Co je to za vajíčka?
0 08.06.2021 23:47 Marco – Rada

Pěkný den chtěl bych zeptat při čištění akvária jsem za filtrem našel něco hádám jikry nebo tak poradíte co to může být v akváriu mám převážně mecovky z pár plat poté pancernicky a anciky prý čištění jsem našel nějaké snesla který šel z akvária hned pryč asi dosáhly rostlinnou
EDIT- Hádám že to bude asi toho sneka co?
Starší reakce
Zdar,pokud máš v akvárku živorodky tak je 2 dny nekrm a ony spolehlivě všechny šnečí vajíčka ozobou.Já měl v akvárku taky pár hnízd vajíček a po 2 dnech bez krmení xify,black molly a paví očka vše dokonale ozobaly.
Já bych to neřešila, máš v akvarku živorodky, ty si rády zobnou a spestří si jídelníček.

Zdravím, našel jsem tyto vajíčka na listech rostlin, předpokládám dle ostatních fotek ve vlákné, že to budou Levatky.Problém je, že je těch balíčků s vajíčky fakt hodně, asi 8.Není to nějak hodně?To z toho může vylézt třeba 50 Levatek???

Vajíčka levatky,ta 1 se prostě rozhodla nebýt sama.

To mi nepříjde,

zkusil jsem to vyfotit líp.

Špatně to na telefonu vidím, ale vyhledej si mechovky.

Dobrý večer všem,Rád bych se zeptal čí to můžou být vajíčka. V akváriu mám tetry krvavé, Pancéřníčky panda, levatku (zatim jednu) a neritiny. Přikládám foto, díky za info a klidný zbytek dne

Starší reakce
Díky, tak to asi budou oni.
Vajíčka okruzaku v akváriu mám taky a vypadají jinak. Tyhle jsou jiné.
Já bych řekl, že jsou to vajíčka okružáků.
Starší reakce
Děkuji za odpoved

zatím z toho nic nebylo, tak uvidíme, jestli bude někdy v budoucnu..
Já bych řekl že C je správně.

0 20.12.2020 19:23 Petrajaj – Co to jsou za vajíčka?
0 20.12.2020 09:50 mirec28 – Co to je
Starší reakce
Hnojivo osmocote.

0 26.11.2020 12:20 jann.masekk – Žluté kuličky

Nevíte z jaké rostliny jsou tyto žluté kuličky? Mám jich plné akva..
Děkuji
Starší reakce
Ano, moc děkuji, budou to mechovky. Na fotkách se mi zdály příliš velké aby to byly ty "mé shluky", ale už jsem našel mechovku hadovitou a další naše sladkovodní druhy a podle popisu i fotek to sedí. Jak tak o nich čtu, rád je v akváriu strpím. Měl jsem obavu abych neměl za chvíli všechny rostliny potažené bílým povlakem. ale myslím že to nebude problém vzhledem k tomu že se přesouvají, to mě zmátlo.
Podle mě to budou ty mechovky, jestli reagují na dotek a stěhují se, jak popisuješ. Jestli se ti nelíbí, tak ty části rostlin s nimi zlikviduj, ale škodit nijak nebudou a pravděpodobně samy vymizí stejně tak, jak se objevily.

Na první pohled to působí jako miniaturní bílá vajíčka v jakémsi průhledném slizu.. hodně rychle se to množí a postupně mi to pokrylo většinu rostlin myslím že jim to škodí stíněním, brzy dám detailnější foto.. Rozlézá se to i na skle. A opravdu, když se toho dotknu, celé se to smrskne a bleskově zmenší objem (asi nějací mikrofiltrátoři). Netuším jak se toho zbavit (kvůli rostlinám) ale rád bych předtím věděl co je to zač.
Edit: Takže oprava, zřejmě se to tak rychle nemnoží, ale shluky se přesouvájí! Kde včera byly, dneska nejsou a přesunuly se z až nesnesitelně obaleného Monosolenia na Egerii, která je tím nyní z velké části pokrytá. Bohužel se to kvůli nepatrné velikosti opravdu těžko fotí. Na fotce mám zbytek kolonie(?) na Monosoleniu. Dokáže někdo poradit co je to zač?
Z té fotky toho moc poznat nejde, na vajíčka levatky se mi to moc nezdá. Nebudou to spíš nějaké mechovky?
0 14.11.2020 19:26 Afis – Netypická vajíčka - levatka ostrá?
Starší reakce
Hnojivo Osmocote pěstitelé je někdy přidávají do vaty ke kořenům.

Není to spíš hnojivová kulička?
0 21.06.2020 21:19 Sára09 – Co to je za kuličku? Vajíčko? A čí? ????

Ahoj,
byla jsem na víkend pryč a když jsem přijela, tak jsem v akváriu měla malé překvapení.

Vypadá to jako malá modrá kulička o velikosti špendlíkové hlavičky, mám jich tam asi 7-8...
V mém akváriu se vyskytují neonky, rasborky a edlerky + velký krunýřovec 26cm.
Mohli by jste mi někdo prosím poradit o co se jedná??

Starší reakce
Připadá mi to jak pavoučí, nebo tak něco...
0 09.01.2020 00:13
Luky13 [60] 
Ahoj, koupil jsem rostlinu a tohle je na listu. Je to nějaký kokon. Co by to mohlo být?
Má to tvar půlkuličky, to asi z foto neni poznat a list je z druhé strany neporušený a čistý.
Starší reakce
To bude spíš nějaké hnojivo.
0 31.12.2019 11:04 CheshireCat – Bile kulicky na dne

Dobry den, poradili bydte mi prosim s kulickami na dne mrho akvaria? Osazenstvo jsou krevetky, endlerky, par neritin a 4 krunyrovci (L213 a zlaty zavojnaty). Dekuji
Starší reakce

Ahoj, prosím o pomoc s určením o co jde. Děkuji moc
Starší reakce
Nejspíš vejce levatky. Tohle jsem kdysi napsal do deníku:
Okružák kanadský
Okružáci kladou vajíčka samostatně, tzn. nakladou *[4-16]-(?) vajec a poté na ně lepí (v podobě přejíždění) vrstvy ochranného slizu. Čerstvě po nakladení jsou perleťově průzračná. S přibývajícími dny hnědnou.
Poznáte je podle toho, že jsou velmi nízké, jakoby 2D, nevybíhají moc do prostoru, jsou ploché a do šířky. * Mnou pozorovaný počet
Levatka ostrá
Kladení vajec jsem u tohoto plže zatím nepozoroval.
Celý obal s vejci je po celou dobu svého trvání bílý/průsvitný, průzračný, bezbarvý. Je oválného tvaru, který vyčnívá, vychází tedy narozdíl od okružáka kanadského viditelněji do prostoru. Počet vajíček *[2-14]-(?).
* Mnou pozorovaný počet
Tady jsou obrázky - obal s vejci levatky:
rybicky.net/nadrz/28885/d203851.jpg
- obal s vejci okružáka kanadského:
rybicky.net/nadrz/28885/d203852.jpg
0 11.10.2019 06:41 Dušan 
Dobrý den, mohli byste mi prosím poradit, co to je? Děkuji
Starší reakce
Helenky

0 24.09.2019 22:28 Kvetena – Co to je za vajíčka?

Ahoj,
chtěla jsem Vás poprosit o radu. Včera jsem na dolní části rostliny našla tyto vajíčka. Jsou nakladena jednotlivě, v mléčném obalu s viditelným bílým středem. Jsem začátečník, nejsem si jistá od čeho to je. Co se týká plžů, mám v akváriu pár okružáků a levatek, ale jejich vajíčka občas najdu a myslím, že je už poznám

Nově jsem přidala samotnou surmovku.
Z rybek pak dánia,neonky, tetry a rasborky.
Děkuji.
Starší reakce
Starší reakce
Máš v akváriu Neritinu. Vypadá to na její vajíčka.
Starší reakce

Asi jste měla pravdu už se to klube

Pancéřnícek zelený...

nevím,jen typnu ty surmovky...
( když tak poaktualizuj prezentaci...)
Přidat reakci
1 ...... 5
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 8593x