Přihlásit se RYBICKY.NET »

Osvětlení do velkého akvária (251 - 500 l)

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 14 Přejít na další stránku   1  
Osvětlení do velkého akvária (251 - 500 l)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: filipsi
No neviem ono to stalo asi 140Sk 90x100cm a kupoval som 90x40cm - vela?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pusta – Re: Borůvka
865 je studené denní světlo (cca 6500 K), je to velmi lehce namodralé světlo. Koukni případně na tomto fóru prezentované nádrže malawi a tanganika, dost jich svítí buďto touto nebo podobnou barvou nebo zářivkami oceanic, které jsou ještě trochu více do modra. Oceanic se bohužel jako T5 HE prozatím nedělají.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Borůvka – Re: Pusta
Jaká je to barva 865? Jaký vypadají ryby při tomto osvětlení?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Borůvka – Re: kortezhugo
Dobrý tip s tou tapetou, díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ondra
Chtěl bych vědět, jaký vliv má na osvětlení aq barva písku a pozadí. Podle mě při použití světlých materiálů postačí výrazně menší výkon osvětlení, než u černých. Máte s tím někdo zkušenosti?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: kortezhugo
.. a jeste lepsi je bila matna samolepici folie, mnohem levnejsi, prace s ni mnohem prijemnejsi (mekci), odraz srovnatelny.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Pusta – Re: Borůvka
Pro tvou tanganiku doporučuji 2 x T5 HE 35W - mají 150 cm, takže by to měly osvětlit dostatečně i u stran. Tanganika vypadá dobře osvětlená barvou 865 resp. 880. Pokud chceš jen anubiasy, což je u tanganiky rozumné, nepotřebuješ svítit jak divá a cpát zbytečně peníze do kapes čezu a podobným. Více o zářivkách je v příslušných tématech.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: Borůvka
...este poradim - lepsi ako alobal je samolepiaca folia - aj som to kupoval v papiernictve medzi tapetami to bolo...je to lesklejsie a hrubsie ako alobal a odrezali mi presne kolko som chcel a stalo to
par korun...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GP
trosku OT ale co jde pouzit na bily reflektor? jak tak o tom premyslim asi to vyzkousim misto reflexni folie na rovnem povrchu krytu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Borůvka – Re: kristian
Kryt kupovaný nebude. Kryt (krycí deska) bude z masivu a z vnitřní strany alobal, pro lepší odraz světla. Zářiky umístím na krycí desku nebo k zadní stěně. Nevím, jestli by bylo dobré řešení k zadní stěně, kuli řase. Aby při větším osvětlení jedné stěny nezačla bujet řasa.
Vyzkoušejte
O.K. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kristian – Re: Borůvka
Jde o to ze vyhody a nevyhody problematiky T5(tenke) t8(tlustejsi) trubice uz se tu resilo nekolikrat. Bylo by dobre si to procist. Kazda tato rada ma sve klady a zapory.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: Borůvka
sorry... ahoj
Chlap nechce radu, ale ženská.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Borůvka – Re: grizly
Nemáš problém s řasou?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: kristian
Ani neries pozri cenu... :-) ...chlap chce radu - tak radim... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kristian – Re: kortezhugo
Tema t5 ci t8 bych v tomhle vlakne nerad resil. Na to jsou tu jiz spousty jinych vlaken.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: kristian
EE T-8 58W...pozri tu cenu...ved to je "zadarmo" hop
www.lightspectrum.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek -1  - Amy01 – Re: Borůvka
ja by som tam dala 150cm, mam malawi a tiez nemám neonky uplne ku krajom a je to dobre presvetlené, alebo mozem kupit tie kratsie a dat ich od krajov, to uz je na tebe
T5/54W HO ktere jsou vam zde doporucovany maji 115cm. Pokud by jste davala 2 za sebe a kryt nebyl kupovany, je mozne trubice umistit nasikmo. Tento zpusob rozlozeni krasne prosvetli i kraje i stred.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: Ajllyn
...ono ked uz budes "robit" osvetlenie ... sprav ho na 2-ve trubice ...-ak bude vela svetla nemas problem jednu "vytocit"...-horsie je pridat svetlo ked nemas "kde"?
hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Borůvka – Re: grizly
Jaký reflektor máš?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vladislav – Re: grizly
Přesně stejného názoru jsem i já..Mám v 400 litrech 2X54w a reflektory a bohatě to stačí.. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Borůvka – Re: Ajllyn
Jakou asi délku? 150cm nebo raděj 2 kratší vedke sebe. Při 150cm, se asi neprosvětlí kraje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grizly
Ja mam na 240 litru 2 x 36 W + bile reflektory. Akva mam zarostle a nevim co s rostlinkama.
Pri pouziti zarivek 2x54w+ reflektoru k odrazu svetla ti bude osvetleni bohate stacit a rostlinky budou hezky prospivat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Borůvka – Re: Ajllyn
Výška je 45 cm.
 Reagovat na tento příspěvek -1  - Amy01 – Re: Borůvka
aha tak to ti potom stačí úplne 1-2x 54W
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Borůvka
Do akva budu umísťovat převážně anubis, kameny (valouny) a biotop Tanganika. Výška akvária je 45cm. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrH – Re: Borůvka
Ahoj, mrkni na www.akvarijni.cz/…, jinak dost záleží co tam budeš mít, pokud rostlinné, tak asi budeš potřebovat více světla.

ať se daří ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: filipsi
Presne - a ta cena??? palec
www.lightspectrum.sk/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - filipsi – Re: Borůvka
Popis, jak pise uz Kristian, co od akva cekas, jak ma vypadat uvnitr. Pokud normalni spolecenske, bude bohate stacit 2x54, pokud ma byt zarostlejsi, budes se o rostliny strat, 3x54, ... volil bych kombinaci zarivek 830+40. Pokud ne zarostle, sem tam anubias, bude stacit i min.

DavidDizzer - neverime, ono je to totiz u casu prispevku videt, vis? Je tam cas vlozeni, cas editace ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo
Uz to nerieste... :-) 2-vojka je hned vedla 1-notky...kazdemu sa obcas "smikne" prst. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Amy01 – Re: DavidDizzer
neriešim ...

Borůvka: 35cm je výška?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - DavidDizzer – Re: kristian
Ano máš pravdu!
 Reagovat na tento příspěvek 2  - DavidDizzer – Re: Ajllyn
jak napíšeš příspěvek, a napíše se zde aspoň 5 dalších tak to už nejde opravit! nic jsem neopravoval, ale když nevěříte...:-)...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kristian – Re: ČUPR
Stihnul to opravit, aniz by pouzil nepsane pravidlo "Edit: ....". Radsi bych tohle vlakno venoval uz autorce a jejimu problemu.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Amy01 – Re: ČUPR
on si ten príspevok už opravil
 Reagovat na tento příspěvek 2  - DavidDizzer – Re: ČUPR
já taky nevím co jim je :-D
Pokud budete chtit rostline akvarium bylo by vhodne namontovat trubice silnejsiho vykonu. Pokud se byde jednat o nerostlinne akvarium tak bude stacit nejake ty napriklad T5 HE kvuli nizsi spotrebe.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - ČUPR – Re: kristian
Ať koukám, jak koukám, tak nikde nevidím, že by DavidDizzer někde psal o 183 litrech.... coze
 Reagovat na tento příspěvek 2  - kortezhugo – Re: DavidDizzer
...Velmo sme rychli... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - DavidDizzer – Re: kortezhugo
co s tím všichni máte? šak je tam naspané 283 litrů. je to o.k.... 283,5 litru! 0,5 litru tam psát nebudu ;-)... prostě 283 litrů je dobře ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - DavidDizzer – Re: Ajllyn
jé já si neuvědomil, že jsou ještě 54W... máš pravdu ;-) omlouvám se moc!
 Reagovat na tento příspěvek 2  - kortezhugo – Re: DavidDizzer
180x45x35 je 183 litrů že? potlesk ----283.5L---- ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Amy01 – Re: DavidDizzer
načo tam bude dávat krátke 36w? ked tam moze dat 3-4 150cm 54w neonky a hotovo
 Reagovat na tento příspěvek 1  - DavidDizzer – Re: kristian
šak jsem napsal 283! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Amy01 – Re: DavidDizzer
283,5L
 Reagovat na tento příspěvek 4  - kristian – Re: DavidDizzer
Pane DavidDizzer, prominte mi ale reakci typu presne ti neporadim tu nikdo asi nezada. A navic kdyz budete pocitat tak se dopocitate hrubeho objemu 283L nikoliv 183L jak pisete.
Zkuste popsat budouci akvarium spise z vnitrni strany. To znamena biotop (rostlinne/spolecenske/....)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Amy01 – Re: Borůvka
ja mám akva 170x40x50 zatial tam mám 2x54w (150cm) (jedna je do fialova a druha biela značka sera) a este pribudne 2x 39w (life glo T5)
tebe by podla mna stacilo 3x 54w co je cca 0,5w/L ale ak chces mat narocnejsie rastliny tak by som este pridala w.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [14] ...... 18

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 14873x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11311?od=651