Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Elektroinstalace pro akva

 

NápovědaFórum » Technika » Další technika 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Elektroinstalace pro akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2017 14:08 Muž noexp [8] Re: ludvik
a nebo při prvním zastrčení upadnou kontakty rozzureny člověk aby to v krámu zkoumal lupou tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.12.2017 13:57 Muž ludvik [1065] Re: NHKG
Až jednou objevíš fázi na kolíku, budeš mluvit jinak :-)

Bývá vtipné i otočení fáze v dírkách. Zvlášť u kovových zařízení tam připojených.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.12.2017 13:55 Muž NHKG [3839] - HadohlavciRe: ludvik
Pokud do těch rozdvojek za 50Kč nenarveš něco co moc žere (třeba rychlovarnou konvici), tak nebývá s nimi problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2017 13:27 Muž ludvik [1065] Re: NHKG
A nebo lépe vyřešené "rozdvojky" www.powercube.cz/…
Rozdvojky za pade jsou většinou stejně děsný šrot, kterého se bojím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2017 10:33 Žena sharka71 [15] Re: vaaclav
Děkuji moc za uklidnění, já té elektrice vůbec nerozumím a prostě mně znejistili. Koupím si tu proudovku a rozdvojku (jestli to je to samé jako rozbočovač? hmm No a zřejmě to stejný okruh bude, ještě to večer vyzkouším, ale pochybuju, že by byly dva okruhy na zásuvky v jedné místnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2017 10:27 Žena sharka71 [15] Re: noexp
Ano bude, je to špatně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.12.2017 10:26 R Muž vaclav [12280] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: sharka71
Asi bych si zjistil jestli ta 7 m vzdálená zásuvka není náhodou na stejný okruh jak akvárium, pak je tahání prodlužováku zbytečné. Obě akvária jedna zásuvka bez problémů utáhne. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2017 09:32 Muž noexp [8] Re: sharka71
Proto jsem psal že je tu možnost vyrobit prodlužovačku s přímou zástrčkou pokud to chceš mít zvlášť v zásuvce. Druhá věc je nebude druhé akva 54L?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.12.2017 09:22 Muž NHKG [3839] - HadohlavciRe: sharka71
Na to není potřeba elektrikář. Kup si rozbočovač do zásuvky za 50 Kč a problém je vyřešen. Jak tu psal Václav, pokud není v bytovém rozvaděči chránič, tak ho taky doporučuju koupit. Dělá se verze, kterou stačí jen zastrčit do zásuvky před ten rozbočovač.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2017 09:12 Žena sharka71 [15] Re: noexp
No já žádnýho elektr. tahat domu nebudu a tudíž ani dávat novou zásuvku, potřebuju od něj nějakou možnost, kterou jsem schopná sama provést.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 19:14 Muž noexp [8] Re: afc1886
já to samozřejmě myslel jenom tak že než tahat elektrikáře do baráku a měnit zásuvku že je jednodušší udělat prodlužovačku s přímou zástrčkou na zapojení druhého akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 18:47 R Muž afc1886 [9430] Re: noexp
Samozřejmě,ale né každá vidlice jde rozdělat bez toho, aniž by jsi musel stříhat kabel a ne všichni chcou kabel stříhat(třeba kvůli ztráty záruky onoho spotřebiče). Dal jsem jenom jednu možnost a ty druhou. ;-) pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 18:39 Muž noexp [8] Re: afc1886
a nebo taky existuje "zástrčka přímá 230v" v elektru asi cca 50 Kč pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.12.2017 15:19 R Muž afc1886 [9430] Re: sharka71
Fotka k příspěvku sharka71 napsala: Pak je ještě problém v tom, že se to do té zdvojené zásuvky nedá strčit, když jsou obě zástrčky zahnuté, jestli chápete, co tím myslím.
A je po problému. ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 14:37 Žena sharka71 [15] Re: vaaclav
Aha, děkuji :-). Ještě se chystám k jednomu vyhlášenému panu elektrikáři, tak snad něco vymyslíme..doufám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 14:32 R Muž vaclav [12280] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: sharka71
To je ochrana, dnes už musí být na zásuvky v celém bytě ale hlavně tam co je voda. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 14:29 Žena sharka71 [15] Re: Zip
Bylo mi to doporučeno, že prý to je velká zátěž...mně se to teda zdá taky jako blbost, protože ty akvárka mají min odběr. Pak je ještě problém v tom, že se to do té zdvojené zásuvky nedá strčit, když jsou obě zástrčky zahnuté, jestli chápete, co tím myslím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 14:23 Muž Zip [276] Re: sharka71
A proč to vlastně něchceš zapojit z té stejné zásuvky se současným AQ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 14:22 Žena sharka71 [15] Re: vaaclav
Aha a co to je? To je ta UPS? To je asi hrozně drahý nebo ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 14:18 Muž NHKG [3839] - HadohlavciRe: sharka71
Kolik žere stávající akvarium a kolik nové? Sečti si to a vyjde ti i maximální příkon. A bude pod 1000W. Takže jaký je důvod to nedat obě z jedné dvoj zásuvky, když je stavěná minimálně na 2300W?
Přepěťovka musí být co nejblíže spotřebiči. Takže variatu s přepěťovkou a pak 7 metrů prodlužky rovnou zavrhni.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 14:12 R Muž vaclav [12280] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: sharka71
Prodlužovák bez problémů ale na přepěťovou ochranu se vybodni místo ní to chce proudový chránič do zásuvky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.12.2017 14:08 Žena sharka71 [15] – přepěťovka a prodlužovačka
Ahoj, prosím mám problém. Potřeboval bych zapojit další akvárko vedle stávajícího, ale nechci to dávat do stejné (zdvojené) zásuvky. Jenže další zásuvka (úžasný panelák) je cca 7m vzdálená. Chtěla jsem to vyřešit prodlužovacím kabelem, do kterého dám ještě přepěťovku se 4-5 zásuvkami. V elektře mně od toho zrazovali a nevím jinou možnost. Jo ještě mi nabízela malou přepěťovku do zásuvky a z toho pak prodlužku, jenže to právě pak nevím jestli ta přepěťovka má význam, když je to tak daleko. Je tu prosím nějaký trochu víc elektrikář? :-). Děkuji moc, docela to spěchá, mám už všechno připravené a na tomhle mi to vázne.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2016 09:47 laKatos – přepětová ochrana v zásuvce (rozvodové liště)
Fotka k příspěvku jelikož se me zacinaji množit pod akvariem spotřebiče a dosavadní zásuvka o 5ti možných propojení nestaci tak jsem se rozhodl ji zvětšit.
Mam od bytoveho jistice pripojeny kabel 3x2.5mm az k akvariu a na něj napojenou rozhodnou lištu (nyní jen pět zasuvek). Chci ale lištu vymenit a zvětšit cca na 10 -12 zasuvek a narazil jsem při vybírání na funkci prepetove ochrany. Ma smysl takovou lištu/zásuvku kupovat když v celé bytové elektroinstalaci doposud žádnou prepetovou ochranu nemám?
Případně můžete mi doporučit nějakou kvalitní listu/zásuvku o celkovém počtu zasuvek 10 az 12.
mám dva vybrané dva typy a to......

www.conrad.cz/…

www.conrad.cz/…

Foto dosavadního připojení v priloze
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2014 18:32 Muž Ferdajz [-1] Re: Herry
Fotka k příspěvku Beru, že to co jsem načrtnul je kravina :-D Kdyby to někoho zajímalo, tak zde je funkční zapojení
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2014 07:02 Muž Herry [8] Re: Ferdajz
Nejak ten tvuj nacrtek nechapu.Kdyz jedu zleva, tak:
Vstup 230V - OK
pak je asi cidlo
pak vystup na topitko - OK
pak vystup na chlazeni - tak proc tam potom pres hodiny peres zpet vstupni napajeci napeti?
Jedna se o vystup ne o vstup.
Pokdu mermomoci chces mit ventilatore spinani jak tim koupenym bazmekem, tak hodinami, tak mezi hodiny a bazmek dej stykac nebo rele. S tim, ze si urcis co ma vetsi prioritu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2014 19:57 Muž Ferdajz [-1] – Regulátor teploty
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím vášnivé akvaristy a elektrikáře, koupil jsem si z ebay toto: www.amazon.com/… , abych mohl řídit teplotu v akváriu. Topítko zapojím úplně v pohodě, v tom nevidím problém. Ovšem u chlazení vidím problém, jelikož si to představuji tak, že když se mi zvýší teplota přes danou hranici, tak se sepne chlazení (2 PC vetráčky) a taktéž přes noc, když bude zhasnuto a bude se srážet vlkhost v krytu tak bych chtěl, aby spínací hodiny seply. Do přílohy jsem vložil takové schémátko jak bych si to představoval, myslíte že to tak mohu zapojit nebo tím něco odvařím? :/
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 22:35 Muž ViktorX [474] – vybavení chrániče
Fotka k příspěvku Vzpomněl jsem si, že mi asi před měsícem přišel email od Bonega, "Jak netestovat proudové chrániče a RCBO", nějak se jim to množí :-), tak přikládám alespoň obrázek, celý text by asi byl nad rámec tohoto serveru.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 14:47 Muž ludvik [1065] Re: slavko
Zase si někdo plete svobodu s anarchií. Co nadělám. Jestli to takhle funguje u vás, u nás zatím naštěstí ne.

Kromě toho jsem si nic nekoupil. Z mého oboru vyplývá, že co si nevyzkouším, to nepoužívám. Jenom jsem se vmísil do diskuse.

A sakra práce, pokud se něco dá koupit jak houska na krámě (což chránič do zásuvky je), tak NIKDO nebude nikdy nic konzultovat. Žiješ na měsíci nebo marsu? Stejně tak nebudu konzultovat tu housku v kauflandu, zda je jedlá ... prostě předpokládám, že je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 14:03 R Muž slavko [1746] - RostlinyRe: ludvik
ludvik napsal: Chránič, co se po výpadku proudu vypne a už nezapne dokonce majetek ohrožovat může. Ať už třeba chcíplé ryby, nebo výpadek zabezpečení bytu (a můžeme třeba být vykradeni, nebo vyhořet). Pokud něco vypíná nulák a není to tam napsané - ohrožuje to na životě dokonce člověka.
Naďalej ostáva otázka, ako využívate svoju slobodu. Prečo kupujete chránič, ktorý sa po výpadku nezapne, keď chcete aby sa zapol? Ako ste si výrobok pri nákupe vyskúšali? S ktorým odborníkom ste konzzltovali nákup? Asi nijak, hlavne, že bol lacný, všakže? Áno, je to tak, v obchode ma nemajú veľmi radi, ale to je ich problém!
ludvik napísal: Doufám, že nic nevyrábíš. A pokud ano, tak doufám, že to nemám doma ...
Plne platí to, čo som napísal vyššie, avšak neviem prečo útočite. Písal som niekde, že popisujem svoje výrobky? Ale vlastne len potvrdzujete moje slová, že dnes dokážu kúpiť ľudia čokoľvek. A keď sú hlúpi a kúpia sprostosť, potom trollujú na internete ako im celý svet ubližuje, namiesto toho, aby si spytovali svedomie a hanbili sa v súkromí domova. Mimochodom, keby som s elektrinou pracoval, asi by mi nestačila 20 rokov stará skúška odbornej spôsobilost. Takže, ak svojimi poznámkami triafam, verte mi, že je to čisto náhodné...

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 10:40 Muž ludvik [1065] Re: slavko
To se trochu pleteš. Ano, pokud mi výrobek nevyhovuje, nebudu ho kupovat. Jenže pokud má výrobek dělat něco a nedělá to, tak opravdu budu nadávat výrobci. Záložní zdroj co vlastně nezálohuje, jistič co vyžaduje ruční zásah. Nebo to, že některé řiditelné zásuvky vypínají nulák ... Už jenom proto, že se to většinou v dokumentaci nedočteš. A ten nulák zjistíš třeba až v nemocnici, nebo na štaflích s obloukem před obličejem.

Chránič, co se po výpadku proudu vypne a už nezapne dokonce majetek ohrožovat může. Ať už třeba chcíplé ryby, nebo výpadek zabezpečení bytu (a můžeme třeba být vykradeni, nebo vyhořet). Pokud něco vypíná nulák a není to tam napsané - ohrožuje to na životě dokonce člověka.

Doufám, že nic nevyrábíš. A pokud ano, tak doufám, že to nemám doma ...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 10:13 R Muž slavko [1746] - RostlinyRe: ludvik
Žijeme v slobodnom svete, každý môže vyrábať čokoľvek (čo neohrozuje zdravie a majetok). To je zo strany výrobcu. Ale keďže žijeme v slobodnom svete, nikto to nemusí kúpiť. Ak teda kúpite niečo, čo nezodpovedá Vašej predstave, nemali by ste nadávať výrobcovi.

Pretože som skúšky odbornej spôsobilosti (v elektrotechnike) robil pred viac ako 20 rokmi, tak som nedávno, aj kvôli elektroinštalácii akvárka, zobral do ruky učebnicu tejto spôsobilosti. Zistil som, že sa zmenilo len málo, čo ma však prekvapilo najviac bolo, že normy už nie sú záväzné, tj. majú len odporúčací charakter, a tak sa dostávam Cimrmanovym úkrokom naspäť na začiatok: Žijeme v slobodnom svete... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 00:38 Muž ludvik [1065] Re: ViktorX
To jsou krásné výrobky, co se sami nezapnou ... a nejlepší je to zjistit v momentě, kdy to člověk nejvíc potřebuje a nejméně může řešit. Jako já jednu UPSku od APC (nástěnná, uměla i výstupy ovládat) - jak se vycucaly baterie, vypnula se a pak se muselo čudlíkem zapínat. Až na to, že si trůnila na jedné půdě, kam je přístup jen na žádost a trvá to den ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 00:31 Muž ViktorX [474] Re: sc00by
sc00by napsal: Ja so myslel ze ked vypnem hl. Istic resp. Ked vypadne prud tak ten do zasuvky musis nahodit, ale ten na DIN netreba :P Aj sa mi zda ze tieto low-cost chranice maju ine vnutra
slavko ti psal, že když vypadne proud, chránič se mu zapne sám, stejně jako mně :-), takže nic nahazovat nemusíme. A jasně že mají jiné vnitřnosti, oproti pořádným kontaktům je tam fórovější relátko, ale na ty světla a topítka to v pohodě stačí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 00:05 Muž ViktorX [474] – Re: patamatix
patamatix napsal: A jak by jsi to zkoušel to by mě zajímalo ;-) Pokud spojíš pracovní nulu a uzemnění,tak ti chránič musí vypadnout ;-)
Nemusí vypadnout, když je obvod nezatížený a rozdíl potenciálů nezpůsobí větší než vybavovací reziduální proud, ale většinou vypadne... Jinak není nad starou dobrou Vadasku ;-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 22:39 Muž MonterMonty [2234] - AmerikaRe: jmalyska
Tak záhada je objasněna potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.03.2014 22:34 Muž jmalyska [165] - AmazonieRe: MonterMonty
a) spadne ten blíže k zařízení, jsou-li od stejného výrobce
b) spadnou oba, jsou-li každý od jiného výrobce
c) podle spínací charakteristiky (?)
d) nespadne ani jeden=oba dva vyhodit, jsou vadné!
e) padají i když nemají=oba vyhodit, jsou vadné!

V praxi jsem to nezkoušel, ale jiné možnosti snad nejsou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 22:34 Muž davidek75 [163] - ŽivorodkyRe: jmalyska
dávat jeden chránič na celý dům mi přijde nepraktické , i když to norma povoluje , jedna zásuvka ti schodí chránič a máš všude tmu , je lepší to minimálně rozhodit na dva světlo - zásuvka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 22:31 Muž davidek75 [163] - ŽivorodkyRe: MonterMonty
no jak se asi budou tvářit - budou lítat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 22:31 Muž jmalyska [165] - Amazonie – Chránič
Dnes je povinnost mít proudový chránič 30mA na celý RD, s cenou 1200Kč (3 fázový) to zase není tak hrozná cena za "život" a nemusí se nutně jednat o proud ve vodě, ale třeba na jakékoliv kovové součástí přístroje a proto doporučuji co jde, řádně uzemnit doplňkovým pospojováním zelenožlutým drátem min 2,5mm2.

Já mám na akvárka chránič zvláště, aby mi to neshodilo celý RD, postačil 1 fázový 30mA včetně 16A jističe (1400Kč).

O tom, že se dneska tahá vše 3 drátově snad psát nemusím, já když někde vidím 2 drát a ještě v hliníku, běhá mi mráz po zádech. Nejde tady však o "starou" instalaci, ale o to, že kdysi byly věci daleko kvalitnější a dimenzované a méně poruchové a tím pádem nebylo třeba vše nutně zemnit, dimenzovat a taky lidi byli "rozumní". Dneska do všeho vrtá každý laik, když se dá kryt demontovat a pak to tak dopadá, o tom se dá dočíst i zde, co laici dělají za úpravy bez jakýchkoliv znalostí a pak jako hasič musím vyjíždět k těm požárům.
tone

A to, že dnešní výrobky na "dobu určitou" 2x365 dnů a konec a jede se na nejnižší cenu, vše se obej...á kde se dá se mi ani psát nechce, proč si zvyšovat tlak ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 22:28 Muž MonterMonty [2234] - AmerikaRe: sc00by
aha , no pokud máš chránič i v PEL na din liště , pak není potřeba mít ho i v zásuvce , neumím odhadnout jak se budou tvářit dva chrániče zapojené za sebou , to jsem nikdy neviděl ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 22:26 Muž MonterMonty [2234] - AmerikaRe: sc00by
Když nad tím tak přemýšlím , tak bude problém ve vedení před tím chráničem do zásuvky , pač mě nenapadá jediný důvod proč by měl zásuvkový po přerušení proudu( ne po skratu ) shazovat , nebo je to prostě vadný kus ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 22:24 Muž sc00by [0] - MbunaRe: MonterMonty
Ja so myslel ze ked vypnem hl. Istic resp. Ked vypadne prud tak ten do zasuvky musis nahodit, ale ten na DIN netreba :P Aj sa mi zda ze tieto low-cost chranice maju ine vnutra
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2014 22:22 R Muž slavko [1746] - RostlinyRe: sc00by
sc00by napsal: Ten do zasuvky ma jednu VELKU chybu. A to ze ked vypadne prud, treba ho rucne nahodit
Po výpadku napájania sa mi zapne sám - aspoň ten môj, práve som to vyskúšal vytiahnutím predlžovačky ;-) Po vyhodení kvôli úniku prúdu ho treba nahodiť ručne, ale to je logické. Asi by nebolo zmysluplné, keby sa pri prebíjaní prúdu dookola vypínal a zapínal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 22:18 Muž davidek75 [163] - ŽivorodkyRe: MonterMonty
dřív byla snad jen koupelna
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 22:15 Muž MonterMonty [2234] - AmerikaRe: davidek75
jj ale toto platí myslím posledních pět let , ve starší verzi byla jen koupelna a kuchyn
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 22:13 Muž davidek75 [163] - ŽivorodkyRe: MonterMonty
dneska když budeš kolaudovat musíš mít chráněno chráničem úplně vše kam má přístup laická veřejnost , a tím vše nemyslím jen zásuvky ale vše co je v domě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 22:11 Muž MonterMonty [2234] - AmerikaRe: amrtin
no jelikož už se mi jednou stalo ,že prasklo fungl nové topítko, ani ne po měsíci provozu a to ještě v originál ochraném pouzdře doporučovaném výrobcem topítka za celých skoro 150kč , tak už to považuji za nutnost , jediné štěstí že neprasklo vlákno spirály , to už bych si tady s Vámi nepokecal , přišel jsem na to když jsem vrazil ruku do akva a něco mě začalo lechtat ... (žena to nebyla ) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 22:07 amrtin - AmerikaRe: MonterMonty
Hmmm a já o proudovým chrániči kdysi uvažoval,takže to raděj risknu bez něj. :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 22:05 Muž MonterMonty [2234] - AmerikaRe: sc00by
Jakákoli proudový chránič se po shození musí ručně nahodit , neb kdyby tomu tak nebylo , bylo by celá proudová ochrana k ničemu , pač by nijak nechránila , no a s tou koupelnou ? pokud je elektřina kolaudovaná né déle než cca 15 let tak právě koupelny dle vyhlášky musejí být vyzbrojeny touto proudovou ochranou X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2014 21:56 Muž sc00by [0] - MbunaRe: patamatix
Ten do zasuvky ma jednu VELKU chybu. A to ze ked vypadne prud, treba ho rucne nahodit. A ked budem prec, vypadne elektrina, vratim sa za tyzden a rybky hore bruchom.... rozzureny
Ale asi nebudem spekulovat a natahnem cez SDK drat s kupelky a bude pivo
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Technika Přidat příspěvek • Zobrazeno 2060x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/11631-elektroinstalace-pro-akva