Přihlásit se RYBICKY.NET »

Filtr do mini akvária (do 20 l)

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Filtr do mini akvária (do 20 l)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - majima Re: Nadus
V našem 14 l akváriu u mrňousů máme tento - AQUA NOVA vnitřní molitanový filtr NSF-C80L.

www.akva-tera.cz/…

Funkci plní dobře a na tuhle velikost je ideální (vyzkoušela jsem předtím i jiné menší filtry a tento je z nich bezkonkurenčně nejlepší).

Má jediný nedostatek - je trochu lehčí, takže je ho potřeba něčím zatížit, aby nevyplavával (přivázat na kámen, zajistit přísavkou apod.)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: Nadus
Osobně bych šel do klasiky nekonečné a tím je bublifuk, prostě vzduchovací motorek, možno přiškrtit a trubku s molitanem. www.akva-exo.cz/… a k tomu www.akva-exo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nadus
Prosím o radu, mam 20l akva a v něm 1 samce bety, mam filtr diversa claro 300 stazeny na minimum s rampou tesne pod hladinou. Je tento filtr vhodný? Popř. Můžete mi kdyžtak doporučit něco jiného, proud se mi zda celkem silný.
Díky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - chuanvaldes Re: Paul
Ale existuje... Dennerle rohový, vyhodit tu jejich filtrační patronu a dát tam biomolitan. Ideálne použít ještě ten adaptér a vyplnit jejich granulemi... Ale jsi cenovo na 1000,- :-D

Každopádně mám doma ve sklepě závěsný Blau FM120. Za 200,- je tvůj a přihodím ti k tomu ještě Siporax Mini... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Paul
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul Re: romant
Dobrá.. Dejme tomu, že bych se tedy rozhodl pro nějaký "bublifuk"... Poradil bys mi jaký by byl vhodný do 10l? A co k tomu vsechno potřebuju? :-) Díky! (Podmínkou je, aby to nevypadalo šíleně ošklivě :-D )
Ale jistě že existuje, buď bublifuk a nebo žádný, vždyť je to tak jednoduchý, proč v tom hledat stále nějakou extra složitost? X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BacounRe: honcka
Když dovnitř vložíš např.toto

www.akvarista.cz/…

a jde to.Já to tak mám.Tak to už jen honič vody není.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul Re: romant
Obrovský a dost drahý....
Docházím k názoru, že vhodný filtr do 10l neexistuje :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BacounRe: Paul
Ten co jsem ti posílal,nemusí být poháněný jen vzduchem.Můžeš na něj nasadit např toto.Je to ještě menší než ten od Aquaelu a jde na ní nasadit i kostka od Atmana

www.rostlinna-akvaria.cz/…

Mám ji koupenou jako záložní,kdyby něco odešlo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: honcka
Proto je na sání kostka bioakvacitu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honcka Re: afc1886
Tohle bych vubec nedoporucoval, dival jsem se na tom a je to akorat honitko vody, kdyz uz, tak
www.rostlinna-akvaria.cz/…
To ma aspon nejaky objem filtracniho materialu
Podívej se na Eckfilter nano.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul Re: afc1886
A něco vnitřního?
Závěsný filtr nechci :-D

Proste malinký filtr s malinkym prutokem...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BacounRe: afc1886
Jj.Podobný mám ve 20 l a jsem naprosto spokojen.Na sání používám taky biomolitan.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Paul
Třeba toto www.rostlinna-akvaria.cz/… a na sání kostka bioakvacitu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul Re: Bacoun
Achjo.. A existuje vubec nejakej vhodnej filtr do 10l?... Nemyslim ty pohanene vzduchem jak jsi mi posilal...
Já ho mám asi cca 1/2 roku,ale mám pocit,že když u něj snížíš průtok na minimum,tak v 10 litrech bude Beťák jak na centrifuze.Jinak jsem s ním, ale spokojen.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tonof Re: Paul
Jeden z najmänších filtrov s reguláciou prietoku,nízkou spotrebou a možnosťou dokúpiť rozstrekovaciu rampu ktorý mi už roky funguje.
Tó jó. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul
www.juwelakvarium.cz/…

Myslíte, že tenhle filtr bude vhodný k betťákovi do 10l?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - honcka Re: FrantisekP
To uz spis profiplants.cz/…
Ten ma aspon nejaky objem, koupil jsem synkovi do 70l lb701 a az na trosku hlucnejsi provoz za ty prachy super
www.profiplants.cz/…

+

m.heureka.cz/…

Funguje a stačí to.

Viz prezentace

rybicky.net/nadrze/25397
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janesik1xjakep Re: FrantisekP
Koupil jsem několik kusů (4), všechny odešly do půl roku, 2 už po 3-4 měsících
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FrantisekP Re: Paul
www.akva-tera.cz/…
Já si ho teď koupil do 20l. Průtoku se neboj, já tam nacpal jen trochu biokvacitu, asi substratu pro a sotva z toho něco teče ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hrochy Re: Paul
Půdní filtr. Například od firmy Resun. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul Re: afc1886
A něco menšího by nebylo? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Paul
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul
Mohli by jste mi doporučit nějaký malinký filtr do 12l alvaria? Díky moc :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - petromas Re: petulinakk
Ani se nehnou je to supr
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk Re: petromas
Mně by jen zajímalo - není to trochu hlučný, jak se tam ty kuličky mlátí o sebe? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: petromas
ano ,ano bude fungovat
 Reagovat na tento příspěvek 2  - petromas – Úprava filtru
Fotka k příspěvku DENNERLE NANO ECKFILTER vyndal jsem tu vložku a dal tam Eheim substrat pro.Bude to fungovat mám to v 30 l akvarku s krevetkama.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Radek
Po delším laborovaní s filtrem do 30 litrového akvária, počínaje setovým filtrem Diversa Claro 200, přes molitanový bublifuk i čerpací hlavu s molitanem, jsem nakonec skončil u rohového filtru Dennrle Nano Eckfilter XL. V Hornbachu prodávají jeho větší XL verzi s 2 filtračními vložkami jen o málo dráž, než jeho menší verzi s jednou vložkou: sortiment.hornbach.cz/… .
Jedním z hlavních parametrů, kromě kvalitní filtrace, byla nízká hlučnost, neboť akvárium je u syna v pokoji kousek od jeho postele. Z hlediska filtračních vlastností se osvědčil i molitanový bublifuk, ale měl jsem problém s odhlučněním vzduchovacího motorku. Čerpací hlava i setový filtr měly hlavní problém s neúměrně vysokým výkonem čerpadla v tak malém akváriu. Setový filtr měl navíc poměrně malý objem filtrační hmoty (což při nepočetné osádce akvária nemusí být problém).

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaira Re: Katchi
Topítko nemám, ale my máme doma teplo. Jestli u vás teplota takhle kolísá, tak bych ho tam asi dala. Šnekům by to nevadilo, ale krevetky nevím, jestli by to zvládaly. Ať se daří.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katchi Re: Kaira
Díky, asi taky vyzkouším...a topítko máš nebo ne? u nás je přes zimu celkem chladno, topíme kotlem a když se nezatopí, tak je v místnosti třeba 17st, pokud odjedeme na víkend pryč, tak i méně. pokud tam dám nějaké šneky a pár krevetek, bude to vadit?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Kaira Re: Katchi
Ano, bez filtru. 12l, 30x20x20 cm. Osvětlení je bodová lampička s 3,5W LED žárovkou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katchi Re: Kaira
Pochopila jsem to správně, že je to bez filtru? Jak je to velké? Taky přemýšlím nad něčím podobným...můžu se ještě zeptat na osvětlení?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaira Re: afc1886
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Akvárko funguje od vánoc, na záběh v něm byly chvíli dvě paví očka a teď tam mám potěr endlerek. Údržba je minimální, většinou jen dolévám odpar, občas trochu odkalím dno a vyměním tak litr vody. Kdyby tam nebyly rybky, ale jen šneci, asi bych jen dolívala, funguje to docela dobře i samo.

Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Kaira
Je možné se někde podívat na fotky?A jaká je údržba?Dík
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaira Re: afc1886
Lampičku stejných rozměrů provozuju bez filtru. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: afc1886
Za sebe bych doporučil tyto www.akva-tera.cz/… www.akva-tera.cz/… www.akvarista.cz/… všechny tyto filtry jsou prvotřídní (v rámci parametrů) na trhu jsou samozřejmě i velmi levné verze od Trixie, Diversa Claro, AquaEl, Hailea nebo Aqua Nova.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SitiusRe: afc1886
Ahoj, mám tenhle a musím říct, že není vůbec slyšet a je regulovatelný, jsem zatím spokojenej dá se lehce rozdělat a vyčistit a za tu cenu :-D co víc si přát.
www.akvamex.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Silent
kdyby do 500kč,tak je nějaký favorit na doporučení?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: afc1886
Jestliže tam bude jen pár šneků je vcelku jedno jaký mini-nano filtr použiješ. Na rozhýbání vody a trochu té filtrace se hodí prakticky jakýkoli. Záleží jen na tom kolik chceš investovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886
Mám doma malinké akvárko 30*20*20,a přemýšlel jsem o takové maličké lampičce.Jaký filtr by jste mi doporučili.bublifuk ale nechci kvůli hluku.Měl bych tam jenom rostlinky a možná nějaký šnek.Pro rybičky to je maličké.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - abdul99 Re: Terka18
www.akva-exo.cz/… vyhodit uhli a narvat siporaxem + na koš kousek moloitanu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Terka18
Bublifuk, bez debaty. :-) www.akva-exo.cz/… Je třeba pohonné jednotky v podobě vzduchovacího morotku. Třeba www.akva-exo.cz/… možno přiškrtit, dle potřeby.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Terka18 – Jaký filtr do 9l akvária pro bojovnici pestrou
Dobrý den,
potřebovala bych pomoci s výběrem filtru do 9 lirového akvária. Chtěla bych v něm chovat 3 samice bojovnice pestré, nebo jednoho samce. :-) Dříve už jsem jeden filtr měla, ale málem mi vcucl rybku :-( Nevíte jaký filtr? Děkuji za každou odpověd potlesk

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: rastafarianec
Z romantova výběru bych volila možnost b) krevetky rády sedávají na molitanu a oždibují jej :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 8

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 11939x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12781?od=74