Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens a krevetky

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Betta splendens a krevetky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.01.2011 15:03 Muž Semtex [1197] - Labyrintky
S potěrem bojovnic a v poslední době i u halančíků máme krevetky jako uklízecí četu.
Plno krmeního malé rybky nesnědí a aby to tam dlouho někde nehnilo, postarají se o zbytky Krevetky velmi dobře. Jsou lepší než šneci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2011 06:41 Evoň Re: Kajka99
Akvárko už je víc zarostlé než v září po protrhání,tehdy mně popadl nějaký amok a ...šup,půlka rostlin byla fuč. Dnes už bych dala přednost zarostlejšímu akvárku:-)
Jinak ty přírodně zbarvené krevetky zkusím, ale taky budeme u přítele zakládat asi 50L akvárko na potěr, tak možná tam by mohly přijít...uvidíme (doufám že to není špatný nápad,potěr a krevetky dohromady).
Jinak děkuju moc za radu, je to docela možné že byla bojovnice předtím krmena něčím červenějším než je vločkové a patentky a už to bylo. Vypadala spokojeně,pupek měla takovej že se ani ode dna nemohla skoro zvednout :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2011 22:05 Žena Kajka99 [229] Re: Evoň
nu, dle mých zkušeností (co jsem se ptala akvaristů i v akvaristice) se betty nejčastěji krmí patentkami a nítěnkami. Něco jsem si četla o zraku ryb a rybky vnímají pouze čtyři barvy, mezi nimi i červenou. Pokud byla tvoje betta krmena "červeným" masíčkem, není divu, že pak okusila ty krevetky, no a když jí zachutnaly, proč ve večeři dále nepokračovat, že. Betty se dokážou napchat břuch tak, že si člověk myslí že maj vodnatelnost.

Pokud toužíš po krevetkách a nevyžaduješ jak někteří zářivé barvy, myslím, že by bylo možné s bettou chovat i ty trpasličí. Podívala jsem se k tobě na prezentaci a stav nádrže v srpnu byl super - takto zarostlé by to bylo ideál, plus přidat na dno (alepoň k zadní stěně) jávský mech. Nu a zkusit nasadit hejno deseti krevetek. Já za sebe můžu doporučit odrůdu palmata green, jsou skvělé, barevně jdou od borovicově zelené k průsvitně narůžovělé a navíc se krásně pozná pohlaví (samice mají na těle světlý pruh), nebo další přírodně zbarvené varianty. Defacto ty původní druhy :-D Radši od nějakého chovatele v tvém okolí, který má přebytky a dává je levně. Přírodně zbarvené krevety jsou méně populární a levnější, ale i tak se vyplatí je sehnat ještě levněji, tady v okolí Brna jsem viděla inzerát z přebytků i 5Kč/kus. Samozřejmě ti nemůžu zaručit, že je ten beťák nechá, navíc př. zbarvené kr. nejsou moc vidět takže si o nich můžeš třeba i myslet že ti je požral, než se namnoží dostatečně.

Jen ti dávám takový návod jak to co nejlevněji zkusit. Samozřejmě to můžeš podobně zkusit i s amano krevetkou, ale podmínkou je ten jávský mech, nebo podobná rostlina, a dostatečně zarostlá nádrž (na těch fotkách ze září je to už moc protrhané, ale ten srpen super). Každopádně je třeba počítat s tím že betta určitě nějakou tu krevetu slupne - to mám i ve svém akva, ale když bude hezky zarostlé a betta je nebude přímo luxovat, měly by se množit a nevšímat si ho.

Kdyby ti ty krevetky vyšly, nezapomeň jim přidat dubový list nebo olšovou šištičku, dělá to dobře jim i rybám ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2011 21:34 Evoň Re: Kajka99
bettu a krevetky jsem dala do akvárka zároveň, koupila jsem je na aquaburze-což je i odpověď na otázku čím byla betta krmena předtím-bohužel, nevím čím ji předchozí majitel krmil:-) já ji krmím LON mixem a patentkama:-)
a nádrž: má cca 20 litrů,jedna část hustě zarostlá kryptokorynama,druhá spíše s menšími rostlinkami, které vyrostou, ale ještě to potrvá:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2011 21:18 Žena Kajka99 [229] Re: Evoň
pokud ti Betta zblajzla trpasličí krevetky na posezení, amano krevetku bych tam ZATÍM nedávala. čím bettu krmíš, a čím byla krmena než jsi ji dala k těm krevetám? Jak vypadá nádrž? Na těchto věcech dost záleží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2011 21:16 Evoň Re: Sid
chápu..mně stačila zkušenost bojovnice vs red cherry ..:-) ani jsem si jich chudáků neužila..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2011 19:48 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Evoň
Dospělou "Amanokrevetu" beta nesežere, ale velmi pravděpodobně ji donutí z akva "emigrovat".
Možná má někdo jinou zkušenost, já - bohužel - tu, kterou jsem popsal...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2011 11:19 Evoň – betta vs krevetka japonská
Dobrý den.
Když jsem kdysi od přítele dostala akvárko cca 20 litrů, hned jsem si na aquaburze koupila samečka bojovnice a k němu (já bláhovej osel:-D) několik krásných krevetek, myslím že Red cherry. Bojovníka i krevetky jsem dala do již zařízeného akvárka a šla spát. Ráno jsem se jako první hrnula k akvárku, jenže..krevetek nebylo a bojovník měl napapaný bříško :-D s velkou nadějí jsem každou chvíli nakukovala do akvárka, zda se krevetky jen někam neschovaly, ale .. když jsem při odkalování nalezla v rohu mezi kryptokorynama "uklizené" kůže od krevetek...došlo mi, že tahle kombinace asi nepůjde :-D
Teď mám v akvárku jen bojovníka a piskořky, ale přesto bych ho chtěla něčím oživit. A tak jsem se chtěla zeptat, jestli by alespoň krevetka japonská (už dospělá) v nádrži přežila, nebo jestli by i tahle větší krevetka byla pro něj jen zákuseček:-D
Díky moc za rady a zkušenosti:-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 11:39 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Forro
Pokud to budou filtrujíci krevetky, tak tady bych se nebál. Pokud to budou třeba Glass Shrim, Lancastri tak tu bych se naopak bál o bojovnice.
Ale rozhodně bych k bojovnicím nedával Krevetky do velikosti 4 cm. Ještě jsem neviděl bojovníci která by je nechtěla mít ke svačině.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2010 11:30 Žena Forro [3]
Ted jsem cetla ze kdyz se daji k betce nevyrazne krevetky, ze je nechaji na pokoji. Ale osobne si myslim, ze je to u kazdyho jiny.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2010 22:52 Žena evasv [12] Re: klm007
Endlerky jsem taky měla a jak se rozmnožovaly nekontrolovatelně, tak jsem z red cherry neměla vůbec nic - přitom se krásně množily, tak jsem je darovala a koupila si razb. galaxy - jenže z těch 10 kusů už mám jen 4, krevetek si nevšímají, těch je v akva malejch dost, ale akvárko je pro oko prázdné, galaxky jsou sotva k zahlídnutí - i když jich bylo deset tak spíš schované, tak jsem si myslela že ta Betta by tomu akvárku slušela:))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2010 22:18 Muž klm007 [114] Re: janmacu
Mně endlerky téměř totálně vyhladily krevety, takže s bettou opravdu nevím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2010 22:11 Muž janmacu [18] Re: evasv
koukněte na moji prezentaci,jakou tam mám osádku s krevetkami a funguje to potlesk a beta tam do měsíce taky pujde palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2010 22:10 Žena swatty [0] - CichlidyRe: evasv
Asi je to všechno o náhodě, u nás se dělí o bejvák tlamovci s větším rakem.. a taky všechno ok, i rostlinkám se daří :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2010 21:58 epto Re: evasv
Jam mam asi 70 krevetiek roznych velkosti a jedneho samca bojovnice (samozrejme aj ine rybky neonky, ancitrusy a pod...) a je to v pohode.
Samecek prvy des skusal okusovat ale krevetky mu nechutili. Mozno tie mensie aj likviduje ale to som si zatial nevsimol.

Niekomu to funguje, niekomu nie, takze najlepsie je to vyskusat a uvidis...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2010 17:39 Žena evasv [12] – Akva 34l - Betta a jaké spolubydlící
V akváriu cca 34l mám krevetky red cherry a 4 razb. galaxy, líbil by se mi v něm sameček Betty, ale podle toho co tu čtu mi krevetky asi zlikviduje. S čím by se snesl sameček v betty v akva tohoto rozměru ? A vzhledem k velikosti akvária je možné tam mít asi jen samečka že, dvě samičky k němu - to by asi nedopadly holky dobře, co myslíte ? Díky za názory a rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 19:26 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: Semtex
Asi bych také volil drobnější rybky, občas sleduji jak mi mečovka docela prohání krevetky, a dorůstají mi ancíci, ti už se začínají valit taky mezi krevetkami že ani holky nestačí odskakovat.
Heterandria Formosa / živorodka trpasličí je řešení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.09.2009 18:27 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Tommy
Fotka k příspěvku Podle mě oba dva. Někdo tu má dobrou zkušennost s bojovnicema jiní s terčovcema, ale o čichavcích sem tu zmínku neviděl. Vzhledem k tomu jak loví malé rybičky, tak jistě pujdou i po krevetkách. Raději pokud chceš chovat krevetky s nějakýma rybičkama tak třeba s těma co mám já tady na fotce.
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_trpaslici ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 18:15 Muž grizly [145] Re: Tommy
Tipnul bych to 50:50. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 14:44 Tommy – krevtky
já sem si do svého kavárka s čichavci a bojovnicemi pořídil cca 10krvetek,ale do týdne byli fuč:(
nevíte kdo znich to mohl být?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2009 18:38 Tho0or Re: Joecz
Já s tím mam dost podobné zkušenosti, sice u dospělích, ale agresivní byly hlavně samice...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2009 18:17 Joecz Re: yufo
no mě roztrhal na kusy asi třícentrimetrový potěr stejně velkou krevetku...
podle mě to moc dobře fungovat nemůže. o nejakém kámošení nemůže být řeč. minimálně málé krevetky betta žere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 20:42 Žena jufo [4] - MiniakváriaRe: grizly
Já mám bojovníka s red cherrynama a taky je to bez problému. Na začátku, po vypuštění krevetek, je občas proháněl, ale druhý den si jich už vůbec nevšímal. Dnes jsou všichni kámoši :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 20:36 Muž boruberry [159] - Raci, krabi, krevetkyRe: grizly
U mě vše funguje bezproblémově. V 80l akva mám Bojovnice pestré 2x samice a 1x samec, 8x neonka cervena a 6x pancericek panda 1x ancistrus sp. a skoro 20 krevetek Neocaridina ... redcherry a samicky nosí vajíčka, krevetkly jsou spokojené, neschovávají se a jsou krásně vybarvené. Tod je život v mém akva, u vás to tak fungovat nemusi :P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.04.2009 20:02 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: grizly
Pokud nechces krevetky mnozit, ale jen je tam mit jako dekoraci, tak si je tam dej. Bojovnice se postaraji o to, aby se ti rychle nepremnozili. Ale jakmile bude AQ huste zarostle, tak uz bojovnice nebudou stihat krevetky regulovat.
Nedavno tu byla na to podobna diskuze.....
Tam znami clen fora popisoval, jak bojovnice zvlada udolat krevetky.

Ja osone mam krevetky u nekolika pludku bojovnic od stari asi 2 tydnu, jako uklizece. Vzajemne se o sebe nezajimaji a jsou vsichni v pohode a klidku.
Mam i v 70l AQ s odrostlejsim poterem Kanciku a Mollin krevetky a taky bez problemu, jen ze zacatku ti doterni kancici se snazili seznamit s krevetkami (jen temi barevnymi), ale ty evidentne nemeli zajem a prchali do ukrytu.
Ted uz je to vse OK.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 19:53 Muž grizly [145] – BETTA SPLENDERS V KREVETKARIU???
Fotka k příspěvku Chci dat do krevetkaria - 112 litru Bojovnici(1 samec a 3 samice). Mate nekdo s umistenim teto rybky do krevetkaria nejake "osobni" zkusenosti? Nerad bych prisel o vsechny krevetky.Nebo je to blby napad? Aktualne je akfarko vice zarostene nez na fotce a nejsou v nem krome ancitrusu zadne ryby.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 11:31 Petr2 Re: Joecz
Právě jsem tu jednu bettu odvezl zpět do akvaristiky. Jak jsem psal, že loví krevety, tak začala lovit naprosto cokoliv, co se hýbalo. Bez ohledu na velikost. Když jsem strčil ruku do akva a ona mě párkrát štípla tak, že jsem si div neshodil světlo jak jsem se lekl, tak jsem to bral jako zábavu. Ale když se mi pustila už i do pancéřníčka, tak šla. Asi to neměla v hlavě v pořádku. Takže i ty krevety a betty jsou asi kus od kusu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 17:56 Joecz Re: kikuška
No podle mě je ideál, jak to popisuje Petr2. Založit akva s hodně úkryty, nechat tam tak měsíc namnožit krevetky a pak přidat betty. Krevetky se nepřemnoží a betty budou chrochtat blahem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 16:38 Joecz Re: kikuška
Krevetky jsou přirozenou potravou některých druhů bojovnic a je dost pravděpodobné, že je budou lovit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 13:02 Petr2 Re: kikuška
Co je na tom otřesného? Něco žrát musí. A betty jsou všežravci ... Když koupím hadohlavce, sežere ty betty. Možná ti to otřesné přijde, ale je to příroda. Neříkej, že jsi zarytá vegetariánka. Dej tam hodně skrýší, rostliny, které u země dělají hustou spleť a můžeš to mít bez problémů pohromadě. Udělá se ti tam rovnováha, budeš mít i betty i krevetky. Občas nějakou sežerou, ale alespoň se ti tam nebudou přemnožovat.
Já tam dal ty betty právě kvůli těm krevetám. V optimálních podmínkám se neuvěřitelně rychle množí a za chvíli je jich plné akva. A nadbytek krevet škodí stejně, jako nadbytek ryb. Tak jsme tam dal betty a ty je drží na normálu. Mám to už asi půl roku a krevety tam pořád jsou. A hodně. Takže betty je sice redukují, ale nevyhubí je úplně. Což považuji za optimální.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 12:52 Žena kikuška [24] - Raci, krabi, krevetkyRe: Petr2
fuj to je otřesné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 12:41 Petr2 Re: kikuška
A už jste někdy viděli, jak po akva plave betta a z huby jí čouhá přední část krevety? Většinou ještě mává nožičkami a tykadly.
Samce krevety nezajímají, jedna samice je ignoruje, ale jedna se naučila je lovit a prakticky každý den jednu či dvě sezobne. Třetí samice neloví, ale žere to, co padá té druhé. Když ta druhá uloví velkou dospělou, obvykle ji nesežere najednou, ale třeba hodinu se jí snaží roztrhat a užužlat. Když ji přetrhne napůl, ta třetí to okamžitě sežere.
Takže tolik můj poznatek betty a Red Cherry v jednom akva :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 12:32 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: kikuška
Pokud budou spolu vyrůstat, tak to bude možná jak naše kočky se psem. Žerou z jedný misky a i spolu spávají v boudě. Ale nečekal bych od toho nějaký velký odchov. Snad jen pokud bude plno skrýší a rostlinek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 12:24 Žena kikuška [24] - Raci, krabi, krevetkyRe: Semtex
No jasně. Moje žába taky ignoruje, když ji mečovka kousá.
Právě že ty betty mladé budou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 12:19 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: kikuška
Já mám krevetky s mladéma bojovničkama asi 1cm velké a nic. Jsou to Red Cherry. Mladé Bettky je sice často pozorují a občas do nich i zobnou, ale krevetkám to nijak nevadí a ignorují je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 11:42 Tho0or Re: kikuška
Mě třeba krevetky sežrali jak samci tak samice betty, samci sice byly klidnější, ale taky si dali kousek....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 11:40 Žena kikuška [24] - Raci, krabi, krevetkyRe: Galja
To je škoda, ale nechci mít krevtek mraky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 11:24 Žena Galja [0] Re: kikuška
Hodně bude záležet na velikosti krevetek a na tom jak bude nádrž zarostlá. A určitě se nerozmnoží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 11:19 Žena jufo [4] - MiniakváriaRe: kikuška
Já jsem si pořídila k bojovnici krevetky a ze začátku je sice proháněl, ale neublížil jim. Za pár dnů už si jich ani nevšiml. Navíc krevety jsou o hodně rychlejší než on takže je nemá nárok dohonit. Asi záleží na každé bojovnici jak se bude chovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 09:03 Žena kikuška [24] - Raci, krabi, krevetky – betty versus krevetky
Zajímalo by mě jestli se betta splendens snášejí s krevetkami?
Budu mít zřejmě bojovnice pestré v novém akvárku bouhžel bude dost malé, ale kamarádka říkala že to nevadí ještě je tu jedna věc nevím přesný počel litrů toho akvárka, ale prostě zkátka adobře by mě zajímalo jestli bych u těch bett mohla mít ještě krevetky hmm

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2009 18:22 Muž klm007 [114] Re: callaway
Když si představím, že i gupka si pochutná na narozené krevetce, tak na bojovnici nelze ani pomyslet...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2009 18:12 Žena callaway [1]
Jak je to s tema krevetkama a bettakem?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [3]

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6273x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10787?od=101