Černá řasa
To bude ono, ta osramka to je s největší pravděpodobností ta třípásmovka, stojí kolem 100,- Kč. Já a spousta dalších akvaristů používáme kombinaci 830 a 840, což je označení zářivky podle toho jak svítí. 830 je víc do žluta a 840 do bíla. Díval jsem se v prezentaci, že tam máš docela pěkný množství NO3 a když by se do toho tvýho akvárka přidaly ještě nějaký další rychlerostoucí rostliny, nejlépe stonovky, tak by to mohlo ještě nějaký NO3 odčerpat a myslím si, že i pomoci s tou řasou, která se velmi ráda tvoří právě na pomalurostoucích rostlinách, jako je ta fotka s tím anubiasem.
Mám ještě jednu blbou otázku blondýny : co jsou to ty třípásmovky ? Nebo budou v elektru vědět co po nich chci ? Jednu zářivku jsem už vyměňovala za nějakou Osramku, ale typ nevím

A ještě jedna : mohlo by to být nedostatkem světla? Rostliny to nemají jen dole, kde nesvítí ale i nahoře přímo u "zdroje".
Tak já když se dívám do tvojí prezentace, tak bych vyměnil ty zářivky za klasický třípasmovky, tyhle tam jsou určitě více než rok a to je u speciálek tak akorát za zenitem. Častější výměnou vody se taky nedá nic skazit.
Mají to i ostatní rostliny, jen nové výhonky to nemají. Černé tečky byly i na skle, ale to jsem očistila. Rostliny očistit nejdou.
Co ostatní rostliny, mají taky tu řasu?

Díky za odkaz. Přečetla sem si článek o řasách, ale to co mám na listech jsem tam nenašla. Přemýšlím jestli je to vůbec řasa. Jsou to spíš černé flíčky, které nejdou sundat z listů.Přikládám ještě jednu fotku.
V práci máme 240 akvárium a černou řasu všude na kytkach použili jsme léky přímo na to opakovaně speciální zářivku a řasa drží a drží
Nic nepomáhá leda vyházet kytky oplachnout vše co jde a odznova

Taky mám problém s černou řasou.Pořád pročítám forum, ale nemůžu se dopátrat co bych mela udělat. Zvýšila jsem osvětlení, míň krmím, ale řasu na rostlinách mám stále. Nové listy jsou už dobré, ale na starých je pořád. Zmizí to, nebo je musím otrhat? Nebo existuje nějaký přípravek, popř. živočich co by pomohl?
Děkuji za všechny rady

Starší reakce
Jak tvrdou vodu v akva má ten váš kamarád?
0 01.09.2010 13:52
sky [1] - kančíci 
Dobrý den, můj kamarád má takovou to černou řasu v 240 L aqua, neví někdo radu jak s ní zatočit??
děkuji
Starší reakce
Pokud mluvíš o ruduše tak na ní nic slizkého není. Slizký jsou sinice. Fotka by nebyla?

0 27.02.2010 17:41 Alex – černá řasa
Zdravím. Tak jak tady čtu je s černou řasou problém.
Bohužek já ji mám v akvárku taky na rostlinách, ale ta mrcha se nejvíc drží na kamenech a 3D pozadí. Mám v akvárku ancitrusy, pterigoplichtise ale tuhle černou slizkou a nízkou řasu nežerou.
Akvárko má 250 litrů nepřekrmuji a vodu mám čistou v perfektním stavu. Tak optavdu nevím jak se jí zbavit. Prosím poraďte. Děkuji
Starší reakce
s tim filtrem musis pockat dalsich 14 dnu nebo mesic nez se ty bakterie vytvori znovu a bude to zas ok. S tou cernou rasou to je tezky, asi ma hodne zivin nato aby se ji darilo, te se jen tezko zbavis a rozsiruje se dotykem.Jedine mit hodne kytek, ktere ji ty ziviny seberou a nebude se tolik mnozit, ale taky to moc nepomaha. Doporucuji ty zasazene listy otrhat. Taky se ji nemuzu zbavit, ale hodne sem ji tim otrhavanim omezila
0 30.07.2006 18:51 Alex – černá řasa
Zdravím. Mám dva problémy a potsřebuji radu. Mám 240l aq založené něco přes měsíc. Všechno bylo v pohodě až do doby než jsem asi před týdnem odkaloval a já vůl vyčistil pod čistou vodou dokonale můj filtr. Mám ten závěsnej akva-el fnz3. Vím, že jsem odrovnal všechny ty užitečný bakterie. Fakt nevím na co jsem při tom myslel Od té doby mám pořád zkalenou vodu. A to docela dost. Nádrž nemám přerybněnou. Mám tam zatím pár neonek, malých skalár a malých ancistrusů. A druhý problém se týká řasy. Nejspíš se jedná o černou řasu, kterou jsem si přitáhl s jednou kytkou a dost se mi rozmnožila... Co proti ní mám dělat? Rybičky snad nepřekrmuji. Pomůže šnek Nerritina?? Díky za vaše rady.
Přidat reakci
1 2 ...... [3]
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 6772x