Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Multi-medikal

 

NápovědaFórum » Nemoci » Léčení a léčiva 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Multi-medikal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2021 14:29 123em
Dobrý den, od pátku léčím beťákovi bakteriální rozpad ploutví multimedikalem. Má karanténní akvárko 6 litrů. Když mu dneska budu měnit vodu, mám vyměnit normálně jenom třetinu vody, nebo víc? A multimedikalu mu tam mám nakapat kolik? Na obalu ani na internetu toho o tom moc není.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2020 19:49 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Bijanka
Je to živé a každý živý tvor je trochu jiný, než ti ostatní, každý má trochu jiný genetický kód atd. Někteří to snášejí lépe, jiní hůře.

Při nějakých pokusech (odkaz bohužel nemám) bylo údajně zjištěno, že po uplynutí šesti hodin bez "potravy" bylo přibližně 50 % nitrifikačních bakterií mrtvých. To neznamená, že si pustí stopky a uhynou na povel přesně po šesti hodinách, ale že první začnou hynout už třeba po dvou a ty nejvytrvalejší až třeba po osmi.

S výměnou vody doporučuji začít určitě hned, pokud už ve vodě léčivo je, tak bych přidal navíc 1/3 běžné dávky po výměně, zítra a pozítří aplikuj léčivo až po výměně vody. Jo a pokud by se voda nějak moc lišila teplotně, tak je vhodné ji předehřát, ale i na to se tady názory různí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2020 19:35 Bijanka Re: _ucx_
A ještě mi ten pán tvrdil,že ten den co se vezlo akvárium k nám, z něj lovil rybky pro nové majitele.. Takže to bylo jen pár hodin.. Než si to pan připravil a než se akvárium odvezlo z Prahy k nám do Krkonoš.A ještě by mne zajímalo prosím, proč jiné rybky vypadají zdravě, když je nejspíš otrava NO2 a NO3? Vím že každý druh je jiný ale zvolila jsem převážně zivorodky nenáročné pro zacatecniky.Pak tam mám ancistruse a dva Krunýřovce a jsou také velmi čilí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2020 18:39 Bijanka Re: _ucx_
Děkuji za rady a ještě se optám.. Ve středu končí ten léčebný proces.. Mám už začít měnit vodu hned teď a nebo mohu až za ty dva dny? Ptám se kvůli té eshe..děkuju,děkuju hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.09.2020 18:04 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Bijanka
Chyba nebyla v absenci vyvářky dna, chyba byla ve vpuštění rybek 36 hodin po založení nádrže, takže nejspíš chronická otrava amoniakem a následně dusitany látkami jak vyšitá. To zas byla kvalifikovaná rada prodavačova jedna báseň. Že dno bylo někde v jiném akváriu před tím, to nehraje úplně roli, pokud to není v režimu, že se během několika málo hodin dostane ze staré funkční nádrže do nádrže nové. Takže co teď?

1. Tady si načti něco o těch bakteriích, je tam i graf přibližného průběhu nitrifikace v čase: rybicky.net/forum/12751…

2. Stávající osazenstvo je "načnuté". Některé ryby to zvládnou a třeba se i uzdraví, ale je značná pravděpodobost, že některé ne. S tím se zkus smířit. Není asi rozumné léčit za každou cenu. Stane se, ber to jako školné.

3. Měň vodu, měň vodu, měň vodu. Zatím každý den 120 litrů po dobu jednoho týdne. Pak můžeš snížit na polovinu, ale lepší bude se řídit výsledky testů vody (viz bod 5).

4. Potřebuješ mnohem víc rostlin, které za tebe udělají spoustu práce při odbourávání dusíkatých látek z vody

5. Bude velice rozumné si koupit slušné testy NO2 a NO3. Slušné, takže ne papírky a taky rozhodně ne levné kapkové testy od firmy Aquar (i když zrovna jejich test NO2 mi přijde výrazně lepší, než jejich test NO3) a měřit, zpočátku klidně každý den. NO2 nad 0.1 mg/l je špatně. Slušní výrobci takových testů jsou JBL, Sera, Tetra. Přicucávacím testerem NH3 na sklo od firmy Seachem taky nic nezkazíš. Chybu pak rozhodně neuděláš, přikoupíš-li si ještě test na pH, ten může být i nějaký levnější (ale pH test na sklo od Seachem zase dobrý není).

6. Ten štěrk mi přijde moc hrubý, bude do něj zapadávat trus, zbytky potravy a bude to tam hnít)

7. Hnojení s tímhle množstvím rostlin můžeš taky úplně vynechat. Nevíš-li přesně, co děláš, tak máš velkou šanci napáchat víc škody, než užitku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.09.2020 16:44 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Bijanka
Je na předpis a zrovna ženská to ze svého gynekologa zvládne vydyndat. Na předpis pro lidi je cena super,předpis od veterináře cca 2x víc no a přímo na veterině většinou 4x víc. ale myslím si, že to akvárko na entizol nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2020 15:42 Bijanka Re: lacewings
Má fatální chyba byla, že než se pořídilo akvárium z druhé ruky, jsem četla více než jsem asi měla a kvůli nitrifikacnim bakteriím jsem štěrk, který byl dovezen spolu s akvariem, nevyvařila..Má kolegyně akvaristka mi už vynadala, takže vy už nemusíte :) Rybek je tam celkem 28 +kreveta..šneky(heleny) nepočítám,je jich málo..Napadlo mne, rybky odlovit a nádrž zřídit znovu ale když už jsem skoro u konce s těmi léčivý, tak si myslím že by nádrž mohla být bez chorob.. Pokud tedy se jedná spíše o reakci na léčivo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2020 15:34 Bijanka Re: _ucx_
Ahoj,tak jsem si udělala nějakou tu prezentaci, snad jsem to i uložila.. ;-)
Edit: Entizol jsem si v hledání rad našla taky ale není on na předpis?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.09.2020 22:58 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Bijanka
- to může být důsledek té léčby, nemusí se vůbec jednat o vnitřní parazity,
- vrátit akva k normálu, snížit teplotu, vyčkat další reakce ryb
- Multi-medikal to nevyřeší
- založte si prezentaci akvária, lépe se tak určuje případně vzniklá problematika ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.09.2020 22:12 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Bijanka
A zase. Příliš málo informací. Založ si prezentaci, vyplň tam všechny požadované informace atd. Jasně, může ti někdo poradit, že po dokončení kůry s esha 2000 + esha exit můžeš proti bičíkovcům nasadit třeba entizol, flubenol nebo esha hexamita, ale někde bude hlubší příčina, proč se ty choroby spustily a tu bez toho nikdo nezjistí. Ty nechceš jen pořád dokola léčit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2020 21:52 Bijanka – Krupička, bičíkovec
Dobrý večer.. Na radu znalích v mém okolí, léčím krupičku necelých 14 dní Eshou 2000 a Eshou Exit.. Krupička zmizela ale doléčím ty dva dny.. Teď mě spíše trápí, že jsem před cca týdnem zjistila, že mi některé rybky vylučují průhledná až bílá hovínka. Dočetla jsem se, že by se mohlo jednat o bičíkovce.U některých rybek se mi objevily i bílé tlamky ale po dvou dnech, vypadaly jakoby nic neměli. Ale stále tam mam dva samecky(paví očko a Endlerka) kteří vypadají že pojedou.. Mají bílé tlamky, bílá hovínka, jeden jezdí vodou jak splašenej, druhej se kymací na obě strany. Dnes jsem koupila i Multi-medical ale nevím jak postupovat dál.. Bojím se, že po 14 dnech aplikování Eshy, bych tomu dala pěkně na p..el a rybkam to pěkně ztížila. Prosím poraďte mi.. Akvarko 260 l, momentálně nefiltruji, teplota na 28..A jsem neustálí začátečník který to pokaždé vzdal, teď už nechci. Děkuji za rady..

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   19.10.2019 13:45 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Vlad1s
- jde o kombinaci methylénové modře , malachytové zeleně a formaldehydu
- je tedy nutno počitat i s vyhubenim nitrifikačnich bakterii v akvariu
- separační léčba je tedy výhodnější ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2019 10:37 Muž Vlad1s [0] - Miniakvária – Multi Medikal
Zdravím. V akvárku mám už iba jednu rybu (samičku endlerky), má na sebe také šedé bodky, ale neobtiera sa. V akvaristike mi poradili prípravok Mutli Medikal, chcel som malachitovú zeleň. V akvárku mám zároveň aj početnú populáciu kreviet a slimákov. Viete mi poradiť, ako tento prípravok pôsobí na krevety a slimáky? Alebo je lepšie rybu odloviť a preliečiť mimo? Chcem do nádrže vypustit mladé, ale bol by som nerád, keby sa nakazili. Ďakujem.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2015 16:49 R Muž romant [27987] Re: jana
Zaregistruj se, zřiď prezentaci předmětný nádrže. Filtr klidně propláchni v akva vodě a denně měň min. 1/3 objemu akvária. Rostliny samozřejmě pořiď.
Edit: Pokud na hladině plavou zbytky rostlin, tak je sezbírej a vyhoď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2015 16:46 jana Re: jana
Tak ještě jednou prosím o radu, červený flek u té jedné parmičky - možná parazit - zmizel, rybky jsou velmi žravé, dokonce ožraly i zbytek rostlin. Občas když je nakrmím, tak parmičky čtyřpruhé pár minut plavou k hladině a jakoby se "nadechnou". Tak mám dotaz, mohu koupit dvě nové rostliny, když už tam mají možná to léčivo, že by nic nechytily a ty ostatní kytky plavou na hladině, tak se nemají rybky kam moc schovat. A další důležitější dotaz, téměř všechny parmičky mají - jak jsem se zde dočetla - krvavé žábry.. nevím, co s tím, vodu měním, filtr pracuje. Nemám ten filtr úplně vyčistit, myslím i tu houbu uvnitř, vím, že se to nemá, kvůli tamním bakteriím, ale jak se mi ucpaly ty trysky, tak třeba tam je hodně bordelu...nebo nevím, prostě než se trysky ucpaly, krvavé žábry neměly.. Díky moc!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2015 16:33 jana Re: romant
ok, tak snad to zvládnou, ještě jednou moc děkuji! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2015 16:26 R Muž romant [27987] Re: jana
Postupný pokles teploty nevadí a možná že je i vhodný, tedy pokud šlo o tu otravu, tak čím nižší teplota(tedy těch 23), tím více kyslíku ve vodě. Akvaregulátor dávat nemusíš, ale když máš tak klidně můžeš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2015 16:21 jana Re: romant
dobře, a ten pokles teploty nevadí? vždy to minimálně o dva tři stupně klesne.
on jim červená kořen postranních ploutviček a ta jedna první - měla červenou či krvavou skvrnu u konečníku (ta zcela zmizela po medicalu).. ale určitě to bylo způsobeno tím, že se ucpaly ty trysky.. takže každý den měnit vodu a k tomu jim vždy dát do vody akvaregulátor? četla jsem na něj taky různé názory, jako že je to zbytečná chemie pro rybky. Jsem z Prahy, ale ve starém paneláku, kde jsou ještě i kusy téměř stoletých vodovodních trubek.. Opravdu moc díky!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2015 15:56 R Muž romant [27987] Re: jana
Akvo ani fleky nevidím, ale usuzuji na částečnou otravu a tudíž bych už multimedikal nepoužíval a jenom denně měnil 1/3 objemu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2015 15:52 jana – červené fleky léčba
Dobrý den, léčím parmičky multimedikalem. Před dvěma dny jsem jim dala lék kvůli červeným flekům na třech parmičkách zlatých (ucpaly se mi trysky ve filtru a já si toho jako nezkušený začátečník nevšimla), stav se do dnešního rána zlepšil o hodně (ta co měla největší flek už nemá téměř nic), bohužel mi pán v akvaristice špatně poradil, nebo jsem ho špatně pochopila, asi po 36 hodinách, co jsem jim nalila lék do akva, jsem vyměnila 30% vody a dala čerstvou odstátou plus akvaregulátor. Teplota klesla o 3 stupně, měli 26 a ted jen 23 stupňů. Chci se zeptat, zda jsem to hodně pokazila, zda nemohou mít problémy ještě z té studené vody? A jak pokračovat dále? Byla jsem opět za pánem - je nejblíže - a poradil mi, že mám už akva takto nechat a v úterý vyměnit téměř všechnu vodu a dát znovu lék. Moc děkuji za rady, nemám zkušenosti a ty naše červené fleky jsem nikde v diskuzích nenašla. Děkuji J.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.04.2014 19:16 R Muž romant [27987] Re: Pavla Schulzova
Na ten filtr je nutný nasadit nějaké filtrační médium(obvykle je k němu dodáván takovej tmavej molitan), bez něhož to bude jenom čerpadýlko na cirkulaci vody. Teplotu to chce držet i přes 30 st. Chce to pořídit živý rostliny a v této fázi, kdy předpokládám, že ryba tam šla velmi brzy, vodu měnit denně v objemu 1/3 nádrže. Místo toho Multi-medikalu bych pořídil vyladěnější a šetrnější léčivo, jakým je eSHa exit, do té doby i ten medikal a vodu lehounce zasolit(kávovou spíš menší lžičku), před podáváním udělat solnej roztok a ten lejt do akva. ke studiu doporučuji něco z tohoto:
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2014 17:33 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Pavla Schulzova
Odjíždět od nemocných ryb zpravidla dobře nedopadá. Pokud musíš odjet, tak vyměň část vody a léčit se musí dle návodu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2014 14:59 Pavla Schulzova – léčba Betty
Fotka k příspěvku Dobrý den. Chtěla bych se tu také zeptat. Jsem začátečnice s rybičkami. Mam akvarko Aquael 10 litrů. Filtr Pat mini myslím bezuhlíkový, má tam jen tu houbičku na nečistoty. Jedeme na 3 dny pryc. Mam tam momentálne jednu bettu a léčíme ji z krupice. Včera jsem vyčistila komplet akvarko a dala tam 5 kapek multi- mediacal. Dnes již rybička vypadá lépe. Už i zere, i se chvilkou prohání. No a Já nevím, jestli ji tam mam dat další dávku, nebo počkát az se vrátíme. Můžete mi někdo Prosím poradit? Děkuji Pavla
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2012 13:29 R Muž Silent [5949] Re: Maruš
Plíseň v této fázi Multi-medikalem lze těžko vyléčit. Předně by to chtělo karanténní nádrž kde bude léčení probíhat a pak to chce kvalitní a zaručené léky jako například eSHa 2000, Sera mycopur nebo Tetra FungiStop. Tady je ovšem nejdůležitější prevence. Kvalitní čistá voda a vhodné prostředí je nejlepší lék.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2012 13:22 Maruš – Nemoc a Multi-medikal
Ahoj lidičky,potřebovala bych poradit..Jsem začátečnice,loni jsem si koupila samečka beťáka.Ale nějak mne to začlo bavit,tak jsem zvětšila akvárko,má 30l,mám vnitřní filtr a vzduchování,a přidala k němu osm neonek,tři paví očka a tři pancéřníčky.Asi do minulého týdne bylo vše v pořádku,ale beťáčkovi zbělela hlava,má nějakou plíseň asi,vlají kolem něho takové dlouhé bílé jakoby chloupky,vata,má splihlé ploutvičky a pořád se o něco tře a schovává se..Údržbu provádím jednou týdně.Tak jsem včera zakoupila multi-medikal,aplikovala dle návodu a do rána mi umřel sameček paví očko..Tak bych se chtěla zeptat,jestli je možné že to bylo následkem léčby a v jakých časových intervalech provádět léčbu medikalem,ráda bych aby beťák Villy přežil..Moc děkuji za případnou radu..

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2012 17:34 Muž Yirka [9126] Re: sarka918
Než takováto léčení, to je zaručenější výsledek pouze obdenní výměnou vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2012 17:30 sarka918
Ahoj, léčím rybičkám bakteriální rozpad ploutví Multi-medikalem, ale na tom výrobku je to všechno tak nešťastně napsané :( rozzureny Na internetu jsem se nic moc nedozvěděla, tak jsem zašla do akvaristiky... paní mi poradila přidat sůl, zvýšit teplotu a z filtru vyndat tu houbu nebo jak se tomu říká, ale samozřejmě jí nechat v akva... a po 3 dnech vyměnit vodu. Ale zapomněla jsem se zeptat, jestli kapky mám přidávat každý den. Co myslíte? Nebo až ten třetí den? Někde jsem vyčetla, že se dávají kapky pak už jen v poměru na vyměněnou vodu, jinde opak, každý píše něco jiného. Poraďte mi prosím :-O

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2010 18:26 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: re
Použil bych ho maximálně při nákupu nových ryb, jen tak preventivně je to dle mě hloupost :) Daleko lepší prevence je výměna vody ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2010 10:32 re Re: Bob66
:-)))
takze jinak je to blbost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2010 20:42 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: tom
Čím víc ho lidé budou používat (zbytečně) tím víc roste prodej a zisky :) Každý chce vydělávat :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2010 20:31 tom Re: Linduš
a proc je na tom pripravku i navod na preventivni davkovani?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2010 16:51 Žena Linduš [166] Re: Tom
dřív se dělávalo, že s novými rybami se káplo trochu malachitky, ale dneska už je to trošku zastaralá metoda, myslím. nehledě na to, že tu by "novější" živočichové těžko rozdýchavali asi.
je hloupost léčit, když nevíme co. akorát si "trochou" nakapáním můžem vypěstovat toleranci některé nemoci, či parazitů, oslabit zbytečně ryby.
chce to zjistit, co jim je a cíleně léčit.
taky si neberem antibiotika jen tak pro desinfekci ;-)
až bude zas nějaká rybka chorá, napiš a určitě tu zkušení poradí, co by to mohlo být a jak se toho zbavit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2010 16:23 Tom Re: Bob66
Já nevim co to bylo za nemoc...nejdriv mi umrela betta, pak neonka a ted gavunek...
myslel jsem kapnou par kapek do akvarka jako takovou desinfekci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2010 21:39 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Tom
A co to bylo za nemoc? Je vhodné ho použít při nákupu nových ryb stejně jako eSHa 2000, ale pokud ho chceš aplikovat na ryby po nemoci tak je to nesmysl, po nemoci je vhodnější přípravek který obsahuje vitamíny a minerály aby ryba snáze zregenerovala např. eSHa Optima nebo Sera fishtamin a jiné X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2010 21:07 tom Re: Bob66
vazne ne?
ale jako prevence po nemocnych rybkach by mohl, ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2010 20:43 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Tom
Ale ty těm rybám nedodáš žádné vitamíny ani doplňky stravy. Ty jim dopřeješ mimo jiné malachitovou zeleň. Preventivně. coze Proti vysoké teplotě ti multimedikal moc nepomůže :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2010 20:41 Tom Re: NASREDDIN
no v pripade, ze by mi pomrela rodina na chripku, jiste bych si kazdy rano bral vitamin C :-)
Kvalita vody je dobra, presto mi umrelo par rybek...zacalo to v letnich mesicich, kdy bylo v akvarku pres 30 stupnu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2010 12:17 Muž NASREDDIN [1383] Re: re
Ráno když vstanete, kolik pilulek slupnete jako prevenci? Na tohle jednou lidstvo dojede.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2010 09:40 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: re
Nejlepší prevence je kvalita vody a hygiena v nádrži X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2010 07:13 re Re: AmorFati
ale ja myslel jako prevenci, ne pro leceni...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2010 02:42 Muž AmorFati [37] - AmerikaRe: tomas
To by se dalo označit za vyloženě hloupé... Léčení je zásah do pohody ryby, který jí může, pokud právě není oslabena nemocí, kterou přeléčujeme, spíše ublížit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2010 00:32 roberto Re: tomas
V první řadě je třeba zjistit příčinu úhynu a potom zvolit konkretní vhodné léčení. Léčit něco a nevědět co mi připadá minimálně zbytečné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 20:16 tomas Re: radim
ja vim, ale to ze to tam pisou neni jeste stezejni...treba tam nepisou nic o tom, jestli mi to neznici kytky atd...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 18:25 radim Re: Tomas
hned prvni odkaz na google...a v návodu to máš taky popsané :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 18:18 Tomas – Multimedikal
V posledni dobe mi v akvarku umreli postupne 3 rybky - je treba do nej dat naky pripravek.
Koupil jsem kvuli jedny rybce do karanteny pripravek multimedikal, tak nevim jestli ho muzu preventivne nakapat i do spolecne nadrze?
diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2010 09:08 Muž kortezhugo [983] Re: RadioactiWe
...ked ze ide o "Kombinované liečivo typu FMC"...-teda obsahuje "aj" malachitovu zelen ktora sa "bezne" pouziva aj u "Nas-Vas" pri chove kaprov...
...osobne som uz davno nic nepouzil - nemal som dvovod - ale mam radsej ked vyrobca uvedie aj zlozenie "lieciva"...

PS:"starsi" akvaristi este pametaju na Trematin,Ichtisin,Acriflavin...-na vsetkych bolo napisane ze sa "nesmu" kombinovat...
...a "dnes" kupite FMC
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   10.06.2010 21:58 Muž RadioactiWe [192] - Labyrintky
Mňa na tomto liečive zarazila veta, že sa nesmie použiť na liečbu rýb určených na konzumácie. Rybky si síce konzumovať nemienim, ale myslím si, že by mali byť v stave, že by som ich mohol kludne aj skonzumovať. Kvoli tomuto som to liečivo nikdy nepoužil. Čo by ste robili vy? A ako je to s inými liečivami?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2010 13:53 R Muž Silent [5949] Re: kopkop
Multimedikal je tak trochu utrejch. Citlivější druhy ryb použití tohoto léku kolikrát nevydejchaj. Jeho jediná výhoda je v ceně. Na stejné nemoci je podstatně lepší a hlavně lépe snášený přípravek eSHa 2000. Jeho použití je bezproblémové i pro citlivé ryby. Navíc není nutné nijak zvyšovat teplotu ani jinak upravovat běžný provoz nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2010 13:40 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: kopkop
vyrobce o soli nic nepise a kamos rika nesolit, ale ja resil galaxky a ty jsou asi na sul citlivy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2010 13:35 kopkop Re: voko
takze mam kazdy den menit vodu a pridat kapky na mnozstvi vymene vody. :-( to jsem si pomohla,proc u tech kapek taky nenapisou co snimi rozzureny jo a pridat i tu sul?s vzduchovanim jsem taky na stiru, on mi rikal ze mam nechat normalne bezet filtr(mam eheim na 63 l aq) :-)

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 3939x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15393-multimedikal