Karasové umírají
to nechapu, proc jako??? vzdyt v jrzírku sou taky rostliny, tam sou dve rostliny tak to zas neni tolik ..
Ty plné květináče tam jsou akorát tak na zkažení vody.
zatim vypadaj v pohoděě... jak sem to dolil
Káď je naplněná už do poloviny , odpoledne sem to dokýbloval, a čim by ta voda byla ředěná co myslíšššš??? je to voda z vedlejšího jezíírka
Dešťovka čístá neředěná?
To tam jako víc vody nemáš?Ta káď měla bejt plná.Nemaj kyslík.Tak jestli ti nějakej zbyde tak jedině zázrakem.
tak přes noc dva karásci z těch čtyř umřeli , a ještě tam sou dva takoví vlááční
no, byl sem se tam kouknout vzal sem jednoho do ruky a koukal sem na břicho, má na něm samý červený žilky, už se skoro ani nehýbal, každý den jim tam přilejvám 20litru vody aby sem jim to trochu zčeřilo... vim ze to je malo , no uvidime, možna že se nevzpamatujou tihle 4ři.. jestli to bude pokračovat dále budu muset udělat nějakou změnu, je možné že se nemužou vzpamatovat ještě z těch rostli ale tihle už sou jasní že chcípnou ! Počkám a uvidím..
Tak to tak malý není. To bude problém jinde než v kyslíku. Jedině bych to viděl v těch dusíkatých látkách. Zkus vyměnit část vody a uvidíš jestli se situace zlepší.
Filtr mám k jezírku ten tam bohužel nedosáhne, hladina kádě je asi 1,5 na 1,5 v kádi je asi 1/4 vody ,hloubka 1metr. , to nechapu kdyz žily v menší vaňě 5měsíců bez vzduchování a nejednou to nejde..
Káď má tutově malou plochu vodní hladiny a tím pádem dochází v nedostatečné míře k výměně plynů. Bez vzduchování nebo čeření hladiny a současně při větším počtu ryb dojde k nedostatku kyslíku. Bez testů se asi příčiny jen tak nedobereš.
jej , nefiltruju ,ryby jsou wenku v kádi ...
¨nemam to jak změřit
Filtruješ? Pokud ne tak jak často měníš vodu? Stálo by za to ty dusíkatý látky změřit. Možná taky nedostatek kyslíku.
je to dešťovka, nemam to čím změřit, tedka sem se tam byl kouknout a sou asi 4 u hladiny a už se skoro ani nehýbou
A jsi si jistý, že jsou v čisté vodě? Zkus změřit hodnoty N látek (amoniak, dusitany).
a mám tedy dělaT?
už jsou 4den v čisté vodě...
ano jajapaja ma prvdu to musi byt otrava
No, už sou od nich pryč ale sou uplně takový vlááčnííí... plavou u hladiny ne že by lapali po dechu ... ale sotva plavouu ,tak uvidim no u hladiny plavou 4menší karásci...
To vypadá na otravu.Ze zahnívájících rostlin.Příště tam rostliny nedávej a radši kup vzduchovací mot=orek.Já to tak dělal léta.Teď přezimujou venku.
Ahoj mám takový problém , celkem velkýý .. jelikož mám jezírko málo hluboký dávám ryby na zimu do sklepa do vany , kde sou i rostliny, jenže co se stalo rostliny začaly hnít, a ryby začali chcípat, z 19 velkejch karasků sem jich zachránil jen 7 , a za 50 malých jich mám asi 30, musel sem je dát ven do takové kádě kde sem dal čistou vodu z jezírka jenže karasci asi po 3 dnech začínaj chcípat, spíše jen ti malí , ne že by plavali chíplí na hladině ale sedí dole na dně a sou chcíplý a vypadaj jakoby odpočivali , dneska sem vyndal dva mrtvý, všiml sem si že maj na břiše takový krevní podlitiny, prosím pomozte mi
, a někteří zase sotva plavou u hladiny ... nwm co mam dělat :( díky moc,
je jim zima??
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Jezírka a venkovní nádrže • Zobrazeno 4607x