Lasturnatka
mě je spolehlivě vyzobal potěr parmiček i razborek. až je to škoda
No, myslela jsem si na rybky typu rasbora Hengelova nebo kardinálka čínská. Anebo gavúnky (gertruďáčky nebo vidloocasé)
Dle mých zkušeností ttoto neřádstvo krevetám výrazně nevadí...neporovnával jsem to s a bez lasturnatky. Vyhladovělé velké ryby ty mrchy zobnou, malé ne. Tedy malé tak, aby vám rovněž nekonzumovaly krevetky. Tetrazona, conchonius... lasturnatky občas docela žerou i v třech cm. Ale to krevetku sezobnou také.
Starší reakce
Jen občas nějaké organizmy jsou tam tak trochu zbytečně navíc
no mě se tam taky rozmnožily....a přitom jsou tak krásný ale stovky možná tisíce malých lasturnatek v aq se mi taky moc nelíbí
Proč se jich tak moc chcete zbavit? Udělali vám něco? Cílem akvária je vytvořit fungující "ekosystém", do něj nepatří jen kytky, ryby, krevetky a neritina
Chem napsal: ... jsou navíc tak trochu "indikátory" vody vhodné pro krevetky...
Tomu vůbec nevěřte, tady to tvrdí dost lidí, ale jeví se mi to býti jen podivnou pověrou, žijí docela bez potíží i v nádrži, kam mi vytýká odpad z rybárny
Už je tam i člunice :( Náký rybičky tam dám budu muset, ale ještě nevim jaký, když meděnky je sežerou. A přitom mi byli doporučny.
Na jednom krevetářským fóru řešili přihodit nějakýho gavůnka ale nevím už co byl zač, ten prý rád ostacody baští.
Hm, a bude po krevetkách
Taky řešení...
Abych toho neměl plný AQ,v pondělí koupím Tetru Mědnatou 10 ks
Taky si nejsem jist zda škodí. Přijde mi že jsem tuhle viděl plnou nádrž s modrásky a tam týhle potvůrky plavaly mraky.
Proč se jich chceš zbavit? Ničemu neškodí a jsou navíc tak trochu "indikátory" vody vhodné pro krevetky. Nikdy jsem s nimi zatím neměl problém... Navíc zbavit se jich dokonale nedá - na jaře se ukazují dost často přestože po zbytek roku vidět nejsou.
Ahoj,
v Krevetárku se mi vyskytli bílé blechy,prý jsou to lasturnatky.Jak se mám toho zbavit?
Starší reakce
já si nemyslím mám toho plnou filtraci a vůbec jim to nevadí
Nejlépe se takovýhle potvůrek dá zbavit "honičema vody", kteří mají větší filtrační náplň.
Jednoduse se toho nezbavis, pokud budes mit akvarijni ekosystem v rovnovaze, tak jich tam moc nebude a casem treba zmizi uplne. Jsou lidi, kteri je ve vetsim ci mensim mnozstvi maji v akvariu neustale. Pri urcite "nerovnovaze" v akvariu jsou schopny temer pokryt dno. Neni to vsak nic nebezpecneho pro obyvatele akvarii. Sam jsem je mel cca 2 roky v jednom akvariu. Chvilemi jich bylo vice, chvilemi mene a pak jednou zmizely. Obcas se objevi nazory o radikalnich resenich jako rekonstrukce celeho akvaria a myti savem, ale vuci relativne neskodnym lasturnatkam bych takto nepostupoval.
jo ten tvar by odpovidal,jen jina barva.... jinak co s tim ? myslite ze to muzu nechat oxidovat v akvarku?
levatka to nebude na 100% podle fotky na kterou ted koukam,se snekem to nema nic spolecnyho co to tak sleduju,je to rychly a nema to pohybuje se to dost nepredvidatelne,proste meni to rychle smer a tak...jinak sem ted cumel do akvarka a premejslel kde se to tam mohlo vzit...a pri pohledu na velkyho sneka co mam tak mesic mi trklo ze by to mohl bejt nejakej parazit prave z nej..pac ma na ulite na par mistech takovy jako vyvrtany dulky,ne hluboky, ale velikostne by to odpovidalo..tak nevim..
I u tak malé levatky by byl vidět záhyb a ulita by byla špičatá.
Malá levatka to nebude- ta nemá tělo rozdělené na dvě půlky a nevypadá jako škeble
Ale barevně by to sedělo...
mně to přijde jako malá Levatka
0 26.02.2009 12:56 Tomas – mimozemstan???
objevil sem vcera v akvarku asi 3-5 techle ufo,nevite co to muze bejt? ma to cca 1- 1,5mm,je to temer pruhledny s takovejma tmavsima teckama a prijde mi ze to ma jakoby tvar jako nejaka skeble,proste ze to ma dve pulky tela a uprostred to cim se to pohybuje ale mozna se mi to jen zdalo,pohybuje se to nejvic mezi kaminkama na dne ale obcas to i vypluje a trochu si to jezdi po akvarku... doufam ze fotka neco rekne,fotil sem to s makrem asi z 4 cm ale je to fakt maly tak sem to zvetsil a oriznul aby to nebyla fotka jak k****...
Přidat reakci
1 ...... ...... [3]
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 6604x