Jemný písek
Všechny rostliny určené k zasazení do substrátu se mohou sadit do písku.
No to by problém být mohl, ale dají se koupit rostliny, co se sadí do písku.
A co kytky,nebude to problém?
No písek do malty by ti ucpával odkalovač, a myslím, že obsahuje vápenec.
...no do malty sa dava dost jemny piesok to sa pomerne zle odkaluje...
...hlavne ho skus v octe ci neobsahuje vapenec...
ja bych ho tam když ho porádne prepereš múže jít do akva
0 18.05.2010 13:46 Havex77 – Písek
Zdravím, byl jsem v akvaristice sehnat nějaký písek.Mají ho, ale je hrozně světlý. Asi 100 m od domu je sklad písku.Je pěkný a bral bych ho.Problém je v tom, že nevím jestli bude nezávadný pro život v akváriu.P.S.:Je to ten samý písek který se přidává do malty.Dík za odpovědi...
Starší reakce
..síce moc neodkalujem, ale tie kamienky sú o dosť ťažšie ako "bežná špina"...záleží samozrejme ako moc je dno znečistené..no ak je príliš, je skor namieste zamyslieť sa nad osádkou akvária než nad dnom ;p
Děkuji vám všem za reakce, budu čekat, měnit a filtrovat
S odalovánim jsem taky zvedava, pisek ten jemny jsem dala protože vypadá jako mořský
to znie, že si použila fajn substrát ;)
jak je to pak s odkalováním takového dna?? vždyť ten 0písek se musí odsát i s odpadem ne?
Proto až do roztrhání těla hájím při všech příležitostech křemičitý štěrkopísek o zrnitosti 1-4mm.
Pokud to umíš z rostlinami a oni ti pěkně rostou můžeš mít jemný písek jak chceš. Několik let jsem měl velikost 0,3-0,5mm a rostlo to skvěle. Dokonce i pancéřníčci byli daleko aktivnější. Jakmile to ale neroste tak je to nepříjemné a dno hodně zahnívá.
Pro mě už asi podobně náročné jako ten superjemný písek.
Ale v akváriu to má pár nevýhod=).
Nejste tak daleko od pravdy.
Souhlas - komerční štěrkopísky zásadně nepropírám, je to škoda času a vody.
Možná je pro kytky nejlepší blato.
Přesně tak, naopak jemný písek pro rostlinky je vhodnější, než hrubozrnný. A proprání na začátku? Výsledek by byl nyní stejný nebo spíš nerozeznatelný. Trpělivost a vše bude jak má být
...dej si pozor na rostliny, daří se v něm pouze anubiasům, jiné ti uhnijí...
Pokud rostliny v takovém dně unhijí, není to vinou dna, chyba je jinde. V přírodě není mnoho ponořených rostlin, které koření v "kamení"!
Jestliže se u vás dařilo pouze anubiasům, nasvědčuje to, že podmínky pro ostatní rostliny byly špatné.
Presne tak, filtrovat a menit vodu...
A take byla chyba to neproprani, ale tohle se stalo asi kazdemu zacatecnikovu, ze nevedel ze ma proprat material na dno
Já mám a akvárku úplně ten nejjemnější písek, vypadá jak mouka. Musíš vydržet, ale dej si pozor na rostliny, daří se v něm pouze anubiasům, jiné ti uhnijí. Taky záleží na tom jaké tam budeš mít rybky. Písek je vhodný pro Pestřence všech druhů nebo pro cichlidy. Do Malawi bych nešla, 126l je málo. Pořiď si šnekáče - třeba Lamprologus meleagris, jsou z nich nejkrásnější.
Asi se měl proprat a zbavit úplného prachu. Do obyčejného akvárka je to ale spíš nevhodné dno. Jediná výhoda je, že to připomíná moře.
Tak tak, mírný zákal je u nově založeného akvárka normální. Nic nerozebírat. Nezapomeň měnit vodu, filtruj a za chvíli bude jako křišťál.
Nerozoberať a čakať. Filtrovať vzduchovať a prejde to.
2 31.12.2009 09:14 Goldynka – Jemný písek
Ahojky chtěla bych se jen zeptat, nejsem vůbec zkušený akvarista takže fakt nevim, koupili jsme si akvarium 126l a na dno jsme dali bílý křemičitý písek ale nějaký hodně jmený, byla tam napsaná nula a že je vhodý do akvárií, není sice jako mouka,má zrníčka, ale po 3 dnech mám v akvárku pořád takový mírný zákal, ta voda prostě není průzračná, nepropírala jsem ho to jsem netušila, tak prosím poraďte co ted, jestli čekat než se to vyčeří nebo rozebrat celé akvárko, mám tam nějaké kytky a dekorace.Zatím díky
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 2957x