Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek 5  - R romant Re: David
Ne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - David – Chov
Dobrý den děkuji Vám. Může být tetra krvavá? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hrochy Re: David
Osobně si myslím, že lze i rybicky.net/atlasryb/pancernicek_maly
Pozor ale, nedrží se výhradně u dna. Plavou celou nádrží.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: David
Za mě Tetra ohnivá nebo Danio perlové... ;-)
I když to Danio bude (podle atlasu) asi na hraně...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: David
 Reagovat na tento příspěvek 3  - chuanvaldes Re: Maq
Třeba Tetru Ohnivú... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - MaqRe: David
Deset malých teter.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - David – Nové Akva
Chci se zeptat jaké rybky dát do 30L akva? Děkuji předem :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - dudak Re: lacewings
tazatel nechtěl krevetárko, ale chtěl tam k rybám i krevetky. Dávat menší počet, mi přijde zbytečné, když lze dát víc, krevetky se evidentně cítí lépe, když je jich víc pohromadě.

Ohledně "zaseknutí" - to je vypozorovaná zkušenost, krevety se exponencielně rozmnožují až do určitého bodu, kdy samice přestanou nosit a počet krevet je nadále víceméně konstantní. Těžko říct, zda je to hustotou zakrevetění množstvím potravy nebo ještě jinými faktory, když z takovéto "kolonie" odeberete větší množství korýšů, samice začnou prakticky okamžitě nosit.

Já bych s 3 otíky, 10 ohnivkami a nějakými cherrynami ve 30 litrech neměl problém, neříkám že je to ideál, vždy je lepší víc prostoru než můžeme dát, ale myslím, že je to dlouhodobě udržitelné i pro začátečníka. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R lacewings Re: Mislow
-tím si projde každý,já měl i tu možnost vlastních importů,než jsem chovem ryb zkončil a začal se věnovat genetice ,ve vztahu novošlechtění,ale se zcela jiným živočišným druhem. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mislow Re: lacewings
palec Jj, 20 je zbytecny na zalozeni chovu, bud budou mit dobry podminky a rozmnozi se nebo ne. U mensich poctu jsou ruzny rizika, treba, ze nejaka odejde, zvlast v burzovnim nakupu, kde jsou ryby prevazeny sem a tam se to muze stat, ale i jinak, osobni zkusenost. Pokud se jedna o skupinoviho jedince, tak je lepsi si trochu prisadit a brat vic, je to lepsi nez doplnovat skupinu novymi jedinci. I me se to vyplatlo, ... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R lacewings Re: Mislow
-pořád těch 10 je mín než 20 ;-) ,chápu kam příspěvky směřujete ano
Zajimavy, stejne bych tam dal aspon 10 a krevetky ani nemam. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R lacewings Re: dudak
-na řadu věcí jsem již odpověděl ve svém příspěvku
-6-20, je obecně známo ,že skupina, která vznikne z menšího počtu jedinců na omezeném prostoru,se lépe utváří k daným podmínkám a sociálnímu chování skupiny.Pro takto tvořící prvek hiearchického uspořádání na přesně stanoveném prostoru ,zabranuje vzniku nových spoleřenství skupin ,které by se v neomezeném prostředí oddělily od záklaní a vytvořily svojí skupinu založenou na svých podmínkách.
-tazatel nechtěl krevetkárium,chtěl akvárium s určitou skladbou druhů
-vztah začátečník a již znalý akvarista ,taky uveden
-pouze nerozumím slovu a významu uvedeného slova zasekne,
Jak? na základě čeho ve vztahu k čemu?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Mislow Re: lacewings
Jj, chapu, je to vec pristupu, ja nemnozim, jen samci vypadaji lip. ;-) Tim nechci rict, ze jde jen o krasu, ale klidne bych tam jeste jednoho privital, nicmene je to z pulky vlastni odchov, ale na tom nezalezi, rec neni o gavuncich, jen jsem tim chtel poznamenat, ze nekdy pocty nejsou az tak dulezity, zvlast, kdyz jsou na to podminky a pravdepodobnost uspechu se tim zvysi. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mislow Re: dudak
Jj, to jsem prave chtel rict, vzdyt vony ty cherry na burze zas tak moc nestoji, tak proc nekoupit vic ... mozna taky naka neprezije stress z prenaseni a tak ... Osobne si myslim, ze takovych 10 ks. je nejlepsi jako zaklad k dalsimu prubehu, jsou to taky nakonec skupinovi tvorove a pujde jim vse lip ve vetsim poctu, i to mnozeni ... :-D
 Reagovat na tento příspěvek 2  - dudak Re: lacewings
a není jedno jestli 6 nebo 20 krevetek? v takto velkém akváriu, když budou mít dobré podmínky jich stejně bude do půl roku nejmíň 100 a pak se populace zasekne na určitém konstantním počtu, prostě se to naplní.

sám jsem takto choval cherryny s párem cichlidek v 30 litrovém akváriu, krevet bylo pořád hodně, cichlidky se vytíraly, akvárko prosperovalo a to i bez filtru a nějakých zásadních výměn vody.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R lacewings Re: Mislow
-jj,někdy se to holt tak přihodí
-pokud jde o běžně chovaný druh ,tak se stím chovatel v klidu vyrovná případným doplněním,nebo mu to dá impuls ,na jediným samci založit populaci.
-horší je situce ,kdy se jedná o nedostupný druh
-v obou přípach, vám to dá se o daný druh se více zajímat,pozorovat chování a změny s vývojem ryb ,ve vztahu k prostředí,příjmu potravy a sociánímu chování skupiny.
-a o tom to je ,poznat vlastně co jsme se o tomto druhu dozvěděli před pořízením, zda tomu odpovídá i realita,případně v čem se chov liší.
-odchov je takovou třešničkou na dortu ;-)
Njn, nahoda je blazen, ja mam 8 gavunku a samec jen jeden. :-D ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R lacewings Re: Wendy2
-tak jste mě docela zklamala
- ,,družení,, ,zde se nejedná o přátelské chování většího počtu jedinců,většinou uváděné na ,,fejsbůkovém,, foru.
-jde o zcela jiný, významově větší, prvek v chování krevetek, ,
-,,nářky,, ty najdete všude , navíc pokud je považujete za směrodatnou informaci,ze které jste ,zřejmě úsudkem ,vyvodila počet, ve vztahu k chovu a rozmnožování,tak vás mohu ujistit ,že k založení populace je dostačující samec a samice,oproti mnou navrhovaných 6ks jedinců v jakémkoliv smíšeném poměru
-Od úvah k realitě,80l akva,nasazeny 4ks krystalek,klaplo to na dva páry,jedna samice již odnosila ,druhá nosí. Vidíte ,našli se i v ,,třikrát,, obsahově větším objemu.Určitě nestrádají co do počtu a rozmnožují se.
-Tazatel chtěl akvárium s uřčitou skladbou druhů,ne krevetkárium,kde bude kopa krevet již v první populaci odchovů.
-Rozpor názoru hlavně vidím v tom ,že jakožto již zkušenější chovatelka by jste se s tím počtem třeba popasovala,ale myslíte ,že tazatel ,který sem vloží dotaz tohoto typu ,disponuje znalostmi ,které máte vy? Určitě ne.
Tímto bych to trvale za sebe uzavřel, ve vztahu i k vláknu, kde diskuse probíhá. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex
do menších nádrží se hodí vícero druhů ryb i zajímavých.

např. živorodka trpasličí:
rybicky.net/atlasryb/heterandrie_trpaslici

nebo některé malé druhy Bojovnic, např.:
www.aquaportail.com/…

nebo duhovky
rybicky.net/atlasryb/medaka_oryzias_woworae

Ale i spousta druhů halančíků........

Reagovat na tento příspěvek 1  - Wendy2 Re: lacewings
v tom smyslu, že se rády druží, 6 ks se v těch 30 l bude potkávat málo, navíc tu byla i sousta nářků, že se krevetky nemnoží a bylo to jejich malým počtem, při větším počtu je větší šance, že si domů přineseš obě pohlaví
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul
Děkuji všem za rady :-)
-ve smyslu čeho je krevetek málo? ;-)
-piskořky přeci svým chováním v akva naznačí připadně možné přemnožení,je již na samotném chovateli ,zda na to reaguje,případně to nechá být,
-redukce části populace je vždy potřebná ,at se jedná o rybu ,krevetku ,případně šneka.
-tazatel má řadu dostačujících podnětů a náhledu od nás ,tak určitě se v tomto pojetí i vybere vhodný poměr.
-Dík za podnětnou diskusi všem ,už se musím rozloučit :-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Wendy2 Re: lacewings
jde o prosperitu? právě vzhledem k potřebám krevetek je 6 ks hodně málo...
a budu-li počítat každého šneka, musím najít ubytování pro své ryby, jelikož mám dno plné piskořek ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R lacewings Re: ctibum
-nic nepočítám ,já na tyhle srovnávací ,,tabulky,,nejsem,to snad je z mých příspěvkú zřejmé
-vyjadřuji se ve vztahu k co možná nejlepší prosperitě živočichů, na danném prostoru.
-zkušenější chovatel dokáže lépe odhadnou stav v akva,což zřejmě tazatel není,proto můj pohled je ,méně je lépe ,než na hraně.
;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: NHKG
Tak především si nedovedu představit, jak napočítat určitý počet :) Já mám problém napočítat deset krevet, nějak se nechtějí na požádání přestat hýbat :)

Každopádně můj příspěvek byl spíš než kritika nebo zastávání názoru jen konstatování, že jsem tu nenarazil na někoho, kdo by tohle řešil při plánování osazenstva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: lacewings
To není můj úhel pohledu. Já mám ve "26" 5 Teter ohnivých a aktuálně tak 15-20 krevetek (začínal jsem na deseti, ale už se množí). Ryby tam už dávat nehodlám, krevetky nechám vesele se množit a v případě populační exploze je budu přehazovat nahoru do "200". Ale vycházím spíš z pocitu, než z výpočtu.

Prostě mi to tak přišlo, že tohle tu nikdo moc ve společenských nádržích neřeší, přestože to je živočich, který žere, kadí a může se asi i přemnožit, když k tomu bude mít podmínky...
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R lacewings Re: ctibum
-považuji krevetku za živočicha ,úplně stejně jako rybu,šneka atd.
-rozhodně zajímavý úhel pohledu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: ctibum
Hlavně neocardiny sa namnoží jak šneci na počet odpovídající podmínkám a byla by kravina je uměle udržovat na určitém počtu.
Mám je v jedné nádrži, přepůlené molitanem filtru. Její druhá půlka byla asi 2 měsíce úplně prázdná, bez dna, rostlin a s velkým proudem vody. Nějak tam zmizely řasy, tak jsem tam posvítil a objevil asi 20 krevetek...
Vyzkoušejte
-no právě 6ks dospělých a odchov ,jsme přeně na tom čísle cca 20ks ,který uvádíte ano ,
-já bych se třeba taky nebál :-D ,ale spíše sázím na jistotu,co potom s tím vším odchovem,zase starost navíc.
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R ctibum Re: lacewings
Ještě jsem se tu za ten rok nesetkal s tím, že by měl někdo překrevetkováno. Ani s tím, že by někdo bral v úvahu počet krevetek při kalkulaci počtu ryb...
Přijde mi, že krevetky se v těchto případech berou jako šneci - prostě tam jsou...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wendy2 Re: lacewings
:)
ne, rozhodně bych se 20 krevet nebála, i ve vztahu k rybám
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R lacewings Re: Wendy2
-,,plocha dna není nic moc,, v jednom z vašich příspěvků k tomuto tématu a následně ,,20ks stačí,, tedy krevetek,
-tedy cca 30 ks živočichů ve vztahu k cca 26l vody?
-vidím v tom dosti rozporující se tvrzení
-dovolím si tvrdit ,že počet cca 6ks krevetek je až dostačující, ve vztahu ke skupině 10ks ryb a množství vody cca 26l ;-)
-přestože se u panciků jedná o tzv.,,hejnovitou rybu,, ,chov ve skupině 2,3 případně v opačném poměru je poměrně běžným jevem řady chovů,nevidím v tom žádný problem.
-Pokud jde o významový výklad slova ,,hejno,, co do počtu,lze o tom diskutovat nekonečně.Považuji běžně obecně udávaný pocet 6ks ,za dosti zavádějící,ve vztahu od kdy je stanovena základní jednotka kusů, stanovující počet jedinců tvořící hejno.
-tento příspěvek, je pouze takovou spíše anotací,v reakci na uvedené ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wendy2 Re: Paul
začni nenáročnými... red cherry, rilli, japoniky... 20 kousků stačí, když se jim bude dařit, rychle se rozmnoží (krom japonik, ty ve sladké vodě nenamnožíš)
Dobře, a jaké by se tam hodily? A hlavně kolik? Vůbec se v nich nevyznám..
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Wendy2 Re: Paul
to jsou ty krevety ;)
A není náhodou jiná "čistička" na dno, která by tam byla vhodná? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - drvi Re: Wendy2
Souhlas s Wendy, pancíky bych vynechala ano :)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Wendy2 Re: Paul
taky bych to viděla jen na tetry a krevety, ta plocha dna totiž není nic moc a 5 pancíků není hejno
Takže Tetry a Pancéřníčci bez krevetek by se tam "vešli"? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R lacewings Re: Paul
Poměrně značné množství ryb ve vztahu k objemu.Krevetky a tetry si dokáži představit na čistý objem okolo 26l,rovněž i skupinu pancíků v jednodruhové nádrži,nikoliv však vámi udávané složení 3 druhů.Určitě někdo přidá i svůj pohled,případně navrhne možné varianty složení . ;-)
Ahoj, plánuji si pořídit set Dennerle NanoCube 30l a chci se zeptat, jestli by se tam hodila tahle osádka: 10x Tetra ohnivá, 5x Pancéřníček malý (nebo 3x Krunýřovec jednopruhý) a pár krevetek.. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R Jája Re: Rezzi1
A těch 50 l myslíš celkový objem, nebo čisté litry na plavání? Také není 50 l jako 50 l - rozměry AQ???
Udělej si prezentaci, jak už tu padlo.

Edit: Pokud to je celkový objem, tak to AQ má čisté litry tak maximálně 35-38, takže tady se už nemůžeš bavit o rybách o velikosti 4 cm a obecně ani o tetrách, s těmi při takové velikosti AQ to pro mě není vhodná ryba.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Rezzi1
Udělej tu prezentaci a potom půjde něco vymyslet.Pěkné by bylo hejno teter ohnivých a k nim krevetky.Dej aspoň fotku akvária.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - MaqRe: Rezzi1
Do padesátilitrové nádrže bych dal deset malých teter a víc nic.
Vy říkáte že by takové akvárium bylo poloprázdné. To je ale jen proto, že jste zvyklý vidět přerybněné nádrže. Nedělejte stejnou chybu, a užijete si s akváriem mnohem víc radostí a méně starostí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rezzi1
Chtěl bych nejake pancericky a pak k tomu nejake tetry, jen 1 druh a 1 druh, v pomeru cca 1:2. Všechny ryby pod 5 cm. Radsi bych ale tak 4 cm.
Druha moznost je mit ryb jen 18, pripada mi ze s nimi bude akvarko celkem prazdne.
Díky za všechny odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek 11  - drvi Re: Rezzi1
To je porad dokola, kazdej chce odpovedi na otazky, ktery vlastne nepolozi hmm
Takze: jake ryby mas na mysli? Jak mas poresenou filtraci, jak casto delas udrzbu, kolik mas rostlin? Udelej si prezentaci at vidime, o cem se bavime palec At ti muzem poradit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - PaDa Re: Rezzi1
Není ryba jako ryba ;-) Ale pravděpodobně to moc je...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96 97

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 104799x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11330-ryby-do-maleho-akvaria-21-50-l-?od=1046