Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nedělní burza na Vinohradech

 

Články » Nedělní burza na Vinohradech   Vytisknout tuto stránku 

Nedělní burza na Vinohradech

Publikováno: 01.02.2007 • Autor: © Marfi • Rubrika: Reportáže

Tak jsem se konečně dostala k tomu aby popsala svůj zážitek z nedělní burzy rybiček. A jak je u mě už docela dobrým zvykem, rybičky hrají jen velmi malou roli.
Domluvili jsme se (paulin, já, Mirda, Mirdův Fanda, paulin Fanda a Roman), že půjdeme na rybičkářskou burzu. Protože Mirda a jeho Fanda netrefili, domluvili jsme, se že se sejdeme ve Šterboholech a pak pojedeme autama za sebou. Bohužel burza začíná v 8,00 hod a tak to zmanemalo, že se sejdeme už kolem půl osmé. Každý uzná, že vstávat v 7 v neděli je skoro jak vraždění neviňátek. Ale protože jsem hodná (a blbá), tak jsem souhlasila. Navíc dávají v televizi od půl sedmé Kačery z Kačerova a Rychlou rotu, tak jsem se mohla chvíli v klidu dívat.
Den předtím jsem projela víc benzínu, než jsem čekala a tak mi můj palubní čítač ukazoval, že mám dojezd 14 km. Vyjela jsem o chvíli dřív, že se stavím na pumpě a dočerpám benzín - bylo to skvěle naplánováno, ale sotva jsem sedla do auta, volala mi paulin, kde jsme, že oni už tam jsou a není kde parkovat a když jsem telefon položila, volal mi Mirda, že už jsou na místě a kde jsem. Pumpu jsem oželela a s benzínem na 14 kilometrů jsem vyjela cestovat po Praze.
Na parkovišti ve Štěrboholích bylo jen jedno auto a v něm opravdu Mirda a jeho Fanda. Podali jsme si ruce a protože jsem měla už víc páry než benzínu, domluvila jsem se s klukama, že přece jen zajedu k pumpě. První pumpa po cestě se měla stát mojí spasitelkou. Ale ouvej, do peněženky jsem si dala jen 300, abych měla něco, kdyby se mi líbily nějaké rybky a nebo rostliny. Natankovala jsem benzín a nejspíš díky vnuknutí jsem ho vzala jen za 300. U kasy jsem se samozřejmostí vytasila kartu. No řekněte, znáte někdo pumpu, kde neberou karty? Tak já ano. TUHLE !! Oni opravdu karty nebrali, zato mi vyluxovali peněženku a mě zůstalo přesně 52, Kč v drobných. Dojela jsem tedy k burze a cestou hledala bankomat - jakýkoliv. A víte co? Nenašla!
Po zaparkování u burzy, nebylo to tak hrozné, jak nás paulin děsila, asi i proto, že mě nečiní problém postavit se na zákaz a tvářit se, že když jsem parkovala, ještě tam žádný zákaz nebyl. Jako ženě a světlovlasé k tomu, mi docela často podobné výmluvy prochází. Klukům jsem ukázala, kde jsou dveře a šla hledat bankomat v okolí. Našla jsem ho ve vinohradské nemocnici, která je hned vedle školy, kde se burza pořádala. Jediné co bylo nepříjemné, že byl otevřený jen jeden vchod a tak jsem musela oběhnout půl nemocnice, uvnitř se vrátit skoro k místu kde jsem parkovala, protože tam umístili jediný bankomat v areálu a po vybrání dalších 500 jsem běžela zpátky na burzu.
Strašně mile mě burza překvapila. Vešla jsem dovnitř a po zaplacení symbolického vstupného (tuším 15 Kč) jsem se mohla rozhlížet a hledat kamarády. Uznávám, že víc než po kamarádech jsem koukala po nádržích. Něco tak kouzelného jsem dlouho neviděla. Krásné ryby, a ochotní "prodávající" to je něco co v našich obchodech prostě nenajdete. Ryby mě uchvátily, ale protože jsem měla přece jen pocit zodpovědnosti za nové kamarády, hledala jsem i je. Našla jsem mezitím Romana, paulin s Fandou a Václavem (zdejší rostlinkář, který se ale bojí chodit s námi na chat - prý je Míra moc drsnej). Po chvilce hledání jsem našla i Míru s jeho Fandou a seznámila ho s ostaníma. Pak jsem se opravdu mohla věnovat rybičkám. Tak moc mě svrběly ruce a peníze, že jsem se opravdu jen silou vůle držela a nekoupila žádnou rybu - mám totiž momentálně dost přerybníno - přemnožily se mi platy mečovky a paví očka - no a tak jsem se udržela. Rostlinky protrhávám každý večer, takže jsem se taky musela držet - měli krásné.. ale vydržela jsem to. Povídala jsem si s lidma co se tam pohybovali a trošku mě vyděsili. Přimotala jsem se totiž k rozhovoru dvou lidí, kteří věkem vypadali na 4550 let, .. takže žádné stáří, žádní dědoušci a oni : jeden pán měl doma 36 akvárií a druhý chtěl s akvaristikou skončit, protože už ji dělá 40 let. Prý je to horší než manželství. Tak tito dva páni mě odradili (prozatím) od koupě dalšího akvária.
Ale každopádně rybičkářská burza na Vinohradech stojí za návštěvu. Jsou tam opravdu ochotní lidé, co vám poradí, co si máte dát do akvária, a rozhodně jim nečiní problém říct, tohle si ode mě neberte, to by vám nešlo, zkuste tady u kolegy tohle, to se pro vás hodí lépe. Moc jim všem děkuji jak za rady, tak za příjemné dopoledne.



 

Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 2x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 01.02.2007 Upraveno: 01.02.2007 Přečteno: 818x

Schválili: Bob66 ** 13.11.12 • alpaka * 30.11.12

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Reportáže
21.05.2013*****Mořský svět Praha (1.část)564x
27.10.2013*****Antalya aquarium569x
20.03.2007*****Setkání akvaristů v Brně608x
03.06.2015*****Acquario di Genova384x
11.08.2016*****Akvárium sladkovodních ryb Třeboň317x
22.10.2020*****Návštěva u chovatele v Praze - Nuslích633x
22.09.2015*****39. výstava akvarijních ryb a terarijních zvířat v Rychnově nad Kněžnou559x
01.04.2014*****Výstava akvarijních ryb v HK 2014787x
14.01.2015*****Výstavní a prodejní akvaristická burza v Praze na Pankráci747x
10.11.2018*****Výstava Exotika v Lysé nad Labem 2018 - první část475x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
23.04.2007*****Krupička3955x
29.01.2007*****Převoz vánočního kapra830x
16.01.2007*****Páteční výlet Praha-Mělník-Tábor757x



© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/58-nedelni-burza-na-vinohradech