Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 112 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 18:31 Muž lubaan [61]
Fotka k příspěvku Ahoj
Věděl by něko,co to je za xindla na tej neonce?Čas od času se objeví na některej z neonek.Ryba normálně žere,po nějakej době to zmizí,pak třeba měsíc nic a pak se to zas na jinej rybě objeví.Jiný moje ryby to nemají,týká se to jen neonek.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 17:57 R Muž romant [27987] Re: Adéla
Neodkalovat současně s čištěním filtru, vodu měnit častěji, ideál je týdenní interval a to čištění filtru pokud není nutné, dá se řídit podle viditelně sníženýho výkonu filtru, neprovádět tak často, prostě až si filtr řekne a pokud o co těch 14 dní nutný je, tak potom to není vhodná filtrace pro daný akvo a je nutný se zamyslet na výměnou. Pokračoval bych i nadále s vodoléčbou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 17:50 Adéla Re: romant
První pomoc byla výměna 1/3 vody a vyčištění filtru.
Přerybněno není, máme 20 malých rybek (dánie, paví oka, pancéřníci, cichlidky...) v 90 l akváriu, vodu měníme pravidelně každých 10-14 dní, odkalujeme, filtr propírám ve vodě odebrané z akvária, mají hromadu kytek, pH v pořádku, dusitany taky.
Ryba není stará. Mám ji půl roku. Filtrace je účinná, teď jsem jim ještě zavedla vzduchování. Všechny ostatní ryby jsou čilé, aktivně plavou, navzájem se prohánějí.
Nechci se na tuhle jednu chudinku vykašlat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 16:58 R Muž romant [27987] Re: Adéla
Těch možností bude jistě více, napadá mě stáří, ta bakteriální nákaza to by mohlo ukazovat na nevhodný podmínky v akváriu, nevíme o něm zhola nic a tak doporučím univerzální radu a tou je vodoléčba(intenzivní výměny vody), ovšem pokud je to bakterka a třeba i už více rozjetá, tak na to vodoléčba nezabere, ale kvůli jednomu pavímu oku bych léčbu neřešil a zaměřil se na ty podmínky v nádrži. Pravidelnou týdenní výměnu vody, výkonnou a hlavně účinnou filtraci, nepřerybněno, nepřekrmovat a odkalovat dno dle potřeby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 16:53 Adéla – paví očko - BLEDNUTÍ PLOUTVÍ, MALÁTNOST, NECHUTENSTVÍ
Ahoj všem,
potřebuji poradit, co má moje gupka za nemoc. Byla to nejživější ryba v akváriu, dnes ráno měla půlku ocasní ploutve bez barvy - přítel si myslí, že se jí ta ploutev rozpadá, nebo je ožraná od jiných ryb, na ocase má mírný tmavě hnědý povlak, je apatická, malátná, nežere, visí u hladiny. U řitního otvoru má malou nateklou bouli bílé barvy (tedy stejné barvy jako bříško).
Přisoudili jsme to bakteriálnímu onemocnění. Mohli by to být něco jiného? Co? Poradí mi v místní akvaristice s léčbou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   06.04.2013 10:55 R Muž romant [27987] Re: CassiopeaH
Jako prevenci nepoužívej přípravky typu FMC a pravidelně měň vodu. Jinak jak jsem napsal včera, můžeš prostředí vylepšit přidáním nějakýho rašelinovýho výluhu. Je to o podmníkách, když budou v normě, tak se obdobný nezdoby nevyskytují. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 10:49 CassiopeaH Re: Cosmogagy
Ne to ne, to jsem špatně napsala... tu desinfekci tam dávám pouze od té doby, co se objevila ta nákaza. Bojím se možného rozšíření na ostatní ryby, tak jsem to tam radši nalila.

Do teď jsem jí nepoužívala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   06.04.2013 00:14 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: CassiopeaH
Souhlasím s Romanem, jen mně zaujala věta - Pravidelně měním vodu a desinfikuji... To mám chápat tak že tam pravidelně leješ FMC nebo podobný dryák?? No to pak potěš koště...

Žádný takový akce jako pravidelná desinfekce nejsou v dobře udržovaným akváriu potřeba! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.04.2013 22:04 R Muž romant [27987] Re: CassiopeaH
Podle mě buď plíseň, nebo nějaký druh nálevníka. Dobrá hygiena nádrže, kvalitní a účinná filtrace a použití eSHa 2000 by si s tím mělo poradit. To dno, nic moc, bude se tam držet dost bordelu a špatně se to odkaluje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 21:56 CassiopeaH – Bílé chomáčky na krunýřovci
Fotka k příspěvku Ahoj všichni,

akvárko mám 50l už dva roky. Pravidelně měním vodu a desinfikuji. V akváriu jsou tetry neonové, tetry černé, beta samec a dvě samice, dva krunýřovci a pár pancéřníčků na dně.

Nyní se mi objevila v akváriu na Ancistrusovi nějaká nemoc a dle popisů na internetu nemůžu přijít na to, o co se jedná. Zda jsou to vnitřní paraziti, nebo plíseň.

Zatím se to objevilo pouze na jedné rybce. Nevím přesně jaký lék případně použít.

Nemoc se projevuje bílými chomáčky na bocích a ploutvích. Zdá se, že se to rozšiřuje, ale celkem pomalu. Bohužel lepší fotku se mi udělat nepodařilo.

Zatím jsem do akvária aplikovala univerzální dezinfekci FMC.

Může mi prosím někdo zkušenější poradit?

Díky moc předem za jakoukoliv radu.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.04.2013 10:46 R Muž romant [27987] Re: grace1
Mě moc neděkuj, já radil neléčit a utratit. Ten lehce skeptický pohled si prozatím ponechám, protože jedna věc je ryby vyléčit a druhá je v dobrý kondici udržet a to se v tomto složení rybí osádky a v daný velikosti nádrže bude dát realizovat jenom velmi, velmi těžko. Ovšem hůl na tebou rozhodně nelámu, to jak to řešíš dává tušit jistý pozitivní vývoj. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.04.2013 10:39 grace1 Re: Designer
Dobrý deň, takže nechcem kričať hop, pokiaľ sme nepreskočili, ale už včera k večeru bolo vidieť zlepšenie. romant: Designer: a všetci čo reagovali a radili. Skalára mal už včera pokojnejšie dýchanie, pancerníček pospával...ale dnes keď som ráno prišla do synovej izby, tak som si všimla, ako pancerníček hľadá a vysáva po dne - hľadal niečo pod zub a skalára keď ma videla, vyplavala k vrchu a čakala či jej niečo dám...žrali obaja, tak dúfam, že je to na dobrej ceste, zajtra večer odkalím polku vody a dám 1/2 entizolu a potom znovu na tri dni. Po ukončení liečby uvidíme....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 20:23 romel Re: Designer
svatá pravda ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.04.2013 20:21 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: grace1
Pokud ta Skalara zacala s pruhlednymi vykaly az vcera nebo dnes, tak to by jeste rozplavat mohla, zachytit to co nejdriv je dulezite. Akorat jak uz Ti pisi jini, v tak malem akvariu budes mit takhle problemy stale, a nesmis se na ne zlobit, asi Ti to budou vsichni psat stale dokola, do zblbnuti.

Jestli Te to bavi, stejne si casem poridis poradnou nadrz, tak proc ne driv nez pozdeji, rozhodne driv, nez prijde zklamani, ze to s tou akvaristikou "nejak furt nejde" ;-) .

BTW, jako dite jsem mel dost tolerantni rodice, pac kdo v panelakovem byte snese 8 akvarii, takze od te doby vim, ze vsechno jde, ovsem kdyz se chce :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 20:04 grace1 Re: romant
Fotka k příspěvku entizol som rozdrvila, rozpustila v troche teplej vody a vyliala do akva, teplotu som dala na 28, vzduchovanie, filtr som zapnula. zaregistrovala som sa, ešte pridám fotky nádrže a rybek....snád to prežijú.... sad
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 19:07 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: simona
Tady je urcujici hlavne ta dira, kterou jsi povazovala za krupicku. To je naprosto jasny projev a ty vykaly to potvrzuji.

Tech 32°C je doporuceni pro Tercovce, aby vyvoj tech potvor byl co nejrychlejsi a rychle se vyhubily ve stadiu, kde to ucinkuje, pricemz Tercovci tu teplotu snesou v pohode. Ale jine ryby by ji tak dobre snaset nemusely, klidne bych sel jen na tech 28°C.

Jestli filtr neobsahuje nic nez molitan, tedy zadne aktivni uhli atp., nechal bych ho pusteny v akvariu, at to lecivo znici i to co v nem je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 19:03 R Muž romant [27987] Re: simona
Ano ten Bioicht to popohnal, protože zhoršil prostředí a nemoc mohla více vykouknout. Jinak s tím dávkováním souhlas a uvidíš, jak to dopadne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:48 simona Re: Designer
skalára žrala ako otesánek nie že by tak vyzerala. vykaly mala normálne až dnes tie hleny priesvitné a nežere, žeby ten bioicht to popohnal?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:44 simona Re: romant
takže podľa článku čo ste doporučili. 2tbl na 40l po troch dňoch odkalit a pul tbl. a po dalších troch dnoch to samé? filtr nechám zapnutý, teplotu ? nevím či mám dat tých 32, radši bych 28 stupnov max a vzduchovanie. Súhlasíte? všetci čo reagujete?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:32 simona Re: Designer
pol nádrže som vypumpovala, dala som tam novú vodu, zapla som filtr, bol mimo nádrže od včera, vypláchla som ho a dala tam.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.04.2013 18:29 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: simona
Mimochodem, ze doporucuji tak masivni vymenu vody, mozna mi nekdo napise, ze je to zbytecne (a treba ne, fakt netusim), ale jak nejsem chemik, vymena vody je rana na jistotu a kdyz nevim jestli musim (a neznam ani presne slozeni toho bioicht), proste ji radeji vymenim. A ono se to i vyplati, protoze ji mas na zacatku lecby cistou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:13 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: simona
Prima. Bioicht vypumpuj ven. Vymen pulku vody, pockej hodku, zase vymen pulku, a pak muzes jeste jednou. Bude kbelikova brigada. A az to bude, je to popsano i zde na serveru: "Entizol - tablety 250 mg: 1 tableta na 62,5 litrů vody; tablety 500 mg: 1 tableta na 125 litrů vody; lázeň trvá 3 - 5 dnů" - i kdyz videl jsem i mnohem silnejsi davkovani, tak mne treba nekdo doplni/opravi...

EDIT: romant diky, fakt se toho dava vic, takze davkovani jak pise romant zde: rybicky.net/clanky/525-vnitrni-paraziti-u-tercovcu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.04.2013 18:12 R Muž romant [27987] Re: simona
Dole v tomto článku je dávkování a postup při léčbě Entizolem popsaný. rybicky.net/clanky/525-vnitrni-paraziti-u-tercovcu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:10 simona Re: Designer
mám entizol 250mg tablety čo teraz?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:09 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: EPluribusUnum
Bylo mi podezrele to, ze je Skalara jak Otesanek, druha ryba nezere, a krupicka se nesiri. Takze mne zajimala ta krupicka, jestli to je, protoze kdyz ne, a je to co jsem napsal, bezna sirokospektralni leciva jsou naprosto k nicemu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:06 simona Re: Designer
no paráda...a telefon je doma a manžel je preč....entizol som niekde doma mala ako sa má použiť teraz ked tam mám ten zatracený bioicht.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:06 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: simona
Hexamita je to, co Ti napadlo ty ryby.
A leciva jsou prikladem tato:
www.levnaakvaristika.cz/…
www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:04 Muž EPluribusUnum [9] - Jezírkové ryby
Výměnou vody (teplotně stejné a odstáté) nemůže nic pokazit a nasazením léčiv...řekl bych nejšetrnějších také ne.. Zeleň a podobné... zvyšování teploty..vypínání filtrace.. to povede akorát ..špatným směrem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:03 simona Re: Designer
hexamita je léčivo, alebo čo? už manžel jel kúpiť eSHa exit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:03 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Simona
rybicky.net/nemoc/hexamita-salmonis
Pokud jsi doktorka ci zdravotni sestra (nebo mas v rodine), asi nejmensi problem Ti udela sehnat Entizol. Pokud ne, pak eSHa HEXAMITA nebo SERA Flagellol.
Na krupicku zapomen, tohle neni, ta by se uz rozsirila, jde nejspis o strevni bicikovce a ryby mas napuchle proto, ze uz jim selhavaji ledviny. Ta dira v hlave taky sedi.

Lecba tady nebude uplne levna, specialne u toho Flagellolu, a nemusi v pozdejsich stadiich zabrat, uz to rybu nezachrani...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:02 R Muž romant [27987] Re: Simona
Kolega Designer to rozklíčoval, budou to střevní paraziti a bude to způsobený právě tou nevhodnou osádkou v nepoměru k velikosti akvária, prostě to prostředí pro ně není vhodný.
Edit: Já osobně bych neléčil a jenom šetrně utratil postižený jedince, nastudoval něco o akvaristice a začal znovu. Drsnější zkušenost, ale tu Ti nikdo nevezme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:02 simona Re: Designer
ano hlenovité prusvitné a visí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.04.2013 17:59 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Simona
HEXAMITA
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 17:58 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: simona
Nelej to tam okamzite, nejdriv premyslej.
Napisu to laicky. Nevisi te Skalare od zadku strasne dlouho hlenovite prusvitne hovinko? Videlas ted nekdy jeho hovinko? Bylo normalne tmave?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 17:55 Simona Re: Designer
výkaly skaláry sú dnes transparentné, a tiahnu sa za ňou, ráno ešte žrala, teraz nie. skalára krupicu nemá a pancerník má malé bodky biele, a vo vnútri jednej bodky je dierka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 17:51 simona Re: romant
zmatek už je. ryby som zdedila po synovi, on ich akurát krmi a svieti. ja som začiatočník rybám sa darilo. Tá skalára to dýchanie je až dnes, inak bola v poriadku. Tak stačí ak to vymením a nasadím eSHa exit. alebo aj 2000? ako písal epluribus...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.04.2013 17:48 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: EPluribusUnum
Kdyz se vratim k tomuhle:
"Pancerníček už asi mesiac poriadne nežerie, a objavila sa krupička na hlave a má brucho zväčšené, skalára žerie ako otesánek, krupičku nemá, ale má veľké brucho."

Zeptam se. Jak vypadaji vykaly te Skalary? Prestala uz zrat? Jak vypada ta krupicka, je to vubec krupicka? Jak dlouho ta krupicka v akvariu je, kdy byla prvne pozorovana (jestli to je)?

Bojim se, ze eSHa 2000 + EXIT tady muze byt malo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.04.2013 17:47 R Muž romant [27987] Re: simona
Při použítí eSHy není právě nutný nic měnit, všechno zůstává jak je a po skončení léčby je funkční. Vyměnit vodu, klidně polovinu a činit tak klidně denně a jestli je to možný vyfotit ty postižený ryby, tu krupičku ať cílíme na terč přesně.
Edit: Pokud byl filtr vypnutej, tak propláchnout v čistý vodě natočený přes sprchu a znovu nonstop zapnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 17:44 simona Re: Designer
neviem teraz čo mám robiť ...nechcem aby sa tá skalára udusila. pancerník leží na dne, apatický ako poslednú dobu bol stále. a keby som to teraz urobila napríklad takto: vymením polku vody a zapojím filtr a na noc nasadím eSHa exit, pošlem ho manžela rýchlo kúpiť. a pri eSHa je tiež treba vypnúť filtr?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 17:39 R Muž romant [27987] Re: Designer
Nedělej v tom tazatelce ještě větší zmatek v hlavě a nespekuluj o dalších možných nemocech, ono to klidně ani krupice bejt nemusí a je to jenom nějaký nálevník, plíseň atd. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 17:35 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: simona
Mimochodem, to jsem ale zatim jen u krupicky.

Rozsirene skrele, slepene skrele, rychle dychani, to mohou byt zabrohlisti. Pokud rybe poleze i oko z dulku, nafoukne se, zjezi se supiny, muze mit v sobe bakterie. Pokud zacne mit hlenovite vykaly, jsou to strevni bicikovci. To jsem jen zacal, je toho vic... A nejhorsi je, ze to muze byt kombinace. Ryba rychle dycha, je oslabena, to cemu se driv ubranila a mela bezne ve strevech, to ji ted muze zabit.

Kdyz se nemoc spravne nepodchyti v zacatku, leceni byva problematicke, projevy tak prokombinovane, ze se nevi co z toho je co, a nekdy je lecba az nemozna.

Jinak pokud nejde o cloveka, ktery ma svou rybu opravdu rad, nebo mu na ni nejak zalezi, mel by taky uvazovat o ekonomice leceni. Pokud ryba stoji treba 50Kc, slusna leciva mohou stat klidne 500 nebo 1000...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 17:34 Muž EPluribusUnum [9] - Jezírkové ryby
Já bych tedy nedokončoval. Jak to popisuje mají to za 5min 12. Vyměnil bych vodu a koupil eSHa 2000 a Exit : levnaakvaristika.cz/… a levnaakvaristika.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 17:34 simona Re: romant
tak fajn, čo teraz som ko. už som to zmrvila a ked sa dusí asi budem musieť to vymeniť. Designer: pol dávky bolo písané v návode, že najprv pol dávky a po 3 dnoch celú dávku, takže neviem čo mám urobiť teraz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 17:23 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: simona
Postupuj presne podle navodu. Kdyz uz se to lecivo pouzilo, tak to dokonci, ted uz tam stejne je a akvarko to rozhodit o moc vic nez do ted asi nemuze. Jinak uvedene lecivo ma na webu v popisu mimo jine: "Je účinný dezinfekční prostředek typu „FMC“, je však upraven – potlačena malachitová složka a naopak posílená složka methylenové modře."

Jenze dle meho nazoru, zrovna na krupicku funguje ta zelen, ktere je tam mene a to asi z duvodu, ze modr je pomerne neskodna, zato zelen je pekny previt, pozabiji i co nema, rozhasi cele akvarko.

To lecivo se muze ukazat slabe/neucinne a jeste ublizuje akvariu. Pripada mi to takove alibisticke, jako ze je to nebezpecne, tak toho radeji dame pulku (asi jako by si nekdo bral jen pulku davky leku, predepsanych lekarem, co kdyby se spletl)... Zatimco eSHa EXIT by zabral na krupicku okamzite. Navic eSHa leciva jsou znama tim, ze neni potreba nejak silene menit vodu, proste se meni az je na to zase cas a nebo neni neco O.K., ne kvuli tomu lecivu samotnemu.

Volba leciva nebyla dobra, ale i tak muze zabrat, takze kdyz uz jsi tim zacala, dojed to podle navodu, a az kdyz to nepomuze, pokracuj necim vhodnejsim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   03.04.2013 17:19 R Muž romant [27987] Re: simona
Ten Bioicht to akvárium jenom doráží a likviduje nitrifikační bakterie a na to zřejmě ta skalára reaguje, dusí se. Proto to moje doporučení stran výměn vody a použití léčiva, který se nebude tak agresivně chovat k biologický rovnováze.
Edit: Určitě by nebylo od věci se zaregistrovat a založit prezentaci předmětný nádrže, aby se to akvo dalo do kupy, je tady spousta užitečných rad a snad i lidí, kteří dokáží poradit a nasměrovat kam je třeba. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 17:16 simona Re: romant
tak dakujem za reakciu. to je fajn ak vám to poradia v akvaristike a predajú. Máme akva od listopadu 2012 a všetko bolo v pohode až teraz čo uhynul ten čistič, tak to začalo. No už som ale začala s bioichtom, kombinovať nechcem. a čo tá skalára prečo tak dýcha, kvôli tej teplote, teraz je na 26? a to vzuchovanie mám pridať alebo nechať tak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 17:05 R Muž romant [27987] Re: simona
Moje odpověď je konečná, tak jak jsem jí napsal ve své první reakci na Tvůj problém. Bioicht já nepovažuji za osvědčený léčivo na krupičku, spíš jako rozvraceče biologický rovnováhy v akváriu. Uvidíš jaký názor na to bud mít někdo další. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 17:02 simona Re: romant
takže moja reakcia sa sem neuložila. tak znovu, je to synove akva, pani v akvaristike mu to odobrila ked si ich vybral. ale už ich máme, čo s nimi, ak prežijú necháme si ich. už liečime bioichtom od dajana. dle návodu. a tam je vymeniť vodu po troch dňoch od začatia liečby takže mám už dnes vymeniť vodu 1/3 ako píšete?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   03.04.2013 16:19 R Muž romant [27987] Re: simona
Naprosto nevhodná rybí osádka na to akvo. Načíst informace v atlase a adekvátně na to upravit rybí osazenstvo. Denně měnit 1/3 vody a pokud je to skutečně krupička, tak skutečně léčit, třeba osvědčeným přípravkem eSHa exit, dle návodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 16:14 simona – krupička
Dobrý deň, prosím o radu. Máme malé akva 40litrov. Pancerníček kropenatý a skalára koi, jeden čistič, druhý uhynul a prišli sme na to veľmi neskoro, zaliezali totiž to takej malej skalky. Pancerníček už asi mesiac poriadne nežerie, a objavila sa krupička na hlave a má brucho zväčšené, skalára žerie ako otesánek, krupičku nemá, ale má veľké brucho. Nekrmíme ale moc, tak akurát čo zožerú do 2 minút. objavil sa nám tam aj slimáčik, úplne maličký je ešte. Nasadila som Bioicht,najprv vodu 1/3 vymenila, potom zatopila na 26stupňov, vzduchovanie a vypla filtr. To bolo včera večer, skalára je dnes ako vymenená, ako keby chcela preč z akvária a rýchlo dýcha, papuľku otvára na široko ako keby lapala po vzduchu. je to normálne? Bojím sa o ňu. Pancerník pospáva na svojom obvyklom mieste. To vzduchovanie má dve frekvencie dala som tú nižšiu nakoľko je to potom dosť silne na tak malé akva. Prosím o radu. sad
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [112] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198292x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=5551