Kvalita vody
A muže mi zde prosím někdo zkušený napsat jakých hodnot bych měl dosáhnout pro odchov neonek pH, tvrdost, kyselost, atd... Díky

Ideální na středoamerické živorodky: Platy, Mečovky, Molly, Velifery,...

Jsem z Prahy a ten pramen je na Vyšehradě

Z jakeho jsi města prosím, nebo aspoň kde je ten pramen ?

Živorodky mají radši zásaditější a tvrdší vodu, tak by ta tvoje jim mohla vyhovovat. Taková perlička s vodou :Kousek od nás je i ve velkoměstě pramen, kam údajně chodí na vodu chovatelé neonek.

Dobrý den, včera jsem zakoupil -eSHa- AQUA test na vodu. Vyzkoušel jsem ho na vodovodní odstáté chrudimské vodě a vyšlo mi todle:
pH -----> 7,4
Celková tvrdost vody (GH) -------> 21
Dusitany -----> 0
Dusičnany -------> 25
Mohli by jste mi prosím napsat názor na tuto, vodu zda se vám zdá dobrá či špatná..
Popřípadě bych na jaře skusil vodu z naší studánky, ta bohužel přes zimu není v provozu.
Předem děkuji za odpovědi ...

Starší reakce
na odchov by podle mě měla bejt měkčí, PH uzpůsobený požadavkům jednotlivých druhů ryb.. i když co se týká živorodek, pro ně to je ideal i na tření

Presne taaakk ale i s tvrdou vodou se dají dělat věci

Myslite ze na odchov je to spatna voda ? To si nemyslim
když nechcete odchovávat, tak v pohodě

Neni to hodne

Nechat odstat a voda je dobra

Souhlasim s panem V

jsem z Hradce a je tu ještě vetší tvrdost okolo 20 nooo šílenost

Pro středoamerické živorodky (Molly, Platy, Mečovky) dá se říci ideální. Pro Dania, Ancistrusy i Botie to je "v normě". Zjednodušuji.
Mam dotaz na zkušenejší...
Ze stranek vodáren jsem zistil tyto parametry vody z kohoutku.
pH 7.18
tvrdost celk. st.N 17,1
vodivost mS/m 46
CHSK /Mn/ mg/l 1.50
železo mg/l 0.07
mangan mg/l 0.01
amoniak mg/l 0.13
dusitany mg/l 0.00
dusičnany mg/l 14.91
chloridy mg/l 21.0
chlor akt. mg/l 0.05
zákal ZF/t/ 0.4
kolif.bakterie KTJ/100 ml 0
fek.kolif.bakt KTJ/100 ml 0
abioseston % 1
Escherichia c. KTJ/100 ml 0
barva mg/l Pt 3
Clostridium pe KTJ/100 ml 0
počet org. jedinci/ml 0
živé organismy jedinci/ml 0
p.kol.při 22°C KTJ/ml 4
p.kol.při 36°C KTJ/ml 4
Myslite ze je potreba neco upravovat? Nebo stačí jen nechat odstát kvůli chloru. A co tvrdost vody? V akvariu mám ve směs živorodky a dania a na spodu ancistrusy a botie...
Starší reakce
Starší reakce
čau Johnsi,taky jsem Písek nenašel, ale moje testy ukázaly zhruba tohle: pH 7, GH 6, KH 3, NO3 10mg/l

0
[28] 12.03.08 17:54 bunda Kdyby měl někdo zájem o podrobnou PRAHU, TAK NA MÝCH STRÁNKÁCH JE TAKOVÁ TABULKA
www.chickoaqua.estranky.cz zdroj je u pražských vodovodů a kanalizací, takže na jejich www najdete i víc podrobností o vodě v Praze, ale sou to jejich měření

A odkud jsi? Chvíli jsem pobývala v Hradci a tam si myslím, že by byla celkem dobrá

Díky Eli jsem to kdysi hledal nějak jsem to nenašel
Ten odkaz pro Brno neni vybran nejlepe, jsou to mistni vodovody nekde na Pryglu, nevic nekdy z rijna 2007. Pro vodu z kohoutku je smerodatny tento odkaz:
www.bvk.cz/… Diky.Tak podle toho co tu pisou kapkovej test nelze

nastav tam okres teplice(tvrdost vody)
Starší reakce
Opět jsem se od Vás poučil Side. Ovšem 120 litrů vody a jen šest rybek, to mne také mohlo napadnout. Mimochodem, asi to nebude jen "tou násanou od koštěte" co tam mám, ale proztím zjišťuji, dusičnany u mne nestoupají a rozíl po výměně vody a před ní je skoro neměřitelný, tedy v toleranci + 10mg/l. Holt asi se ze mne stane "podvodní" zahradník....

Je to docela běžný jev, že v nádrži s prosperujícími rostlinami a málo rybami jsou hodnoty NO3 (běžnými testy) neměřitelné. A to přesto, že vstupní voda obsahuje dusičnany i někde u horní hranice povolené normou...
Taková akva je pak často nutné NO3 přihnojovat.
Tak pak to je fakt skvělé! Zkus změřit dusičnany u zdrojové vody. To používáš kojenecnou, čí destilku? Já nám už z vodovodu 15-25 mg/l. Jen pro pobavení, kdysi jsem si koupil test NO3 od Rataje a furt měřil nula nula nic. A pak jsem zjistil, že je dva roky prošlý. Teď používám testy od AQUARU a zkouším od TETRY (ten je však nehorázně drahý). Tetra naměří vždy o 10mg/l méně. Kalorimetrická netoda je tuze nepřesná a orientační. Což takto si na netu vyhledat poslední rozbor vody ve vaši vodarni? Nebo tam třeba zavolej. Alespoň u nás byla paní inženýrka (vedoucí laboratoře) velmi ochotná!

Tak jsem to zkusil udělat ještě jednou a pořád mi vychází NO3 - 0. Možná to bude tím, že je v kváriu málo ryb. Mám akvárium cca 120 litrů a je v něm už asi 2 měsíce 6 ryb
tak pokud máš takové hodnoty a to NO3 se mě nezdá,tak není co zlepšovat.

Tak jsem si dnes koupil nějaký tester na vodu od JBL. Teď bych od vás potřeboval nějaké rady co a jak zlepšit.
Naměřené hodnoty: NO3 - 0, NO2 - 0, KH - 7, PH - 7,2
Díky moc za jakékoliv připomínky a postřehy
Přidat reakci
1 ...... ...... [7]
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 8693x