Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
Nejste přihlášen - přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Tetra tec Ex700

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.cz

+ přidat příspěvek
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku  
Tetra tec Ex700
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2012 22:42 Milda Re: Jindra
Ahoj. Prosím tě, kde kupuješ ty těsnící gumičky na ose zajišťovací západky adaptéru? Díky za odpověď. M

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.11.2012 23:12 Žena blaza [3] - Sumci
dekujem za rady,nakonec to bylo tim ze u vrtulky sou takove dve gumove obdoby lozisek osky,ta vne motorove hlavy nejak vypadla a tudiz oska nebyla z jedne strany uchycena od tud ten rachot s promenym zvukem,vytahly jsme vrtulku a osku zatrepali tou hlavou gumicka vypadle,pote sme ji nasadily na oba konce,jeden uchytily v pojistnem kruhu a opet smontovaly.problem vyresen:)jinak prozatim nic netece a funguje jak bylo nasim pranim.
to pisu pro ty co by meli nekdy podobny problem,doslo mi to sice pozdeji ale az po te co mi bylo receno ze ma byt opravdu dost tichej,tudiz sem opravdu musel najit chybu jinde a sel sem sistematicky.tak tedy jeste jednou moc dekuji

blaza and pavel
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2012 13:58 Žena blaza [3] - SumciRe: blaza
blaza napsala: to právě přítel zkoušel a vzduch povolil. Máme podezření, že vrtulka jede špatně. Byli jsme jsme se ptát v prodejně a tam nám řekli, že v tam něco mohlo vypadnout a proto ta vrtulka tak vrčí.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2012 13:57 Žena blaza [3] - SumciRe: mastcz
to právě přítel zkoušel a vzduch povolil. Máme podezření, že vrtulka jede špatně. Byli jsme jsme se ptát v prodejně a tam nám řekli, že v tam něco vypadlo a proto ta vrtulka tak vrčí.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2012 11:12 Muž sasula [40]
jeste me napadlo zda ti to neprisava vzduch, podivej se na hadicky zda tam nelitaj bublinky, muze to byt nekde netesne, a tak to bude prisavat a pak rachotit
Reklama
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2012 11:09 Muž sasula [40] Re: blaza
Mam 1200 i 700 a 700 je fakt ticha. v pohode by se u toho dalo i spat... samorzejme pocitam s tim ze si nechal poradne naplnit ten filtr pomoci te pumpicky, a mas otevrene ventily. voda splouchajici do akvarka z filtru dela vetsi hluk nez filtr
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2012 11:08 Muž davidek75 [38] - ŽivorodkyRe: blaza
zkus sním zavrtět jestli v něm není vzduch , jeden čas jsem pouštěl CO2 do sání a občas v něm zarachotilo .
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2012 11:06 Muž mastcz [9] - RostlinyRe: blaza
Měl by být tichý hned od začátku, resp. po pár hodinách, co utečou všechny vzduchové bublinky po prvním spuštění. Trochu vzduch vyžene i ruční zapumpování při zapnutém filtru. Od léta jsme koupili už dva kusy (400,600) a oba neslyšný provoz.
Pokud se bude opakovaně zavzdušňovat, něco nebude těsnit a buď to najdeš sám nebo reklamace.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2012 10:59 Žena blaza [3] - SumciRe: sasula
jo jo to jsme také kvůli tomu kupovali, ale prostě nevíme co jsme udělali špatně, že nám tak vrčí. to je teprve 2 dny v provozu.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2012 10:50 Muž sasula [40] Re: blaza
Tak 700 je zrovna hodne ticha. Tu co mam doma neslysim vubec, a to ji mam jen tak volne pod akvarkem, bez zakryti.
Reklama
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2012 10:40 Žena blaza [3] - Sumci – tetra tec ex700
prosim opet o radu,stale si nevim rady z hlucnosti pripada mi 2xhlucnejsi nez mrazici lednice a proud vody neni taky nikterak zavratny,kose mam dany spravne,prostelchal sem cca po 1 hodine a skutecne se uvolnil vzduch,navic zvukovy projev se meni.mam opravdu vadny kus nebo sem nemehlo:(
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 19:53 Muž tajfun1 [204] Re: Xedos
tam ti ho i uříznou na míru
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 19:33 Muž Xedos [9]
No možná by se dal lehčeji častěji vyčistit takovýto "předfiltr", než jako já cca jednou za měsíc a půl vylévám z filtru "husté bláto"
Poradí někdo kde koupit biomolitan cca17*17cm? Sklorex?
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 18:33 Muž formik [0] Re: mastcz
:) to chce tam dát tu 20ku...
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 18:20 Muž mastcz [9] - RostlinyRe: formik
formik napsal: Jinak rozhodně doporučuju nasadit kus molitanu na sací koš jako předfiltr. Má to docela zásadní vliv na funkčnost/údržbu.

To rozhodně vliv má - já si udělal návlek na sání z jemného kousku z bublifuku a za tři týdny mi skoro přestal filtr čerpat - než jsem to našel, celý filtr jsem vyčistil a pořád nic :-) Molitanový předfiltr tak "zarostl", že se stal neprůchodným - tak nevím, jestli omezovat zrovna toto úzké hrdlo lahve ?!?! Ale určitě bude záležet i na použitém materiálu.
Reklama
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 17:42 Muž formik [0] Re: Xedos
Klidně. Ten originální je hodně řídkej, proto ta vatová vložka...
Jinak rozhodně doporučuju nasadit kus molitanu na sací koš jako předfiltr. Má to docela zásadní vliv na funkčnost/údržbu.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 16:10 Muž Xedos [9]
Myslel jsem jen místo té poslední vaty dát tenký asi 1 cm molitanu 30ky. Nebo 20ky.Vše ostatní nechat stejné.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 12:30 Muž formik [0] Re: Xedos
já mám v něm jen PPI20..ale má to samozřejmě vliv na průtok, ta 30ka to zazdí(až se zajede) ještě víc.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 12:28 Žena blaza [3] - Sumci
potreboval bych radu,nemam skusenosti s vnejsimi filtry,koupil sem tetra tec ex 700 a nevim jestli ta hlucnost je v normalu mel by byt tichy a me to tak nepripada.kdyz bych srovnal vnitrni do 75 litru a tento jak na tom jsou.diky za odpoved
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2012 08:37 Muž Xedos [9] – vata
Chtěl bych se zeptat zda je možné v tomto filtru nahradit vatu za biomolitan 30?
Akorát jsem nenašel vhodný rozměr z kterého bych to vyrobil. Většinou jsou kostky 10*10cm. Tak jsem si říkal že bych dal dvě půlky vedle sebe.
Nebaví mě stále vatu kupovat.
Reklama

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2012 15:46 Žena blaza [3] - SumciRe: Yirka
díky:-)
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2012 10:29 Muž sasula [40]
pokud chcete opravit TT EX 700 nebo 1200 muzu jen doporucit vazelinu(bezbarvou lekarskou), vyndat tesneni, namazat, nechat trochu vsaknout, lehce otrit(neni nezbytne nutne) a tesneni vratit zpet na misto, pro jistotu to udelat se vsemi tesnenimi. Dale mi na EX 1200 prosakoval adapter v miste nataceni kohoutu do stran - tam jsem to zalepil natvrdo chemoprenem pod vodu. nechal zaschnout, pro sichr zalil vterinakem a cca 7 - 10 let stary filtr bezi dal a netece. koupil jsem ho s tim ze tekl jak pubertacka na koncerte... :-D
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 20:07 Muž Yirka [4411] Re: blaza
Jak již bylo mnohokrát konstatováno, při šikovném seřízení vývodu filtru tak, aby čeřil hladinu žádného přivzdušňování netřeba.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 19:51 Žena blaza [3] - Sumci – Dotaz
Při použití tohoto filtru v 200 L akvariu je ještě potřeba dovzdušňovat, či na to stačí filtr sám? Nezjistila jsem jestli tento filtr má přisávání vzduchu. Díky všem :-)

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.09.2012 21:15 Muž pedrous [2]
Ahoj všem.Jelikož jsem se trápil se svým TetraTecem ex 700 ohledně průsaku tak jsem udělal kompletní repasi "všech" O kroužků a tady dám seznam průměrů a velikostí,které jsem použil.Bohužel jsem nikde nesehnal ploché těsnění co je pod pumpičkou ale v bauhasu jsem zakoupil podobné těsnění ,které se používá ke starým sifonům k umyvadlu a je plně funkční ale nemám rozměr tak dám originál co jsem vyndal z pumpy D46xd40xs2/1kus.Tlačítko pumpy 34x3 NBR70 1kus.Rostřikovací rampa 13,5x1,5 NBR70/ 2kusy.Spodek adaptéru(zasunování do hlavy) 12x2 NBR70 2kusy."Natáčení kohoutů" 12x6 NBR70 2kusy.Madlo adaptéru 4,5x1,8 NBR70 2 kusy.Kohout 10x1,8 NBR70 2kusy.Já měl průsak pod pumpou ale až dole kde se nachází atypické těsnění tak jsem použil silikon podle návodu z těchto stránek.Nyní filtr běží byť 1 den ale zatím vše OK.Třeba se tento návod bude někomu hodit :-)
Zde odkaz na "těsnění silikonem"
http://www.akvamalawi.com/phpBB/viewtopic.php?f=2&t=3597
Reklama

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 20:41 Muž seeter [2] – netěsnost těsnění
v manuálu se píše, že těsnění se má namastit. Já jsem použil lékařskou vazelínu z lékárny a namazal jsem vššcny těsnění i spoje, filtr jsem sesazoval pokud možno lehce ;-) už jsem ho otvíral a po opětovném složení ani kapička vody :-)
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 20:25 Muž sheWcza [1] - Afrika
Mám, měl jsem a nadále budu mít všechny vnejsi filtry v kyblíku. Nemusím nic kontrolovat hladina vody v akvarku by mě sama upozornila že něco není v poradku.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 14:12 Žena Alena.sv [51] Re: Kyselka
Měnila jsem o-kroužky na trubkách adaptéru(ty jsem ještě našla jako náhradní v krabici po filtru) a těsnění pod pumpičkou(popisované v článku "guma to jistí" v odkazu pedrouse jako x-těsnění) tohle těsnění jsem si donesla z práce. ;-)
Stejně mám ještě strach,filtr mám v misce a chodím ho kontrolovat.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 12:01 Muž sheWcza [1] - Afrika
Jediné co se mi na tetratecu líbilo tak bylo to, jak mají vymyšlený prodloužení trubičky na odsávání. Geniální věci bývají velmi jednoduché. Jinak se mi zdá že ten plast, z kterého je filtr vyroben, je hrozně tvrdý a křehký oproti konkurenci, což smrdí průserem. Ale možná to je jen zdání žádný rozbor jsem nedělal, ale ventil se mi ulomil velmi ochotně. Jinak co bych vyzdvihl u eheimu, když nepočítám uživatelský komfort, je to že kyblík je průhledný a tak snadno zjistím kdy je potřeba nějaká údržba. Spotřeba 8w to už je jen taková třešnička na dortu. Jinak s filtry od JBL nemam osobni zkušenost, ale od známých a různých jiných zdrojů vím že to bude pravděpodobně též velmi kvalitní filtrace.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2012 07:54 Muž Walker [53] - CichlidyRe: Cosmogagy
Mohu potvrdit, že současně prodávané TT EX filtry jsou krapet jiné, než ty před 5 lety. Mám totiž ten i ten. Liší se v detailech a zatím neumím určit, jestli je ten nový lepší. Ale jiný je.Takže tam možná skutečně k nějakému upgrade došlo.
Reklama
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 23:21 Muž Lada50 [16] - Rostliny – netěsnost filtru tetratec EX700
Pokud začne filtr řady tetra EX propouštět vodu tak příčina je ve většině případů v adaptéru připojení hadic.Měl jsem tu samou závadu u Tetra EX1200,výměna těsnění nepomohla a pak jsem přišel na to že netěsní adapter.
Stačilo koupit nový,cena asi 350Kč /je to i s kohouty/ a bylo po problému.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.09.2012 22:39 Muž Cosmogagy [479] - AmerikaRe: sheWcza
chyba lávky, už jsem to zde psal.. po určitých modernizacích jsou z filtrů tetratec již filtry tak spolehlivé jako kterékoliv jiné.. starší modely ale chcaly jako prvňák po litru kofoly :-D
takže bych to napsal tak - bazarové staré tetratecy nekupovat, nových se netřeba bát.. (ale hlavně dát bacha aby člověk nekoupil nějakou skladovou loženku která se několik let válela ve spodním regálu)

A co se eheimu týče - kvalitu značky uznávám, ale rozhodně bych si nedovolil tvrdit že jsou až tak o míle dopředu. Pracuji s těmi filtry prakticky denně. Jsou i jiné kvalitní značky, např JBL má naprosto srovnatelně kvalitní filtry (pravda, Eheim má širší nabídku - ale asi až zbytečně velkou, pro běžného akvaristu místy až nepřehlednou)
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 20:25 Muž sheWcza [1] - Afrika – Tetra tec nebrat
S těmito filtry od TetraTecu nemám vůbec dobré zkušenosti. Poté jsem měl fluval byl to o trochu krok kupředu ale uživatelský komfort hrozný. Nakonec jsem pořídil eheim z rady ecco a musím uznat že tato firma je o míle kupředu oproti konkurenci.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 20:22 Žena Kyselka [8] Re: Alena.sv
Ahoj, tak gratuluji ke zdárnému odstranění závady a přeji hodně přečerpané vody a suchý byt.Mohu poprosit o jaké "O"kroužky se jedná,které jste měnily a kde jste je koupily a pokud máte i rozměry budu moc vděčný a myslím že to bude dobré i pro ostatní ,které čeká taky výměna okroužků.K mazání okroužků jsem se dočetl i to že někdo to maže vepřovým sádlem nebo mastí z lékárny která neobsahuje chemii která může uškodit osazenstvu akvária. palec
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 17:56 R Muž Haimdol [3969] Re: davidek75
Ideálně silikonovou vazelínou k tomu určenou např. http://shop.miga.cz/lubrikant_silikonovy_fluval_46g_-242_41_528-74277.html ale dají se sehnat i jiné které sice nejsou akvaristické, ale také fungují.
Reklama
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 17:53 Muž davidek75 [38] - ŽivorodkyRe: pedrous
jsem čerstvým majitelem tohoto filtru a chci se zeptat čím se maže to těsnění ?
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 17:48 Žena Alena.sv [51]
Takže ...vyměnila jsem těsnění na trubkách,které se připojují do hlavy(vypadaly dost špatně) a ploché těsnění pod pumpičkou(o tom si myslel manžel,že to nětěsní). Smontováno,zapojeno...filtr běží hodinu a zatím ťuky ťuk je suchý.. :-) . Tak držte pěsti, ať to tak už zůstane.
Jo, pokud by někdo scháněl to těsnění pod pumpičku(plochý o-kroužek),tak můžu pomoci.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2012 13:57 Žena Alena.sv [51] Re: pedrous
Díky,ještě na to dneska mrkneme...a co půjde vyměníme...ten článek jsem četla a hlavu jsme měli takhle rozdělanou...ještě to rozebereme a uvidíme..zase napíšu
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2012 19:47 Muž pedrous [2] Re: Alena.sv
Ahoj pokusim se poradit také mě čeká repas těsnění na EX700.Po prohledání fora jsem narazil i zde na hezký článek jak "opravit" tetra tec.Na Německém foru psali na víc že pokud je v hlavě vodní kámen je potřeba ho odstranit a to buď kyselinou citronovou nebo octem a následně implantovat nová těsnění,která se musí namazat.Těsnění lze koupit v Hornbachu ,obi nebo ve specializovaném obchodě s těsněním.tady jsou odkazy .....
http://rybicky.net/clanky/727-externi-filtr-aneb-guma-to-jisti-jenze-kde-vsude
http://www.akvamalawi.com/phpBB/viewtopic.php?f=2&t=3597
Tak přeji štastnou ruku ať se daří Pedrous
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2012 19:13 Žena Alena.sv [51] Re: Cosmogagy
Jo díky..stejně to tak třeba dopadne a koupím filtr nový.Ta Aquanova se mi líbí i cenově a jestli s ní není problém a je tichá,tak bych se asi rozhodla pro ni.Manžel to ještě nevzdává a chce zkusit vyměnit ještě těsnění pod pumpičkou,jestli ho někde seženem...V akvárku zatím zabíhám filtr vnitřní,abych měla dost času na řešení..
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2012 18:53 Muž Cosmogagy [479] - AmerikaRe: Alena.sv
já bych se s tím po 4 letech provozu už nenervoval, protože zastavíš jedno tečení, a začne téct jinde.. po takové době bych už pořídil rovnou nový...

pokud nový nechceš, leda povyměňovat všechny těsnění co jdou - tím že je eshopy třeba nemaj v nabídce se nenech odradit, normálně to obvolej ať se zeptaj dodavatelů jestli to jsou schopní dodat.. kolikrát se dá sehnat spousta věcí co na eshopu neni...
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2012 18:46 Žena Alena.sv [51]
Tak těsnění přišlo..namontováno...filtr vesele teče dál. rozzureny Manžel rozmontoval hlavu,prý to musí týct někde jinde,ale otatní těsnění vypadají prý dobře..snad ještě zkusit vyměnit těsnění pod pumpičku,ale nevím...ani jsem ho zatím nikde nenašla ke koupi.. :-O
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2012 19:36 Žena Alena.sv [51] Re: Cosmogagy
Jo jo,určitě dám vědět jak to dopadlo s těsněním. Filtr mám od roku 2007. Takže to bude asi ještě ta horší várka. Snad to dobře dopadne. ;-)
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2012 00:15 Muž Cosmogagy [479] - AmerikaRe: Alena.sv
Není vůbec zač, a jinak tedy k Tetratecům - nevím jak ho máš dlouho, ale tyhle problémy mívaly hlavně ty staršího data výroby. Pak došlo k lehké inovaci (tuším 2010) a už je to lepší. Ale je fakt že téct může jakýkoli filtr.
Dej vědět jak jsi dopadla s těsněním ;-)
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2012 18:28 Žena Alena.sv [51]
Díky moc za vaše rady. :-) Těsnění jsem objednala a v pondělí bych ho měla mít doma.Tak jen doufám,že to tím bude,ale snad jo(tekl,i když jsem ho jen naklonila,a to po celém spoji).
No a kdyby náhodou ne,tak pak bych začala uvažovat o novém filtru. Protože jak jsem to tady četla,tak tetratecy takhle zlobí docela dost.
Nevím, jak mají ostatní filtry řešené to těsnění u hlavy,ale tohle je asi konstrukční vada,když to tak zlobí.
Vaše doporučené filtry si prohlídnu a uvidíme. ;-) Raději bych samozřejmě,kdyby mi stačilo jen to těsnění. :-)
Ještě jednou dík za rady a psychickou podporu.
Reklama
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 23:15 R Muž Haimdol [3969] Re: Cosmogagy
Vida, na AquaNovu jsem si nevzpomněl. Ještě bych zmínil Fluval nové šestkové řady. stydim
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.09.2012 23:02 Muž Cosmogagy [479] - Amerika
U tetrateců je tohle běžný jev - po rozdělání a opětovném složení začnout téct. Na vině bývá těsnění pod hlavou. (Ony to vlastně občas umí všechny vnější filtry, proto když jezdím k zákazníkům na servisy a mám i čistit filtr, tak si sebou pro jistotu beru náhradní těsnění pod hlavu a filtr dělám první, a zbytek akvárka až pak - to abych měl aspoň trochu času vidět jestli filtr teče nebo ne).

Pokud jiný filtr, co třeba mrknout na AquaNovu?? Oproti Eheimu i JBL zmiňovaných Haimdolem (nejedná se zrovna o levný filtry, ale kvalita jim upřít nejde) je cenově níž, a špatná vůbec není. Je to sice čína, ale z těch čínských věcí je to asi to nejlepší co se dá koupit. U pár zákazníků nám běží, já mám taky jeden doma v provozu, a pohoda (on je to taky docela dost obšlehlý a trochu zjednodušený Eheim Professionel II, takže co jiného než pohoda by to mohla být :-) )
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 22:40 R Muž Haimdol [3969] Re: Alena.sv
Jestli pomůže výměna těsnění je ve hvězdách protože neznám důvod netěsnosti. Pokud uvažuješ o změně tak bych se podíval buď po tom Eheimu nebo po JBL. Obě značky se dají sehnat za velmi slušné peníze. Co se náhradní filtrace týče tak pokud nemáš po ruce jiný zaběhlý filtr tak bych raději prováděl denní výměny části vody. Ty ostatně bude třeba provádět nejspíše i po výměně filtru za nový, tedy pokud nepoužiješ staré filtrační hmoty.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 22:24 Žena Alena.sv [51] – netěsnost filtru
Ahoj. Můžete mi prosím někdo poradit? V pondělí jsem po delší době rozdělala tento filtr(tetra tec ex 700) ,abych ho mohla vyčistit.Bohužel hned druhý den jsem zjistila,že mi ubyla voda v akváriu a filtr mi teče. Znovu jsem filtr rozebrala,očistila těsnění a prakticky si s tím hraju už druhé odpoledne a je to čím dál horší. rozzureny
Ruply mi nervy a objednala jsem si nové těsnění,ale co když nepomůže ani to?
Jakou jinou filtraci(cenově dostupnou)by jste doporučily,pokud nepomůže ani to těsnění? Eheim?
Díky moc za rady i podporu.
Jo a je nutné zajistit na pár dnů jinou filtraci alespoň prozatimní? Asi ano,že?

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2012 10:54 Muž fido16 [446]
Též chválím firmu http://www.eurofoam-tp.cz

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Přejít na další

Zpět na obsah sekce Technika Přidat příspěvek • Zobrazeno 22554x

Podobná témata
Nematobrycon palmeri - Tetra císařskáTetra Min granule používá někdo?Tetra Aqua NitrateMinus Pearl
Boehlkea fredcochui - Tetra modráTetra cichlid stickJaký filtr vybrat Tetratec ex 400 nebo EHEIM aquaball 2210?
Jaké ryby k Tetrám ?Tetra tec Ex 600 TetraPlant Complete Substrate
Tetra Medica General Tonic - dávkování??Srovnání odkalovačů Eheim a Tetra GC40/50Tetra Aqua Safe vs. Toru Min
Tetra Aquasafe alebo Sera Aquatan?TetraTec EasyBalanceTetra test CO2 vs Tillmanova tabulka
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/3884