Koukám, že jsem první, kdo se rozhodl využít naší novou sekci pro mořskou akvaristiku.
Chtěl bych využít této možnosti a pokusit se trochu přiblížit mořskou akvaristiku mezi svět sladkovodních nádrži.
Většina mě už asi zná a zná i mou nádrž Seaport, takže o to to bude jednodušší.
Jediný důvod, proč to začínám řešit zde je ten, protože si myslím, že jenom přes objevování prezentací akvárií v galerii se nedostanou k informacím úplně všichni.
Takže na začátek bych chtěl říci, že mořská akvaristika je úžasná záležitost a přináší spousty radosti a milých překvapení.
Spousty lidí mi píšou, jak je to krásné a jak by se jim taky libílo mít doma takové akvárium, ale že se bojí, že je to moc náročné atd atd.
Pokud opravdu hodně moc toužíte po svém moři, tak radím jděte do toho! Ono to nemusí být nutně tak složité, jako to může vypadat. Samozřejmě jsou cesty, které vám z peněženky vytáhnou sumu jako za nový luxusní vůz, ale jsou i cesty, kdy můžete moře vlastnit za zlomek této ceny. Dokonce se v dnešní době můžete bez problémů dostat na cenu sladkovodní nádrže
Je to ale vždy o tom, jakým způsobem k tomu budete přistupovat.
Já jsem si prošel roční průkopnickou cestičkou při budování mého 60l nano moře, kterou jsem si povětšinou musel prošlapat sám a nyní po roce mohu říct, že to stálo za to!
tady dávám malou ochutnávku:
www.youtube.com/…
dále odkaz na vlákno o mé nádrži, kde si můžete můj příběh projít hezky od začátku:
reef.sk/…
Takže nebojte se toho, pokud bude mít kdokoliv jakoukoliv otázku, tak se ptejte... (ptejte se zde, aŤ mají k informacím přístup všichni jako na dlani)
Zkuste si předtsavit jaké by to bylo pěkné posadit se do křesílka se sklenkou vína v ruce a koukat na pohupující se korály v rytmu vln... no luxus!!!
Věřím, že stejně jako se nám v posledních letech krásně namnožila úžasná nano akvária ve sladkém podání, tak že se nám do pár let namnoží i slaná voda.
Dnešní technika, informace a produkty tomu vřele napomáhají...
Takže hurá na moře a nebojte se toho....