Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Lasturnatka

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Lasturnatka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.03.2015 19:53 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: dudak
Když pan Sprysl řekl že to ryby nežerou ,tak to prostě nežerou , to že jsem s lasturnatkama krmil v měděnky ,které jsem našel i na zahradě v sudu na zalejvání ,se mi asi jen zdálo , to že mi je v krevetárku vyžrala endlerka , se mi taky zdálo , u Amrtina v krevetárku doslova zamořeném lasturnatkami , po přidání endlerky po pár dnech zmizely , to se mi asi taky zdálo.
netvrdím že jdou takto vymýtit , po odlovení ryb se opět po nějakém čase objevily znovu . takže zřejmě všichni z nás komu tyto potvory ryby požraly , svoje oploutvence mučíme hlady ,a nebo jsme úplně hloupí , protože ryby lasturnatky nežerou .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2015 22:59 Muž dudak [1885] Re: LiborSprysl
mám stejnou zkušenost jako ivaha, mám je v jedné nádrži s krevetkami, jakmile tam k nim dám nějaké ryby, jsou do pár dnů pryč, když ryby vyndám, jsou tam tak za měsíc znovu. Do žádného jiného akvárka kde jsou ryby se mi nedostaly a to používám stejné "nářadí" pro všechny 3 své nádrže. A jestli se dostaly, tak nejsou vidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   08.03.2015 04:38 Muž LiborSprysl [9015] Re: marekmk
palec potlesk Takže buď kyselina a nebo dodávám - louh. Nejen kyselé prostředí, ale také velmi zásadité prostředí tohoto tvora jedině zničí. Jsem rád i za zmínku o agresivitě těchto tvorů, které z duše nenávidím, ale zbavit se jich nemohu, protože rybárnu potřebuji udržet "v chodu". Ovšem v některých částech jsem tu potvoru zdolal a to opravdu důkladnou očistou nádrží kyselinou a výměnou molitanů. Ovšem je to vždy jen dočasné, protože vajíčka přenesete na rukou, se síťkou, s kytkami atd...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   08.03.2015 00:33 marekmk – Lasturnatky - Ostracoda
Cawes lidi po nejakom tom bádaní na nete som našiel nejaké info ohľadom Lasturnatiek.
Lasturnatky (prehistorické tvory) sa nevyskytujú vo vodách s pH nižším než 5. Nízkemu pH sa lasturnatky vyhýbajú pretože, v kyslích podmienkach je pre ne obtiažnejšie zaistiť prísun vápniku pre tvorbu schránok. (je to podobné ako zo slimákmi v kyslích vodách)
Typickou potravou sú riasy, detrit živé a neživé rastliny a telá živočíchov.Niektoré druhy sú schopné usmrtiť aj slimáka. (čiže osobne si myslím, že nebudú mať problem zlikvidovať nejakú tú krevetku alebo rybý poter)
Vedeckými pokusmi sa zistilo, že ich vajíčka sú veľmi odolné, sú odolné voči vyschutiu, mrazu,prečkajú aj niekoľko rokov, ...bez problémov prejdu aj tráviacim traktom rýb taktiež aj dospelé jedince.(takže kupovať ryby kôli tomu aby sme zlikvidovali Lasturnatky je zbytočné).
Takže na záver veľa zdaru pri redukovaní ich počtov. :):-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2015 08:10 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: LiborSprysl
Vyskytujou se mi jen v nádržích bez ryb, jinde je ryby vyzobají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2015 04:33 Muž LiborSprysl [9015] Re: ivaha
Ale to musí být hodně hladová a dlouho bez krmení... ;-) Lasturnatka pokud má co žrát je věčná!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2015 22:56 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: lemming46
No Planaria s nima ani nehne. Jedině nechat je opravdu vyžrat nějakou rybkou, pokud Ti tam vadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.03.2015 22:33 Muž lemming46 [327] Re: MonterMonty
Je to možný, ale pořizovat endlerku jenom kvůli tomu se mi nechce. Nehledě na to, že by se tam necítila dobře - málo prostoru, hodně světla, nízké pH. Teď jsem zkusil dávat No Planaria, ale bez úspěchu. Ne že by mě lasturnatky nějak zvlášť trápily, spíš dávám k dispozici nádrž k experimentům, co by mohlo zabrat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   04.03.2015 23:59 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: lemming46
Taková endlerka to vypucuje za dva dny ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2015 23:36 Muž lemming46 [327] – Co to je a jak se toho zbavit?
Fotka k příspěvku Ahoj, objevily se mi v akvu bílé "tečky", jsou dost pohyblivé, plavou i lezou po skle a je jich tam jak psů. Rozměr je nějaký zlomek milimetru - viz foto, pro srovnání může posloužit třeba ta levatka. :-) Jsou to lasturnatky? Jaký je podle vás nejlepší způsob, jak se toho zbavit? Akvárium je jenom rostlinné, kostka 30x30x30, bez ryb, bez krevet, jedna neritina.
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2015 09:37 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: tchorik
To druhé je člunka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2015 09:31 tchorik – Neznámí tvorové v akváriu
Fotka k příspěvku Dobrý den, možná už to tu bylo, ale diskuzi jsem pročítala a to co jsem objevila u dcery v akváriu s krevetkami jsem tu nenašla. Objevilo se to pár dní po tom, co jsme na akva burze koupily řasokouli. Je to chyba, neměly jsme ji do akva dávat hned, ale nějak jsem byla neopatrná, zatím jsme si nidky nic do akva nezavlekly. Přidávám fotku, doufám, že to bude vidět. Jedno je podle mého názoru lasturnatka - to vlevo, pohybuje se to po akva poměrně rychle. Ale to druhé je pro mě záhada. Je to většinou na něčem přilípnuté (našla jsem to na kameni, pak ve skleničce to přelezlo na list), má to krunýř, trošku mi to připomíná škebli, ale jen s jednou lasturou. Připomíná mi to škůdce, které mám na orchidejích a citroníku - myslím štítěnku zhoubnou tone
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.07.2014 10:37 Hryzo Re: ivaha
ja mam v krevetkariu elegansiek 10 + mlade a moje lasturnatky nezeru ... sledoval som ich neikolkokrat ale vzdy dali do papule a vypluli nas5 bo im nechutia. a ano je to lasturnatka :( mne pride skor ako skodca a nie prospesny zivocich ... dokonca ich obvinujem zo zleho stavu ampularie ktoru som tam dal a hned na durhy den ju lasturnatky hned zacali okupovat ako keby bola mrtva ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2014 10:27 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: MonterMonty
Taky je v nádržích s rybami nikde nemám, přitom tam krmím docela dost. Jsou jen v krevetárkách, kam občas dám několik kousků elegansek a po vyžrání lasturnatek je zase vrátím do rybího akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2014 09:27 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: LiborSprysl
Rozhodně se s nikým nedohaduji , jen moje skušenost z posledních týdnů mluví jinak , u Amrtina ve třech krevetárcích jsem jich viděl stovky , podaroval jsem ho třemi kousky endlerek , za pár dní byly fuč ,v mém krevetárku jsem měl endlerky prakticky od založení , nikdy tam lasturnatky nebyly , co jsem dal endlerky pryč , hned se objevily , ted po vpuštění jednoho samce Gupky viditelně mizí , živým jsem tam nikdy nekrmil , takže zanesení z přírody vylučuji , zřejmě bude záležet jaký druh lasturnatky to je , ty přinesené z přírody , jak mi i logicky vychází, budou odolnějí (pouze moje úvaha)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2014 04:43 Muž LiborSprysl [9015] Re: MonterMonty
MonterMonty napsal: ...v podstatě užitečný korýš
Teď mám sice období docela velkého útlumu lasturnatek, ale je to o mně známo, že když vidím podobná konstatování, reaguji jak býk na muletu...Není to užitečný korýš pro akvaristiku, pro komerční ještě méně! Je to darmožrout. A regulovat jej rybami, jak mnozí radí, je možné u koníčkářů, když přestanou krmit. A to jen u někoho a některých druhů ryb! Povětšinou s každým živým krmením přitáhnete další. V komerční akvaristice je nezlikvidovatelná...Mám druh, který je dokonce schopen obtěžovat marisy natolik, že z toho chcípnou, takže je moje mínusování dost pochopitelné!
rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2014 22:58 Muž MonterMonty [2431] - Amerika – Leccos - Lasturnatky
už jsem tento odkaz dával v jiném vlákně , tady by se určitě hodil v modrém nadhlaví ;-)
leccos.com/…
v podstatě užitečný korýš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.07.2014 11:25 Žena Turbínka [2558] Re: MonterMonty
Každá ryba si krevetky všimne, já mám zrovna s novoheterandriemi dobrou zkušenost u cherryn nebo palmat sp. green. A to i v malých akváriích (od 12 l) nebo ve větších, vyrůstaj spolu od mala a žádné velké decimování krevetí populace jsem nezaznamelala, i když je občas proženou. Jen se najdou i tací, kteří tvrdí z vlastích zkušeností, že živorodky problém s lasturnatkami nevyřeší ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.07.2014 00:02 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: prasan
Mě celekm v klidu existovaly s Gupkama v jednom akvárku, je to zase o podmínkách (zarostlé nádrži,úkrytech) gupky jsem přidal ke krevetám jako mimina aby si na sebe zvykly ,velké krevety se normálně promenádovaly po nádrži ,ládovaly se s nimi z jedné tablety , prckové jak je jim zřejmě přirozené přebývaly v houštinách květeny , měl jsem stejnej pocit že je krevet nějak málo , no když jsem nádrž převážel domů , nestačil jsem se divit kolik se prcků odkudsi vynořilo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.07.2014 23:51 - Re: Srpenec
Mal som endlerky pri krevetkách.Krevetky začali zaliezať a takmer sa nemnožili.Resp.sa asi aj množili,len to všadebolo endlerky pochytali.
Neskôr som endlerky vybral do inej nádrže a konečne sa môžem popozerať na nosiace samičky krevetiek.Po tejto skúsenosti by som ja už ku krevetkám ryby nedával.Dokonca ani mikrorazborky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 20:52 Muž Srpenec [43] Re: MonterMonty
Perfektní. To bude ono! Chci si tam dát endlerky, tak uvidíme.

Díky moc! palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 20:40 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Srpenec
Nějaká lasturnatka, mě se v krevetárku dělaj taky, řeším to přidáním jedné dvou malých gupek , ty si pochutnaj X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 20:35 Muž Srpenec [43] – Breberka
Fotka k příspěvku Zdravím,

neví prosím někdo co by to mohlo být? Ploštěnky to dle mě nejsou.
Krevetek si to nevšímá, plave to docela rychle. Tvar je oválný...

Díky moc!!!

Edit: omlouvám se za kvalitu, ale lepší už to momentálně neudělám...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2014 19:07 Muž Aquasky [35] Re: Aquasky
takže po tom co mám 3. den v akváriu pancéřníčky panda (5) tak sem lasturnatku neviděl..ze začátku byly neustále zapíchlý rypcem v liaporu...takže vyřešili tento problém i když jsem to od nich nečekal :-D

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2014 15:31 Muž LiborSprysl [9015] Re: Turbínka
Turbínka napsala: Můžeš přidat nějaké rybky, které je vyzobou, tedy pokud je tam ještě nemáš. Třeba endlerky nebo novoheterandrie sličné :-)
U mne to teda pravda není!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2014 14:54 Muž Aquasky [35] Re: Aquasky
Tak sem mluvil s chovatelem, co má v cca 500 l nádrži asi tisíc krevet a asi dvojnásobek lasturnatek, a vše je ok a krevety neubejvaj. Doporučil mi bud kančíka nebo mřenku nádhernou, s tím že bych krevety přelovila jinam a nebo chemii. Ale tydle potvory by ničemu ani malejm kreveťákům škodit neměly. A prý má taky akvárko s tuctem endlerek a tam si vesele lasturnatky žijou jakoby nic :-D tak už nevím chjo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.04.2014 20:55 Žena Turbínka [2558] Re: Aquasky
Každá nebýložravá ryba, které se vejde krevetka do tlamky si zobne, tedy pokud ví jak je to dobré. Dokonce i ty sličenky jsem viděla jak loví 3 mm prtě cherryny, ale krevetky jsou velmi mrštné a uniknou, není to hromadný armagedon jen při troše krevetí nepozornosti minimum ztrát v potomcích. Ale mám-li si vybrat mezi tím zda tam mít predátora rybu nebo lasturnatku volím rybu, vyžere lasturnatky a pak rybu odlovím a mají krevetky zase klid. Tahle zkušenost není moje vlastní, ale dnes mi byla sdělena někým kdo s lasturnatkami tímto způsobem úspěšně bojuje ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2014 20:44 Muž Aquasky [35] Re: Turbinka
Turbínko vypadá že s tebe mluví zkušenost, a pro malinkatý krevetky jsou endlerky neškodný?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2014 19:26 Žena Turbínka [2558] Re: Aquasky
Můžeš přidat nějaké rybky, které je vyzobou, tedy pokud je tam ještě nemáš. Třeba endlerky nebo novoheterandrie sličné :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2014 18:57 Muž Aquasky [35]
Ahoj je na tudle bestii nějaká past nebo tak něco? Jako v akva mi nevadí ale tedka se maj líhnout krevetky, tak at mi je tadle potvora nesežere. díky moc :-D
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 15:02 Žena Nessy [25] - Živorodky – Invaze lasturnatek
Co jsem se dozvěděla na www.akvarijni.cz/… , tak asi tak neškodné nebudou: "Vůči rybám i rozplavanému plůdku jsou neškodné, mohou však být nebezpečné pro čerstvě vylíhlé krevetky."
Napadlo mě - co žerou? Když je mám u krevetek, které si vystačí s řasami, omezím jejich počet, když nebudu nějakou chvíli přidávat granule? Nebo se mi vrhnou na ty malé krevetky?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 05:14 Muž LiborSprysl [9015] Re: Veronika
Vždycky s nadějí otevírám toto téma, že se někomu povedlo za provozu, bez omezování krmení a nějakých dalších ale, zlikvidovat lasturnatky tak, že se již několik let neobjevily...A nic. Sice věřím těm, kteří tvrdí, že už je nemají, ale zase mi není jasné, jak toho dosáhli smich
Nevím co máte za "mloka"...v poslední době jsem narazil ve slovenštině na dvě složitosti, tak budu raději opatrný (axolotl?žebrovník?) smich Lasturnatky podle mých letitých zkušeností s nimi, nejsou nositelem žádné choroby...jen si tak koexistují s rybími obyvateli akvária, žerou jim zcela neefektivně žrádlo a když spí, lezou po nich. To rybám vadí...bude to vadit i vašemu mlokovi. Moje dovedou vyžrat plže...to jsou tak asi dva problémy, které s nimi mám. Sice mi vadí, ale na kompletní odlasturnatkovávání nemám zatím čas...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2013 20:47 Veronika – lastúrnatky a mlok???
Smiem sa Vás spýtať - neublížia tie lastúrnatky (pokiaľ to mám lastúrnatky, neviem, sú to malé akoby chrobáčiky sfarbené sivo a "behajú") mlokovi, nespôsobia žiadnu chorobu, nič? Prípadne ako sa ich teda dá zbaviť? :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2012 22:50 kačenka Re: LiborSprysl
Opravdu mám od nich pokoj. Možná jich bylo malé množství. Viděla jsem pár těch s ulitama a ty malé jako padající sníh( těch bylo asi sto).Teď tu není nic.Díky bohu, konečně klid. Helen jsem nasadila hodně tak možná to bylo tím a moc jsem nekrmila.Snad se i vám zadaří je zlikvidovat tone palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2012 06:19 Muž LiborSprysl [9015] Re: kačenka
Heleny s lasturnatkami neuděljí nic! V nádrži mám mečovek 600 a lasturnatky se vesele producírují...Jak vy to děláte? smich coze :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 22:44 Muž kofejn [963]
To mně lasturnatky nevadí. Přijde mi, že vylejzají až po zhasnutí. Ale pár dní jsem je neviděl, škoda :-( .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 22:06 kačenka – Lasturnatka pomoc
Ahoj. Mě se podařilo zničit lasturnatky větším množství požíračů šneků (Heleny) a ryby jsem nasadila mečovky. Po měsíc po Lasturnatce ani vidu, ani slechu :-D

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 23:27 Muž kofejn [963] Re: Petra
Mně běhá po akvárku lasturnatka.
rybicky.net/fotogalerie.php…
rybicky.net/video/1560.flv
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 22:21 Petra – "broučci" v akvariu
Prosím poradí mi někdo co to mám v akváriu za "broučky?
Jsou to malincí cca 1mm kulatí nebo lehce ovální "broučci"-barva slonová kost-ne čistě bílá, jsou po celém akva,ale především na dně v kamíncích a na pěnovém filtru. Dále tam mám jako by malé žížalky cca 2-3mm, téměř bezbarví nebo lehce béžovorůžový.Všimla jsem si jich před asi 3 měsíci.Vodu měním částečně každých 10-15 dnů a snažím se je odsát.Stále tam ale nějací jsou.Na rybkách(tetra černá, bojovnice pestrá)zdá se na první pohled neparazitují.Teď má ale bojovnice zakalené oko a já si nejsem jistá zda to nemá spojitost.Nekrmím živím krmením, max liofilizovaným (ve směsích pro bojovnice).Prosím nevíte někdo co to může být a co s tím? Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2012 17:01 kačenka – Lasturnatky
V akváriu mám bílé tečky.Je tam bílo jako když je vánice:-( Na skle občas našla škebličku co šla rozmáčknout) Ale teď se to hodně pomnožilo. Nejednou je akva plné bílých poskakujících teček. Prosím poraďte je na to nějaké léčivo.Někde jsem četla Savo, že pomáhá.Ale co s rostinkama? Můžu je také omýt ve zředěném Savu??? Děkuji Kačka

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 20:04 Žena Lila1 [31] – Fotka
Fotka k příspěvku Přidávám fotku lasturnatky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2011 06:41 Muž LiborSprysl [9015] Re: Johan
No ty bys ale zase mohl vědět, jak je to s těmi druhy u nás a podat trochu výklad... smich Třeba jsou některé s měkčím krunýřkem a ty ryby dokážou zdevastovat, že zmizí. Já je také nemám ve všech nádržích, cichlidy je vyžerou, když nedostanou nažrat. Ale sáhnu do vedlejší nádrže a spolehlivě se objeví, protože je přenesu rukama. Jinak ty moje mají extrémně tvrdé krunýřky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2011 19:14 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: LiborSprysl
Rybi jí v pohodě žerou. Ale asi né všechny no. Měl sem jí v akváriu hodněkrát a hold, už tam není. :-) Mě snad uvěříš. :-D

Jinak proti veškerému planktonu spolehlivě fungují "honiči vody".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2011 13:01 Muž LiborSprysl [9015] Re: malyLibor
Nevím zda krmíte živým...to by pak mohlo být ledacos smich Ale ještě mne nikdo nedokázal přesvědčit, že bez použití Sava se dá zbavit lasturnatky, je to opravdu úžasně adaptabilní a životaschopný tvor. Mně také mizí...ale zase se objevuje... rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2011 03:08 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: LiborSprysl
Chlape, víš, že tě obvykle uznávám jako encyklopedii akvaristiky. Věřím ti i dnes... ale jsi si jist, že to, co jsme postupně nechali požrat dániím a kardinálkám nebyly lasturnatky? Co to tedy bylo, když to jak lasturnatka vypadylo a stejně se i chovalo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2011 15:29 Muž LiborSprysl [9015] Re: malyLibor
TO NENÍ PRAVDA!!!!!!!!!!LASTURNATKA SE DÁ ZNIČIT POUZE TÍM, ŽE SE UDĚLÁ NOVÁ NÁDRŽ...A to ještě není jistota, že třeba vám nějaká vajíčka, či dokonce lasturnatky, nezůstanou třeba v síťce a podobně. Lasturnatka je tvor, který velmi úspěšně zvládá i totální vyschnutí a jak se dostane do vody, šup, začíná to nanovo!

Již jen to, že je to tvor, o němž se ví, že už na zemi byl před desítkami milionů let a že je schopen života prakticky kdekoliv, je předurčen k "nezničitelnosti". Tím, že "klade vejce" na různé povrchy, ale i volně je vypouští, jsou prostě všude. A nezhubí je ani mráz...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2011 15:11 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Eliška
Kardinálky a především dánio pruhované by měly sežrat malé lasturnatky... velké umřou a nové nebudou... ale musíte mít úkryty pro malé krevetky, jinak dánia zobnou i je... jsou to nenažranci, navíc velmi rychlí a obratní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2011 07:24 Muž LiborSprysl [9015] Re: Eliška
Možná menší stádia, dospělci jsou jim do huby velcí.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [2] 3

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 6537x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10066-lasturnatka?od=51