Přihlásit se RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Humbal89 Re: Priest
Myslím si že to myslel tak že přimícháme 5-10g do 1kg směsi a pak krmime ne :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: halenar1984
ne neboj,stačí třeba jen 3xtýdně jak Ti stačímít ryby přibarvené .Všeho moc škodí ryby jsou pak nepřirozeně rudé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Priest Re: rriki
Nějak nerozumím řeči tvého kmene smich ,cituji"Astaxanthin 10% ,5-10g 1kg směsi za 4 dny jsou ryby jak rudá vlajka v komerčních krmivech je to pomalý a nic moc!"
To máš jako 10%tní astaxanthin,nebo neumíš počítat a nevíš že 10% z jednoho kg je 100g?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: prasan
Tak ono živá je živá a už samotný fakt, že někdo krmí živým krmením s sebou nese tu přidanou hodnotu, že ryby se solidně "barví" i bez přidávání astaxantinu do čehokoliv. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - -
Nepríde mi to ako umelina keď používam ,nie priamo astaxanthin ale cyklópa kŕmeného astaxanthinom.Po tomto živom i mrazenom krmive dosiahneme rovnaký výsledok a rybkám to ešte aj viac chutí. ;-)
Treba si uvedomiť,že ak prestanete používať obdobné krmivo(často u nového majiteľa ktorý nevie nič o takomto prikrmovaní) ryba postupne vybledne do takého normálu až podpriemeru.Veľa chovateľov túto ,,fintu,, zneužíva k lepšiemu predaju a po vyprchaní astaxanthinu z tela ryby zistíme,že tie či oné ryby v skutočnosti nie sú taká kvalita ako sa pôvodne zdali.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Priest Re: halenar1984
Mám dobré zkušenosti s vločami Discus Premier od Dajany.
Vločky s vysokým obsahem vitamínů, aminokyselin, minerálů a planktonu. Pro podporu vybarvení a zdravý růst.
Složení:Ryby a vedlejší produkty z ryb, obiloviny, rostlinné proteinové koncentráty, sušené kvasnice, korýši, řasy, oleje a tuky, lecitin, oxid železitý. Obsahuje barviva.
Deklarované jakostní znaky / Vitamíny
52 %
bílkovina
7 %
tuk
7 %
vlhkost
2 %
vláknina
7 %
popel
45000 U.I. / kg
vitamín A
1500 U.I. / kg
vitamín D3
200 mg / kg
vitamín E
450 mg / kg
vitamín C
 Reagovat na tento příspěvek 0  - halenar1984Re: Urtman
mam problem do nich dostat neake granulky jedine mi beru od tetry aj to ked su hladne :) a do zmesy to nie je zly napad pridat srdce a artemiu sa idu zblaznit :) ale ak zozeniem skusim aj ten SAK 55 urcite :)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - JoKaRe: rriki
Já bych ten sak nezatracoval, funguje a drží ty barvy stabilně, používám ho a jsem spokojen. Už to maj dnes kluci vychytaný... Právě že ten sak color obsahuje maximum astáče, aby ho tam bylo co nejvíc, ale zároveň nedocházelo k nepřirozenému přebarvování (mají to spočítané, změřené, aspoň to tvrdí)... Víc už je nepřirozené a mě se nelíbí...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - halenar1984Re: rriki
a neda sa takto neako prekrmit ked tym budem casto krmit rybky ?
 Reagovat na tento příspěvek -2  - rriki Re: halenar1984
Fotka k příspěvku Astaxanthin 10% ,5-10g 1kg směsi za 4 dny jsou ryby jak rudá vlajka v komerčních krmivech je to pomalý a nic moc.

Reagovat na tento příspěvek 3  - kvietik Re: halenar1984
myslim, ze dnes je uz siroky vyber krmiv z astaxanthinom, ja pouzivam od |Tropicalu a je ok, ale netreba zabudat, ze aj v prirodnom krmive ako su napr.dafnie, artemii a krille, su tieto aj ine kvalitne karotenoidy.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JoKaRe: halenar1984
Sak 55 color, ten obsahuje astaxantin, nebo tetra discus pro, ten má tuším beta karoten...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - halenar1984 – krmivo
ahojte chcem sa vas spytat co vy pouzivate na prifarbenie u cervenych foriem do krmiva co u vas zabera najlepsie ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Tojsouvěci Re: milda87
Pejša Josef
Adresa: U Sádek 292
PSČ, město: 39901, Milevsko
Okres: Tábor
Kraj: Jihočeský
Tel.: +420777629014
Email: pejsadiscus@seznam.cz

Reagovat na tento příspěvek 0  - milda87Re: romant
Tak to jsem rád,měl jsem trochu obavy,ale stránky www.pejsadiscus.cz fakt nemakají... sad
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: milda87
Funguje naprosto normálně a rybárnu má plnou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milda87Re: Urtman
Asi myslíš Pejšu? Už nějaký čas mu nefungujou stránky,nevíte co s ním je? Už jsem od něj před pár lety ryby bral,volat jsem tu zatím nezkoušel...
 Reagovat na tento příspěvek 2  - milda87Re: kvietik
Odchovávat jsem nikdy neodchovával,ale vypozoroval jsem,že se používá dost často akva 50x50x50cm,což je zhruba jednou tolik.... :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kvietik Re: PEPIS1
myslim, ze 60l pre par tercovcov na odchov je malo.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: PEPIS1
Nechal bych to n přírodě a nachystal se na příště a to třeba i s krmením. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PEPIS1
Poradí mi někdo co je nejlepší v případě, když mi Terči nakladli jikry na sání filtru ve společenském akváriu?
Mám volnou zaběhlou 60L nádrž s pár krevetkama.Mám sundat ten koš sání a přendat do druhé nádrže i s rybama, nebo se smířit že z toho nic nebude a odlovit je příště až se budou namlouvat :-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - JoKaRe: Petr
Jestli to myslíš s terčovcema vážně a máš odpovídající akvo, tak si zajeď do Milevska. Terčovci se kupují pár krát, ne-li jednou za život. Tak proč si neudělat výlet?? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr – Chovatel/prodejce Karlovyrsky kraj
Zdravim, neznate nekoho kdo prodava Tercovce v Karlovarskem kraji? Do zverimexu se mi nechce.
Diky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: Fuchs
tak v tom případě vesele do toho, u mě to fungovalo bez problémů
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fuchs Re: grunda
Tak v tom problém nevidím 2xtýdně to zvládnu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: Fuchs
náročné je, o tom žádná, nicméně se to dá ukočírovat, pokud jsi ochotný 2x týdně odkalovat cca 25% vody
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fuchs Re: romant
O tom vím, že je to nejlepší ale já chci akvárium jako dekorativní a estetický prvek. Což holé dno nebo jak píšeš kytky v květináčích moc estetické nepřijde ale jak říkám jsem si vědom toho, že je to nejlepší pro placky. Také vím o náročnosti rostlinného akva s terčovci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Fuchs
No zcela upřímně, pro placky je nejlepší dno holý, což ale nečteš rád, tomu rozumím a proto bych šel do kompromisu, tedy rostliny do květináčů, ty maskovat a dno jenom z toho křemičitýho písku, tedy to sklo ledva zakrytý.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fuchs Re: romant
Ostros bych úplně neřešil, dají se podle jednoho článku a diskuze zde na rybicky.net snadno opracovat. Takže si myslíš že lávová drť na zvednutí terénu je dobrá volba? Pak na to chci dát flexiobklady hnědý 1-2 mm. Kde bude toto budou hustě osázeny rostliny. Střed akva chci nechat bez kytek je s říčním pískem 2-4 mm proto aby se tam dobře udržoval pořád. Myslíš že je to reálné pro terče?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Fuchs
Ty šutráky vyber tak, aby nebyly ostrý. Tu pórovitost bych jako problém neviděl, bude to dobrej osídlovací prostor pro nitrifikační bakterie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fuchs
Dobrý den, možná se zeptám hloupě ale přesto ze zeptám, jsou vhodné do akvária k terčovcům lávové kameny? Někde jsem četl že se v nich usazuje mnoho bordelu což asi není dobré pro terčovce. Máte s tím někdo zkušen9sti? Mě by se líbili k hnědému písku (flexiobklady 1-2mm). Všem děkuji za rady a tipy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marek21 Re: romant
tak to je skoda ze nemam podmienky na odchov tercovcov ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: marek21
Imponují si, tření v dohledu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marek21
Zdravim

Co znamena ked na strane akvarka sa nachadzaju 2 tercovci a jeden z nich sa zacne ako keby triast zo strany na stranu ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Priest Re: Milan
Jelikož jsou to ryby náročné na čistotu vody tak to akvárium s holým dnem je na začátek lepší.Alespoň můžeš často a důkladně odkalovat binec který je v takovém akváriu dobře vidět a tak držet NO3 hodnoty co nejníže.
 Reagovat na tento příspěvek 7  - grunda Re: Milan
pokud to bude holé akva, 60cm na výšku - tak 10 ks je akorát, je jedno jakou barevnou formu zvolíš. Každopádně se připrav na velké výměny vody - ideálně 50% týdně
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukehofarma Re: Milan
Záleží na rozměrech toho akva všechny 400 nejsou vhodný. Jsou to velké ryby známej jich má 6 ve 450l s výškou sloupce 60 cm ( čistá tak 55cm ) a říkám že by jim raději pořídil o kapku větší. Ti jeho už jsou docela velcí. A to jsem tam 5 měsíců nebyl. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Milan – Zadam o radu
Zdravim všechny chtěl bych poradi s chomem tercovcu.Mam nadrz 400L chovam Tropheuse s chovem koncim a delší dobu pokukuji po tercovcis,ale apsolutne nemam skusenosti na netu jsem si precetl mnohoho clanku ,ale stále mam z těchto krasavcu respekt.Poradi mi někdo kolik ryb do 400L nadrze a jake jsou pro mne nejvhodnejci me se libi Red Malboro a Red Melon. chel bych od každého 4kusi je to vhodny viber. Dekuji za kazdu radu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jifi Re: romant
To máš pravdu, ale on ten prvotní dotaz byl, jestli se do 100litorvého akvárka dají dát terčovci. To evidentně vypovídá o tom, že si tazatelka nedala ani půl minuty práce s hledáním informací o tom, jakou rybu chce dát do akvárka a raději hodila dotaz do fóra. To je bohužel dnes dost častý trend u mládeže, který je vidět i na jiných webech.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R romant
Ono je to vlastně jednodušší než si myslíme. Ten kdo bude chtít mít z placek radost, určitě se ponoří do studia a zjistí velmi rychle, jak se to s tou velikostí, vybavením a počty ryb v jednotlivých nádržích má a u čitatelů tohoto typu předpokládám přítomnost mozku v hlavě, takže je vlastně úplně jedno co se tady momentálně o těch litrech píše. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukehofarma Re: Jifi
Jifi napsal: Jak vidím, Lukehofarma si myslí, že terčovci se dají chovat ve stovce a není nutné přihlížet k nárokům ryb.
Bez komentáře.

Ne já si to nemyslím ale když napíše 2x že není vhodné vůbec ve 100l a že by ho nedal ani do 200l a ty mu napíšeš "Myslíš, že je vhodné zkoušet chovat terčovce ve 100litrovém akvárku?" tak to ani trošičku nechápu raději nejprve pořádně čti.
A ano já to vím že není dobré jej chovat v něčem co je pod 300l. A chov je náročný pro naprostého začátečníka. A je lepší mít zkušenosti s akvaristikou obecně.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - -
100L je pre terče málo,to je jasné.Majú radi spoločnosť,no viem si v pohode za rozumných podmienok predstaviť jediný pár v 200L.Tak sa tu navzájom neurážajte i tak si chovateľ v konečnom dôsledku spraví čo sám uzná za vhodné.Niekto si radu zoberie k srdcu a podľa toho sa zariadi a niekto(čo je dokonca časté vo veľkochovoch) sa na to jednoducho vykašle a bude máť xy rýb v malej nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jifi Re: vasa1234
Tvůj poslední příspěvek tak mohl vyznít a může vzbudit dojem, že se to klidně má zkusit. I když, jak se dívám na ty předchozí příspěvky, tak je to jasné.
Jak vidím, tak ze všeho nejlíp ti jde urážení druhých. V tom jsi mistr světa.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - vasa1234 Re: Jifi
Nikdy jsem nepsal, ať si někdo zkusí terče ve 100 litrech. O pár přízpěvků níže jsem psal 350+l. Poděl se s námi o tve zkušenosti s terčovci. Pokud jsi je někdy měl a jestli vůbec máš nějaké akvarijní znalosti. Mě spíše přijde, že o tom všem víš tužku. Pouze tady unavuješ lidi, kteří se chtějí něco dozvědět a načerpat korektní informace.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jifi Re: Jifi
Jak vidím, Lukehofarma si myslí, že terčovci se dají chovat ve stovce a není nutné přihlížet k nárokům ryb.
Bez komentáře.
 Reagovat na tento příspěvek -1  - Jifi Re: vasa1234
Myslíš, že je vhodné zkoušet chovat terčovce ve 100litrovém akvárku?
Já si myslím, že člověk musí přihlédnout k nárokům ryb, které chce chovat. A ne bezhlavě cpát velké ryby do malého akvárka, byť by to akvárko bylo sebelíp zaběhnuté.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jifi Re: prasan
Přesně tak. Ano, zkusit, ale s rozumem. Terčovce zkusit minimálně v třístovce, raději čtyřstovce. Určitě nezkoušet terčovce chovat ve stovce.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - -Re: vasa1234
Ano skúsiť to treba inak sa človek nenaučí,no treba si odtiaľto vziať užitočnú radu a až tak začať.Nie skočiť do extrému a potom bojovať problém po probléme.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - vasa1234 Re: Priest
A kde získat zkušenost a praxi, když to člověk nezkusi. Kdo čte Vaše fora je už předem odrazen od tercu. Jezdit na kole jsi taky neuměl od narození.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Priest Re: vasa1234
Jestli to s terčovcema neumíš tak je zprasíš i ve velkém akváriu.Velké akvárium a kopa nastudovaných informací je pořád jen začátek,praxe a z ní plynoucí zkušenosti je to co tě naučí jak se o tyto ryby starat a porozumět jim.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146795x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902-tercovci--chov?od=364