Přihlásit se RYBICKY.NET »

Lávový kámen

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Lávový kámen
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VruboušRe: navratilkova
Wau,pekne ;-).Umyt,obvazat Javskym mechem,Anubiasem,Microsoriem....a sup s nim do akva :-).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - navratilkovaRe: Vrubouš
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku tak tu sú tie lávové kamene....čo s nimi?

Reagovat na tento příspěvek 0  - VruboušRe: navratilkova
Ahoj Makčupikču :-D Nejlepe by bylo,kdybys je vyfotila,pak by snad poradilo vice lidi a snad i ja :-).Ale obecne staci lavu jen oplachnout vodou,zbavit ji necistot a sup tam s nim! :-).
Edit: Mozna se zacni zajimat kam tvuj pritel jezdi. Protoze Machu Picchu a Mexiko od sebe deli asi 4 000 km!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - navratilkova – Lávový kámen z Mexika
Přítel přivezl z Mexika (Makčupikču) dva lávový kameny. Múžu je dát do aqua? A co s nimi před tím...vyvařit?
Chtěla bych je tam dát...jsou nádherný červený
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: Roman
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku no tak tam už nebudu dávat ani větev ani lávu (tu vyndam fakt zvyšuje alkalitu) ale dám tak kus kořenu co byl u krevetek 1/2 roku, nějak byl uprostřed moc tenkej a zlomil se mi když spadl na zem ale ten horní kus vypadá dobře když tam ještě dám riccii a jávskej mech

Reagovat na tento příspěvek 0  - Roman Re: Křovák
lávové kameny se dávají často k africe.jedním z důvodů může být i to že zvyšuje alkalitu.takže šumět asi umí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: georged
Fotka k příspěvku no tak mám už i mech, zkouška že to není beton pročka kusek sem ulomil a je stejný i vevnitř.
Dodatek: to co mám v ruce zbylo původně bylo vše na jeskyňce.

Reagovat na tento příspěvek 0  - georged Re: matlala
Beton vadí a to dost... zvýší ti to tvrdost vody a i Ph. Ale nech to nějakou dobu louhovat někde bokem (třeba v kýblu) a ono to potom nebude tak strašné... já jsem nakonec ten kámen stejně zrušil, protože po čase zčernal rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: Štěpán
Z 3 týdny se stavím na větší, je pěknej, moc. A už mám potvrzeno že je to láva, kopím aspoň takových 0,5kg aby byl velkej.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ŠtěpánRe: matlala
Proč vadí beton bys mohl vidět na metru černý most, tam mistři stavitelé namíchali beton tak dobře, že se jim tam dělaj vápníkový krápníky...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: :-)
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku a ten beton? vadí nebo ne?
já ho mám za 15kč (75kč 1kilo) můj má 0,2kg

Reagovat na tento příspěvek 0  - :-)Re: georged
Doporučuju test palicí. Často se, zvlášť v superhypermárketech, prodává barvený beton.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georged Re: křovák
To co mají v Hornbachu má opravdu k lávovému kamenu daleko. Taky jsme si ho kdysi koupil¨ rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: Kai
tak jsem to zkusil nešumí to jen trochu sem tam bublinka, ale to je tím že tam jsou póry a když se nabírá tekutina tak vyžene vzduch
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dandy Re: Štěpán
mam v akva s rybkama a v pohode, je to idelani dekorace, lehka, pevne drzi a da se jeste lehce opracovavat. Mam jiz pres 1.5 roku a rybkam nijak nevadi, dokonce ancici si na nem v pohode lebedi a relaxuji.

Jedine co doporucuji je opravdu test na vapnik, v nekterych opravdu je.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KaiRe: matlala
Prostě ho zkus normálně pod octem,jestli šumí tak si ho tam doufám nedáš ne? :-) Vaření nemá žadnej smysl,vápníku v něm se nezbavíš
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SidoniusRe: Křovák
No přece - aby ho lépe rozpustil. :-D
Jak píše Křovák - některé "lávové" kameny obsahují vápník...
vařit v octě? proč???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: Křovák
zkusím ho vyvařit v octové vodě a polít octem, neplave to je težkej a chci na něj přivázat javský mech
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KřovákRe: matlala
Otázka je, zda-li je to skutečně lávový kámen. Třeba to, co prodávají v Horbachu jako lávový kámen rozhodně lávovým kámenem néní. Už jenom podle toho, že pod octem šumí.
Se složením vody nic a u krevetek být může. U ryb asi ne, protože je moc ostrý.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – Lávový kámen-pro a proti-krevetky a ryby+toxicita
Ahoj,
včera jsem ve zveráči narazil na lávový kameny a moc se mi líbili jen si nejsem jistej či to nebude něco dělat se složením vody a jestli ho můžu mít u krevetek, když ne tak půjde jako ozdoba do květináče s pokojovkama.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dandy Re: Štěpán
Fotka k příspěvku Presne. Taky me neprijde nijak vyrazne ostrej. A prace je s nim super (narozdil od korene), a ve vode vypada skvele. Treba koren me porad barvi i po vyvareni atd.. Tady jsem si pohral a rovnou i ktyku pridelal a pohoda.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul Ramon Re: Štěpán
Nevím jak ty Štěpáne, ale já lávovej kámen ostrej nemám! Pokud se dobře vytvaruje, tak je to skvělá prolejzačka - panďáci to milujou.. :-) Nehledě na to, že podle mě to v akváriu vypadá dobře...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ŠtěpánRe: Paul Ramon
Negativní vliv na vodu nemá, ale na ryby by se taky asi nemělo zapomínat, že?
Láva je velmi ostrá a mohou se o ní poranit ryby. Láva je vhodná jenom coby drcená do biofiltru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul Ramon Re: Usine
Díky za tuto otázku a odpověď - někdo mi onehdy k nádrži napsal, ať lávový kámen vyndám, že to tam "špatí". Teď už vím, že to byl pouze jeho subjektivní názor...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: Dandy
Negativní vliv na vodu to nemá. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dandy – Lavove kameny a vliv na vodu
Koukal jsem do fora a spise se resi jestli je to pekne atd. Ja jsem si take koupil a zjistil ze se to da skvele tvarovat a proste si s tim hrat a delat i jeskynkove utvary. Ale zajima me jestli maji nejaky vliv na vodu, abych si tam nedal nejakej velkej kus a voda nezmenila rapidne slozeni. Ma nekdo nejakej poznatek pro lajka ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomRe: Hanys
No ona je láva a láva teď byl v jednom časopisu článek o Češích co jedou na plachetnic okolo světa a jako zajímavost tam bylo, že někde v tichomoří jsou velký plochy plovoucí lávy z podmořských sopek. Byli tam i super fotky, že jsem si myslel že to je ostrov. Plavaly tam i kusy velikosti fotbalovýho míče. No ale do akvária to není.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HanysRe: Kate
Pemza to neni, taky me to napadlo, ale neni, vypada, jak lava, ma i strukturu lavy. Kdyz jsme to tam kupovali, tak by clovek nerekl, ze s tim budou problemy a ve dvou telefonatech tvrdili, ze to davaji do akvarek taky. Tak tam asi pojedu a reknu jim, at si to strci do toho akvarka s tema Frontosama a uvidime, jak se na to budou tvarit, fakt jsem docela vytocenej.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KateRe: Hanys
No a nemůže to být obyčejná pemza? Taková ta na nohy? Ta plave a když je nabarvená, tak pouští barvu. A myslím, že se i drolí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Re: Kate
Neparfemované savo-se odpaří,ale není zase nutné to v tom koupat.I když u hladkých kamenů to nevadí.naopak lávové mají tendenci nasávat,takže by to vody pustilo a bylo by zle.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HanysRe: LordP
Asi tam ve stredu pojedem, ale jeste zavolam tomu kamosovi z prirodovedy, jestli zna nejakyho geologa, aby se podival co to je.
Jo jeste jsem zkousel, uplne se to droli.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KateRe: Usine
Počkat, polít savem? Vždyť všude píšou, že se do akvára nesmí dostat žádná dezinfekce, nebo čistící prostředky! Proto se přece nové koupené akvárium vymývá jenom horkou vodou a ne čistidlama. No a teď do něj takovýmhle způsobem zavléct savo?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FishRe: LordP
No tak lávové kameny jsou hlavně porézní. Proto jsou lehké. Co takhle si něco zjistit, než začneš psát? hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SidoniusRe: Hanys
Lávové kameny koupíte i v Olomouci. Např. v OBI. A plavat ani barvit nebudou... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LordP Re: Hanys
urcite si naletel lavove kameny je to roztavena hornina ktera se dostala na porch pri lavove cinnosti.a jak vsichni vime tak tezke veci klesaji dolu.proto i lava je slozena hlavne z tezkych hornin.proto nechapu jak muze plavat a jeste k tomu poustet barvu.
Zajed do sklorexu a nebo jim zavolej.maji je tam.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HanysRe: Usine
Taky si myslim, ze jsem naletel. Asi tam pojedu, ale fakt trvdili, ze jsou to lavovy kameny. No bude to opet krasne j vylet z Olomouce. Zkusim reklamaci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: Hanys
Každou věc kterou dáváš do akvária je třeba pokud to jde desinfikovat. Kameny polít savem kořen vyvařit ve slaně vodě a rostliny nechat pár hodin ve slabém roztoku hypermanganu. Máš potom jistotu že jsi si nepřitáhl do akvária něco co tam nechceš. :-)

Jestli plavou, tak bych řekl, že jsi naletěl :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HanysRe: j_j
Zkusim, doufam,ze to pomuze, ale nikdy se mi tohle nestalo, aby plavaly a neco poustely, nerad bych, aby mi vyzdechaly ryby.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - j_j Re: Hanys
zkus je vyvařit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hanys – Lavove kameny
Nazdaarek, nemate nekdo zkusenosti s lavovymi. Kopil jsem v Brne na Taborske lavove kameny, ale kdyz jsem je dal do vody, tak nektere plavou a pousti barvu. Zda se mi, ze jsem naletel. Kdyz jsem tam volal,tak mi rekli, ze je to uplne normalni, ale me se to nezda.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - j_j Re: nikos
já bych ho vyvařil-pro jistotu,tím se nic nezkazí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nikos – Lávový kámen
Dobrý den. Prosím, je třeba před vložením lávového kamene do akvárka s ním něco dělat ?
Vyvařit, nechat vedle ve vodě, .. ? Akvárko se zakládá - tedy zatím rostliny a bez ryb. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Re: jardik.cardik
Nemůžeš srovnávat tlak vody a těžkýho šutru ne U vody je ten tlak rovnoměrně rozloženej, což u šutru ani zdaleka ne tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Havran – Lavove kameny
V neděli si udělám výlet na ty kameny jsem zvědavy jak se to pak bude těm mojim rybkám líbit. :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jardik.cardikRe: Havran
No na Uhliřském vrchu. Je to stará sopka a je tam parkovište. Pak musís ale asi 1 km pesky. Normalne vjedes do Bruntalu smer Olomouc az přijedes k rybníku za rybníkem je Kaufland na pravo a na levo je odbocka do kopce, tam zahnes. Pak furt do kopce az k takove brane velke tam je parkoviste. No a si tam. Mimochodem kolem parkoviste je plno male lavy kterou jsem použil jako dodelaní prazdnych mist. Ale na vrchu tam je toho nejvíc. Stačí to tam projít a mas plnej batoh hned. :-D ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HavranRe: jardik.cardik
Kde se ty kameny u Bruntálu dají nasbírat? Já jsem z Opavy a rád bych si pro nějaký zajel. Dík za radu. :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marfi Re: Anonym
Mám tam lávový i normální kameny a mám je všechny na písku a vše je v pořádku. Už několik let a nic se neděje - spíš bych se je bála dát přímo na sklo, abych ho nepoškrábala.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HoubaRe: Anonym
lavovy sutry sou lehoucky oproti normalnim kamenum ... nebal bych se je dat na pisek :)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [3] 4

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 7650x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11-lavovy-kamen?od=101