Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nitěnky usazené ve dně akvária

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Nitěnky usazené ve dně akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2006 02:12 ivan Re: nigule
Mě zbavili nitěnek panceříčci kropenatý - Hoplosternum thoracatus,má dlouhý fousy a vyčmuchá a vyhrabe nitěnky dokonale.Je veliký max. 8cm a může být i s neonkama.Další podobná ryba je Dianema,jen má jinou hlavu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2006 22:54 Marccello Re: nigule
Myslím si, že při vhodných podmínkách se v akvárku v pohodě množí, tolik kolik jsem jich tam měl nebylo jen z toho co vypadlo z krmítka! Já taky nemám písek ale štěrk, hrubost asi tak 6mm, a vpohodě se tam zavrtávají(ti hrotnočelci:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2006 22:20 nigule Re. vena
a to si vem, ze ja tam mam 28 stupnu (kvuli tercovcum) a nitenky se vesele kroutej u dna...:-((
taky je mi to divny, ale spadlo mi tam takovy maly klubko a ted jich je tam fakt mnohem vic!!!
nitenky sem nelovila, ale kupovala...je fakt, ze sme asi krmili hnedka po nakoupeni (sice proplachnuti, ale asi to nestacilo...)
obavam se, ze dojde na predelani nadrze...ach jo...:-( jeste to chvili vydrzim, jelikoz po lete budem ryby stehovat do vesiho..tak kdyz se mi bude zdat, ze nepribejvaj, tak to tak asi necham, ale pokavad budou pribejvat...dou z domu :-))
moc diky za rady a napady!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2006 19:12 Marccello Re: nigule
stejnej problém jsem měl před časem taky, v akvaristice mi prodavač nabídl rybku - hrotnočelce, mimochodem je i na těchto stránkách - nejdřív jsem váhal a říkal si že chce mít jen tržbu - jeden stojí cca 60,-kč. Nakonec jsem jednoho koupil - a je po nitěnkách!! :-) fakt že jo,trvalo to asi 14 dní,(a těch nitěnek jsem měl hrůzostrašně přeplněný dno - v šeru to vypadalo jako trávníK,fakt děs!!
:-( ale dnes už nestačím přkrmovat :-) hrotnočelce mám už dva, zarývají se do dna a neuteče jim ani chlup! no a ty nemoce to je problém, musíš před krmením ty nitěny pořádně propláchnout čistou vodou, aspoň 3x, ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2006 19:07 Muž vena [52] Re: nigule
pred krmenim je potreba nechat nitěnky vyčisti - tj. nechat je pár dní v misce s vodou a tu často měnit,jo a udržují se v chladu.je mi divné jak to že ti v akva takhle vegetují - potřebují chladnou vodu.nejlepší je uchovávat je dole v ledničce tak vydrží.Já je měl jednou za oknem a zapomněl jsem na ně a stačilo ranní slunce jen chvilku a bylo po nich.
A že by se množily to se mi nechce věřit.Sice ve dně staršího akva by měly dostatek "krmení" právě to jenmé byhýnko jak píšeš,ale ta teplota.Jinak jestli nepomůže odkalení a hladovka ryb tak ti asi nezbyde nic jiného než nádrž předělat a důkladně proprad dno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2006 17:10 nigule Re: vena
pancernicky mam dva a 3 krunyrovce....je fakt ze pancernicci obcas tak jakoby do dna rejou...
s nitenkama to byla zacatecnicka chyba a vubec me nenpadlo, ze se zavrtaj a hlavne jak rychle! uz s nimam nekrmim vubec - bojim se zavleceni chorob... ani mi nemluv - komari, to by jeste shcazelo...a myslis, ze se tam fakt rozmnozujou? praveze kdyz pri odkalovani poradne zareju do dna, tak v nekterecj mistech vyjede takovy jakoby bahynko, ktery pekne zakali vodu .-( navic ty potovry jsou presne v mistech, kde se moc odkalovat neda....napr pod korenem (kde je kousek nadzvednutej, takze je tam vidim). cili bych musela asi cely akva vlastne predelat, co? blby nitenky a bla ja...sakra...kazdopadne diky, zitra budu odkalovat ,tak se na ty potvory zamerim...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.05.2006 16:59 Muž vena [52] Re: nigule
Máš pancéřníčky?stačí je moc nekrmit a uvidis jak se budou snažit.Platí i pro ostatní ryby nech je pár dní hladovět a uvidíš.Jinak živého krmiva dávám tolik kolik ryby sežerou okamžitě právě z těchto důvodů,představ si,že bys krmila komárama ;-) taky se doporučuje,když krmíš nítěnkama dát na dno akva pod místo kde krmíš petriho misku aby se nemohli zavrtat.Pokud ti nepomůže co jsem napsal na začátku tak bych pořádně odkalil dno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2006 16:30 nigule – opet nitenky
ahoj, je to uz pres mesic, co jsem zkousela krmit nitenkama...za prve sme si s nima asi pritahli krupici a za druhe mi takovy klubko spadlo do akva a ty mrchy se hned zavrtaly.
jak rikam, je to pres mesic a nitenky jsou tam porad a zivy!!!!! navic mam podezreni, ze jich je vic, je to mozny??? da se jich vubec zbavit??? mam strach, aby se mi tam nejak nerozmnozily a nezaneradily akvarko .-( dokonce jsme za tu dobu uz lecili krupici a taky bakt. rozpad ploutvi a nitenky teda vsechny leky snasej uspesne a prezivaj....a co vic, videla jsem tercovce, jak si to zamiril k nitence a sotva byl skoro u ni, tak ta mrcha sup a uz byla schovana v kaminkach. to samy podle me probiha pri odkalovani...a ja je tam nechciiiiii .-(((( co s nima delat??? diky n.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2006 18:28 nigule Re: anonym
uf, tak to sem rada! uz sem mela púredstavu zanesenyho akvarka nitenkama :-)
jo, zivy uz jim davat nebudu, nejspis z toho chytli krupicku, tak na to kaslu, ale v mrazenejch muze bejt taky nejakej "bordel", ne? ale zkusim to, chutnaj jim :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2006 12:33 BRexER Re: nigule
Nejlepší sou mražené nítěnky ze živích nítěnek ti můžou rybičky dostat plísen... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.05.2006 08:05 Muž [] Re: nigule
Pokud jsou stále zavrtaný ve dně je to proto že jsi jim jich nasypal moc a oni se usadili. Jestli se jich chceš zbavit jde to jednoduše. Stačí nějakou dobu ryby nekrmit (2-3dni) a oni začnou sbírat všechny zbytky co najdou v akva. Nemusíš se bát že by se něco stalo. Mě občas taky ujede ruka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2006 20:17 nigule – zase nitenky
prosim vas, je mozny, ze se mi nitenky v akvarku rozmnozily????? jak sme dostaly krupici, tak sem na nitenky zanevrela, je to tak 10 dni, co uz sem jim jenedavala a dneska koukam a v nekterjech mistech na dne vykukujou a kroutej se nitenky....co s tim? nechat to tak? jinak by se asi muselo snad cely akva vymenit, ne? nedovedu si predstav it, ze se jich da nejak zbavit :-( mozna to envadi, aspon budou mit krunyrovci dobrutku, ale nevim no....

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 2905x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11615?od=51