Přihlásit se RYBICKY.NET »

Aktivace/deaktivace přísunu CO2?

NápovědaFórum » CO2  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Aktivace/deaktivace přísunu CO2?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrKa40 Re: vaclav
Díky, podívám se palec
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: PetrKa40
Podívej se na to video upravil jsem odkaz je to tam poměrně jednoduše vysvětlené. Měl by jsi pH mít pod 7 a to KH také doporučuji snížit. :-)
Vstupní vodu mám z RO. Po pravidelné výměně je KH6, GH7. ph naposledy měřeno 7,22. Chápu, že je několik faktorů, které je třeba časem vyladit, aby to fungovalo.
Záleží co máš za vodu (KH) Pokud měkou tak to problém nebude (rozdíl pH noc-den) jestliže tomu tak není a díky pufru (KH) ten rozdíl bude větší nabude to moc fungovat.
www.profiplants.cz/…
Díky. Píše se zapínat co2 alespoň hodinu před rozsvícením světla a zhruba hodinu před koncem dávkování co2...jinak EV mam zapojený do digitální chytré zásuvky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - vlka Re: PetrKa40
Čauky, tady máš video o co2 i přehled videí, kde 100%ně najdeš i co potřebuješ...

www.youtube.com/…

www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: PetrKa40
Najdi si na profiplants video jak se má postupovat při zap-vyp CO2 se světlem ano nebo ne. EV se má používat hlavně s nějakou řídící jenotkou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - lypif Re: PetrKa40
Fotka k příspěvku Ahoj, poradili Ti dobře. RV-EV-JV-PB je úplně běžný způsob zapojení. Já třeba koupil už takto sestavený set od Invitalu (z fotky je patrné, že JV je před PB) a používám to bez problémů již čtvrtým rokem.
Nicméně je možné to zapojit i tak, jak píše Václav :-)

Jen nechápu, proč mi v akvaristice řekli, že mám dát EMV hned za RV...no asi nejsou všichni odborníci coze
Díky a to dávkování přehodnotím i vzhledem k zapínání a vypínání světla hmm
RV-JV-EV-PB Ten nesmysl co máš napsaný v prezentaci o dávkování co2, něco podobného jsem ještě nečetl. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrKa40 – Správné zapojení CO2 komponent
Pěkný večer,moc prosím o odbornou radu. V jakém pořadí mají být správně zapojené komponenty co2 sestavy za redukčním ventilem? Myslím tím elektromagnet.ventil, jehlový ventil a počítadlo bublinek...prosím opravdu odbornou radu, ať mi to celé po spuštění "nevybuchne" :-( :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Žako
Vypnout světla uplně je blbost. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Žako Re: vaclav
Měl jsem dvě :) ale jednou mě napadla taková blbost je prodat a koupit velkou 5l láhev vydržela mi teď rok a ctvrt...a když ty světla na ty tři dny vypnu úplně stane se něco nebo to bude spíše pozitivní? Jde mi hlavně o rostliny a o rasu ryby tam jsou jen aby tam něco bylo smich
Tak trochu ztlum světlo. Doporučuji vlastnit 2 lahve aby si se příště podobným situacím vyhnul. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Žako Re: Lojza007
A nerozjede se rasa potom když kolísá hodnota co2?
Tři dny bych neřešil. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lojza007 Re: Žako
Rostlinám to bude jedno, i vzhledem k tomu, že asi v tu dobu nebudou dostávat ani hnojivo. Rybám se to bude líbit míň, zvýší se pH a po zapnutí CO2 se zase sníží. Ale taky to bez problémů zvládají.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Žako – Vydrží kytky když dojde co2
Dobrý den chci se zeptat zda kdyz dávkami co2 z láhve a ta láhev mi dojde zda to ovlivní když tostli nebudou mít zhruba 3 dny přísun co2? Mám před soutěži a nechci nic pokazit. Mám projistotu přestat svítit na ty 3 dny než ji doplním nebo to nemám moc hrotit děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: stanedav
Zkoušel jsi ho rozebrat jestli není zaseklý. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stanedavRe: vaclav
tak si myslím, že magnet ventil je mrtvý, když jsem ho napojil na začátku, tak při každém zapnutí v něm luplo, teď to nedělá vůbec nic... dá se to ještě nějak jinak odzkoušet? Ale zatím to vypadá, že objednám nový :(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: stanedav
Koukni se jestli nemáš ten magnet ventil namontovaný obráceně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stanedavRe: Smetany
u mě to bohužel bublalo až do rána - mám to nastavené 10:00 až 22:00, že by to mělo běžet...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Smetany Re: stanedav
Jak dlouho po vypnutí bublá? Ono to nepřestane hned po vypnutí protože je v hadici tlak u mě dobublává ještě cca půl hodiny po vypnutí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Provpe Re: stanedav
ventil by po přerušení napětí měl vypnout uplně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stanedav – CO2 bublá i při zavřeném elmag ventilu
Zdravím, včera jsem zapojil CO2 do akvária - mám elmag ventil na noční vypínání (zapojený do spínacích hodin i se světlem).
Večer po vypnutí spínacích hodin jsem si ale všimnul, že CO2 i po vypnutí stále proudí (o dost méně, ale proudí).
Lze nějak "utáhnout" elmag ventil, aby v noci byl opravdu vypnutý? Je to můj první CO2 set, tak zatím se učím, jak s tím pracovat palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LukšaNM Re: Provpe
A jarová voda proběhla na všech spojích? ;-)
S takovým tlakem bys neměl mít problém patronu profouknout. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Provpe Re: LukšaNM
Teprve to ozivuju :) netesnost by nemela byt
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LukšaNM Re: Provpe
Aha, tak to je sakra hodně, já mám s vnějším atomizerem 7,5 a v poho to stačí. :-O
A máš ten problém dlouho? Nemáš třeba někde netěsnost?
12/min
A nakolik litrů za minutu máš standartně nastavený pravý budík? :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Provpe
Tak to nech a uvidíš kdy to začne propouštět. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Provpe Re: vaclav
Ted jsem vyndal zpetny ventil hadicka se napustila vodou po zapnuti videt jak co2 vytlacil vsechnu vodu z hadicky ale zastavilo se to o tu membranu keramickou :/
No kdyz otacim jemnym ventilem tak musim hodne tocit a pak jak kdyz to povoli a bubla to jak kdyz se vari voda :-D
Na druhým kolik máš standartně a kolik když nastavíš vyšší...
Nizsi vyssi? Tim myslis na prvnim rekukcaku a na druhym? :)
Asi bych počkal klidně hodinu a půl a když nic tak bez ventilu. :-)
A jaký máš nastavený vyšší/nižší tlak?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Provpe Re: vaclav
Nechal jsem to 30 minut a nic premyslim zda to ten tlak pretlavi ten zpetny ventyl
Za jak dlouho ti to začne bublat když na to nesáhneš a nepřidáš tlak? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Provpe – Vypinani co2
Zdravim potreboval bych radu ohledne zapinani co2 mam ho nasteveny dobre vse bubla ale jakmile vypnu elektromagnetem tlak a znova ho zapnu tak to nic nedela zda se me ze to nemuze ten mali tlak protlacit pres keramickou vlozku ve sklenenem difuzoru :/ nema nekdo zkusenositi? Ps. Kdyz pridam tlak a pak zase uberu vse funguje

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: fidafida
Stačí ti minimální tlak, Povol kolečko redukčního ventilu aby nic nepouštěl a otevři i jehlový ventil. Pak utahuj redukční ventil aby se se dostal třeba na dvojnásobný počet bublin než potřebuješ a pak to stáhni jehlovým ventilem. Kdyby po čase počet nastavených bublin klesal trochu přidej na redukčním ventilu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fidafida – CO2 set
Prosím, jaký mám nastavit výstupní tlak na manometru. Mám reaktor.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - brukiz Re: Marcelko
Ahoj, ideální je začít tak o hoďku dřív před spuštěním světel, aby až sepnou světla, bylo už dostatek rozpuštěného CO2. Ke konci zas o hoďku dřív vypnout, aby se zbytečně akva nesytilo, když pak CO2 už nezužitkuješ při vypnutém osvětlení. V tvém případě tedy spínat CO2 od 11 do 21.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marcelko
Prosim Vas ako mam nastavit zapnutie a vypnutie CO2 cez spinacie hodiny, ked mam svetlo nastavene od 12 do 22 hod.?
Dakujem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Fid0
Dej si pozor na to utahování hadiček rádo ten plast praská. Uvidíš jak se ti to osvědčí ale radši bych si udělal něco takového. www.profiplants.cz/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fid0 Re: vaclav
OK teraz to mam napojene na toto : www.rostlinna-akvaria.cz/… a to ide na rampu ktoru mam po dlzke akvaria ...

Teraz som objednal to čo je v obrázku ... a ten čo predávajú na webe mám problém, že po zapnutí mi to bublinkuje veľmi málo a dlho sa to tlakuje ... takže ak napojím to čo je na obrázku tak tam s tlakom problém nebude a budem hneď bublikovať doplna ??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Fid0
Tvůj odkaz není konkrétní a odkazuje na celou stránku a ne jednotlivou věc. Pokud mluvíš o atomizéru tak předpokládám že tlačíš CO2 přes nějakou porézní patronu a to potom potřebuješ dost velký tlak dost bublin někdy i mlhu v akváriu. Pokud by jsi měl reaktor tak tam žádný tlak nepotřebuješ a CO2 se 100% rozpouští. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fid0 Re: vaclav
A preco je v tom taky rozdiel ??? Princip externeho atomizeru a reaktoru je skoro podobny ... obe su napojene na ext.filter a obe maju nadobu na zmiesanie vody a CO2 ... chapem ze princim je odlisny ale preco pri difuzore nemam problem s tlakom ??
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Fid0
Já ale nikde nepsal že to z difuzorem nejde jet nonstop. Jen je tu problém že když máš difuzor 12 hodin vypnutý nacucne se vodou a pak to trvá ho protlačit. To z reaktorem nehrozí. :-)

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 3120x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10586