim, ale dno mam riecne, takze odtial prisiel.
5%tny Flubenol maju u kazdeho zverolekara, len sa to predava vo vecsich baleniach, za cca 1.5dcl som dal asi 13€.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bluedream – Re: lama
Nic jiného mne nenapadá. Voda je vodovodní, krmení z přírody v krevetárku neriskuji. Jediné, co je tam přírodní je dubové listí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lama – Re: bluedream
Možné to muže být i když je to velmi nepravděpodobné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bluedream – Re: lama
Tak to by mě zajímalo, kde se mi vzal v krevetárku. Je možné, že by to byl takový "nezmar" :-D a dostal se tam s mraženým cyklopem?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lama – Re: Jirkasss
Většinou si ho doneseš při lovení planktonu se živím krmením
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Jirkasss
 Reagovat na tento příspěvek -1  - Jirkasss – nezmar
Prosim lidi jak vlastne ten nezmar vypada :-D ja mam cosik na rostlinách a jsou to takove jako spis nitky zelene tak neni to ono ? hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lama – Re: Peter2
Moje řeč na špičku nože flubenol a je do druhého dne ponich.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Peter2
ziadna med do akva nepatri, pouzi Flubenol 5%, odporucane davkovanie 0,2 g na 100 litrov akvariovej vody, ja som to robil z polovicnou davkou pri krevetach 3x a uspesne a bez strat,
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Horác – Re: provokater
Buddhista a úchyl - tak to mě vystihuje naprosto dokonale smich ...
Ať žijou láčkovci !!! X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - filipsi – Re: isamik
Ono je to volne pokracovani www.akvarko.cz/…
Odtud ten "budhista" :)
Kdo nema rad nezmary (a rasy), nirvany nedosahne ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik – Re: filipsi
Mam vylozene radost, ze nejsem sam. Filipsi to opet hezky shrnul, dekuji :-). Nejspise jsem taky tedy "budhista", ikdyz jsem o tom do dnes nevedel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – filipsi
Ja se pridam k "budhistickym" obdivovatelum. Kdyz jsem ho pote, co jsme se o nem ucili, poprve uvidel, byl jsem hodne nadseny.
Ne do kazdeho akva bych si ho dal dobrovolne, ale kdyz uz by byl ... a nejake to experimentalni, s ruznou "haveti" si taky predstavit dokazu.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - kreten – Re: isamik
Jezus nedotknutelný - no úchylnost je chovat příživníky v prostředí pro ně neurčeém - potud úchyl. Jinak každému do plného talíře:-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - bluedream – Re: isamik
Tak přesně z tohoto důvodu jsem byla tento týden nadšená z malé kolonie nezmarů v krevetárku. Tvoreček, o kterém se člověk učil ve škole a nikdy ho neviděl ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik – Re: provokater
Osloveni uchyl si pomerne vyprosuji. Ac mlad vekem nemyslim si, ze bych si ho nekterat vyslouzil, me nadseni plyne z toho, ze jsem se ucil o necem co jsem videl pouze na obrazku ve skole, a pak jsem to mohl videt nazivo, ve svem akvariu a to zcela nahodou. Nemam rad ucit se o necem, co nemuzu na vlastni oci videt. To, ze je nebezpecny ci smrtelny pro poter jsem zminil. Domnivam se, ze pro vetsi a dospele ryby nepredstavuje nebezpeci. Mezi svymi domenkami a pravdu bych castokrat rovnitko nedal. A tim to asi uzavru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kreten – Re: Johan
No protože nezmar je lump, který prostě hubí malé rybky:-) a navíc je to darmožrout:-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: provokater
hmm Proč sem pořád dokola pletete odchovné nádrže?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kreten – Re: isamik
V odchovných nádržích je nezmar neštěstí a proti těm,na mé gusto fakt hnusné slovo,-úchylům - které toto stvořní nějak unáší, nic nemám. Ale tohle do akva prostě nepatří, toť můj názor
 Reagovat na tento příspěvek -1  - Skorica
Kdyz mi moc spini sklo tak je to spatne a sterka fakt nepomuze.
 Reagovat na tento příspěvek 8  - isamik – Re: provokater
Domnival jsem se, ze nebezpecne jsou jen pro poter plus diskuze. Na zpusob likvidace dal link Štěpán. Presto trvam na tom, ze se mi v akvariu libi, aniz bych byl budhista :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Skorica
Ampularie je super jen si obcas vsimne i nejakych rostlinek.Ale to staci kousek okurky nebo fazolove lusky a kyticek si ani nevsimne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha – Re: provokater
no me nezmary a ruzny polypy spapala ampularie.... vickrat se neobjevily
No v akváriu to teda většinou štěstí není:-)
No jste další z budhistů:-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - isamik – Re: lama
Proc nicit neco tak hezkeho, nechapu hmm . Kdysi jsem se o nem ucil, a po 10letech ho videl, bohuzel uz je nemam :(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lama – Re: NASREDDIN
Do druhého dne pomřou všichni nezmaři.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN
lama napsal: Do druhého pomřou všichni nezmaři.
Tak všichni, nebo jen do druhého? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lama – Re: Cizinec
Já používám Flubenol.Do druhého pomřou všichni nezmaři.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cizinec – Re: maliman
Chtel bych se te zeptat k tomuto prispevku? jak dlouho to priblizne trva? hodiny? dny? tydny?
Dekuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chem – Re: Tommys
Oni mizi zrejme v dusledku zmen kvality vody. Pokud je akvarium nekde v dosahu (byť jen maleho) pristupu slunecniho zareni, tak to, ze je jaro, nebo podzim se v akvariu dost projevi (rust kytek, vyskyt prvoku, vyskyt jinych zivocichu). U me je to v akvariich, ktere jsou v obytnych mistnostech tak, ze lasturnatky a nezmar se na jare nekde objevi a na podzim zmizi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tommys – Re: Kalupinka
Vůbec nic, žádnou chemii jsem nepoužil, prostě jsem to nechal být a zmizeli, proč netuším
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chem – Re: Johan
Co je to za poznamku? Rekl bych, ze az na jednu malickou zminku o poteru se vsechny prispevky mohou tykat spolecenskych nadrzi a nikdo z tematu nijak nevybocuje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: provokater
A pořád se tu bavíme o "společenských" nádržích nebo už o těch chovných? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kreten – Re: adraj
No možná byste tomu nevěřil, ale smečka rájovců si i ampulárii dovede odvíčkovat a po kouskách vyžrat, natož pak okružáka:-)Definice deviace je úžasná:-)!!!!
 Reagovat na tento příspěvek 1  - adraj – Re: provokater
No aby zmákl rájevec vzrostlého okružáka to už by musel být, ale chlapák. Pokud nemáme zamořeno více akvárii, tak vždy z dalších jde šneky doplnit. Krevetky jsem nikdy neměl, ale nezdá by se mi, že by s nimi zrovna rájovec měl zacvičit i když určitě jeho zvídavost jim na klidu nepřidá. Myslím si, že chovat vědomě v akváriu s okrasnými rybymi nezmara, by mohl být už určitý náznak deviace. Ještě tak studenovodní akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kreten – Re: Kalupinka
No nejsem zastáncem teorie, že k akváriu patří i jiní živočichové a nezmary hubím - bilogicky - rybami, chemicky pokud jsou v nádrži bez plžů a nebo s takovými o něž nestojím. Flubenol je jednoznačný - myslím, že krevetky ho nepřežijí. Ovšem nepřežijí ani atak rájovců. Takže blbá volba.
Proč nemám rád nezmara? No protože se mi nechce ho krmit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kreten – Re: lama
Avšak po něm padnou rovněž všichni šneci, o které zpravidla stojíme a vesele přežívají okružáci, levatky a plovatky:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - adraj – Re: Kalupinka
Koukám, že doby se změnily. Kde jsou ty časy, že akvaristé bojovali méně či více úspěšně s nezmarem. Podle starší literatury je na ně úspěšná měď. ale mně se svého času osvědčili rájovci. Vyzobají je do jednoho. Nezmaří mohou ohřožovat potěr a při optimálních podmínkách se nezadržitelně množí. Přitáhl jsem si je mnohokrát s planktonem naloveným z louží plných odpadu z vegetace.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kalupinka – Re: Tommys
A cos dělal, že ti vymizel? Častější výměny vody, chemie ... Nebo pořád "při starém", tak jak si zvyklý?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tommys
Jen bych chtěl reagovat, že mě už nezmar zcela zmizel, nevím jakto, ale už tam není
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jrk – Re: Kalupinka
Zkusit si na ně zvyknout, brát je tak, že tam jsou, když nikomu neubližují, zajímavé zpestření... Já se s nimi i chlubím návštěvám - spousta lidí vidělo nezmara pouze na obrázku v učebnici přírodopisu. Dokonce jsem je i zájemci posílal poštou :) Zkusit si je oblíbit jako stálé obyvatele nádrže ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kalupinka – Re: Jrk
Mě by nevadili šneci, ale tato potvora mi docela vadí. Ani nevím proč.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jrk – Re: Kalupinka
Mám též nezmary zelené ve společenské nádrži rybicky.net/nadrze/7260 a zatím nikomu nevadí. Už ani mě ne - také jsem si na ně zvykl. Někdy je jich víc, někdy míň, ale nepostřehl jsem zatím to, že by byly nějaké rybce na obtíž.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kalupinka
Dnes jsem našla v malém aq nezmara. Nevím jestli se mám bát. Myslíte, že když se bude častěji měnit voda, tak zmizí? Nerada bych používala chemii. Jsou tam krevety a těch by mi bylo líto.

Oprava: Nezmary. Je jich víc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan
A nebo sehnat plovatku. Bahenní nebo toulavá si s nimi hravě poradí. Ale pak tam bude zase samej šnek a budete se schánět po něčem na šneky. K akváriu patří i jiní živočichové než ryby ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kreten – Re: punki
Po Flubenolu až na výjimky(plovatky a oktužáci) chcípnou i všichni plži. Takže buď nasadit biologii - labyrintky - a nebo s s nimi smířit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - akar89
a kde sa v plzni da zohnat flubenol poradte.budem rad ak sa toho nezmara zbavim ano mne v akvarku vadi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tommys – Re: lama
To je pravě to co nechci aby mi vychcípali šneci, mám akva neritiny, nerad bych o ně přišel, nechám nezmary osudu a uvidíme

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [10] ...... 14

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 13429x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1295?od=451