Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - restart

 

Prezentace » Foligno » restart » Nápověda 

Hlavní fotka



restart

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Foligno   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 8. 4. 2022   Aktualizace: 1. 1. 2023 Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 245   Počet palců: 4
Založení: 1. 4. 2022   Stáří: 2 roky
Objem: 160 litrů   Čistý objem: 120 litrů
Velikost: větší akvária   Oblíbenost: 2 uživatelů
Fotek a videí: 88+0   Komentářů: 3
*     *     *     *


Rozměry: 100 cm x 40 cm x 40 cm

Popis: Pokus o uklidňující koutek

Biotop: Jižní Amerika

CO2: ne

Dekorace: kořen 3x

Dno: unisoil 25l

Filtrace: Aqua El turbo 1000

Hnojení: dnes 4 tablety NPK,dále koupeno invital ferrox aplikován, MgSO4X7H2O

Krmení: mražené koretry nebo sušené vločky, teďkom pro pandy hikari tablety

Osvětlení: Sinkor LED 35 W utlumené, svítím od 9:00 do 20:20. Akvárium je bokem k jižnímu oknu a od cca 14h je osvětlováno denním světlem

Pozadí: Polystyren zabalený do černého pytle na odpadky.

Stojan: kupovaný dřevotřískový

Topení: ano

Chlazení: ne

Údržba: dle potřeby výměna 10cm vodního sloupce každých 14 dnů

Voda: kružbersko + místní zdroj hodnoty z laboratoře: PH 6,87/tvrdost 1,86/vápník 61,8/hořčík 7,77/dusičnany 21,2/chloridy 13,6/chlorečnany <50/sodík 10,5/ železo, mangan <0,01

Vzduchování: ne

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(87)
Složka
Ostatní

(43)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Složka
churavějící rostlink

(44)
Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
24.07.2022
24.07.2022
24.07.2022
24.07.2022
17.06.2022
17.06.2022
17.06.2022
17.06.2022
 
Nejnovější fotky v dalších složkách
25.11.2022
-
-
25.11.2022
-
-
25.11.2022
-
-
25.11.2022
-
-
25.11.2022
-
-
25.11.2022
-
-
25.11.2022
-
-
18.10.2022
-
-
NahoruDeníček
1
1.2023
Filtr:TAk měsíc zpět jsem vytáhl sáček s purigenem.Z filtru jsem sundal molitanový límec, tak jak je jsem jej namačkal do sklenice s vodou kde jsem uchovával purigen a zavíčkoval na horší časy.NA filtr jsem nasadil plastovou vanku s těmi supr porézními válečky, pod kterými byly ještě molitanové odstřižky a navrchu sáček s purigenem. Po čase se jaksi vytratil proud z akvária- hm. Totálně zanesené molitany. TAkže jsem zkusil vrátit molitanový límec- ježiši málem byla z akvarijní vody hnojačka- příliš pozdě jsem zavětřil otřesný zápach.Molitan šel nekompromisně vyhodit.
Teďkom se chystám na další restart. Kupuju novou nádrž, kde už nebudou ty nevzhledné ale praktické lišty na krycí skla, kupuju i jiný filtr, rohový s rozstřikovací polohovatelnou lištou a taky BRW osvětlení s možností úpravy světelných režimů.
Rostlinky vyperu v roztoku se savem a uvidíme co se bude dít s těma řasama.
Tímto je k dispozici i moje stará nádrž s filtrem a starým ale furt funkčním LED osvětlením viz inzerce tady, nebo na bazoši.
25
11.2022
Řasy resp. sinice nezmizely.Co 14 dnů poctivá výměna třetiny vody. Uprostřed cyklu dávkuju hnojivo aqua groower mikro a makro komplex, které se má dávkovat denně.Proč- inu proto, že jsem chtěl dostat do kondice rostlinky.A myslel jsem že tak by se mi alespoň částečně vyřešil problém s řasou.Vezmu papírky a změřím co ta naše průmyslová destilka v práci.Mám ještě seachem prime- ten jsem měl na to abych zregeneroval purigen, který ale už v nádrži nemám. Měl jsem jej ve filtračním koši s válečkama, které ale fakt rezonovaly, takže jsem na aqua el nasadil nrmálně molitan.No a tou destilkou bych mohl snížit tvrdost vody, kterou jsem teďkom naměřil fakt moc.Celková je cca 8, ale uhličitanová byla dříve okolo 7 a poslední změření 15.
Mám záměr ještě vyměnit akvárium. Sklenář říkal, že mám fakt slabé sklo. Jenže mi se nechce věřit, že je to v milimetrech protože centimetr tlusté sklo jsem snad ještě neviděl u akvárka. Každopádně moje 160ka je dovezená jako jetá, pro sichr byly zevnitř hrany vylepené silikonem- a taky to podle toho vypadá, a protože je nádrž v ložnici a v případě vylití by byla po celém pokoji milimetrová vrstva vody, chtěl bych prostě koupit nádrž novou. K tomu možná i a nevím jestli RBW je reklamní trik nebo ne, ale Sinkor RBW se stmívačem. To by se mi líbilo mít náběh i stmívání postupné.No a pokud k tomu dojde, vyměním rybí osádku. s těžkým srdcem se rozloučím s akarami hnědými, a dám pryč i piraně a nenažrance tetry kosočtverečné. Chtěl bych mít v nádrži otíky, malé pancéřníčky zelené, nebo pandy, a nějaké menší rybky buď kardinálky, razbory, nebo neonky. S tím, že hypoteticky ke dvěma neritinám možná i 10 krevetek.Možná.
18
10.2022
Náhled
Po půlroce, kdy jsem s akvaristikou chtěl dokonce praštit- protože jsem nepřišel na to co způsobuje sinice a tak je mám v akváriu pořád nové poznatky.
Kombinuju páté přes deváté. Myslím si, že klíčem bude intenzita doba svícení.
Proč si to myslím. Protože rostlinek v nádrži není málo.Protože tam mám ano teď už asi na hraně rybí osádku.
Pořád pár Akar Hnědých,6 Teter Kosočtverečných, zbyly 3 Kardinálky a poslední Pancéřníček Panda.+ 2 šneci.
Co táýden, někdy co 14 dnů jsem měnil určitě dobrých 10 cm sloupce hladiny.U nádrže 100x40x40 myslím dobré.Jednou měsíčně při výměně vytáhnu filtrační molitan a promáchám ho ve vypuštěné vodě, a jde to pod kytky ano Udělal jsem na doporučení profi test zkusil jsem aplikovat hnojiva.
NAposledy jsem u Surpana koupil mikro a makro komplex aquagrower.a NPK kapsle.Minulý týden šly dvě kapsle pod kořeny echinodorů. Každá pod jeden.Je to asi po roce, co jsem je aplikoval naposled.U těch tekutých hnojiv jsem i díky řase a vztahu živiny vs světlo opatrný a dávkuju pouze 1ml tzn jedno stlačení pumpičkou do nádrže týdně- vždy uprostřed cyklu výměny vody.
Za 2 týdny asi změny vidět nebudou. Dnes jsem právě po výměně vody a vyždímání molitanu, a do nádrže jsem nalil víčko seachemu prime.Intenzitu osvětlení jsem snížil. Je to jeden posledních zoufalých pokusů odstranit příčiny vzniku sinic.Svítím tak 2a půl hodiny ráno po poledni a v zimě vlastně až do západu slunce dopadá sluneční svit na čelní stranu nádrže. No a odpolední svícení je od 15:30 do 20:30.
tolik k nešťastným řasám.Paradoxně na fotkách které po napsání nahraju to nevypadá tak hrozně jako ve skutečnosti.
Teď k dalším postřehům.
Zajímavé je že i v živočišné říši by se samečkové pářili častěji než samičky.Chudák Akara.Samec samici neustále pronásleduje.O žravosti teter Kosočtverečných už jsem asi psal dříve, čeho jsem si ale všimnul. Ony strašně rády plavou v proudu.Takhle to nevypadá, nečeří se hladina ale filtr, který mi na rostlinných akváriích doporučili, je na mou nádrž zbytečně silný. I když prakticky zavřu výtokovou klapku ten proud u zadní stěny akvária je takový, že ty Tetry mají co dělat aby doplavaly k filtru.Pak jakoby vypnou nechají se odnést na konec nádrže a hurá zase proti proudu. Ne že by to dělaly pořád ale dělají to denně, je to docela legrace.
To nic nemění na tom, že jsem rozhodnutý do budoucna neexperimentovat s rybkama a budu se držet hejna neonek/kardinálek, hejna pancéřníčků zelených/pand a nějakého toho otíka.
U toho filtru jsem jednu dobu uvažoval o rozstřikovací rampě ale já mám na nádrži nalepené takové pásky proti prohnutí a na nich ještě leží krycí skla. Kdybych tam měl rampu musel bych mít hladinu níž.No a ještě chci někde sehnat ty okružáky. Hodně a asi i dospělce. Protože když jsem registroval maličké šneky, myslím že Akary je považovaly za bezva jídelníček a nezůstal ani jediný šneček.
3
10.2022
Po delší době. Rozsivky se stále drží. Není jich více, není jich méně.Takže při dnešní výměně vody jsem o jeden (nevím co to znamená) stisk přidal na intenzitě osvětlení, a změnil jsem dobu svícení: dříve 7-9 a 15-20, nově 9-20.
trochu jsem ubral dna zepředu. Mrzí mně, že rostlinky, třeba kryptokoryny mají jakoby zaražený růst. Ani anubias barteri nana nijak neroste.Bohužel spíš se ztrácí i microsorum pteropus trident.Takže jsem u Surpana objednal hnojiva- NPK a sadu aquagrower. A taky trochu nelogicky dvě bucephalandry. Proč, když se mi nedaří? Protože doufám v lepší zítřky.
Od rostlin k rybám. Taky zklamání a do budoucna mně to vyškolilo.Tetry kosočtverečné vyrostly a já snad ještě neměl žravější ryby.Dokonce ani akary hnědé, které jsou jo větší raději odplují od toho hejna když se futruje.výše zmíněné rybky mi asi zlikvidovaly otíky a až na jednoho pancéřníčka zeleného i ostatní. Kardinálky zbyly 3 a plavou tam jako chudí příbuzní.Do budoucna až se vytratí současná osádka asi fakt jen kardinálky, a hejno pancéřníčků a otíků. Ti mi nádherně vyluxovali ty rozsivky, ovšem příčinu neodstranili.Fotky dodám během týdne až mi klesne zákal. coze
24
7.2022
Náhled
Vedra. Teplota v nádrži stoupá na 29.Poté co mi asi Akary zlikvidovaly všechny 4 otíky, redukována byla i populace panceřníčků mám jen 3 a odešly mi i 3 kusy starších kardinálek, se mi opět začalay v akváriu objevovat sinice.Po těch testech a opatřeních už začínám propadat beznaději.dnes jsem změnil dobu svícení. Jednak jsem zkusil přidat na intenzitě a budu svítit od 7 do 9 a od 15 do 20. Jinak mně už fakt nenapadá co s těmi sinicemi- pokud to jsou ony. Včera jsem viděl zajímavý úkaz kdy z listu blízko hladiny- napadeného sinicí stoupal několik desítek minut řetízek minibublinek.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

zervajs Re
24.7.22 21:36
Měříte v akváriu N03? ahoj
ajajak Re
29.4.22 16:50
Koukám že se restart povedl. palec Rozsivky jsem měl také a měl jsem je také prvně nahoře. Vodu zásadně neměním ani neměřím pouze vodivost a PH kvůli rostlinám a abych neotrávil rybky CO2. Rozsivky jsem dostal z akvária nastartováním růstu rostlin a den ode dne byly pryč. Ať ti plavou
Pavla28 Re
8.4.22 9:20
pěkně založené akva, tak ať to pěkně roste a plave palec budu nakukovat, jak se daří
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/33459