Black molly - rozmnožování, odchov
Ahoj,moje blackmolla rodila už 3krát a vždy ve společenském akváriu a normálně ve dne.
Vždy klesla ke dnu,zavrtěla se a do 20 minut 15 mládat.Skvrna březosti je vidět špatně
ale těsně pred porodem je hodně tlusá a lehce agresívní.
Začne shánět kočárek a dupačky
Ale vážně:Když si koupím novou samici black molly,počkám,až porodí a datum si zaznamenám.Jelikož molliny rodí(přibližně,podle podmínek)za měsíc,tak ji za tři až tři a půl týdne dám do porodny (samozdřejmě musí být tlustá). Je to sice zdlouhavé,ale ještě se mi nestalo,aby porodila ve společenském akvárku.
0 02.04.2007 16:56 Connie Jak se vlastně u molly pozná, že bude brzo rodit, když je tmavá a není u ní vidět skvrna březosti? Teda kromě velkého břicha?
No konečně si se vymáčkla mladá slečno. Většinou přes noc(zaleze si nekam mezi rostlinky rodí....)
Ale jak říkal jg tak to na ní může přijít kdykoli.
0 02.04.2007 16:34 Delfínek –
Re: jg Kdy rodí samice???
ráno,večer??!!
Keď to na ňu príde.
0 02.04.2007 16:30 Delfínek – Kdy rodí Black molla??
Ahoj,nevíte někdo kdy rodí black molla???
Díky
(časově)
Starší reakce
Nijak, samice jsou dle výživy různě tlusté. Takže jedině zapsat porod a za 4-6 týdnů, podle teploty, jí odlovit.
0 26.03.2007 14:25 Alfonso – porod
Zdravím, jak poznám že Black Molla bude co nevidět rodit?
Starší reakce
průměr je tak 25, teda aspon u normálních
ty obřice jsou asi výjímky.
Moje poprvé 28 a za 5 neděl 25ks.
Já jich od svý obří samice měla víc jak 70 mladých, ovšem nikdo to nechtěl , tak teď je nechávám napospas čichavcům. Taky nechápu jak se to do ní naskládalo, byla to porce.
Od třiceti, do 50 (něco přes rok samice, co rodila v porodničce)
Hádal bych asi 80 mrňousů maximálně - Onďa má pravdu.
Mně black molla porodila nejvíc 20 mláďat,jinak tak 10-15.
Ale myslím si,že čím je samice větší,tím má více mláďat.
Starší reakce
Nepomáhá
Ale brzo budou cichlidy
Tak je nech týden o hladu a uvidíš jak budou mizet.
0 25.02.2007 13:36 tomino1978 –
Re: Tak už mám porodnici a už tam těhule bydlí tak čekám jak to dopadne a kolik jich bude
Moje molly a mečovky mladé molly nežerou. Sama jsem se tomu divila, ale je to tak.
Black molly nebo ice- Dej do sklenice kde máš rostlinky těsně před nebo při porodu!! mámu po porodu odlov a ani mladé k těm starším mladým nedávej dříve jak za 3 až 5 dní!!! protože čerstvě narozené rybky žijí ze žloutkového váčku který by chtěli i ti druzí
tak nové dej až po 3 dnech k ostatním mladým já už mám po 5 porodu a odchoval jsem 90% ze všech Bllack-gold moll a všechny endlerky
mrkni ke mě na mimi
zrovna me mlady gupky ryby nechcou zrat - ja mam smulu
Rozhodně nedávat
já mám taky malé a dvě Molly co brzy budou maminama, ale čekám, nechám to na přírodě, co pochytám to zachráním. Můj problém je málo místa v pokoji. Mám tu jedno terárko, akva a málé akva a už se mi to sem nevejde
Tak zatím...
Nejlepší potrava pro ryby je ryba já bych ji tam nedával jedině do porodničky.
0 24.02.2007 08:59 tomino1978 – Black molly versus (stříbrná molly) živorodka velkoploutvá
ahoj mám těhotnou (stříbrnou molly) živorodku velkoploutvou a rád bych jí přelovil z vetšího akva do menšího mezi black molly aby v klidu porodila ale nevím aby mi tam nesežrala malý blacky co tam mám je jim asi týden. Co si myslíte mám ji tam dát? Pak ji samozřejmě po porodu přelovím zpátky do většího. Díky za rady a info
Starší reakce
samička tak dva dny před porodem dost stojí na místě, vlní se, a více než obvykle popojíždí dozadu ... plus to co popisuješ ... já si zaznamenám poslední porod do mobilu a nastavím další za 6 týdnů ... trefuji se docela přesně
Není tlustá jako tlustá! Naše Molla je taky pořád tlustá, ale že bude brzo rodit se pozná, když má to bříško hranaté. Normálně je má do kulata
.
Ona je tlusta porad stejne!!!
U černých živorodek se hold musí koukat na to ostatní - plné, hranaté bříško i když je hladová, chování samičky i ostatních z bandy, oni za ní často jezdí, aby to mohly sežrat.
... já to taky přesně neodhadnu, někdy jí odlovím když už rodí a někdy, když už je v porodničce, třeba ještě 5-6 dní čekám.
0 09.11.2006 19:59 Lucka :-) – black molla
Ahoj vim ze mam trochu pritloublou otazku ale prece se vas ptamjak se pozna u black molly ze je tehotna jelikoz je cerna nemuze mit cernou skvrnu dik za vsechny odpovedi Lucka
Starší reakce
žloudkem vařeným... ale bacha na množství stačí jen málo. Jinak to kazí vodu
Wampi, krmíš mimina vejcem natvrdo, jo? To jsem jeste neslysela..
Trvá to dle teploty vody 4-5 týdnů. Před chvilkou se mi zrovna narodily asi tak 30 kousků. Samici jsem těsně před odlovila. Můžu ti jen říct, že tlustá ani moc nebyla druhá , kterou mám je asi jednou tak tlustější. Dá se to poznat dle toho , že stojí na místě je jaksi divná a nežere což je u nich krajně podivné
. No a já jdu oloupat vejce a nakrmit ty mimina.
Pokud se na svém předchozím působišti potkala se samečkem, pak ano. Obvykle tvá březost 4 týdny.
0 18.06.2006 21:05 sari – black molly
ahoj všichni řekne mi někdo jak dlouho trvá březost black molly? Mám 14 dní dvě samičky jedna z nich nápadně ztloustla. Je možné že by byla březí?
Starší reakce
Tak ti nevím, ale poznat u živorodek samici od samce je snad jednoduché. Prostě "ho" buď má nebo nemá
Tak pro ty co se jim molly nemnoží bych měl jednu duležitou radu. Musíte mít zástupce obou pohlaví,jinak to nepujde.Vim že se ted divíte a myslíte si že sem asi vůl.Jenže mam hodně zkušeností s tim že lidi neumí určit pohlaví...Mam kamaráda který mi tvrdí že má 2 samice a 1 samce.Nevěří mi že má dva samce a 1 samici. A to že tam nemá mladý je způsobeno tim že ty samci tu samici prostě nenechaj napokoji a hned to zežerou. Kdyžby jí odlovil,tak to může trvat klidně 2 týdny než mu porodí,protože ta ryba si musí být jistá bezpečnym prostředim nebo už musí bejt těsně před porodem,jinak váým je prostě nevysere
0 25.05.2006 20:18 shedlo – molly
Narodily se mi taky mollynky, asi 20 kousku a samicce v porodnicce jsem dala nazrat, takze je nechala byt.. tak jsem zvedava, kolik jich prezije.. u Molly se rozeni da poznat hodne tezko, musela jsem ji porad pozorovat az jednou z lezl ocasek a uz to bylo jasne
Starší reakce
Tak konečně. Rodila po dvou najednou, toto bylo poslední, hned potom stihla čtyři sníst.
Souhlasím s tím, že poznat na black molle zda bude rodit je dost problém, tak jsem je poprve nechala v porodničce déle, i přes týden, a teď už to mám napsané v kalendáři a vím ,že do měsíce bude rodit znovu. Porodničky mám dvě, v jedný rodí a v druhý odchovávám. jsou to takový ty co plavaj na hladině, takže stejná kvalita vody i teplota.Mám akva pár měsíců zatím se mi podařili dva porody asi po 12kusech- dost jich samice zbaští než-li ji odlovíme a zrovna dneska jsem první asi 2.cm pustila mezi ostatní a klepu se jestli přežijí noc. Za to se mi vůbec nedaří odchovat paví oka. Zkoušela je odchovat v samostatným akva a pak i v porodničce, ale stále nějak mizí a ty co přežívaj rostou hodně pomalu-oproti mollám.Krmím vločkami,granulkami, nadrobno krájenými patentkami-ty maj molly nejradši a to jsem si myslela, že to jsou bíložravci
Přesně tak. CVdycky se nažerou a jsou úplně oteklý a maj bílý břicha a druhej den sou placatý. Zato paví očka ty se mi rodí neustále. Snad nám s tim ještě někdo poradí. Díky a pěkný den
Já mám stejný problém. Paví očka se množí pořád, ale mečovky ani blackouni nic. Myslím, že moji teprve dopívají, samec si moc neví rady, protože samice ho odhání, tak doufám, že z toho vyrostou. Navíc molly se vždycky nažerou, několikrát jsem měla za to, že budou rodit, odlovila a ráno zjistila, že jsou opět placaté a pod nimi "hromada"
1 17.05.2006 10:46 ally – rozmnožení moll
Mám problém s rozmnožením moll. Mám 2 samice a 2 samce gold molly, 2 samce a 2 samice black molly a 1 samici silver molly.. Mám je tak třičtvrtě roku a pořád ne a ne se rozmnožit. Přitom se můžou křížit i mezi sebou ne? Nevíte co dělám za chybu?
Přidat reakci
1 ...... 17 18
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 23721x