Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.10.2014 20:21 vikino Re: RAP
V 200L nadrzi momentalne chovam prebytocne nesparovane ryby 9ks od velkosti 11 az 14 cm v tele. Nazivaju si tam uplne v pohode. Tvrdit, ze na jednu dospelu rybu treba 50L a viac nie je velmi spravne. Vsetko zalezi na vode, krmeni, filtracii a intervale vymeny casti vody. Keby som v tej 200ke mal namiesto 9 ks ryb len 4 a menej, urcite by sa necitili tak v pohode ako ked ich je tam 9ks...
Cim menej ryb v akvariu, tym tercovec ako jedinec bude viac stresovany a nemusi byt v pohode. Cim je ryb viac, tym lepsie, ale je samozrejme nutne udrziavat kvalitu vody na vybornej urovni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.10.2014 10:57 RAP Re: hanzys
hanzys napsal: A tak kdybych tam měl jen ty terčovce tak kolik myslíš že by jich tam mohlo být??
Dvěstělitrové akvárium je s bídou na 2terče, ale moc velkou radost ti dlouho dělat nebudou. Dobře ti zde ostatní radí, čím větší, tím lepší. Nejen pro ryby, ale i pro tebe. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2014 00:50 hanzys Re: Tojsouvěci
já na to koukal ale moc jsem se tam nedozvěděl :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2014 00:50 hanzys Re: acik
Já jsem ze Šumperska tak kde dávají ty slevy??? palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 23:46 Muž Tojsouvěci [4147] - Kytky s čudlamaRe: hanzys
Před pětatřiceti lety jsme studovali časopis British discus association ,když jsme s disky začínali a ty nejseš schopný ani kliknout na odkaz,který jsem ti zanechal? tone ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 23:38 Muž acik [416] Re: hanzys
vím kde ti daj 20% z akvária dolu,jen se musí jednat osobne,takze zalezí odkud jsi :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.10.2014 23:31 Muž Priest [325] - CichlidyRe: hanzys
Raději zainvestuj do většího akvária než by jsi se pak měl koukat na to jak ti pomalu ale jistě ryby za nemalý peníz chřadnou a odcházejí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 23:07 hanzys Re: acik
Tak vetší boužel nemám a nový akva třeba 400 l je dost drahý :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 23:03 Muž acik [416] Re: hanzys
a nemuzes vetsi akva? 200L je opravdu malo,ber to tak,ze je to cichlida a je to fakt usrana ryba,denne odkaluji dost hoven :) nedokazal bych si představit,ze bych je mel v mensim,uz tak jsem ted na hrane i ja a to fakt voda tece proudem... ale třeba napisou zkusenejsi a reknou ti neco jinyho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 23:00 hanzys Re: acik
A tak kdybych tam měl jen ty terčovce tak kolik myslíš že by jich tam mohlo být??
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 22:59 Muž acik [416] Re: hanzys
hele osobne si myslim,ze je to proste malo. Já mam třeba 120x60x50 mam tam 15 ryb,ale mam to hole jen s korenem,delam dost velke vymeny cca 3-4x tydne a to i 80% vody,nedokazal bych si představit,ze bych mel 200L akva a v tom další ryby. Podle me radeji bych nedaval zadny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 22:56 hanzys Re: acik
Měl bych tam jen terčovce nějakyho ancika a možná nějakou neonku co ty na myslíš že by to šlo??A kolik terčovcu by do 200l akvaria mohlo být??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 22:52 Muž acik [416] Re: hanzys
a co v tom akvariu dal bude?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 22:48 hanzys Re: acik
Tak akvarium o rozměrech 100*40*50 ???Šlo by to??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 22:42 Muž acik [416] Re: hanzys
no spíš napiš jaký můžeš mít největší akvárium,jinak je to ryba,která potřebuje aby jsi ji věnoval trochu času.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 22:31 Muž Tojsouvěci [4147] - Kytky s čudlamaRe: hanzys
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 21:49 hanzys – Dotaz
Zdravím jaká min. velikost akva je pro terčovce a kolik se jich tam může být?? ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2014 20:05 Muž acik [416]
jo a ještě taková malá zkušenost,měl jsem problémy,že mi nechtěly ryby brát h.maso,tak jsem už nevěděl co s tím,zkusil jsem po čtrnácti dnech experimentování nařezat mražené maso na malinkaté kostečky a jak kdyby nežraly ryby měsíc,velkej šrumec a už je to tři týdny a stále žerou :) Je to třeba jen má zkušenost ahoj předtím jsem tam prostě hodil hroudu masa a bylo to
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 18:43 Muž Priest [325] - CichlidyRe: acik
Až jim dojde že jsou k ničemu tak je sežerou,dlouho už to trvat nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 17:06 Muž acik [416]
zdravím,jak dlouho se budou terčovci starat o jikry? už jsou bílé a pořád o ně pečují,dnes je to 48hod
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2014 21:41 Tomas_ch Re: acik
To Acik/Priest,

Znáte původ těch Marlbor? Rodiče? Marlbora jsou jen barevná forma pigeonů, takže křížení těchto forem je lepší z možných. Samozřejmě, že při křížená vzoruprostých ryb s rybami se vzorem lze čekat variabilitu ve vzoru i jeho množství, ale s popílkem by problém být neměl. Pokud se takové křížení rozpadá na pruhované ryby, musel být alespoň jeden z rodičů heterozygotní (nositel pouze jedné alely pigeon = pocházející z rodičů z nichž jeden nebyl čistokrevný pigeon). Takže za mě ať se množí :-)

Samozřejmě přeji hodně štěstí.
Tomas_ch
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2014 10:44 lapi
jeeeee tak ho dam na dno a je to ))))) smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2014 10:28 Muž Priest [325] - CichlidyRe: lapi
Oni se také rádi vytírají na vrchní plastový lem topítka a to nepomůže ani otočení. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2014 09:35 lapi
dej topítko vodorovne a maš klid. gtr potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2014 09:22 Muž Priest [325] - CichlidyRe: acik
Taky se mi to u některých párů stávalo,řešil jsem to ochrannou síťkou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2014 07:36 Muž acik [416] Re: finnnp
tak jeden par bude mit smulu,dal ty jikry na topítko a ja ho musim zapnout,jedno to nezvlada vytopit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 23:18 finnnp Re: acik
Jak se spárovala dominatní ryba tzv.Velitel akvária.Tak to dokážou dotáhnout hodně daleko.Teda jestli tam nemáš nějakého mocného čističe skla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 22:59 Muž acik [416] Re: finnnp
jo jo necham je,zatim si oba pary jikry hlidaji,tak jsem zvedav,jestli to vydrzi do rana :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 22:56 finnnp Re: acik
Klidně je nechej.Přepárovat to není problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 22:49 Muž acik [416] Re: finnnp
joooo taky to nechci krizit,byl bych rad,kdyby se parlovali stejny druhy :) ale na začátek je necham,stejnak si to požerou,aspon bude vice krmení :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 22:42 finnnp Re: Priest
U mne to dopadlo žlutou rybou z jemným takřka neviditelným klasickým pruhováním u hlavy z popílkem a černýma ploutvema.Z dalšího odchovu těchto ryb pak padalo snad cokoliv.Myslím si,že křížení nemá valný význam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 22:42 Muž acik [416] Re: Priest
takhle bych to nenechal,určitě si někdo pošmákne :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 21:34 Muž Priest [325] - CichlidyRe: acik
Jen je nech,možná mi na mou otázku odpovíš Ty. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 21:18 Muž acik [416] Re: Priest
tak se mi vytreli jak marlbora,tak i pigeon a marlboro,ale nechci mit dve formy spolu :) :)
Priest napsal: Spíše by mě zajímalo křížení varianty Pigeon x Marlboro.Má někdo zkušenosti s kvalitou mladých?Slyšel jsem o zvýšeném množství černého pigmentu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 19:49 Muž Priest [325] - Cichlidy
Spíše by mě zajímalo křížení varianty Pigeon x Marlboro.Má někdo zkušenosti s kvalitou mladých?Slyšel jsem o zvýšeném množství černého pigmentu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 19:29 Muž Priest [325] - CichlidyRe: acik
Ideální je když se vybere pár sám,ale přepárovat samici s jiným samcem samozřejmě jde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 19:22 Muž acik [416]
zdravím,tak ohlašuji,že se mi spároval druhý pár,první je spolu už dýl a jsou to marlbora,ale druhý par je marlboro a pigeon a chtěl jsem se zeptat,jestli se může samice spárovat později s jiným samcem? :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.08.2014 17:30 Muž tbdiscus [3] - Symphysodon - Discus – Česká a Slovenská stránka chovatelů a nadšenců Terčovců.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 11:51 Muž acik [416] Re: RAP
ja muzu delat takovy ryb. vyvar,kdyby nekdo chtel :) :)

RAP napsal: No tak acikova výkrmna je v podstatě přerybněná. :-D To si může dovolit jen člověk, který okolo nich denně pendluje.
Do nádrže této velikosti, zařízené jako společenské akvárium, bych si dovolil dát tak maximálně 6 vzrostlých terčů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 11:08 RAP
No tak acikova výkrmna je v podstatě přerybněná. :-D To si může dovolit jen člověk, který okolo nich denně pendluje.
Do nádrže této velikosti, zařízené jako společenské akvárium, bych si dovolil dát tak maximálně 6 vzrostlých terčů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 10:21 Muž patamatix [408]
Rád si nechám poradit,co se týče času,tak u mě je to tak opravdu jednou týdně,což se obávám možná nestačí? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 10:14 Muž acik [416] Re: Priest
naprosty souhlas a musi byt i cas se starat o ryby,nekdo ten cas tomu investovat nemuze a pak muzou vznikat problemy...

romant: jo ta vykrmka je super,vidim presne jaky jsou to bordelari :)

Priest napsal: Neexistuje rovnice podle které by jsi se mohl řídit.Vše záleží na tom jestli bude akvárium společenské,kolik času věnuješ údržbě(výměnám vody a odkalování)a jak kvalitní budeš mít filtraci.Pokud budou ryby malé,může jich být více atd...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 10:11 Muž patamatix [408] Re: romant
I já si nejsem jist zda bych to zvládl,proto se poptávám dopředu,je my jasné,že placky je jak říkáš,vyšší level i já to tak cítím. V jedno jsem se již naučil: a to nejdříve si zjistit co která ryba obnáší a pak se do toho eventuelně pustit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 10:05 R Muž romant [28002] Re: patamatix
Podle mě je to, jak popisuju sázka na daleko větší jistotu a výsledek směřuje k radosti z ryb, což se mnohdy v případech, kdy si člověk myslí že to zvládne, velmi rychle zvrtne a je z toho zbytečný zklamání. Čímž tě rozhodně nechci podceňovat, ale přecijenom placky jsou stále vyšší level a vylámat zuby se na nich dají. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 10:00 Muž patamatix [408] Re: romant
I to je varianta,nerad bych si ukousl větší sousto než jsem ochoten spořádat,jelikož zatím nevím co terčovci obnášejí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 09:51 R Muž romant [28002] Re: patamatix
Osobně bych se mrknul do prezenatace k acikovi a šel nejdříve cestou té výkrmny a až se ryby ukáží, vyselektují, někdo poroste, někdo ne, tak posléze je instalovat do tzv. výstavní společenský nádrže i s nějakou tou zeleninou. Volil bych spíš menší vrstvu dna, ono by to i vyplynulo z té výkrmny, to se potom člověk nestačí divit, co toho vyprodukují a dojde ti, že se nikdy nepodaří v akvu kde je substrát to držet v takový čistotě, jako holouše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 09:45 Muž patamatix [408] Re: Priest
Jde my v podstatě o to,že hodlám koupit akva a zatím nevím jakou velikost. Jelikož Terčovci jsou pro mě asi takoví vrchol co bych chtěl chovat(možná ne hned,ještě se mám co učit :-) ),proto sonduji jaké podmínky potřebují.Ze začátku bych asi choval něco podobného co mám,ale pokud se pak rozhodnu pro Terčovce,tak chci mít už akva patřičných parametrů,pak už ho nezvětším :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.08.2014 09:22 Muž Priest [325] - CichlidyRe: patamatix
Neexistuje rovnice podle které by jsi se mohl řídit.Vše záleží na tom jestli bude akvárium společenské,kolik času věnuješ údržbě(výměnám vody a odkalování)a jak kvalitní budeš mít filtraci.Pokud budou ryby malé,může jich být více atd...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 01:26 Muž acik [416] Re: patamatix
10 jich muzes dat v pohode
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 01:08 Muž patamatix [408]
Tak jinak,kolik by byl optimální počet Terčovců na cca 500l vody ,samozřejmě je třeba počítat z nějakým hejnem něčeho malého (neonky,nebo tak něco)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146776x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902-tercovci--chov?od=745