Filtr do mini akvária (do 20 l)
V našem 14 l akváriu u mrňousů máme tento - AQUA NOVA vnitřní molitanový filtr NSF-C80L.
www.akva-tera.cz/…
Funkci plní dobře a na tuhle velikost je ideální (vyzkoušela jsem předtím i jiné menší filtry a tento je z nich bezkonkurenčně nejlepší).
Má jediný nedostatek - je trochu lehčí, takže je ho potřeba něčím zatížit, aby nevyplavával (přivázat na kámen, zajistit přísavkou apod.)
Prosím o radu, mam 20l akva a v něm 1 samce bety, mam filtr diversa claro 300 stazeny na minimum s rampou tesne pod hladinou. Je tento filtr vhodný? Popř. Můžete mi kdyžtak doporučit něco jiného, proud se mi zda celkem silný.
Díky.
Starší reakce
Ale existuje... Dennerle rohový, vyhodit tu jejich filtrační patronu a dát tam biomolitan. Ideálne použít ještě ten adaptér a vyplnit jejich granulemi... Ale jsi cenovo na 1000,-
Každopádně mám doma ve sklepě závěsný Blau FM120. Za 200,- je tvůj a přihodím ti k tomu ještě Siporax Mini...

Dobrá.. Dejme tomu, že bych se tedy rozhodl pro nějaký "bublifuk"... Poradil bys mi jaký by byl vhodný do 10l? A co k tomu vsechno potřebuju?

Díky! (Podmínkou je, aby to nevypadalo šíleně ošklivě

)
Ale jistě že existuje, buď bublifuk a nebo žádný, vždyť je to tak jednoduchý, proč v tom hledat stále nějakou extra složitost?

Když dovnitř vložíš např.toto
www.akvarista.cz/…
a jde to.Já to tak mám.Tak to už jen honič vody není.
Obrovský a dost drahý....
Docházím k názoru, že vhodný filtr do 10l neexistuje

Ten co jsem ti posílal,nemusí být poháněný jen vzduchem.Můžeš na něj nasadit např toto.Je to ještě menší než ten od Aquaelu a jde na ní nasadit i kostka od Atmana
www.rostlinna-akvaria.cz/…
Mám ji koupenou jako záložní,kdyby něco odešlo.
Proto je na sání kostka bioakvacitu

Tohle bych vubec nedoporucoval, dival jsem se na tom a je to akorat honitko vody, kdyz uz, tak
www.rostlinna-akvaria.cz/…
To ma aspon nejaky objem filtracniho materialu
Podívej se na Eckfilter nano.
A něco vnitřního?
Závěsný filtr nechci
Proste malinký filtr s malinkym prutokem...
Jj.Podobný mám ve 20 l a jsem naprosto spokojen.Na sání používám taky biomolitan.
Achjo.. A existuje vubec nejakej vhodnej filtr do 10l?... Nemyslim ty pohanene vzduchem jak jsi mi posilal...
Já ho mám asi cca 1/2 roku,ale mám pocit,že když u něj snížíš průtok na minimum,tak v 10 litrech bude Beťák jak na centrifuze.Jinak jsem s ním, ale spokojen.
Jeden z najmänších filtrov s reguláciou prietoku,nízkou spotrebou a možnosťou dokúpiť rozstrekovaciu rampu ktorý mi už roky funguje.
Tó jó.

0
[2] - Asie 28.09.16 20:36 Paul Starší reakce
To uz spis
profiplants.cz/…
Ten ma aspon nejaky objem, koupil jsem synkovi do 70l lb701 a az na trosku hlucnejsi provoz za ty prachy super
Koupil jsem několik kusů (4), všechny odešly do půl roku, 2 už po 3-4 měsících
www.akva-tera.cz/…
Já si ho teď koupil do 20l. Průtoku se neboj, já tam nacpal jen trochu biokvacitu, asi substratu pro a sotva z toho něco teče

Půdní filtr. Například od firmy Resun.

A něco menšího by nebylo?

Starší reakce
Mně by jen zajímalo - není to trochu hlučný, jak se tam ty kuličky mlátí o sebe?

,ano bude fungovat

DENNERLE NANO ECKFILTER vyndal jsem tu vložku a dal tam Eheim substrat pro.Bude to fungovat mám to v 30 l akvarku s krevetkama.
Starší reakce
Po delším laborovaní s filtrem do 30 litrového akvária, počínaje setovým filtrem Diversa Claro 200, přes molitanový bublifuk i čerpací hlavu s molitanem, jsem nakonec skončil u rohového filtru Dennrle Nano Eckfilter XL. V Hornbachu prodávají jeho větší XL verzi s 2 filtračními vložkami jen o málo dráž, než jeho menší verzi s jednou vložkou:
sortiment.hornbach.cz/… .
Jedním z hlavních parametrů, kromě kvalitní filtrace, byla nízká hlučnost, neboť akvárium je u syna v pokoji kousek od jeho postele. Z hlediska filtračních vlastností se osvědčil i molitanový bublifuk, ale měl jsem problém s odhlučněním vzduchovacího motorku. Čerpací hlava i setový filtr měly hlavní problém s neúměrně vysokým výkonem čerpadla v tak malém akváriu. Setový filtr měl navíc poměrně malý objem filtrační hmoty (což při nepočetné osádce akvária nemusí být problém).
Starší reakce
Topítko nemám, ale my máme doma teplo. Jestli u vás teplota takhle kolísá, tak bych ho tam asi dala. Šnekům by to nevadilo, ale krevetky nevím, jestli by to zvládaly. Ať se daří.
Díky, asi taky vyzkouším...a topítko máš nebo ne? u nás je přes zimu celkem chladno, topíme kotlem a když se nezatopí, tak je v místnosti třeba 17st, pokud odjedeme na víkend pryč, tak i méně. pokud tam dám nějaké šneky a pár krevetek, bude to vadit?
Ano, bez filtru. 12l, 30x20x20 cm. Osvětlení je bodová lampička s 3,5W LED žárovkou.

Pochopila jsem to správně, že je to bez filtru? Jak je to velké? Taky přemýšlím nad něčím podobným...můžu se ještě zeptat na osvětlení?
Je možné se někde podívat na fotky?A jaká je údržba?Dík
Lampičku stejných rozměrů provozuju bez filtru.

Ahoj, mám tenhle a musím říct, že není vůbec slyšet a je regulovatelný, jsem zatím spokojenej dá se lehce rozdělat a vyčistit a za tu cenu

co víc si přát.
www.akvamex.cz/… kdyby do 500kč,tak je nějaký favorit na doporučení?
Jestliže tam bude jen pár šneků je vcelku jedno jaký mini-nano filtr použiješ. Na rozhýbání vody a trochu té filtrace se hodí prakticky jakýkoli. Záleží jen na tom kolik chceš investovat.
Mám doma malinké akvárko 30*20*20,a přemýšlel jsem o takové maličké lampičce.Jaký filtr by jste mi doporučili.bublifuk ale nechci kvůli hluku.Měl bych tam jenom rostlinky a možná nějaký šnek.Pro rybičky to je maličké.
Starší reakce
Dobrý den,
potřebovala bych pomoci s výběrem filtru do 9 lirového akvária. Chtěla bych v něm chovat 3 samice bojovnice pestré, nebo jednoho samce.

Dříve už jsem jeden filtr měla, ale málem mi vcucl rybku

Nevíte jaký filtr? Děkuji za každou odpověd

Starší reakce
Z romantova výběru bych volila možnost b) krevetky rády sedávají na molitanu a oždibují jej

Přidat reakci
1 ...... 8
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 11939x