Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaké pozadí?

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Pozadí 

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Jaké pozadí?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Geri Re: Lussi
Jsem taky pro černou, nebo jinou jinak přírodně vypadající tapetu, líp vyniknou kytky a ryby... ale jak bylo řečeno, každýmu se líbí něco jiného. rovnováhu v akváriu tim nenarušíš, tak si vyber podle sebe :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Oizo Re: Lussi
To záleží na vkusu dej tam to co se ti víc líbí koukni do nádrží jako inspiraci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jurasek Re: Lussi
Jsem taky pro černou, mám to vyzkoušené, je to hezké a navíc docela dost akva tapet mají ty rostlinky nepřiměřeně rozměrama. Vypadá to nic moc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Barney Re: Lussi
Jednoznačně černá, mám ji taky. Nejde jen o to, že vyniknou ryby, ale vynikne všechno - ryby, rostliny, kořeny, dekorace ... ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LussiRe: Agis
Budu mít parmičky čtyrpruhé a mechové, dania pruhovaná, gold molly, možná ramirezky a na dně pancéřníčky... Dno také černé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AgisRe: Lussi
Zaleží na tom jaké budete mít rybicky...pro nejake je totiz vyzadujici cerna aby vynikla spravne a zajimave jejich barva..a naopak...Takže moc neporadím :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lussi – černá tapeta nebo fotografie - co je lepší?
Zakládám akvárium (Juwel Rio 125) a zadní a boční stěny bych chtěla polepit tapetou, poraďte co je lepší, jestli všude klasická černá zvenčí nebo nějaká fotografie rostlin. Nebo třeba na boky fotografie a dozadu černá nebo naopak?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii Re: sportsmen
No vím, že známej z toho měl na zahradě chodníček ... z toho usuzuji, že se to dá sehnat ve stavebninách. U nás je jen cementárna ... a to nevím jestli bych tam něco našla vhodného :-D
Každopádně příští sobotu jedu do OBI tak se tam podívám
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sportsmen Re: Imii
No asi ji budes i tezko schanet .. ale mam pocit ze kdyz se kouknes po netu tak se nekde po reopublice tezi velkem a nechaji se sehnat i desky nekolik desitek cm velke! tak treba budes mit ten lom nekde pobliz bydliste a muzes tam zajet! zkus zadat neco ve stylu lokality slida, naleziste, tezba a nebo tak neco!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii Re: sportsmen
No plánuji to svoje 40x20x20 akva rozdělit na 2 kóje a do každé udělat pozadí ze slídy. Zatím jsem ale ve stádiu hledání obchodu kde mají slídu
Vyzkoušejte
tak pokud z toho udelas tu dekoraci dej urcite vedet jak to dopadlo a urcite pridej i nejake detailni fotky at muzeme zhodnotit zajimavy napad!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii Re: Johan
No přemýšlím o ní ... je přece lehká ... tak při případném stěhování akvária nebudete večer vypadat jakobyste pracovali u stěhovací firmy :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Imii
Přesně tak. Slída nic dělat nebude (pokud jí ovšem nezaměníte se sádrovcem ;-) ).
Zkušenosti se slídou v akvariu nemám ale obě slídy, jak tmavá (biotit) tak světlá slída (muskovit) patří do křemičitanů takže i kdyby ve vodě docházelo k určitým chemickým reakcím neměli by dle mého názoru rybám a vodě vadit a nebo ovlivňovat kvalitu a parametry vody. Navíc slídy jsou hned druhým nejčastějším nerostem tvořícím horniny které do akvaria často dáváme jako jsou různé žuly, ruly, gabra a podobně! slídy jsou také ve velkém obsaženy i ve všech druzích štěrku a písku. Takže si myslím že se vúbec nemusíte bát je použít při tvorbě dekorací do akvária! Pokud k tomu dojde jsem docela zvědavý jak to bude vypadat! Takže se těším a informujte nás jak to případně dopadlo!!! palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii – Slída ???
Dala by se slída použít místo břidlice při tvorbě pozadí v akváriu ? (akva do 30l)
Jde mi o to jestli to nemůže vylučovat nějaké škodlivé látky atd. ?

Moc děkuji za odpovědi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: vhisky
:-)
Návod na lepení najdete tady:
www.x-samolepky.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky Re: Sid
nakonec jsme to vymysleli, že koupíme černou tapetu, v pondělí jedem do třebu tak něco vyberem a nějaký další rostlinky, zatím se měj a dík za ochotu ano ahoj
Samolepící tapety vedou v OBI, Baumaxu, Hornbachu ap.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky Re: Sid
půl litru oleje sme nalili do akva aby držela :-D .. ne je to nalepený zvenku , samolepicí tapetu nám nikdo ve zverimexu nenabídl, tak díky za tip palec
Z které strany jste tu tapetu dali? :)
Dekorativní, levné, jednoduché a v případě potřeby snadno demontovatelné pozadí je černá samolepící tapeta, nalepená zvenčí lepivou stranou přímo na předem navlhčené sklo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky
píše se zde že se tapeta muže natřít olejem aby přilnula ke sklu, natřeli sme to podle návodu rostliným olejem a dozvěděli sme se že to časem žlukne, má to nějakej vliv na život v akvu? vadí to něčemu? sice je to starý téma, ale použít se to dá dycky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - arnošt Re: DonJuanKarlos
rozhodně bych tam nechal tu tmavou - sice rybičkuju teprve chvíli, ale všude se píše, že je lepší tmavší pozadí, protože to rybky uklidňuje a je to pro ně přirozenější - navíc mi ta "tvá tvorba" přijde i hezčí - hezky udělaný... potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DonJuanKarlos Re:
Fotka k příspěvku Co teď? Lepší?

Reagovat na tento příspěvek 0  - DominikaRe: DonJuanKarlos
Mě se líbí tvoje tvorba! :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kalahare Re: DonJuanKarlos
Taky se mí líbi obě, ale přikláním se k tvé tvorbě. Dej víc fotek ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - juro127 Re: DonJuanKarlos
tvoja tvorba je tmava ale obydva si pekne ja sa vsak priklanam ku tej modrej ale ved nie je to problem po case vymenit
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - TerezaRe: DonJuanKarlos
Tvoje tvorba palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DonJuanKarlos – prosím poraďte mi s výběrem pozadí
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,
dnes jsem komplet přestavěl akvárko a řeším problém jaké pozadí:
(mě se líbí obě :) )
a) modrá stěna
b) moje tvorba za kavárkem

Reagovat na tento příspěvek 0  - soptik Re: NIKO
jo tak to je pravda, já když vezmu všechnu tu práci kolem toho mýho pozadí a ted bych no v akva skoro pohledal tak to snad i trochu zamrzí ;-) ale jepravda že není nad rostliné pozadí palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO Re: tatoos
Druhou nejlepší variantou! :) Ta nejlepší teprve příjde! Pozadí, které není pro kytky vidět. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Venca Re: tatoos
Naprosto souhlasím palec ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tatoos Re:
díky za reakce, tak akva má nakonec černé pozadí,jeví se to nejlepší variantou ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: tatoos
Mám AQ zcela bez pozadí a jsem úplně spokojen. Nyní dostatečbě dozarůstá, brzy to bude tak akorát. Osvětlené večer to nemá chybu ani z jedné strany.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - spooky Re: tatoos
Je to veľmi pekné. Veľmi dobre ladí stena k farbe toho setu.
Ja by som ale aj tak skúsil čiernu tapetu, bolo by to podla mna super a krasne by vyniklo vnutro akva, ktore je uz aj teraz velmi pekne. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tatoos Re: NIKO
díky za reakce,potěšily :) je pravda, že až se to rozroste bude to ještě lepší.Tato fotka byla na rychlo,ve skutečnosti nejde vidět kabeláž.Ale kdyby bylo akva s pozadím uvažujeme o černé nebo tmavě hnědá palec X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO Re: tatoos
Nejkrásnější akvarijní pozadí je to, které není pro rostlinky vidět. :)
Hned potom pozadí z černé tapety. :-)
Ale i ta vaše varianta je lepší, než fototapeta, nalepená břidlice nebo popískovaný či pomalovaný polystyren...
(Teď to začne! :-D )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB Re: tatoos
krasa nech to bez
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Diego Re: tatoos
Hezké i bez tapety a rybkám to vadit nebude.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tatoos – Stěna jako pozadí
Fotka k příspěvku Zakládáme 250l akva a napadlo nás použít stěnu jako pozadí.Přikládáme foto,Akva je napuštěné 3 den.
Jaký je váš názor na využítí stěny jako pozadí a jak na to budou asi reagovat rybky?
Díky za názory X-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - garga Re: calibos
Ja bych tam dal jednobarvenou svetle modrou tapetu - mno tak asi jsem ti moc nepomohl, ale vypadalo by to good viz napr rybicky.net/nadrz.php…, hezky by se vyjimal ten koren. garga
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PepasRe: calibos
tu první ta druhá mě tak trochu připomíná golfové hřiště,.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SkácelRe: calibos
Na tvém místě skálu. Sám mám nalepenou břidlici.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alena.sv Re: calibos
Tak přesně tuhle tapetu mám v Alčině největším.Nejdřív jsem měla tu krajinu,pak jsem ji otočila na skály a líbí se mi to tak víc.Můžeš kouknout.Ale stejně uvažuju o černém. ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vencisimo Re: calibos
pozadí nejlíp černý, nebo 3D, na této tapetě skálu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hanacius Re: calibos
volil bych skalu ale to je otazka vkusu a mozna taky rybi osadky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HonyRe: calibos
mě si líbí ¨víc to první vypadá jak 3d ale to je na tobě co se ti víc líbí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TommySMASHRe: calibos
1 palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - calibos – Pozadí do mého akva
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdarek lidi koupil jsem si tapetu na akvarku je oboustranne...

chci ho dat nalepit na toto akvarko rybicky.net/nadrz.php…

jaka strana by se hodila vice??? nemuzu se nejak rozhodnout...

Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi Re: petrpan
Bezne se to dela a nic si nestezuje. natira se to pak epoxy pryskyricemi, pripadne jeste sype piskem, nebo jak kdo chce.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petrpan
Chci si založit aqa asi 200 litrů a zadní stěnu udělat z mont. pěny. Co na to ryby- nachcípnou, nevylučuje to něco do vody? máte někdo zkušenost? díky PP coze

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [8] 9 10

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 8005x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11004-jake-pozadi?od=351