Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby v jezírku

NápovědaFórum » Jezírka a venkovní nádrže  

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Ryby v jezírku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2015 15:35 sachlj – Život v jezírku
Mám dotaz. Dejme tomu, že mám zahradu a rozhodnu se do něj zakomponovat jezírko. Vykopu díru, natáhnu plachty, igelit, obložím šutry. Na dno dám rostliny v květináči, napustím vodu, zapnu filtraci a vzduchování. vypustím ryby. Kde se ale v jezírku vezme další život ? nemyslím žáby, šneky, raky. Myslím vodní blechy, koretry, vodní bruslařky, vodní pavouci, patentky. prostě život co je v kdejaké louži. a nebo jak se takový život dostane do sudu co stojí pod okapem. Kde se v něm vezmou všechny ti drobní živočichové?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2015 19:58 Muž Surdo [35] Re: Těhňajs
kŕmil som jesenným krmivom je ľahšie stráviteľné a už asi dva týždne nekŕmim aj keď voda ma ešte 11-12 stupňov
inak testy vody sú v poriadku ak teda ukazujú dobre
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2015 19:48 Těhňajs Re: Surdo
Kdy jste naposled krmil a cim? Je možné ze mají ve strevech nestrávenou potravu. Toto se mi jednou stalo v únoru na par dni roztálo kousek jezírka. V nem jsem viděl jednoho koi na boku . Jen pomalu dýchal. Vylovil jsem ho. Dal ho domu do velkého akvária. Tam to za cca 5 dni rozdychal. Musel jsem ho ale už mít až do května v akváriu. Vyšla z něj taková bila neztravena hmota granuli. Od té doby jak jak klesne teplota Max na 10 stunu uzvvubec nekrmim Max červi. Všechno to bylo z krmeni při nízké teplotě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2015 19:10 Muž Surdo [35] – koi
dobrý večer mam taký mali problém s ktorím si neviem rady tak to skúsim tu.
už 4-ty deň pozorujem v mojom jazierku že niektoré ryby ležia na dne na BOKU bez známky života ale stačí malé štuchnutie a normálne sa rozpláva a za chvilku leží opäť na boku
neviete čim to može byt ešte som sa s takim niečim nestretol

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2015 22:32 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Michael281
Na odkazu je i video jak se třou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2015 21:50 Muž Michael281 [6] - TetryRe: vaaclav
V kolika letech se třou? A jak poznám samce od samice? Na tom odkazu je jen Vaše jezírko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2015 21:49 Muž Michael281 [6] - TetryRe: sajfrdík
Filtraci apod. pořizovat nebudu. Ale chtěl bych, aby ty ryby šli vidět, abych věděl kolik jich tam je :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2015 13:59 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Michael281
Už se můžou třít. Tak poznáš kdo je kdo. rybicky.net/nadrze/15324 :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2015 13:19 Muž sajfrdík [14] Re: Michael281
Asi záleží na tom,jestli to chceš opravdu jen na okrasný ryby,mít tam filtraci apod.,nebo tam mít pár rybek na okrasu,zbytek vidět jen občas a nechat to přírodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2015 13:02 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Michael281
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2015 12:33 Muž Michael281 [6] - TetryRe: sajfrdík
No, pravda je, že ty obecné/stříbrné karasy vůbec nevidím ani při krmení. Takže ani nevím, jestli tam jsou :/. Naposled jsem ho viděl minulý rok, když se zvířila hladina, vykoukla hlava a pak se rychle zase schoval. Ty 2 zlaté karasy tam mám cca 4-5 let (dával jsem je tam zaráz) a toho schinunkina 2014. Za týden je v Olomouci Flóra Olomouc a tak tam chci koupit 1x schibunkina, aby byli po párech. Nevíte někdo proč se ani jeden z těch karasů nikdy nerozmnožil???? Ještě jsem uvažoval nad nějakým rákosem nebo něčím do hloubky cca 50 cm, nechal bych ji v květináči. Poradíte i nějaké ty kytky do cca 50 cm?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2015 11:38 Muž sajfrdík [14] Re: vaaclav
Aha..ale já třeba v tom vůbec problém nevidím jednou za čas je odlovit..A zase to není tak,že bys je vůbec neviděl,při krmení je vidíš krásně,navíc v tak malém jezírku jako má on.Proto si myslím,že je zbytečný mu tady ukládat za povinnost je odlovit..Ať si o tom rozhodne sám..Jak je to s těma leknínama?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.04.2015 11:13 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: LiborSprysl
Ty pořád opomíjíš jeden zásadní fakt. V lednu i v únoru, bez ohledu na sílu ledu, tam od pátečního večera do nedělního odpoledne byly vysekané díry v ledu, takže většina plynů měl kudy utéct a i v týdnu se díky tomu držely plyny na snesitelné hranici. Celý březen tam nikdo díry nevysekal a vzhledem k tomu, že začalo svítit slunko, nastal dost silný vývoj plynů díky hnití a to je pak jedno, jestli je ten led silný 10 nebo 20cm. Problém je v tom, že Ty se chceš za každou cenu hádat, takže to je ode mě na tohle téma poslední příspěvek a piš si tu co chceš..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2015 04:51 Muž LiborSprysl [9015] Re: Pepan
Když si spočítáš, kolik objemu H2O dělá deset cm ledu v ploše jezírka, pak to problém může docela zásadní...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2015 18:59 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: sajfrdík
Proč bych si dával do jezírka ryby které skoro nikdy neuvidím. Časem se totiž přemnoží a když nemáš přehled kolik jich přibližně v jezírku je může se ti stát že zimu nepřežijí, bude jich totiž moc. Už se mě to stalo s schibunkiny. Třetina jich byla přírodní další část hodně do černa a během 4 let se z 8 ryb tak přemnožily že pořádnou zimu z nich nikdo nepřežil. Proto jsem si koupil červené a už jenom 5 ks. Pár jsem jich už také hodil slepicím. Chytat je do čeřenu je vopruz. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2015 17:45 Muž sajfrdík [14] Re: vaaclav
Vašku,nemyslím,proto píšu,že se v tom moc nevyznám,stačí číst..a rád bch,abys mi to teda vysvětlil řediteli zeměkoule smich a nikde není psáno,že musíš každou rybu v jezírku vidět..to je tak lehce na hlavu nemyslíš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2015 14:50 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: LiborSprysl
Ten Tvůj tenký led měl v lednu asi 10 cm a v únoru cca 20. Nemyslím si, že je podstatný rozdíl mezi deseticentimetrovým a dvaceticentimetrovým ledem. To byla normální zima a ne to, co jsme zažili letos. A je to v Beskydech, nadmořská výška cca 600 metrů. Jenže v lednu a v únoru jsem tam každý víkend jezdil a led prosekával, ale v březnu jsem onemocněl a měsíc tam nikdo led neprosekal. A byl problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2015 14:25 Muž LiborSprysl [9015] Re: Pepan
....tak byl ještě led tenký a vzduchu bylo tedy relativně ještě dost... No a pak ho ubývalo, jak přibývalo ledu, až to holky nevydýchly....O zabití mrazem jsem nenapsal ani řádku... :-P ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2015 07:37 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: LiborSprysl
Mě fascinuje, jakou jsi nadán jasnozřivostí. Ty jsi to jezírko ani jednou neviděl, tu situaci jsi nezažil, ale okamžitě máš ve všem jasno. Ty ryby v lednu žily, pak proběhly dvacetistupňové mrazy a po nich pořád žily, protože to jezírko je hluboké 80cm a až na dno nepromrzlo. Pak v březnu začalo svítit slunko, v jezírku začaly hnít zbytky rostlin a protože jsem se tam měsíc nedostal a nebyl prosekaný led, ryby se otrávily. Na konci března jsem je našel mrtvé a přimrzlé zespodu na led. A teď mi vysvětli, na základě čeho jsi došel k závěru, že je zabil ten mráz?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2015 22:50 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: sajfrdík
V jezírku jsou většinou vidět červené ryby a ne neviditelní kříženci. Pochytat je je potom problém. To blábolení o leknínech asi nemyslíš vážně. Než něco takového vypustíš do světa tak bych si o tom radši něco přečetl. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2015 22:41 Muž sajfrdík [14] Re: Pepan
Nevím,proč dávat pryč karase stříbřitý,když ten barevnej je jen jeho všlechtěná forma..Oba ti přežijou a rozmnoží se uplně v pohodě..A ikdyž se zkříží,tak ti to vlastně vadit ani emusí,protože počítám,že to neděláš na kšeft..Jinak v leknínech se moc nevyznám,ale třeba tam máš ten bílej leknín proto,že při opylení květů se jednotlivé květy zkřížily a bílá barva u leknínů je možná dominantní(z genetickýho hlediska) a tudíž přebyla ty růžové?..A jinak..odbahnit je lepší v zimě,ale teď se to snad ještě dá..A ještě..krásná ryba je lín,ten vydrží taky hodně;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2015 03:43 Muž LiborSprysl [9015] Re: Pepan
Pepan napsal: Sám mám jednu archaickou zkušenost, že závojnatky mi v Beskydech přežily pod ledem i dvacetistupňové mrazy, ale pak stejně na otravu plyny uhynuly. V lednu se ještě vznášely nad dnem a byly nádherně vybarvené, v březnu už byly zamrzlé do ledu na hladině.
Takže vlastně ty dvacetistupňové mrazy nepřežily... :-P Pokud si ještě jednou přečteš cos napsal, pak zjistíš, že je to totální kravina... Když jsi je viděl, jak se krásně vznášely, tak byl ještě led tenký a vzduchu bylo tedy relativně ještě dost... No a pak ho ubývalo, jak přibývalo ledu, až to holky nevydýchly...Protože k otravám dochází především poté, co led na hladině roztaje a začíná jezírko fungovat. Teda vlastně nefungovat... ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2015 23:07 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Michael281
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2015 22:22 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Michael281
Jazierko by som vyčistil práve teraz v tomto období. To bahno môže kvasiť i v lete. Pýtaš sa či prežijú zimu, ver mi (je to už to spomenuté Pepanom) zima im tak neublíži ako tie plyny. No a príčinou môže byť bahno a hnijúce časti rastlín. Takže najprv urobiť hygienu a potom sa ti ukáže čo pridať ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2015 19:30 Muž Michael281 [6] - TetryRe: Pepan
Ten růžový leknín tam nebyl už při minulém čištění. A s tím množením bych to taky tak neviděl, ti 2 zlatí karasy tam jsou už 4-5 let a nerozmnožili se. Toho schibunkina jsem tam přidal 2014. Nevím jak bych ty stříbrný lovil, když je nevidím a asi to spíš budou dnes již vzácní karasy obecní. Když tam jsou tak dlouho...možná už tam ani nejsou :) . Jezírko plánují čistit až na podzim, jelikož teď začaly růst lekníny. Jinak jezírko na dno zatím nikdy nepromrzlo jen malá hloubka skoro. Takže karasy a závojnatky nepotřebují vzduchování? A lín ho potřebuje? Přežijí teda závojnatky naši zimu nebo se musí dát přes zimu do akvária? A jaký je rozdíl mezi schibunkinem a zlatým Karasem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.04.2015 16:30 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: Michael281
První, co bys měl udělat, by bylo zredukování zeleně. Listy leknínů by měly krýt 20-30% vodní plochy. Jinak se voda dostatečně neprohřívá a ony méně kvetou. Je docela možné, že tam i ten růžový leknín je, akorát nekvete. Celé jezírko by mělo být vyčištěno od bahna. Pokud budeš chovat zlaté karasy nebo závojnatky, žádná filtrace a provzdušňování není zapotřebí. Jak psal Vaaclav, vyházel bych stříbrné karasy a pořídil bych několik zlatých karasů nebo závojnatek. Při případném tření by stříbrní karasi akorát prznili potomstvo, což není žádoucí. Co se týče zimování, asi bych ryby vylovil a dal do nějakého sudu nebo vany ve sklepě. Ten objem vody v jezírku není zase tak velký a i když jezírko asi nepromrzá až na dno, na jaře, kdy je ještě vodní hladina pokryta ledem, dochází při slunečných dnech k uvolňování plynů z uhynulých částí rostlin a ryby by se mohly otrávit. Sám mám jednu archaickou zkušenost, že závojnatky mi v Beskydech přežily pod ledem i dvacetistupňové mrazy, ale pak stejně na otravu plyny uhynuly. V lednu se ještě vznášely nad dnem a byly nádherně vybarvené, v březnu už byly zamrzlé do ledu na hladině.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2015 16:04 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Michael281
Stříbrné karasy vylov asi bych dal pryč i schubunkina a kup si ještě pár zlatých. Nic jiného tam nedávej. Oni se ti tam rozmnoží takže opravdu jen několik. Já jich měl jen pět. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2015 14:24 Muž Michael281 [6] - TetryRe: cezarmilan
Jezírko mám po dědovi takže je staré +- 30 let. Je to pouze betonované z žádné folie. Jsou v něm dvě hloubky-1. hloubka je podle dědy 50 cm (podle mě 30cm), potom tam je prudký spád (rovná stěna) a 2. hloubka má podle dědy 100 cm (podle mě 80cm). V jezírku je pouze leknín bílý (dříve tam byl i leknín růžový) a je jich tam opravdu hodně, v létě nejde skoro vidět na hladinu kolik jich tam je. Ještě jsme tam měli vodní hyacint, ale ten nám zmrzl, jelikož jseme nevěděli, že u nás nepřezimuje. Letos ho chci koupit znovu a ještě tam dám i pistia stratoties. Jezírko nebylo asi 6 let čištěno jen dopouštíme vodu protrháváme listy a špínu z hladiny. Takže to je čistě přírodní jezírko :). Asi 20 let tam je cca 6x (asi už měněkrát) karas obecný či stříbřitý, nejdou vůbec vidět jelikož na dně je špína a oni jsou čornošedí. Jednou jsem ho viděl když nasával krmivo a to je asi vše. Potom tam mám 2x karas zlatý a 1x karas schubunkin, ti jdou krásně vidět ukazují se a jsou nádherní :-) . Chtěl bych tam dát ještě nějakou barevnou rybku, ale bojím se, že v těchto podmínkách bez filtrace a vzduchování nepřežije :-( . Kolik a jakých rybek bych tam mohl ještě dát? Koi se mi líbí, ale asi musí mít filtraci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -6   15.04.2015 21:53 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Michael281
Pokiaľ máš v rybníku dostatočné množstvo prosperujúcich rastlín, tak by to malo byť O.K.
Ak to však prerybníš bez techniky to nepôjde.Ak rastlinstvo nemáš, rýchlo ti to zazelená.
Sú aj iné druhy rýb, ale myslím, že 2700L nie je až tak veľa, aby si tam dal jesetera, či veslonosa. Koi je myslím na tých 2700L tak akurát
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2015 17:21 Muž Michael281 [6] - Tetry – Ryby
Dobrý den, jaké ryby nepotřebují žádnou techniku? Máme přírodní jezírko pouze s lekníny o velikosti cca 2700 l. Máme tam nějaké Karase z rybníka (obyčejné), 2 zlaté Karase a 1 schibunkina. Existují i jiné ryby než karas co nepotřebují žádnou techniku?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 10:49 Rotopedis
Ahoj, mám doma mníky (5-6 cm) poslední dny na sobě mají miniaturní tečky, trochu vystouplé, nejsou tím úplně posetí, jako krupička se mi to ale nezdá... Tečky nejsou ani úplně svítivě bílé. Ke konci začnou plavat u hladiny, kroutit se a zarudne jim část ocasu.. (dostávají živé dafnie, vím, že to je na 99% z toho) Mám zkusit koupit ty Esha preventivně, kdyby to přece jen krupička byla? Děkuju za odpovědi a rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2013 15:47 Muž LiborSprysl [9015] Re: smidakkuba
Pak bych teda hledal příčinu ve vodě (neznám jak ten štandlík funguje, ale bude tam něco špatně)...i když ona ta hadice nemusí být zrovna ve vodě, stačí aby kolem brousila...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2013 13:20 Muž Horsefeathers [0] Re: smidakkuba
Ahoj tohle mi také karásci dělali....měl jsem jich 5...poté co jsem dokoupil vícje to ok,tak teď čekají na každou příležitost když jdu okolo jezera :)...ale je problém že já mám cca 6000 litrů vody...nešlo by udělat větší jezírko?:) více vody více ryb a rostlin,větší radost :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2013 09:53 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: LiborSprysl
To ne nemám.To jezírko je dost malé na to abych viděl co tam je.Asi týden tam byla žába ale to je vše.Už nevím co s nimi ani hladovka nezabíra.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 22:38 Muž LiborSprysl [9015] Re: smidakkuba
Nemáš tam užovku? Tohle mi loni dělali vždycky když se objevila...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 22:35 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy
Ahoj potřebuju poradit. V malém asi 750l jezírku mám 5 malých karasů odhad kolem 5-7cm.Ale nemůžu je zaboha ,,ochočit´´.Jsou pořád děsně bázlivý.Karásci co jsem měl loni po měsíci už byli jen u hladiny a hlídali kdy tam co spadne.Tihle se furt drží u dna a vyplavou jen zřídka.Za poslední týden jsem je u hladiny viděl jen jednou.Jak je naučit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2013 22:26 Ondra Re: SlyDog
nemohlo to být stářím? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2013 21:26 Muž SlyDog [0] - Jezírkové ryby – Teleskopka - co se stalo.
Dnes jsem zjistil nepříjemnou věc. Ve svém 20 kubíkovém jezírku jsem asi po dvouletém odchovu musel utratit závojnatku teleskopku. Našel jsem ji v mělčině přežívat ,ale s totálně vyžranýma očima a ožranýma ploutvema.První podezření padlo na kočku,ale ta by ji asi odnesla. V jezírku mám několik jeseterů,čtyři ostroretky,líny,několik perlínu,jelce jeseny a různé druhy karasů. Po čtyřech letech provozu žádný problém. Teleskopka měla asi 15 cm. Zdaleka nebyla nejmenší. Co se mohlo stát, poraďte. Děkuji. sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 20:38 Muž Tom25 [3] - Akvaristika, a chov bezobratlích živočichů (raků)Re: EPluribusUnum
Ano určitě povím :-) má se oteplit tak v pátek budu čistit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 16:56 Muž LiborSprysl [9015] Re: Tom25
Tom25 napsal: ...že každý jesen tohle chytí ,když nemají v jezírku čistou vodu prý ,že je to vždycky ,že se s tim setkává a jiní jako jsou kapří koi karasí atd to nechytí. Vždycky po zimě ,když nemají čistou vodu jesení tak chytnou jarní vyrémii plísnovou prý
Jarní viremie...teda lépe s měkkým i, aby to bylo ještě více patrné... ;-) není plísňové onemocnění...už jen proto, že se to jmenuje viremie je dost patrné, že je způsobováno viry...takže bacha na hrušky s jablky :-D ...jinak dost souhlasím s kolegou pode mnou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 16:50 Muž EPluribusUnum [9] - Jezírkové rybyRe: Tom25
Nevím co ti píše někdo druhý, ale co jsem pochopil Libora tak píše vesměs to stejné, prostě ryba je zesláblá a příčiny jsou jasné. Třeba to dostane jen jeden...mohl být slabší již před zimou, nebo máš nějakou "závadu" na dně jezírka kde zimují, takhle na dálku je těžké radit, ber to jen obrazně a vybrat si musíš podle sebe..ty seš na místě. Karas ten přežije všechno a je jedno jestli koi nebo obecný a vše co je z něj vykříženo..tady u nás se mu říká fridex, protože přežije i v ledu, ale to je jiná...To že zatím nevidíš na ostatních fleky neznamená, že to nemají...počkej až se oteplí. držím palce aby to byl jen jeden. My to máme letos taky zaplísněné :-/...řekl bych, že dlouhá zima udělala své.Potom napiš jestli se ti podařil vyléčit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 15:38 Muž Tom25 [3] - Akvaristika, a chov bezobratlích živočichů (raků)Re: LiborSprysl
Já tam mam rostlinky ,ale říkám ,že budu dávat nové lekníny, a něco ještě přidám . Je to hrozný každý mi píše něco jiného vy mi píšete tohle druhý pán ,že každý jesen tohle chytí ,když nemají v jezírku čistou vodu prý ,že je to vždycky ,že se s tim setkává a jiní jako jsou kapří koi karasí atd to nechytí. Vždycky po zimě ,když nemají čistou vodu jesení tak chytnou jarní vyrémii plísnovou prý
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 06:15 Muž LiborSprysl [9015] Re: Tom25
Vycházejte ze základního předpokladu...choroby ryby v jezírkách chytají především proto, že něco nefunguje...úplně stejně jako v akváriu...Povětšinou to nejvíc schytají když vázne dodávka kyslíku. Ale i například... A právě je vidět až na dno a žádné bláto tam neni...signalizuje, že by dusík mohl být v nepořádku, protože nějaké bláto by tam být mělo...Budete dávat nové rostlinky...To jako že teď tam žádné nejsou? I to by mohla být cesta k chorobám...Pokud vezmu naše trávy, tak i přes to letošní vykutálené počasí už rozhodně plní svou funkci...
Pokud chcete, tak rybu léčte, to je každého volba..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 17:59 Muž Tom25 [3] - Akvaristika, a chov bezobratlích živočichů (raků)Re: LiborSprysl
jezírko nemam malí délka jezírka 800cm, šířka 250cm,hloubka 175 cm, objem v jezírku 9500l. A právě je vidět až na dno a žádné bláto tam neni a jezírko jsme čistili na podzim :-)) a tet plánujem až bude teplo pořád je pod mínusem tak to určitě tet vypouštet nebudu další týden má být kolem 15 stupnů tak to uvidím. A nejsem blbec abych jí házel kočkám skusím to vyléčit je to škoda ,ale má to jako jediná nikdo nemá příznaky plísně.

Jinak kolik sem čistil já ,když čistím tak uplně celé jezírko. Letos tam budu dodávat nové rostlinky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 17:27 Muž LiborSprysl [9015] Re: Tom25
No to jsem zvědav, jestli to rozchodí...tipoval bych na špatné zimování...kolik jste čistil na podzim? Já bych teda navzdory zimě a zbytkům ledu šel do očisty holt teď (Romane použiji tvou vodoléčbu...:-))...jesena dejte kočce, vyberte bahno a vyměňte tak třetinu vody...solit můžete, jestli vám zbyla třeba nějaká posypovka...ale může být i kuchyňská....Riziko se, že se to chytne ostatních je dost velké, zvláště pokud jezírko je malé...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 16:06 Muž Tom25 [3] - Akvaristika, a chov bezobratlích živočichů (raků)Re: EPluribusUnum
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ano mam Esha 2000 i Esha Exit myslíte ,že toto léčivo kterým se léčí akvarijní ryby lze vyléčit jezerní jako je ten Jesen tak skusím to tedy :-) Klidný místo určitě bude a vzdušení(filtrace vody)rači ne zřejmě aby se zbytečně nestresovala a neubírala sil

Edit: Tak sem ho vylovil dal do menší akva a dal sem přípravek Esha 2000 . Jinak tady foto té nemoci jak vypadá

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 15:01 jamajcan Re: Tom25
TetraPondMedifin je antibakteriální přípravek,takže proti plísním učinný není.Na plísně např. www.jbl.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 14:56 Muž EPluribusUnum [9] - Jezírkové rybyRe: Tom25
Medifin bych dal jako prevenci do jezírka a jesena bych léčil eSHa 2000. Nevím jaké máš možnosti.. menší akvárium by nebylo? vzduchování?.. musíš to brát že ryba je vyčerpaná a stres ji nepřidá.. nějaké klidné místo kde nebude nikdo chodit a žádné výkyvy teplot.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 14:51 Muž Tom25 [3] - Akvaristika, a chov bezobratlích živočichů (raků)Re: EPluribusUnum
Děkuju skusím ho vylovit a ,když teda budou příznaky u jiných rybek mam je začít léčit v jezírku teda ? mam jeden přírpavek Tetra Pond Medifin je možné tim léčit i plísen ? Léčil sem tím krupici v jezírku a zmizela v Akvaristice mi poradili dobře a byl jsem spokojen. A ,Když ho budu léčit mimo jezírko v nějakým větším kýbli či v nějaký nádrži toho Jesena ? jak mam tohle léčit jaký přípravek mam dávat jestli je možné tento a nebo jiný a popřípadě jak často měnit vodu a jestli tam má být nějaký příjem kyslíku a tepla ? Děkuji za odpověd
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.04.2013 14:41 Muž EPluribusUnum [9] - Jezírkové rybyRe: Tom25
Bude to asi plíseň... letos je dlouhá zima a až se oteplí bude hůř... dej ho do karantény a použij léčivo. Pozoruj jestli se budou zaplísňovat další potom nezbude než přeléčit celé jezírko.
Koukni na net čemu to je podobné..nemáš žádnou prezentaci nádrže, potom těžko radit, dobrá by byla i fotka. Já bych použil eSha 2000 do karanrény a do jezírka prozatím přidal sůl, aby se rybám udělala větší vrstva slizu, ale jestli máš jezírko hektarový asi to nepůjde :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [2] 3 4

Zpět na obsah sekce Jezírka a venkovní nádrže • Zobrazeno 3148x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10802?od=51