Neritina zebra
1 06.02.2008 09:31 stařík Mě by se neritina taky líbila, zatím jsem ji ale v obchodě nesehnal pruhovanou :(.
Zajímalo by mě, kam se dokáže za řasou dostat, vzhledem k tomu, že podle popisu má těžkou a křehkou ulitu.
Momentálně mám nejvíc řasy na egerii dense a nejde mi z ní moc sundat. Nedokážu di to noc představit, jestli by po ní neritina dokázala šplhat a očistit ji. Případně, co takový anubias gracilis? Na listu by to bylo v pohodě, ale dokáže vyšplhat po relativně tenkém řapíku?
Kupoval jsem i v liberci, i v boleslavi. Chce to zeptat se, kdy budou, pripadne pockat.
Starší reakce
Tak nějak jsem si říkala, že by se mi nějaká neritina líbila... jenže (né že bych byla tak super akvarista s akvárkem úplně bez řas
) mám strach, že CO KDYŽ prostě spapá všechny řasy a pak už nebude mít žádnou potravu? Proto jsem se ptala i na možnost, jak jí pro krajní případ podstrčit trochu "vypěstované" řasy... ostatně myslím, že jsem to i někde četla, ale bohužel už nevím, kde
Taky mívám "výpadky"...
Jsem pevně přesvědčen, že neritina spíš uhyne hlady, než by zakousla něco jiného, než řasy. Nejednou jsem pozoroval, jak se (štítivě
) vyhla pamlsku v podobě vločky sušeného krmiva. A stejně tak ji nevzrušilo, když jsem do akviška vhodil tabletku od Hikariho, po které se ostatní hlemejždi, krevetky a rybky mohly utlouct. Navzájem.
A ani jemnolisté rostlinky jí nic neříkaly...
(A musím zdůraznit, že jsem neměl jen jednu neritinu...)
S náhradní potravou to vidím, jak jsem popsal. Pěstovat řasy určitě půjde, ale nevím, jestli je to cesta?...
Spolehnul bych se na to, že v každém akva nějaké ty řasy jsou. Takže bych jen upravil počet neritin s ohledem na velikost akva a dosažitelnost řas v něm.
Ale toto je jen můj postřeh a názor! Jiní to mohou vidět jinak.
na 1 neritinu omlouvám se :o) nějak mi to vypadlo :o))
Měla bych ještě jednu otázku týkající se tohohle šneka... vyčetla jsem, že se OPRAVDU živí VÝHRADNĚ řasami, a že pokud řasy prostě "dojdou", neritiny hynou... opravdu by se v takovém případě pro ně nenašla "alternativní potrava"? Nebo je nějaký způsob, jak si v nějaké malé nádobě "pěstovat" řasy...? (možná je to hodně blbá otázka, ale vážně tápu
)
doporučené množství vody na 1 neritinu
Možná se to někde píše, možná ne...
Vzhledem k tomu, že dospělá ampulárie objemově vydá za 6-8 neritin, a že ampulárie je "šrotovník", co sešrotuje všechno stravitelné a v pozměněné podobě téměř všecho zase vyloučí, (jak je možné běžně pozorovat), zatím co neritina je decentní "řasožrout", kterého jsem vyměšovat neviděl
, tipl bych potřebu objemu pro jednu neritinu ve fungujícím akva na 5 l.
(Jenom nevím, jak by vypadalo 20 neritin ve 100 l nádrži...
)
Vážně - u neritin je třeba vzít v úvahu jejich potravní specializaci. Takže rozhodoval bych se s ohledem na "úživnost" akvária,
Lucianetta napsala: je nějaké doporučené množství vody na 1 neritu? (když na ampulárku je 30l) Tady, ani na tom odkazu jsem to nevyčetla... díky
1 24.01.2008 08:03 Peter no u nás v Žiline som ich ešte nevidel..
na jar by sme sa možno mohli dohodnúť..ak nič nezoženiem. odkiaľ si?
Luxy ju raz zháňal v okolí Lučenca a nemali ju, tak som mu poslala dve neritiny poštou. Ale teraz je na to ešte trochu zima...
1 24.01.2008 07:51 Peter – zebra
ahoj, neviete poradiť kde sa dá zohnať na slovensku, konkrétne v okolí Žiliny?
Zháňam ju už dlhšie, no nedarí sa
je nějaké doporučené množství vody na 1 neritu? (když na ampulárku je 30l) Tady, ani na tom odkazu jsem to nevyčetla... díky
Starší reakce
1 30.10.2007 16:10 Prawn 1 30.10.2007 15:56 Ivanovič to je Neritina Natalensis(zebra) já bych řekl že v akvaristice bylo na skle napsané něco jako Neritina a ten druhý název byl od písmene B
1 30.10.2007 15:47 athaya tak to fakt newiem, ale moj odhad 2 roky...?
1 30.10.2007 15:45 Ivanovič jsou nějaké velké asi jsem koupil dospělé jak dlouho žijí?
1 30.10.2007 15:45 Ivanovič já sem ji tam nešikovně položil
1 30.10.2007 15:42 Ivanovič Ahoj ráno jsem tady četl o Neritinách(šnecích) tak jsem si dva koupil jenom mně zajímá tohle umí se šnek sám otočit když leží na zádech nebo mu musím pomoc?
Starší reakce
nevsim sem si ze by neco na ty kouli delala
1 31.08.2007 18:28 Rybous No prábě taky mě to napadá jako krmení?
Athy to je ti stejne k nicemu protoze se ti ve sladke vode nerozmnozi a chce to kryci skla rady utikaji
1 31.08.2007 17:09 athaya tak to je uzasny clanok!!!
dokonca uvazujem nad neritou, ja mam akva totiz pri okne, ale az tak btutalne tam zas rias nemam, ale moj ancik nevie vycistit npr. anubias (to bolo aj v clanku, ze ho krasne vyluxuje) a tiez tam bolo ze do 40l akva 1 neritina.
a je krasna
ma s nou niekto viac skusenosti? npr. ako sa rozozna samcek od samicky?
1 31.08.2007 16:32 isamik [180] 1 31.08.2007 15:19 Rybous ok tak koupím 3
0 31.08.2007 14:35 Rybous ok
1 31.08.2007 14:32 athaya no ja neviem mas tam 2 ancikov, radsej by som kupila najprv 1 neritu a potom ked NEBUDE STACIT 1 na riasy tak az potom by som dokupovala
1 31.08.2007 14:29 athaya – rybous
ak mas dost rias tak tie 2. to je ich "jedlo" a ak tam mas ancikov tak by som povedala "tak 1".pocase uvidis ci to staci, ked ne tak si dokupis
1 31.08.2007 14:25 Rybous nebudou ty 2 neritiny málo spořádaj tolik řas?
1 31.08.2007 14:20 athaya 1 31.08.2007 14:05 athaya iank ryb tam mas uz podla mna dost!
1 31.08.2007 14:04 athaya myslim ze sa este nikomu neritu zebru nepodarilo rozmnozit, pretoze je to dost tazke. zevraj sa z vajicok vyliahnu take "larvy, cerviky" a tie putuju potokom do mora tam sa vyvijaju a vratia sa spat ako slimaciky "nerity"- myslim ze to je tak, urcite nie doslovne ale takto so to niekde citala
1 31.08.2007 14:00 Rybous – Neritina Zebra
Ahoj chtěl bych se zeptat kolik jich mám do mého akvária koupit a co dělat když naklade vajíčka?
Přidat reakci
1 ...... ...... [12] 13 14
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 20789x