Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

SeaLife u města Castelnuovo del Garda v Itálii

 

Články » SeaLife u města Castelnuovo del Garda v Itálii   Vytisknout tuto stránku 

SeaLife u města Castelnuovo del Garda v Itálii

Publikováno: 21.05.2012 • Autor: © kamcaKr • Rubrika: Reportáže

Při letošní jarní návštěvě Itálie a naší oblíbené oblasti Lago di Garda s rodinou jsme ani netušili, že nějaký SeaLife v této oblasti je. Dozvěděli jsme se o něm v kempu od známých, kteří předchozí den navštívili Gardaland, čehož je SeaLife součástí, ale platí naštěstí odděleně. :) I tak to byla celkem pálka, ale stálo to za to. SeaLife se nachází v malé vesničce s názvem Castelnuovo del Garda a opravdu není problém tento objekt najít, protože všude okolo jezera jsou umístěné tabule, které vás spolehlivě nanavigují. Paní u vjezdu do objektu SeaLife nám říkala, že máme jet doprava, což jsme příliš nepochopili, přeci jen bylo místo jak vpravo, tak vlevo na parkovišti, takže jsme zaparkovali blízko u vjezdové budky. To jsme ale netušili, že budova SeaLife je o kilometr dál vpravo. :-D Tamní parkoviště je opravdu rozlehlé.

Když jsme se konečně k budově dostali, nestačili jsme se divit. Před budovou byla zaparkovaná česká počmáraná škodovka a dokonce zde bylo určené i místo pro parkování kočárků, protože dovnitř se s nimi nesmělo. Také venku před budovou byly nějaké stoly pro piknik a prolézačky pro mrňouse. Vevnitř nás pan pokladní (mladý klučina) překvapil otázkou, jestli někomu z nás (mně a mým rodičům) bylo již přes šestnáct let... Když jsem začala chápat kam míří a dopátrala se, že myslel přes šedesát, (a to nikomu ještě nebylo), zaplatili jsme plnou cenu a šli dál. Od známých jsme se dozvěděli, že SeaLife je celkem "malej"... No, asi nebyli v obřím akváriu v Čechách. :-D Byl to obrovský propojený objekt se spoustou velkých akváriích a jedním velikým tunelem, do kterého bylo vidět z více pater ,a byl asi tak 4x delší než ten v obřím akváriu v Hradci Králové. Taky se mi zdálo, že snad tolik nezkresloval, i když viditelně ryby zvětšoval.


Nejdříve jsme prošli sladkovodní částí, kde byli jak kamarádští jeseteři, tak i ryby, které jsou v jezeru Lago di Garda. Bohužel žádné přímo akvarijní tropické rybky tam neměli. :) Pak nastala menší mořská akvária a tunel se žraloky (napočítala jsem jich okolo šesti, ale těžko říct, plavali nám nad hlavou) a menšími rybkami. Nepamatuji si to úplně přesně, ale po tunelu jsme prošli další spoustu místností s většími nádržemi, ve kterých jsme mohli vidět tropické mořské ryby jako jsou murény, klauni, čtverzubci a kdo ví co všechno, co neznám. Pak jsme vylezli po schodem kamsi nahoru, kde byli sea lions - lachtani. Viděli jsme jen jednoho, ale prý tam mají čtyři. Jejich bazének jsme si mohli prohlédnout i zvenku. Poté jsme opět vstoupili do objektu a jali se objevovat další nepoznané krásy mořského života, a to v podobě roztomilých mořských koníků, trnuch a malých nádherných medúz. Malé děti si také mohly "osahat" mořské hvězdice a nějaké další menší živočichy. Nakonec jsme došli do části s obchodem a velkou restaurací. Venku mě ještě nakonec potěšilo jezírko s Koikapry, kteří vystrkovali čumáčky v naději, že dostanou něco k jídlu.

Celkové dojmy nabyly rozměrů nepoznaných. :) Bylo až neuvěřitelné, jak obrovský objekt dokázali Italové vytvořit a propojit tak, že jsem v průběhu prohlídky vůbec netušila, kde se nacházím. :)

Co mě potěšilo, bylo to, že v objektu se pohybovali spolu s návštěvníky i "staff", tedy personál, který odpovídal zvídavým italským návštěvníkům na otázky a zároveň i kontroloval, zda je všechno v objektu tak, jak má být.


Co mě trošku zamrzelo, bylo to, že akvária nebyla tak úplně přírodní - téměř ve všech byly upevněny umělé rostliny podobné vallisneriím, také nějaké keramické nádobky a ve velkém tunelu dokonce "poklad". Ale zase na druhou stranu si z pokladu a dutých nádobek udělala domov spousta rybek.
Pokud se někdy objevíte v severní Itálii, návštěvu SeaLife moc doporučuji, je to opravdu zážitek pro celou rodinu.

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

 

F

F

F



 

Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 22x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 21.05.2012 Upraveno: 21.05.2012 Přečteno: 287x

Schválili: alpaka **** 08.12.12 • Bob66 *** 12.01.13 • Johan *** 09.02.13

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Reportáže
22.12.2013*****Rejnoci v rybářské škole ve Vodňanech642x
07.08.2020*****Voda teče všude553x
01.10.2012*****Aquarium du Paris 1878 znovu otevřeno332x
06.02.2014*****Pozor na škůdce při nakupování.92x
10.04.2018*****Dvě největší akvária Španělska mýma očima...628x
01.04.2014*****Výstava akvarijních ryb v HK 2014787x
13.08.2015*****Plánujete navštívit delfinárium?16x
19.09.2014*****38. výstava akvarijních ryb a terarijních zvířat v RK671x
03.05.2009*****První návštěva výstavy a burzy Tropic v Ostravě1212x
12.02.2012*****Návštěva XI. Výstavy akvarijních ryb v Hradci Králové II.část545x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
Žádné další články



© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/962-sealife-u-mesta-castelnuovo-del-garda-v-italii