Akara - pohlaví
Minule to tak bylo, sice nic až tak hrozného ale chci mít v akva klid, tak jsem zbytek poslala dál. Uvidíme tentokrát.
Pořád je to kus od kusu a podmínky chovu
Tak jsou to cichlidy a takové chování u nich lze předpokládat.
Né nezbytně, já neměl s hnědýma v tomhle problém.
Utvoří se dominantní pár a ty ostatní bude šikanovat.
Asi mi nic jiného nezbyde a pak uvidím, jak jim to spolu půjde
Ano, takhle už jsem to udělala předtím, jen teď už nevím, komu bych potom nacpala zbytek akar
To je ještě mladá. Navíc bych ruku do ohně nedal, že se přesně určí pohlaví jen podle fotky.
Moje rada zní, pořiďte k ní 3-4 větší mláďata. Jsou to mírné cichlidy a je lepší když se pár vybere sám.
Už bude mít pomalu rok a půl
Starší reakce
To by měl být pár, dole je 100% samec.
Díky,
přikládám ještě foto, kde jsou víc vybarvené.
Tipoval bych samici.
0 04.09.2022 20:50 Min – Akara zlatá pohlaví
Zdravím,
dokázal by někdo určit pohlaví této akary zlaté?
Děkuji
Starší reakce
1 a 2 by mohli být samci, 3 samice, ale bez záruky.
Jak píše Václav, chtělo by to lepší fotky a z boku.
U klíčových dírek, jak se akarám hnědým přezdívá je poznat pohlaví někdy problém. Samci jsou obvykle větší a mají nepárové ploutve delší, ale s těch tvých fotek jde s bídou poznat co je to za rybu.
Starší reakce
Setkal se někdo z vás s takovýmto tvarem papily? Jedná se o dospívajícího samce akary zlaté. Papila samce by měla být úzká a špičatá, toto je zřejmě nějaká abnormalita.
Starší reakce
Za posledních 30 let jsem měl maronky několikrát, někdy to pohlaví dopředu jde odhadnout opravdu dost blbě. Na té první fotce bych si lehce tipnul nahoře samec, uprostřed samice. Ale krk bych za to nedal
Už se mi taky stalo, že z odhadu třeba ploutví mě vyvedly až při tření, kdy to bylo nakonec obráceně
Jak vidíš, mám tam taky čtyři kousky. A celý ten rok co je mám, zkouším odhadnout co jsou zač.
Občas mi připadá že mám dva páry, občas se mi zase zdá že jsou to čtyři kluci... Každopádně se mi zatím nijak moc nesnaží párovat. Tak holt budu čekat dál
Aspoň že mi tu pár lidí potvrdilo, že tam nějakou tu samičku vidí.
Jo tohle je o páření, navíc se jakoby více vybarví, přibude jim i další tmavá skvrna.
Mne se vytřely po výměně vody, kdy jsem přidal do akvária Torben.Do společného akvária.
Bohužel jsem v nerozvážnosti měnil vodu, ještě když se staraly o jikry a tím jsem je vystresoval. samička pak začala od snůšky odhánět samce, který a to bylo fantastické sledovat se stále snažil jí ukázat neboj já jsem táta, neublížím.
Nepomohlo, ráno byla snůška pryč.Od té doby se snažím udělat podmínky pro další tření ale samička už nějak ztrácí zájem. Odlovil jsem Thoracaty, odlovil jsem ancíka, v nádrži mám hejno razborek a hejno kardinálek+ 2řasožravé parmičky, ale snažím se co to jde sehnat víc rostlinek, aby byla nádrž víc zarostlá a mpřípadný pár měl separé.
Jestli se někdy dostanu k druhé nádrži chtěl bych ji zařídit pro kančíky příčnopruhé, ti by se měli vytřít relativně snadno.
Tak klíčové dírky jak se jim říká podle té černé skvrny jsou prostě cichlidy až se vytvoří dominantní pár ostatní zažene. Více jak 6 jsem jich nikdy neměl a vždy to dopadlo stejně max si samec vymění samičku.
Taky si myslím,ken pořád nvm jestli to třepání hlavou větší ryby (asi samce)je namlouvání,nebo....Dělá to čas od času,ne pořád.A vždy na jednom místě v rohu akvaria
Podle mého názoru, je ryba nahoře samička
Podle mého názoru, je ryba uprostřed samička
Čau taky to mám podobně jenom na snůšku pořád čekám.Nvm co je co.ploutve mají všechny stejné,jenom podle chování si myslím,že ze 4 kusů minimálně pár mám.Jedna větší co chvílu třepe hlavou u druhé.Někdy mi to přijde jak kdyby si chystali místo na jikry.Berou šutry do tlamy a přenáší ho jinam.Šneky taky občas odhazují z jednoho jediného místa.Je nějaký video,kde je vidět aspoň pokusy o páření?
Finne, Mám taky pár, nu, už 4 rybky, a pohlaví při nejlepší vůli nerozeznám, jak správně podotkli jiní, nelze spoléhat na ploutve. To, že mám pár jsem zjistil podle snůšky jiker, a pak podle toho, že se sameček před třením dvořil samičce a když neuspěl docela ji naháněl, podle toho jsem si teda udělal obrázek kdo je kdo, ale oba jedinci mají nádherně protáhlé ploutve.
Vzhledem k nechuti samičky k páření jsem v akvaristice poprosil prodavače zda by nezkusil vylovit dvě odrostlejší samičky...no budu čekat co z toho bude.
Starší reakce
Tak jo
Chvíli ještě vydrž, musí se trochu vykrmit.
To úplně nevím, asi moc ne jsou z akvaristiky.
Mohla by být. Jak jsou staré?
Prosím o radu, je to samička?
Starší reakce
0 30.12.2019 08:07 Rado – Akara electric blue
Starší reakce
První obrázek neni moc vidět na ploutve, má domněnka je, že to budou dvě samice.
Ono je vždy lepší, když se pár vybere sám ze skupiny ryb.
Jediný druh, který to většinou toleruje je kančík příčnopruhý.
Díky za info .Pět centimetrů asi ještě nemají ,ale ta světlejší nenechá tu druhou ani chvilku v klidu.Asi budu muset počkat než trochu povyrostou aby se dalo přesněji určit jestli je to pár.
ano, psal to již Libor, ( velikost ryb mi prostě "utekla")
V této velikosti nejsou ploutve relevantní.
No já ne nevím, mají už 5 cm? Alespoň...
Podle ploutví je to pár ( tedy samec- samice), jestli vytvoří pár netuším
Před několika dny jsem dostal od známého který ruší akvárium údajně pár mladých akar hnědých.Chtěl bych se zeptat zkušenějších jestli je to opravdu pár( jedna pořád prohání tu druhou) díky za info
Starší reakce
Pokiaľ ich budeš kupovať priamo od chovateľa dá sa to pri troške štastia poznať aj pri malých jedincoch. V jednej odchovanej várke väčšinou samce dorastajú skôr na predajnú veľkosť a samičky sú celkove trochu menšie. Keď dospejú tak samce sú viditeľne väčšie / cca 12cm/ a majú viditeľne viac pretiahnuté hornú a dolnú plutvu - až za chvôstovú plutvu. Samička je menšia /cca 8cm/ a aj na plutvách je rozdiel vidieť.
Takto mi to vysvetloval chovateľ od ktorého kupujem a aj to na tých mojich vidím.
-případně lze rozlišit sociálním chováním ryb, pokud nelze stanovit jinak u těch mladých jedinců
Přidat reakci
[1] ...... 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9328x