Přihlásit se RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik
Fotka k příspěvku trochu to tu oživíme,já se tedy pochlubím novýma plackama :)

Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: Roman
.....ostatní je na objednání ...., tak že můžeš počítat s tím, že dostaneš spíš horší ryby.
To mi povídej. hmm Sám jsem si loni celkem naběhl u Mesonaut. Nedostaneš horší, ale němci se sem naučili posílat spíš "odpad". :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RomanRe: RAP
To je taková nouzovka. U akvárka platí jako u auta - objem ničím nenahradíš. :-) Na větší není prostor. Kapitola sama o sobě je nákup divočáků. Pěkné ryby si musíš vybrat sám a bývá jich pomálu. Navíc u nás se dá vybrat u Papíka, ostatní je na objednání a většinou od Glasera, eventuelně jinde, tak že můžeš počítat s tím, že dostaneš spíš horší ryby. A jezdit celou zimu každé dva týdny někam do tramtárie, aby jsi si pokaždé odvezl z nově dovežených ryb třeba jen jeden kousek, to je taky prd model. Navíc počet ryb v nabídkách se prodejem nesnižuje, protože když v nabídce nechá jen 2 kusy, nikdo si je neobjedná. Navíc čím déle ryba u překupníka visí, tím je z ní čím dál tím větší žebrák. Takže asi tak nějak. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: acik
náhodou, jsem se hecl :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: Motýl
Promiň Romane, ale moc neprovokuj. Třeba tohle rybicky.net/nadrze/19840 je hodně slibné a těším se, jak to bude vypadat až si to komplet sedne. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: grunda
to fotila žena ne? palec palec palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO Re: grunda
Paráda!!! potlesk potlesk palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: Motýl
Fotka k příspěvku souhlas, tohle je můj aktuální stav

Reagovat na tento příspěvek 3  - Motýl Re: grunda
Já si jen tak rýpnul, ale stejně se mě placky víc líbí v akvárku s méně rostlinami a divočáci jen s kořeny a vymakaným pozadím, jenže aby to vypadalo pěkně, chtělo by to akvárko 800 litrů a víc ... Na druhou stranu, když se tak dívám na některá rostlinná akvárka, která jsou dobře nakombinovaná, dá se dlouho čumět i jen do trávy bez ryb. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: grunda
:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: Motýl
proč? Má to sice i své nevýhody - každý týden vyhazuji kýbl kytek, ale rybám ta buš očividně svědčí
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Motýl
Když to tak vidím, mám štěstí, že v ničem nejedu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: RAP
já metodu EI v akva s terčovci jedu - sice modifikovanou verzi na mé akva, ale přesto EI
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO Re: RAP
Stalo se,že ho tam dal o vteřinu dřív než já. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: NIKO
NIKO napsal: Reagoval jsem na napsané.Nebo to nemohu?
Ale můžeš. A vzhledem k tomu, že Jarda chce mít rostlinné akva s terčovci je to žádoucí, ikdyž ty metodu EI nepoužíváš ;-)
Kolega "threat" už odpověděl přesně na můj dotaz.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik
já to nakonec zvolil jinak,naučím se rostlinné akvárium zvlášť,nové prcky vykrmím v holém akva a kde se snima taky naučím a pak budu zkoušet rostlinné a placky dohromady. Zdá se mi to rozumější do začátku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO Re: romant
Navíc to funguje i když se z počátku někteří divili :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO Re: RAP
Reagoval jsem na napsané.Nebo to nemohu?
 Reagovat na tento příspěvek 3  - threatRe: RAP
reaguje na příspěvek v 15.37 a asi chtěl říct,že to jde i s rostlinama :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: NIKO
Čekal jsem že se ozveš. ;-) Ty jseš jinej level. Ono když někdo mění 10% vody denně, to taky o něčem svědčí. To je přesně o tom přístupu, že se to taky dá. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: NIKO
NIKO napsal: Mám v akvárku rostliny a né jako doplněk.Žádné problémy nemám.
A z jakého důvodu to sem píšeš? Je zde povícero prezentací rostliných akva s terčovci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO Re: romant
Mám v akvárku rostliny a né jako doplněk.Žádné problémy nemám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: Milan
ale když bude krmit hovězím srdcem
Jelikož jde o začátečníka s terčovci, tak nedoporučuji.
Co se týče velikosti, má každý jiné zkušenosti s aklimatizací. K tomu ať se vyjádří chovatelé.
Co se týče peněz, k tomu se nebudu vyjadřovat, raději. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MilanRe: RAP
Jo jo tu teplotu jsem zapoměl dopsat postupné snížení,ale když bude krmit hovězím srdcem tak ta 30 je lepší pro trávení.Já osobně bych koupil tak velikost 5-6cm .Mladší se líp aklimatizují než starší kusy. :-)
A hlavně pro začátek když o nejakou přijde tak 150kč tolik nebolí než 300-500 za větší kousek
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: Milan
Teplota 30st u mladých kusů
Není to zbytečně moc, první týden kvůli aklimatizaci a pak pomalu snižovat na 28°C. Důležité také je, v jaké teplotě vyrůstali.
hlavně pestrá strava
S tím naprosto souhlasím, jen přidám a vyvážená.
z 8-10 něco zůstane a dospěje,
Pokud si je pořídí ve velikosti 8 a více cm, stačí jich jen 5.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MilanRe: kotina99
Dej jich tam 8-10.Hejno bude lepší ,lépe se cítí a víc jim to prospěje.Selekce se udělá sama stejně všichni nedorostou a nepřežijí .A z 8-10 něco zůstane a dospěje,než pak dokupovat nové aby jich bylo víc.
Teplota 30st u mladých kusů a hlavně pestrá strava
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: kotina99
Docela by bodla prezentace toho akva, kde je hodláš chovat, odpadne spousta otázek a budou rychlejší odpovědi. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: kotina99
No, chtělo by se to o tom akváriu trochu rozepsat.
Mladí terčovci jsou náročnější na péči než odrostlejší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw Re: kotina99
zkusit to muzes,zavedeny akvarko alespon 3 mesice,teplota minimalne 28 stupnu a nejlip samotny a alespon 6 nebo jim tam 1 bude delat krena.ale na to jsou jinaci odbornici.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kotina99 – terčovec začátečník
Dobrý den, po nějaké době jsem se vrátil k akvaristice a chtěl bych to zkusit s terčovci. Mohl bych chovat 5 malých terčovců hnědých v 250 litrovém aqua? :-O :-( :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw Re: finnnp
klasika,1x30 wattu t8 a 2x 39 wattu t5.t8 dnes odesla,foceno davneji,bez blesku.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - finnnpRe: Jar-oslaw
Je to standart.Čím tam svítíš.Mě normálně boleli oči když jsem koukal na prezentaci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw Re: acik
Fotka k příspěvku sou to štiky?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Motýl Re: finnnp
ve skutečnosti je víc hnědočervenej a na té fotce ve společným je jen ztmavlej, to jsou chameleóni, dokáží být světlí s tmavýma pruhama, nebo i tmaví a světle pruhovaní. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: Motýl
pěkná holka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - finnnpRe: Motýl
Mě se prostě ta ryba líbí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - finnnpRe: Motýl
Ze své listopadové barvy,ale dost ztratil.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Motýl
Fotka k příspěvku a na tohohle jsem se musel plížit, pokud vydrží, bude z něj pěkná ryba, je podstatně červenější jak ten hnědák :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Motýl Re: finnnp
Fotka k příspěvku moc se mu do focení nechce a začíná se pěkně červenat, ve skutečnosti je to výraznější

Reagovat na tento příspěvek 0  - Paris6 Re: vendy
o.k. díky jdu se na to podívat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vendy Re: Paris6
už jsem to taky někde četla na fóru, většinou doporučily méně krmit a dobře a pravidelně čistit ale zkus napsat na fóru - Co je to za živočicha / červa / parazita ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Paris6
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paris6 – bílé žížalky
ahoj lidi potřeboval bych poradit, dnes ráno jsem rozsvítil akvarium a na skle zevnitř jsem měl male "žižalky" bíle barvy ve velikosti dlouhe cca do 5mm a průměru tak pul mm prostě to vypadalo jako grindal ,ale ten opravdu nemám nevíte co to je a co s tím?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - finnnpRe: acik
Fotka k příspěvku Kořeny jsou dobrý.

Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: romant
děkuji,jsi fakt hodný,něco s tím provedu a v tom mě už asi znáš,to víš,učenej z nebe nespadnul a já říkám,že pro to něco udělám,nebudu to řešit velkýma kytkama,zkusim vymyslet jiný kořen
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: romant
souhlas, ale není třeba mít tmu v celém akva, placky se světla nebojí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: acik
A právě pro takový chovatele jako jsi Ty to píšu. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda
Fotka k příspěvku a takhle plaché jsou při čištění :-D

Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: romant
asi bych se měl zamyslet a zamýšlím a když koukám,nemám tohle vyřešené a to může být i problém u mě
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: grunda
Pro jejich dobrou pohodu je ta možnost se uchýlit do bezpečí stínu hodně důležitá. Ono si lidi kolikrát neuvědomují, že když se píše o stresu, jenž může být spouštěčem nejednoho problému, tak se nezamyslí, jak to jejich akvo vypadá. Já to prostě u placek, ale i u skalár považuji za neoddiskutovatelnou součást kvality prostředí. ano

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146795x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902-tercovci--chov?od=914