Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jak zbavit nové rostliny vajíček plžů

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Jak zbavit nové rostliny vajíček plžů
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2021 20:51 Otto – Kamenec - KAl(SO₄)₂·12H₂O - Síran draselno-hlinitý
Spolehlivý, levný, šetrný. Teda piskořky prej přežijou. Prevíti jedni houževnatí tone To ho vážně nikdo nepoužívá??? ne

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 20:40 Nothime Re: romant
Ahaa, já se bál, že budou pro akvárko spíš parazity. Ale jestli jsou prospěšný a nevadí krevetkám, šup tam s něma! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 18:32 Ota – Moje zkušenost
Měl jsem v cca 100 litrovém akváriu invazi drobných šneků. A nepřekrmoval jsem. Přinesl jsem je s rostlinami a ani dobré propláchnutí rostlin před vsazením nepomohlo. Když jsem tam ale dal 8 corydoras paleatus a ti časem vyrostli, šneci zmizeli. Prostě tím ustavičným čištěním dna a všeho kolem je zlikvidovali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   07.02.2013 18:15 R Muž romant [27987] Re: Nothime
Když se budeme držet názvu vlákna, tak oním roztokem, jenž je na desinfekci rostlin před vložením do akva určen, je slaboučkej roztok hypermanganu(růžová voda, několik šupinek) a v něm se rostliny půl hoďky vykoupou a posléze osprchují čistou vodu a můžou ještě na chvíli dát do čistý vody poplavat. Ovšem nic není 100% a nějaký neodhalitelný vajíčka můžou přežít, ale jak zde již zaznělo, proč se připravovat o šneky okružáky, když jsou pro akvárium doslova požehnáním a tím jak čistí povrchovou vrstvu listů rostlin a ty tím nepoškozují, jsou velmi užitečnými tvory. Když je člověk vidí listy konzumovat, tak to nikdy nejsou listy zdravý, ale načatý, takže působí pro akvárium ozdravně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 17:36 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Nothime
nebudeš-li překrmovat, nebudou se přemnožovat. A když už se přemnoží, tak pořídíš jednu nebo dvě heleny a ony ti problém vyřeší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 14:58 Nothime Re: Johan
Díky moc;-)
Zatím jsou ve větší zavařovačce, maj tam i zbylou rostlinku. Tak počkám až se vylíhnou a ještě se rozmyslím jestli ke krevetkám nebo ne(kvůli přemnožení). Popřípadě by mohli i do druhého až budu zakládat ;-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   07.02.2013 14:34 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Nothime
Na listu jsou vajíčka okružáků těsně před vylíhnutím. Tak šup s nimi zpět do akvária. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2013 14:27 Nothime – Šnek?
Fotka k příspěvku Ahoj vám všem. ;-)
Před pár dny jsem založil krevetkárium(obecně moje prvotina v akvaristice). Snažil jsem se držet toho, co jsem všudemožně přečetl - štěrk jsem pořádně propral v tekoucí vodě, rostliny jsem umyl ale přiznám se, že jsem je nenechal vymáčet v žádném roztoku proti parazitům.Chyba!
Mini akvo poté napustil odstátou vodou, pustil "bublifuk" a svítím. Osazenstvo plánuju do akvária vypustit nejdříve za týden až 14 dní až se trošku zaběhne. Teď po 3 dnech koukám okousanej list a na dalším něco je a trochu se to hejbe?! cirka 4 mm velkého. Snažil sem se to vylovit pinzetou, ale trochu jsem to rozmáčkl a kleslo mi to ke dnu mezi štěrk.Na 2 listech jiné rostliny jsem poté nalezl vajíčka.
Je možné že je to nějaký malý šnek? Nevšiml jsem si ale, že by měl ulitu,spíš to bylo něco plošejšího. Bojím se jestli ne ploštěnka..Ale ta by asi neožírala listy? Můžete mi někdo prosím poradit? ;-).Každopádně budu ted hlídat co se v akvu šustne...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 19:48 Muž Yirka [9126] Re: Vláďa
Není ani apríl, ani myslivci nesedí na poslední leči a nelatinují, tak to taky nezkoušej. ;-) Nebo doplň fotkou - nejlépe takvou, jak drží piskořku mezi ploutvemi a buší s ní o kámen. Ne, mřenka piskořky rozhodně nerozbíjí.
To však neznamená, že je nelikviduje, naopak. Ale likviduje je kjlasicky, to znamená chytí do tlamky akouše a saje a kouše a saje. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2011 19:31 Vláďa Re Linduš
Mřenka nádherná - Chromobotia macracanthus naprosto spolehlivě zlikviduje i piskořky. Docela šikovně je vyhrabává a dokonce je rozbíjí o kameny.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 17:12 Žena Linduš [166] Re: Moucha
jojo, s tím naprosto souhlasím. jen ten flubenol se jim sakra nelíbil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 12:22 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Linduš
piskorky jsou velmi odolne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 09:34 Žena Linduš [166] Re: Moucha
nee. mě se dařilo od kalamity udržet akva šnekuprosté. teď sice v jednom už jsou, ale jako kalamitový stav to neberu, takže pohoda. zrovínka v tom akvu musím překrmovat, i tak jich není nějak extra a bohatě stačí něco vybrat, když dělám údržbu, nebo, co potkám na skle.
taky jsem dělala pokus s flubenolem. oproti piskořkám jim, zdá se, běžná dávka nějak extra nevadí hmm
taky mám pocit, že jedna z parmiček (nádherná, duhová) usilovně šneky vyžírá. tipla bych duhovou, protože s jejím příchodem se v jejích oblíbených místech šmejdění zvětšuje hromádka piskořkových ulitek přibližně stejné velikosti, jiného šneka v nádrži "nepotkáš" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 08:16 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Linduš
a zkousel nekdo gastropex od eSHA ? ja s nim tedka odsnekovavam vytiracku a vcelku zabira
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 08:06 Žena Linduš [166] Re: bobik
nic není 100% bych řekla
a opakuji, já si nemyslím, že by nějaké máčení šneky pozabíjelo, když přežijou i koupel v silném roztoku sava :-D
100% by mohl být leda var, ovšem za přespokladu, že chcem k obědu špenát místo akvarijních rostlin :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2011 11:07 Muž bobik [15] Re: Designer
no já vím,že hypermangan není jen na šneky.mám ale dojem,že spousta lidí si myslí,že je tím zahubí-i já jsem si to myslel- a pak se diví,že se jim objeví v akva.nicméně se ptám,ostatní "jiné potvory" se hypermanganem zahubí 100%?ikdyž co je stoprocentní,že.já jen jaké jsou zkušenosti s hypermanganem s jinými parazity,kteří nejsou ve stadiu "vajíček"?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.03.2011 10:02 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: bobik
Ony se rostliny take dezinfikuji kvuli jinym vecem, nez jsou sneci vajicka ;-) . Mimo jine se rostliny prohlednou, a ocisti od vajicek. Kdyby mely byt s jistotou bez sneku, musely by se dat do karantenniho akvaria, tam nechat nejaky cas, a dezinfikovat pak jeste znovu, proste vajicka nechat vylihnout.

S Okruzaky v akvariu uz jsem se smiril (stejne jako s Clunkami). Kdyz se jeden cas Okruzaci premnozili, daval jsem co 12h do akvaria kolecko okurky a vyhazoval ho obsypane. Po necelem tydnu jich zbylo v akvariu rozumne malo. Ted uz takovou regulaci delat nemusim. Jednak proto, ze uz akvarium neni tak cerstve zalozene a zacina nejak fungovat (zdaleka jeste ne dokonale), a take jsem zjistil, ze muj Tercovec je zabijak Okruzaku. Priplave k nemu a zobne ho. Okruzak padne na dno, ulitu ma sice celou, ale co z ni trci je krvave. On je ten Tercovec jak se zda nezere, proste je jen zabiji. A pak ze zvirata nezabijeji pro zabavu. Tim se deje to, ze zadny okruzak nedosahne vetsich rozmeru :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2011 09:28 Muž bobik [15] – smysl hypermanganu nebo molucidu na šneky?
ahoj,již jsem tady toho hodně přečet o boji proti šnekům a nerozumím jednomu,jaký smysl má namačet rostliny před zasazením do roztoku hypermanganu,když -pokud se nemýlím-může zničit "pouze" šneky již vylíhlé nikoliv jejich vajíčka.vycházím z toho,že např. u Molucidu píší,že je nutno aplikaci opakovat,protože vajíčka šneku to neničí-viz uryvek z navodu: Výrobek nepůsobí na vajíčka, ale až na vylíhnuté živočichy a proto je jeho aplikaci nutno po čase zopakovat.
u hypermangynu to bude stejné nebo ne? ano,jiné živé potvory na namočených rostlinkách to asi i zničí,to jo,ale zrovna na šneky -uvažuji li logicky ,to zabrat nemůže?děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   31.10.2009 12:58 Usine Re: Kava
Pokud jde a hypermangan a jeho poškozování rostlin tak mám dlouholetou zkušenost že to není pravda. Dokonce ani doba ponoření není dozhodující ať už jde o pár hodin či den. Můj úvodní text je okopítované upozornění na dotyčný preparát www.akvarista.cz/…
Já si samozřejmě žádný hypermangan do akvária neliji.
Vaše reakce na mou osobu byla trochu nepřiměřená a tak se nedivte té odezvě, určitě tu nepěstujem žádný vlez...., protože jsou to většinou moji kamarádi nebo známí a snažíme se mluvit slušně. Každý může mít svůj názor a stačí si to jen vyjasnit. Pokud s vámi někdo nesouhlasí nenusí tobýt hned váš nepřítel.
Přeji hezký den. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.10.2009 10:53 Muž filipsi [1295] Re: protein007
protein007 napsal:.. ani vajicka tam nie su nalepene...
Ty vajicka jsou tak sakra dobre prilepena. A mrenka - proc ne. Ale do dost velkych akva, a navic se musi hodit ke zbytku ryb.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.10.2009 08:29 vcielka Re: protein007
Tie vajicka sli tazko i zo skla akvaria nieto z rastlin. Tecuca voda nepomohla. Inak ako mechanicky z rastlin sa nedali odstranit. A ano su tam prilepene.
Za dalsie zavisi o aku rastlinku ide a ake listy mas. Neviem si predstavit prilis jemne rastlinky davat pod taky prud vody co by tie vajicka mal odlepit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   31.10.2009 04:48 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vodRe: Jurys
Taka otazka...u Vas doma voda netecie? Rastlinky staci poriadne preplachnut pod tecucou vodou, ved ti slimaci ani vajicka tam nie su nalepene ;) No a ak sa aj tak bojis, a mas v akvariu dost miesta, kup si Mrenky nadherne. Mne vyzrali asi 30 slimakov za 4 dni a odvtedy ani stopy po nich :) Plus ma to este vyhodu aj v tom, ze tie mrenky zozeru vsetko, co popada na dno, takze nemusis tak casto cistit akvarko :) Len su trochu narocnejsie na krmenie, musis im vacsinou davat zivu alebo mrazenu potravu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2009 16:12 Muž Jrk [143] Re: Jurys
Doplním Filipsiho pěknou reakci o Horácova horacovoakvarium.cz slova v jednom z vláken na zdejším fóru rybicky.net/forum/553 25.10.09 20:57:45, která se mi velice líbila a musím s nimi jen souhlasit:
Mně okružáci taky likvidujou kytky :o) ... ale zásadně a neomylně pouze ty, na kterých i já sám vidím, že se jim nedaří. Zdravých, prosperujících kytek si ani nevšimnou.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.10.2009 13:41 filipsi Re: Jurys
Nejde o to hnusit/zdat fajn. Jde o to, co v tom akva delaji, cim se zivi, jakou maji v tom "biotopu" funkci. Nekomu se treba muzou hnusit bakterie, presto by to bez techto "zviratek" neslo. Ale kazdy sveho stesti strujcem, ja si zcela snekuproste akva (bez ampularky, piskorek, okruzacku ..) ani snad predstavit neumim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2009 12:35 Muž Jurys [0] Re: filipsi
Asi jo pokud chci odšnečit potlesk jen ty rostlinky co ještě nejsou zasázený tak asi mužu použít klidně "ten chemickej sajrajt"Jelikož do akva pak příjdou už jen snad odšnečený rostlinky.
Naleju nechám je v tom okoupat dle návodu a mohu klidně zase opláchout a zasázet a do aq se nic nedostane ani chemie a snad ani šneci.
Jo a tu pevnost postavím jelikož se mi šneci hnusej rozzureny rozzureny Ale někomu se mužou zdát fajn.Je to jen muj nazor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2009 12:22 filipsi Re: Romy
Ja zde, pokud jde o vecny obsah, musim souhlasit s Kavou. Veci se maji pouzivat k tomu, k cemu byly stvoreny. Pokud chci hubit sneky a jejich vajicka na rostlinach, pouziju preparat k hubeni sneku a jejich vajicek, takovy, co se muze na rostlinach pouzit.
Hypermangan je oxidacni cinidlo. Sneky a jejich vajicka znici, jen pokud se mu podari oxidaci je narusit natolik, ze nebudou zivotaschopne. V pripade vajicek bych si troufl rict, ze jemnejsi rostliny to odnesou driv nez vajicka.
Oproti tomu preparaty k hubeni sneku a vajicek mohou fungovat jinak (a take funguji).
Takze pokud jde o dusledne zniceni sneku a vajicek na rostlinach mimo akvarium, volil bych prostredek proti snekum. Jen mi porad unika duvod, proc delat ze sveho akva pro sneky "pevnost nedobytnou"
Lit to primo do akva mi ale prijde uchylne uplne (stejne jako lit tam treba hypermangan). To je cesta spolehliva k poskozeni rostlin, ryb ... O tom ale rec nebyla, stale jsme byli v rovine "odsnekovani" prinesenych rostlin mimo akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.10.2009 09:39 filipsi Re: Jurys
Snecci rozhodne jo (okruzak, levatka ...). Pomahaji akva cistit od vselijakych veci.
Jejich "invaze" nastane fakt jen v akva, kde se prekrmuje, atp. Ja je mam rad.Rozumnou peci o akva se z nich stavaji pomocnici a drzi se na uzde.
Ale pokud je opravdu nechces, je ta helena dobra volba. Jen k tomu pridam svou zkusenost - v krevetniku jsem nejake ty minisnecky v mire tak akorat mel. Zrovna byla doba, kdy se objevila na trhu "helena" a ja na ni byl zvedavy. Tak jsem po chvili premysleni poridil. Snecky vyzrala dokonale, obcas ji tam nejakeho hodim z jineho akva. Ale pak nastalo vetsi bujeni ras, rostliny nebyly tak ciste ... Ted je mi zas lito "helenky" ji vyhodit, a akva nechat opet obydlet nejakymi temi okruzaky. Jen co u me bude nejaka navsteva, co ji bude chtit, venuji ji.
Ve vetsich akva mohou pomahat se sneky ryby, mel jsem pocit, ze treba z mensich si betka rada zobne, ... podle velikosti akva a planovane skladby ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2009 08:09 Muž Yirka [9126] Re: Jurys
Pročítal-li jsi pečlivě, spíše by tvá reakce měla být... někteří šneky jo někdo ne a někdo chemii jo někteří ne... Tak je to přesnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2009 07:05 Muž sollik [257] - CichlidyRe: Jurys
Nechci ti nic vnucovat, ale pokud se opravdu hodláš šneků zbavit, mrkni se po tomhle: rybicky.net/atlasostatnich/plz_clea_helena#
Osobní zkušenosti nemám (ani se šneky (s těma afričani zatočí okamžitě) ani s Helenou), ale už jsem o ní něco četl a prý funguje. Na druhou stranu pokud ti rostlináři radí šneky nechat, asi ti nezbude než pravidelně rozmačkávat, abys je udržel na uzdě. Ale aspoň budou mít rybky zábavu a čerstvé masíčko potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2009 06:44 Muž Jurys [0] Re: Yirka
Takže jsem z toho jelen.Někdo šneky jo jinej šneky nééé někdo chemii jooo někdo chemii neee!!!!
Ale i tak moc děkuji za rdy a nvody.Něco holt budu muset vyzkoušet.A pak teda i tu karantenu!!!Akorát teda ještě nevím jak dlozhho muže trvat než se z těch vajíček ty potvory vylíhnou??
Abych nemusel mít karanténu pul roku???
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2009 00:57 vcielka Re: Jurys
ked som bola mala trapili ma slimaky s malymi gulatymi hnedocervenymi ulitami. Boli jak mor pretoze u nas doma mame dost na minerali bohatu vodu preto som mala problem aj s vodnym kamenom. Jednoducho som ich lovila a vyhadzovala ale vajicka boli vsade. Pozitivum: nikdy som nemala riasy. Negativum: vyhlad na akvarium bol neesteticky. Otec mal ako slobodny jednu celu izbu ako chovnu ale ani on ako byvaly akvarista mi nevedel poradit co s tym, len vravel ze chemiu v ziadnom pripade neskusaj. Vzdy pri vymene vody som vsak vodu trochu prisolovala co mi poradil otec, samozrejme len trosku ale ja ako decko som to raz neodhadla a posolila som trochu viac. Slimaky do rana boli vsetky mrtve. Okamzite som vymenila vodu a odvtedy som o slimakoch v mojom akve nepocula. uz 15 rokov. Ale to neradiiiiim!!!!!!! poskodite si rastlinky.
Mozno by stacilo vyskusat taktiku: izolovat rastlinky a pockat kym sa male vyliahnu.Odstranit ich a opat pockat kym sa vyliahnu dalsie a aj tie odstranit a ja neviem opakovat tento cyklus niekolko krat az kym sa nevyliahne nic a potom chvilu pockat. Aspon ja by som to teraz riesila takto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 23:03 Žena Somali [98] Re: Sakul
Aby mohl být zakázán prodej čehokoli, musí to mít oporu v legislativě. Týrat můžeš dle zákona pouze obratlovce, nikoli bezobratlé. Takže pokud skutečně došlo k zákazu prodeje přípravků na hubení šneků, tak to každopádně nebude kvůli týrání, ale s největší pravděpodobností kvůli tomu, aby se do životního prostředí nedostávaly látky, které ho negativně ovlivňují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 22:26 Muž Sakul [13] - CichlidyRe: Horác
To jo, ale že by ve velkej aqvaristice v budějcích by si to vymysleli se mi taky nezdá. Tvářili se docela vážně, já sem jim to teda sežral hmm Ještě sem koukal na stránky sera a sschnekopur uš tam nenajdeš...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.10.2009 22:21 Muž Horác [3942] Re: Sakul
To je jen další příklad toho, že prodavačům v akvaristice nelze věřit ani pozdrav. Zákon na ochranu zvířat proti týrání definuje jako zvířata pouze obratlovce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 22:14 Muž Sakul [13] - Cichlidy
Chtěl bych jen podotknout, že veškeré přípravky proti hubení šneků jsou zákázané, kvůli týrání. Řekli mi to před týdnem v akvaristice. Nabízeli uš jen pasti na šneky. Nic bliššího nevim ani sem nic neověřoval tak mě neberte za slovo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 22:04 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Kava
Možná by ses měl krotit sám... ;-) Václav je echt rostlinář,nejspíš to myslel v akvišku a jak je známo,jakákoliv chemie škodí,a na přebalu se může psát co chce.Hypermangan je také chemie,ale je léty vyzkoušený a poškozuje jen některé rostliny.Než něco napíšeš,tak se zkus zorientovat a zjistit si komu píšeš...My staří psi většinou jdeme cestou nejmenšího odporu a letitých zkušeností.
Trochu mi připadáš jako obchodník z akvaristiky...,to potřebujete,to taky..a tohle určitě taky... ;-)
Tak,co si lejete do akva,je celkem Vaše věc,co člověk,to názor,a jak je vidět,tak ten můj se Vám nelíbí.To,že se někdo někoho zastane,to považujete za vlezdoprdelizmus?To jste docela přehnal...,když Vám někdo oponuje,tak to je zase patent na rozum?Svatá prostoto...
Napsal jsem jen to,s čím mám zkušenosti,nic víc,napsal jsem také,že některé rostliny poškozuje.Proč to nedělat levně?A jestli si myslíte,že poučuji, tak tedy jak???
Jinak věřím,že pro pivo si umíte skočit sám... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 22:00 Muž Yirka [9126] Re: Kava
Silnější vášně na rozdíl od Václava projevuješ spíše ty.
Používat chemii na likvidaci plžů není určitě to pravé ořechové. Jednak jsou plži součástí vodního prostředí ať se ti to líbí či ne a dále pak jejich přemnožení je vždy chybou chovatele. Mnozí z nivh jsou dokonce nezbytnými pomocníky. Takže před jejich likvidací je třeba se spíše zamyslet. Platí i pro kolegu Juryse.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.10.2009 21:56 Xy
Fakt nechápu,proč se pořád tolik lidí snaží totálně vyhladit svoje šnečky co maj v akva.Vždyť je to proti přírodě, a akvárium je kousek živý přírody a tak tam šneci prostě patří. A jestli se někomu nekontrolovatelně množí,tak je to jen z blbosti dotyčného.Jaký pán,takový krám...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 21:48 Kava Re: Usine
Ale, ale mel byste se ovladat a krotit vasne, nevim co zminujete nebezpecnost pro ryby kdyz dotazany uvedl,,jsou na nich šneci dokonce i vajíčka na listech!!!moc nerad bych si je zatáhl do akvária jelikož šnekum moc nefandím!!!,, hypermangan neni vzdy uciny a co poskozuje jsou rostliny, pouze jej pouzivate protoze stoji par korun - jiny vyznam nema. Uvedl jsem jasne,ze tech pripravku je cela rada a at si dotazany vybere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 21:32 neipori Re: Jurys
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.10.2009 21:23 Usine Re: Kava
Schneckopur
Přípravek likvidující nezmary, ploštěnky a přemnožené šneky. Používejte přesně dle návodu! Vyšší koncentrace přípravku může být nebezpečná pro ryby i rostliny.
Postačuje na 800 litrů vody.
Tak než tenhle sajrajt to si nechám radši svůj hypermangan, který nepoškozuje rostliny. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 21:08 Muž jajaapaja [174] Re: Jurys
Mně pomohly rájovci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   29.10.2009 20:47 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Jurys
Došlo mi několik fakt pěkných kytek bohužel jsou na nich šneci dokonce i vajíčka na listech!
Vy dostanete rostlinky i s jejich budoucími údržbáři a první, co vás napadne, je, jak se jich zbavit?! hmm :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.10.2009 20:21 Kava Re: Jurys
Mate dve moznosti,

za A)sneky zlikvidovat a pak je tedy zlikvidujte

a nebo za B)si budete na likvidaci sneku pouze hrat

sneky zlikvidujete napr. Sera Schneckopur nebo Esha Gastropex, je cela rada dalsich vyrobcu.
Rostliny je potreba dat do karanteny, jako se davaji ryby a pockat co bude dal.
Odkud pochazi rostliny?
Zmineny slaby roztok hypermanganu je doslova pofiderni zalezitost, protoze muze byt chapana kazdym jinak.Nic neresi a poskozuje rostliny, je pouzivan protoze stoji par korun, ale to je vse.Je to sazka do loterie pouzivat hypermangan, Schneckopur a Gastropex je proti tomu 100 %.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 11:57 Muž mnammnam [23] Re: Jurys
v lekarni
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 11:55 Muž Jurys [0] Re: Romy
A pomuže to určitě? A kde ho zakoupím? Jinak moc děkuji palec Šneky už nikdy!rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.10.2009 11:30 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Jurys
Udělej si slabý roztok hypermanganu tak,aby byl jen růžový a rostliny do něj namoč tak na čtvrt hodiny,mělo by to pomoci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 11:26 Muž Jurys [0] – Jak zbavit nové kytky vajíček šneku před zasázením????
Ahoj chtěl bych Vás poprosit o radu!!!Došlo mi několik fakt pěkných kytek bohužel jsou na nich šneci dokonce i vajíčka na listech!!!moc nerad bych si je zatáhl do akvária jelikož šnekum moc nefandím!!!Nevíte někdo jak rostlinky na 110% zbavit šneku i vajíček???????V něčem je vykoupat???Děkuji moc!!!

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 2358x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12280-jak-zbavit-nove-rostliny-vajicek-plzu