[1] 2 3 
12.04.08 17:11:44
Odla® – Nej připravky pro snížení tvrdosti vody ???
Jaké přípravky jsou opravdu nejlepší k snížení tvrdosti vody? Sera morena, destilka, nebo filtrace přes super peat rašelinu, nebo ???
Co mi kdo poradí...jedná se mi o něco, co je nejsnažší a trvalejšího rázu...dík předem.
12.04.08 17:54:37
Horác® – Re: Odla
Pokud jde o uhličitanovou tvrdost resp. alkalitu, tam lze použít chemii (jakákoliv kyselina silnější než kyselina uhličitá ji vytěsní z
jejích solí - uhličitanů a hydrogenuhličitanů). Pokud jde o stálou (síranovou) tvrdost, tak tam pomůže jen ředění destilkou.
12.04.08 18:05:04 / 12.04.08 18:07:41
Odla® Jedná se mi o celkovou tvrdost, ne uhličitanovou...mám jí cca 22°dGH a potřeboval bych jí snížit alespoň na 15 °dGH a níž. Destilka mi
přijde docela drahý řešení...mám akva 200 l a při ceně 50 kč za 5 l destilky to je docela drahá zaléžitost, když si vezmu, že měním 1
za 14 dní cca 40 l...a rozhodně bych bral něco o dost levnějšího než je reverzní osmóza...
12.04.08 18:06:23 / 12.04.08 18:15:54
Tak už mě napadá jen dešťovka (a nemyslím tím žížalu :o) ...
12.04.08 18:08:23
Odla® – Re: Horác
Taky řešení...a co ta rašelina do filtru? Ta je na nic?
12.04.08 18:15:41 / 12.04.08 18:24:58
Rašelina má, co se stálé tvrdosti týče jen omezené využití (funguje jako katex, tj. vychytává kationty vápníku a hořčíku, ale
účinnost nic moc).
12.04.08 18:18:24
spooky® – Re: Odla
Rašelina na zmäkčenie vody je slabota.
Mne sa veľmi osvedčila Terta pH/KH Minus.
Ale samozrejme najlepšia je reverzna osmoza. Zakupil som ju a som max. spokojny. Pripravky na zniženie pH alebo tvrdosti vo vode s kH nad cca. 6
účinkujú len dočasne a hodnoty sa po chvíli vrátia naspäť.
12.04.08 18:26:55
hanz® Ja sem tohle vyřešil dešťovkou. Ta má cca 2-4°dKH a ph je okolo 5,5-6 (Záleží na tom kde se nacházíš). Ale musíš jí chytat do věcí,
které ti neovlivní chemismus. Nejlepší je to přes 100l odpadkový pytel...
12.04.08 18:30:45
Odla® Hm, tak to fakt nevím...to jsem asi v koncích...osmóza mi přijde jako šíleně drahý řešení...nikde sem jí neviděl pod 4000 kč. Je mi
jasný, že to funguje, ale fakt drahota...sakra! Dešťovka je ok, ale ne vždy se to dá takhle řešit...
ztaky jsem dříve řešil podobný problém(voda 22°gH, pH 6,5, 8°kH) dešťovka pomohla, ovšem horší to bylo v zimě, to jsem ji přestal
používat ale vše roste a už se k ní vracet nebudu. i při 50°gH rostou rostliny: horší je to ale s množením ryb a hlavně jikrám to
nesvědčí
12.04.08 18:42:00
Odla® – Re: matlala
Hm, presne stejny problem u me...vse ok, ale s mnozenim je to horsi...a vyresil jsi to nejak???
12.04.08 18:50:13
Odla® – Re: biba
Nemáš na to přímo odkaz ??? To nemůžu najít...dík.
12.04.08 19:01:56 / 12.04.08 19:14:45
prikpa® – Re: biba
voda s potoka by mohla pomoc.
12.04.08 19:46:18 / 12.04.08 19:46:41
matlala® ne nevyřešil, vyhovuje to, mám jen borarasky z importu a nejspíš se množit nebudou, ale heterandria formosa to vyhovuje a množí se a poslední
testy mi odhalili jednu zajímavost:
vstupní voda 24gH a v akva kolísá os 18 do 20
12.04.08 19:57:33
prikpa® – Re: matlala
To u mě má zakruticha vrchní listy bíly.Důkaz toho,že kytky trochu změkčují vodu.
12.04.08 20:12:08
hanz® Voda z potoka nic moc. Není nejhorší, ale take není nejlepší. Bych i rekl, že stejna jako vodovodni tady u nas...
Ještě něco mě napadlo ... narvi akvárko vodním morem

...
12.04.08 21:06:30 / 12.04.08 21:51:22
spooky® – Re: Odla
Akože nie je pod 4000 Kč?
Klikni sem:
http://www.akvashop.cz v menu si klikni na reverzní
osmóza
Mám tú osmózu za 3200 Kč a je úplne v pohode. Spraví reálne 7 litrov vody za hodinu, t.j. 168 osmotickej vody za deň.
Cena: 2800 Kč
12.04.08 22:56:58 / 12.04.08 22:57:15
Sid® – Re: Odla
13.04.08 07:54:13
prikpa® – Re: Sid
Mě by to musel někdo objednat,protože německy neumím.
13.04.08 08:21:17
Sid® – Re: prikpa
Dá se přepnout na engliš.
Side,povězte mi,jaká přepravní společnost to rozváží?Nějaká německá až do domu,nebo někdo od nás (DHL,PPL,ČP...?).Cena se vším
všudy je opravdu lákava...
Btw,platba proběhla předem na bankovní účet nebo klasická dobírka?
Osmozu RO 75 GPD jsem koupil přes polské ALLEGRO v internetovém obchodě Czysta Woda za 129,90 PLN
dopravné 30 PLN = 159,90 PLN včetně poplatku za převod přes PAY PAY jsem zaplatil 1168,30 Kč.
Vyřízení trvalo sice dost dlouho ale osmoza má výkon 75 galonů za 24 hodin což je dostačující.Kvalita vody před - 18-19 o německých - po
1,6 o německých.Tuto vodu míchám s vodovodní na cca 6-8 o německých. Za tu cenu je to nejlepší způsob snížení celkové tvrdosti
vody.
Ahoj chci se zeptat jestli se musí voda ještě nejak doupravit(tvrdost, PH....)když je z reverzní osmozy? Nebo múžu vývodní hadičku z osmozy
dát přímo do akvária a pustit osmozu.Chci titiž dolívat vodu po odkalení dna a vyčičtění akva cca co dva týdny.Studniční vodu použít
nemůžu udelá se mi na hladině vždy po doliti zelený povlak.Prosím o radu.
14.04.08 19:05:44
Odla® – Re: Sid
Docela me taky zajima, jak je to s prepravou...PPL, DHL, UPS...cena ??? ...jinak diky za super odkaz...
14.04.08 19:06:48
Odla® – Re: fanda
No jeste lepsi napad...platba probehla v Kč, nebo v polských ??? Jak dlouho to zhruba trvalo? A doprava byla jaka??? Dik
14.04.08 19:08:27
Eff® – Re: guest
Side,povězte mi,jaká přepravní společnost to rozváží?Nějaká německá až do domu,nebo někdo od nás (DHL,PPL,ČP...?).Cena se
vším všudy je opravdu lákava...
Btw,platba proběhla předem na bankovní účet nebo klasická dobírka?
Zodpovím za Sida, tak jak jsem odpovídal už DrBolítovi vzkazem:
placení to byl oříšek. Taky jsem nevěděl a zkoušel to různě, až nakonec jsem zaplatil pomocí Eurogiro na poště. Stálo to 100 Kč
poplatek + 5 EUR jsem poslal navíc na pokrytí nákladů banky. Nedá se použít typ poplatku OUR (200 kč a ale pokryje všechny náklady) ale
musí se označit SHA (100 Kč). Je to nejlevnější. Např. v Komerční bance by to vyšlo po slevě za internetové bankovnictví na 869 Kč.
Poštovné je 20 EUR a je připočteno k ceně. Němci poslali RO v pondělí a následující pondělí dorazil balík zásilkovou službou.
Pokud můžu doporučit, použil bych Paypal, je k tomu potřeba jen embosovaná nebo internetová platební karta a zařízení trvá dva dny. Já
jsem si ho na základě těchto peripetií taky nakonec zřídil.
Jinak RO pracuje báječně, dělá mi z 25dGH 2dGH a za noc mám plnej 50ti litrovej barel měkké vody.
Eff napsal: Pokud můžu doporučit, použil bych Paypal, je k tomu potřeba jen embosovaná nebo internetová platební karta
a zařízení trvá dva dny. Já jsem si ho na základě těchto peripetií taky nakonec zřídil.
Toto jsou nepřesné informace - nezáleží na tom, zda je karta embosovaná či nikoliv, ale na tom, zda s ní leze platit na netu. Též není
pravda, že zřízení trvá dva dny - pokud v netovém bankovnictví vidíte informaci či popis transakce (nevím jak se to přejně jmenuje), kde
je PAYPAL--*EXPUSE number, můžete platit hned...
Roman
Je to dost složité ale vyplatí se to. Tak tedy: Nejdřív jsem se registroval na polském Allegro-cca do týdne dostanete poštou heslo a po
odeslání E mailem můžete nakupovat systémem kup ihned.
Po vypršení termínu aukce vás prodávající t.j internetový obchod Czsysta Woda požádá o zaplacení částky v PLN na číslo svého
účtu.Registrujete se v jejich internetovém obchodě a udáte adresu na kterou osmozu pošlou poštou.
Zaplatit je nejlepší přes účet paypay. Ten se lehce internetem zřídí na www.paypay.com. Na ten účet si převedete ze své banky potřebné
peníze v Kč. Pak zadáte příkaz na zaplacení částky v PLN ze svého paypay účtu a oni odečtou z vašeho účtu Kč.v současném kurzu + cca
18 Kč.za platbu! Zdá se to složité ale jde to dobře.Za vedení paypay účtu se nic neplatí a lze s jím platit kamkoli-více na paypay.com.
Celá tato akce trvala cca 1a1/2 měsíce.Zaplatil jsem ze svého paypay účtu 1168,30 Kč.
Osmoza přišla poštou bez jakýchkoliv doplatků a v pořádku.Vše jsem vyřídil klavesnicí počítače.
14.04.08 20:59:25
Tomm® – Re: fanda
Supr návod, právě jsem na tom pracoval

Takže to heslo dostanu normálně do schránky?
14.04.08 21:23:20
Eff® – Re: langosh
Máš pravdu Romane. Ty dva dny jsem odvodil od toho, že po této době se mi dostala tato informace do internetového bankovnictví.
Mám akvárium s vysokým PH a karbanovou tvrdostí.Píšete že nejlepsí na regulaci je REVERZNÍ OSMOZA.Zajímalo by mě kde se dá umístit a
kolik zabere místa.Děkuji za odpoved
22.04.08 20:22:09
Tomm® – Re: Ukas
22.04.08 21:55:31 / 22.04.08 21:57:35
maznak007® – Re: Tomm
Neni se zac omlouvat, naopak jsem rad. Jedeme v tom vsichni spolu

...
Mám akvárium s vysokým PH a karbanovou tvrdostí.Píšete že nejlepsí na regulaci je REVERZNÍ OSMOZA.Zajímalo by mě kde se dá umístit a
kolik zabere místa.Děkuji za odpoved
23.04.08 13:58:35
Eff® Dá se umístit např. na zeď k vodovodnímu kohoutu pro pračku, kohoutek pro přepnutí vody pračka/RO bývá součástí dodávky (alespoň ta z
německa to měla). Jedna hadička vede do nádoby pro permeat, druhá se připojí na odpad. Já jsem jsem byl zatím líný RO ke zdi připojit,
takže ji mám ve skříni a jednou za týden ji večer vytáhnu, vstup našroubuju na kohout u vany, položím ji na 50l barel, do něj hodím jednu
hadičku a druhou hadičku do odpadu ve vaně. Ráno mám barel plný měkké vody a RO vrazím nazpět do skříně. Jednoduchá manipulace, která
nezabere žádný čas.
23.04.08 14:58:11 / 23.04.08 14:58:59
spooky® – Re: Eff
Tak presne takto to robím aj ja.
Čo sa týka veľkosti, tak mám 4 patrónovú osmózu a vlezie sa mi do 10 litrového vedra, v ktorom ju mám postavenú.
Děkuji za odkaz a fotku RO jeste by mne zajimalo ve kterem obchode u nás se dá pořídit.Nezajimaji mne internetove odkazy ale prodejny Diki
V kamenne prodejne to mozna sezenes. Ale i kdyby, tak za nekrestanske penize. Na zahranicnich internetovych obchodech to sezenez za hubicku (od
nejakych 1500 i s postovnym). Tudiz moc nerozumim proc te zajimaji jenom prodejny...
Mám pocit,že se bavíte o různých přístrojích na úpravu vody.
spooky:"Čo sa týka veľkosti, tak mám 4 patrónovú osmózu "
Jaké patrony u RO?Nebo máte na mysli membrány? Nejspíš půjde o demi kolonu?
maznak007:"V kamenne prodejne to mozna sezenes. Ale i kdyby, tak za nekrestanske penize. Na zahranicnich internetovych obchodech to sezenez za
hubicku (od nejakych 1500 i s postovnym). Tudiz moc nerozumim proc te zajimaji jenom prodejny..."
To samé! RO? Jen náhradní membrána(levná)stojí okolo 2-3000 Kč.
23.04.08 21:42:12
filipsi® – Re: Nobody
Mozna zde, ale opravdu v zahranicnich e-obchodech jsou ceny nesrovnatelne, takove, jako se zde pise.
spooky asi "patronami" mysli takove ty "valecky", obsahujici predfiltr, uhlik, ...., ne?
23.04.08 22:02:16
Nobody® – Re: filipsi
Možné to je.
Nějak si ovšem nedokáži představit 4 patrony,které se vejdou do 10l vědra,jak psal spooky.
RO mám.Jen ty válce jsou vysoké asi 30cm,řazené za sebou...
Ta moje sestava možná vypadá malinko jinak: předfiltry,UV,membrány.Uhlík vynechán-vstupní voda NO2=0,NO3=0.
Ta účinnost,tak malých patron,asi nebude moc velká.
23.04.08 22:12:45
filipsi® – Re: Nobody
24.04.08 08:57:07
Eff® – Re: Nobody
Tu fotku sem dával už Tomm :
http://rybicky.net/fotogalerie.php?sekce=nadrz&c=2241&s=33
Do 10l kýble se to vejde. Čtvrtá "patrona" by mohl být anex, ale ta levná RO o které se tu bavíme má dva předfiltry a membránu,
takže 3 válce. Cena v německým kšeftě aquasafe.de je kolem 1300 Kč, náhradní filtry 10 a 12 EUR.
24.04.08 08:57:43
many® zdravím,chtěl bych požádat o radu,jak upravit pH.Mám v akva 360l vody s hodnotami-kH3,dGH8,NO2-0,NO3-12-15.Tyto měření jsou prováděna
kapkovými testy SERA.Vstupní voda je z kohoutku a má kH4,dGH9.pH-7,6.V nádrži se pH mění dle doby měření a to mezi 7,55-7,31/pH měřeno
elektronicky/přestože do reaktoru pouštím 60+/-bublinek CO2/min.I v noci.Vodu měním 1x za týden asi 50l.Akva je připravované pro terče a
rád bych se dostal pod pH7.díky
24.04.08 08:59:06
Ráďa® Já používám demi kolonu a myslím že je to úplně nejlepší.Člověk nemusí tahat pořád barely s dešťovkou,kupovat membrány do osmozy.S
naší severočeskou vodovodní vodou zvládnu minimálně 1500 litrů na jednu regeneraci....naprosto fantazie.Neumím si představit,že bych jel
bez ní.
[1] 2 3 
Podobná témata
Ako znizit teplotu vody?,
aky externy filter?rozstrekovaci alebo vyvod do vody,
anti-ichtin a výměna vody,
Bublinky na hladině vody,
Cichlidka Kakadu - tvrdost vody,
Co všechno potřebuju pro úpravu vody?,
CO2 pomocí sycené vody,
čistota vody,
destilka-změkčení vody,
digitální měřič tvrdosti vody - dá se sehnat?,
filtr vs. vymena vody+chemie,
Flipper Dennerle - rozpustac Co2 do vody,
hladina vody,
hodnota vody - vodárna Sivice,
Hodnoty vody,
Jak snížit tvrdost vody,
Jak vyměňujete část vody v akvárku?,
Jak změkčit tvrdost vody ?? a čím ??,
Jaké a kolik topítek na 450 litrů vody?,
Jaké přípravky jsou nejlepší ???,
Je vhodné CO2 do vody 2dKH?,
Jedlá soda na zvýšení pH vody,
Jikry vydrzi bez vody 15minut?,
Kolísající ph vody,
kompletní výměna vody,
krutá výměna vody,
Kvalita vody,
Kvalita vody,
Kvalita vody v jednotlivých regionech,
nejpresnejsi testy vody?,
obeh vody v akváriach,
obsádka a tvrdost vody,
odkalování + čerpání vody zpět,
odparovani vody,
odstanění hnědého zbarvení vody,
ohřivani vody - pařák,
ovlivňování vody,
pH vody pro chov terčáků?,
Potěr a výměna vody,
použití vody ze staršiho akva,
Pozor na výměnu vody,
promíchání vody v akva,
Přípravky a přístroje k měření pH,
Přípravky od Tetry: AquaSafe a PlantaMin,
Přípravky proti řasám.,
Přísady do vody,
reakce vody na kokos,
Rostliny do tvrdé vody,
Rozbor a kvalita vody....,
ryba bez vody
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora