Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vývod filtrace

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Vývod filtrace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2010 21:20 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: daetee
Na filtr bych vaše potíže s ruduchami nesváděl.
Čím a v jakém režimu svítíte a jak vypadá údržba vašeho akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2010 19:55 R Muž Silent [5949] Re: daetee
Dá pokud ti to bude tak držet. Jde o to aby se filtr neztáčel do vertikální polohy. Na filtrační účinnost to vliv nemá. Apropó proč si neztáhneš průtok?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2010 19:45 daetee – Otočit filtr
zdravím, mám
www.fosterandsmithaquatics.com/…
včetně tý nádoby na filtrovací hmotu dole.
Bohužel nemám nějakou rampu apod, aby mi to nedělalo tak velkej proud a nemůžu ten filtr vytáhnout k hladině kvůli přísavkám a nasazenýmu víku na aq.
Myslím, že takhle mi to dělá pár problémů (např. ruduchy na kytkách).

Napadlo mě ale, jestli se nedá ten filtr prostě otočit na ležato někde v půlce akvárka a poslat proud jen nahoru .. a teď mě odsuzujte :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2009 18:16 Muž Charon92 [3] Re: Landvir
Fotka k příspěvku Ja mam externi filtr Fluval a jelikoz byl moc silny proud tak jsem si take vyrobil rozstrikovaci rampu z plastove trupky co jsem nasel v garazi(puvodne to byly trupky z venkovnich lampicek).
A dokonce jsem videl i v nejakem supermarketu jako je Globus atd. takovou cernou plastovou hadici a meli tam vice velikosti takze kdybys mel stesti tak bys tam nasel i velikost akorat na to abys to nasunul na vyvod z filtru.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2009 14:57 Muž Miras [111] Re: Landvir
koupil jsem v akvaristice přísavky podle průměru hadice, mám klasickou zahradní, konec zaslepil tavným lepidlem (velký pomocník) :-) a bylo ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2009 13:52 Muž Landvir [57] Re.Miras
Muzu se jeste zeptat jak jsi hadici pridelal k akva aby ti plnila fukci rozstrikovaci rampy?? Diky moc Landvir
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2009 13:05 Muž Miras [111] Re: Landvir
já bych řekl že ne, mám to taky tak, u Atmana jsem napojil kus hadice a udělal jako rozstřikovací rampu palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2009 12:41 Muž Landvir [57] Re: pancéřníček
Kdyz uz se tady o tom mluvi nevadi to filtru, kdyz se na nej napoji hadicka a ohne se např. ?? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2009 00:40 Muž pancéřníček [168] Re: Bodlak
Čerpadlo by mělo prohnat filtrem objem aq za 1 hodinu a když nastavíš vývod v úhlu 45° proudění bude velmi pomalé a hladina bude celá v pohybu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2009 22:42 Muž Yirka [9196] Re: Bodlak
Máš to zcela čerstvě založené tak řasy ještě neřeš.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2009 22:40 Žena zelvik58 [22] - SumciRe: Bodlak
Záleží na rybách co budou v akva,pro rostlinky je nejlepší co nejmírnější proudění.Příčinou růstu řasy bude nejspíš osvětlení.Chce to vyladit podle toho co v akva bude ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2009 20:09 Muž Bodlak [21] – Vývod filtrace...
zdravim, chtel bych se zeptat na nazory ohledne vyvodu filtrace...mam 54l akva a filtraci atman at200+molitan...mam ho priskrceny temer max,i tam mi voda celkem proudila,rostlinky u steny se mirne pohybovali...ted jsem tal na vyvod hadicku kolmo ke hladine tak ze ji velmi mirne ceri...co je lepsi???je lepsi aby se voda hybala ci aby jen mirne pohybovalas hladinou? navic se mi zacala obevovat hneda rasa...nejake rady jak s ni zatocit? jen pro info rybky budou vysazene az za tyden ci dva...momentalne je akva 2 tydny...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2009 13:58 Muž navik [908] - SumciRe: eminence
eminence napsal: ... co sa tyka miniakva tak tiez je vhodny klasicky filter...,
.. :-) za klasický filtr by většina starších akvaristů považovala bublifuk, holt se časy a pojmy mění... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2009 13:02 Muž kristian [80] Re: eminence
Staci do filtru vlozit kvalitni kaminek, ktery vytvari jemne bublinky. Kompresorek se da tez sehnat s rozumnou hlucnosti. A neni vzdy potrebne mit bublifuk pusten na plny vykon kompresorku. Je dobre jej zregulovat. Ja u takoveho akvaria 1 rok spal a nevedel jsem o nem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2009 12:39 R Muž Mrakoplash [1776] Re: prisavnik
to záleží jen na volbě komponentů
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2009 12:22 eminence Re: navik
u odchovnych akva je to ine. tam je dobre mat viac kysliku to je jasne. co sa tyka miniakva tak tiez je vhodny klasicky filter, s tym ze len cery hladinu. mam s tym dlhorocne skusenosti. na druhu stranu nikomu neberiem variantu vzduchovac a filter. je to najlacnejsie riesenie a vydrzi dlho ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2009 12:15 Muž prisavnik [51] - RostlinyRe: Mrakoplash
Napriklad v hlucnosti samotneho filtra a tak aj vzduchovacieho motora ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2009 12:10 R Muž Mrakoplash [1776] Re: eminence
v čem že je lepší ? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.07.2009 11:55 Muž navik [908] - SumciRe: eminence
A já zase s takto obecným a kategorickým prohlášením nesouhlasím ;-), zejména u malých akvárií, odchovných apod bych často zvolil filtr hnaný vzduchem ... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   04.07.2009 11:09 eminence Re: prisavnik
v kazdom pripade je lepsi filter ktory nepohana vzduchovanie ...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.07.2009 11:03 Muž prisavnik [51] - RostlinyRe: eminence
Davat vyvod nad hladinu je blbost. Iba sa tym znizi prietok, lebo voda musi byt vytlacena nad hladinu.
Najlepsie riesenie je zarovno hladiny. Co sa tyce hluku aj vykonu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2009 11:00 eminence Re: avast
no tak to zalezi na tebe. skus to udrzat tak napol - tj. polku pod hladinou a polku nad. pokial mas dost rastlin, tak skus znizit vzduchovanie a dat vyvod pod vodu. ked nemas vela rastlin tak skus ako som pisal predtym.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.07.2009 10:46 Muž vena [52] Re: NIKO
Kamínek nemusíš měnit, většinou stačí umýt a usušit, popř. profouknout.Jestli máš problém v motorku, po čase ztrácí na výkonu, tak můžeš kamínek klidně odstranit, na chvíli to pomůže.A jak psal NIKO koukni i na tu hadičku, ty silikonový se rády slepí hlavně v místě škrtítka. Jo a jestli budeš měnit v motorku membránu tak vyměň rovnou i komoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2009 17:46 Muž Miras [111] Re: avast
no pokud přestává fungovat je třeba ho taky vyčistit(ten bublifuk) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   03.07.2009 17:02 Muž NIKO [527] Re: avast
Přestává-li Ti bublifuk fungovat,tak se podívej-prasklá membrána v motorku,přiškrcená hadička,která do něj vede,vzduchvací kamínek,který je uvnitř bublifuku,bývá zanesený(vyměnit).Podle filtru,jaký máš,bývají v trubce dírky,které se také zanášejí(vyčistit jehlou).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2009 00:12 radous Re: avast
pod hladinu duvod aby voda lepe cirkulovala a mnel si vetsi prutok(lepsi filtrace) a na vzduchovadlo to nema zadny vliv jestli je nad nebo pod jen proste kdis je pod hladinou tak motorek(vzduch)protlaci vice vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.07.2009 22:04 Muž kristian [80] Re: avast
Ano je to jedno jestli je nad ci pod. Hlavni rozdil v umisteni pozoruji spise v hlucnosti bublifuku, nekteri jej davaj i nekolik cm pod hladinu, coz pak vznika dost hluk pri bublani. S osobni zkusenosti sem mel usti bublifuku ponoreno ze 2/3.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.07.2009 22:01 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetkyRe: avast
Pokud myslíš výstup bublifuku, tak je jedno jestli ho máš nad nebo pod. V obou případech funguje jako vzdušný výtah pro vodu a to je to nejdůležitější :) Chybu bych možná viděla spíše v motorku než v umístění bublifuku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2009 21:59 Muž avast [49] – vývod bublifuku
Může být vývod bublifuku (to z čeho jdou bublinky) nad vodou, nebo musí být pod vodou např kvůli vzduchovacímu motorku?? Právě mě to teď napadlo, kvůli tomu že mě to bublá za zády a už po druhé budu muset rozdělat vzduchovací motorek, protže přestává vzduchovat.. Děkuji za odpovědi

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2008 22:15 Muž deathfoe [58]
Mě se osvědčilo mít výtok bublifuku těsně pod hladinou, nad hladinou to jenom chrlá a když je to více pod hladinou, tak ty bublinky pak hlasitěji praskají, takže já volím pozici tak 1-2 mm pod hladinou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 21:40 Nobody Re: pavliina
Jen jste zapomněla na malý detail.Každý bublifuk je nahoře zatočený téměř do pravého úhlu.Takže i těsně pod hladinou jdou bublinky kolmo nahoru.Nikdy neběží vodorovně,vždy kolmo.
To byste si musela pořídit čerpací hlavu,které požene proud vody vodorovně.Pak už to není bublifuk. ;-)
A ještě musím dodat,že pokud dáte vývod přímo na hladinu,tak se hladina téměř nehne a většina vzduchu Vám uteče do okolního prostoru místo do akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2008 18:28 Žena pavliina [50] Re: Nobody
Když budete foukat trubičkou, která je 10 cm pod hladinou, tak s hladinou asi moc nehnete (prostě bublinky půjdou kolmo nahoru), ale když budete foukat trubičkou přímo na hladině nebo těsně pod ní tak se hladina začne hýbat, ne? ;-) Tak co, vy ostatní, jak se k tomu vyjádříte, kdo má pravdu? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2008 23:37 Nobody Re: pavliina
Tak to se mi nezdá.
Vždy,ať už máte vývod filtru pod hladinou nebo hlouběji,jdou bublinky vzduch z bublifuku kolmo nahoru.
Takže,jak může bublifuk více čeřit hladinu těsně pod ní - kratší cesta bublinek vzduchu,než hlouběji -delší cesta? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2008 14:39 Žena pavliina [50] Re: Nobody
No a já to právě zkoušela :-P , když jsem dala vývod filtru hlouběji, hladina se moc nehýbala. Když jsem dala vývod filtru těsně pod hladinu, hladina se začala více hýbat a přijde mi to i logičtější, protože vzduch, který jde z vývodu filtru lépe hýbe a čeří hladinu. Když je hlouběji, tak prostě vyplouvají jen bublinky vzduchu na hladinu a s hladinou to teda moc nehlo, teda alespoň u mě :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2008 22:45 Nobody
pavliina napsala:Pokud je teda vývod filtru těsně pod hladinou, jestli je hlouběji pod hladinou, pak by s pohybem vody mohl být problém.
Je to přesně opačně,než píšete.Zkuste si to a uvidíte.Pokud je vývod hlouběji,tak se hladina hýbe mnohem víc než když je těsně pod hladinou. ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2008 21:57 Muž deathfoe [58] Re: Dinamit
Díky za reakce, celkem slušně se to tu rozjelo. Zatím mám v hlavě to umístění těsně pod vodní hladinu nebo nějak tak, uvidím jaké to pak bude v reálu za pár dnů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.09.2008 21:35 Žena Dinamit [68] Re: Štěpán
Já jsem taky pro, mít to těsně pod hladinou. Zkoušela jsem obě varianty (5 cm od hladiny a 1mm od hladiny) a víc se mi líbí, když je to těsně pod hladinou. Dokonce rybky to pak maj jako super závodní dráhu, když plavou proti proudu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.09.2008 21:26 Muž isamik [180] Re: Štěpán
Obcas mam vytok nad hladinou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.09.2008 21:20 Žena pavliina [50] Re: Sid
Když jsem měla bublifuk 5-10 cm pod hladinou, rozčilovaly mě bublinky jak na hladině praskaly :-D Když jsem dala vývod filtru těsně pod hladinu, je ticho a lépe se hýbe hladina ;-) rybicky.net/k/forum/23132.jpg
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2008 21:16 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Štěpán
Tak to pak ano! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2008 21:15 Štěpán Re: Sid
To jsem si vymyslel! ;) Příjde mi to takové nejlogičtější a taky kdysi se mi to tak nejvíc líbilo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.09.2008 21:09 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Štěpán
Se píše kde? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2008 20:55 Štěpán Re: deathfoe
Nejvyšší bod vnitřního průřezu výtokové trubky má být ve výšce hladiny, takže jsem asi 3mm nad Pavliinou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2008 20:11 Žena pavliina [50] Re: deathfoe
Já jsem pro umístění těsně pod hladinu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2008 19:22 Muž deathfoe [58] Re: Yirka
Jak píšu dole, tak teprve zakládám a filtr se pod hladinu vejde určitě celý, ale právě mi jde o to, jestli ho mám mít těsně pod hladinou, protože tak nějak mi to vyjde a nebo jestli mám pod ním trochu snížit vrstvu štěrku o nějaké 1-2 centimetry, aby byl ještě níže. Jinak s tím umístěním zešikma je taky dobrý nápad, kdybych ho chtěl mít případně ještě více pod hladinou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2008 18:36 Muž Yirka [9196] Re: deathfoe
A když ho dáš trochu zešikma, nevejde se pod hladinu bez dotyku se dnem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2008 18:03 Muž deathfoe [58] Re: Johan
To vypadá, že asi budu muset experimentovat s tím umístěním trochu. Uvidíme, jestli se tu ještě nenajde někdo s nějakou univerzální radou :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2008 16:52 Muž Johan [4950] - RostlinyRe: deathfoe
Do substrátu určitě ne. Jak bys ho pak čistil? Já dávám přednost tomu, aby hladina vody byla kolem poloviny výtoky filtru. prostě aby se co nejmíń čeřila hladina.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2008 16:26 Muž achyles73 [12] - ŽivorodkyRe: deathfoe
Lepší pod hladinu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.09.2008 16:15 Muž Diego [72] Re: deathfoe
Stačí těsně pod hladinu.U bublifuku je to jedno.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [2] 3

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1924x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12696?od=51