Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Kočičí televize

 

Prezentace » Narmoria » Kočičí televize » Nápověda 

Hlavní fotka



Kočičí televize

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Narmoria   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 28. 1. 2022   Aktualizace: 12. 10. 2023 Nové fotografie Nový záznam v deníku Změna v seznamu ryb Změna v seznamu rostlin Změna v seznamu ostatních živočichů 
Počet návštěv: 218   Počet palců: 5
Založení: 27. 1. 2022   Stáří: 2 roky a 3 měsíce
Objem: 84 litrů   Čistý objem: 64 litrů
Tloušťka skla: 6 mm   Objem bez skla: 78 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 2 uživatelů
Fotek a videí: 44+6   Komentářů: 8
*     *     *     *


Rozměry: 70 cm x 30 cm x 40 cm

Popis: Moje první větší akvárium doma. Hlavně jsem chtěla beťáka. Nakonec jsem si sice žádného nekoupila, ale vzala si od kolegyně, která pro něj neměla vyhovující podmínky. V akváriu není jen beťák, je koncipované jako společenské s rybičkami, krevetami a šneky.

Biotop: Kosmopolitní plus převažující Asie

CO2: neplánuju, rostlinky jsem vybírala převážně ty málo náročné

Dekorace: pěkně tvarovaný bonsai kořen, dvě keramické schovávačky ve tvaru kamenů, kamínky z cest (křemen, živec, žula a jiné granity, ty krásné mramory a dolomity jsem uklidila zpátky do sklenice)

Dno: Invital Japanese Soil Black směs Normal a Powder (ten powder je hlavně vpředu pod marsilkou a sagittarií)

Filtrace: Aquael Turbo 500 s rozstřikovací rampou - s originálním molitanem a keramickými kroužky.

Hnojení: 2 ml Tropica – Premium Nutrition každý druhý den

Chemie: občas Mironekuton

Krmení: Royal Menu Discus-Siner, Dajana Insect Superfood betta pellets, Tetra Wafer Mix a Hikari Sinking Wafers pro sekavce a Dennerle CrustaGran, GlasGarten Snail Dinner a sušené listí pro toho nenažraného šneka (občas mu to ale ukradnou krevety), živé krmení (roupice, patentky, koretry), mražené (dafnie, artemie)

Osvětlení: Sinkor LED WRB 20W, režim 5h světlo -2h pauza tma - 5h světlo - noc

Pozadí: laminovaná fotografie vodopádu Shifen

Stojan: Knihovna s prostorem na skryté akvárium vyrobená na zakázku.

Topení: Sunsun 100W - 25°C

Chlazení: neni - zatím řešeno otevřením poloviny krycího skla nebo chladící deskou na které se kondenzuje voda a ochlazená stéká zpátky do akvária

Údržba: asi 1x týdně odsát trochu bobky ze dna, výměna asi 16 l vody

Voda: odstátá z vodovodu - České Budějovice, vstupní parametry: pH 7, GH 7°d, KH 1,8°d, NO2 0 mg/l, NO3 12 mg/l; Akvárko má dle posledního měření (21.5.2022) pH 6,5, GH 4,8°d, KH 1,2°d, NH4 0 mg/l, NO2 0 mg/l, NO3 6 mg/l

Vzduchování: ne

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(43)
Složka
Ostatní

(7)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Složka
Betta splendens

(6)
Složka
Čichavci

(2)
Složka
Krevetky

(3)
Složka
Rostlinky

(7)
Složka
Rybičky

(4)
Složka
Šnečci

(5)
Složka
Zakládání akvárka

(9)
Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
23.07.2023
HF
HF
28.05.2023
HF
HF
21.05.2022
HF
HF
05.05.2022
HF
HF
16.02.2022
HF
HF
16.02.2022
Obecenstvo
Obecenstvo
04.02.2022
HF
HF
 
Nejnovější fotky v dalších složkách
Videa
NahoruDeníček
12
10.2023
Zase změny v osazenstvu nádrže. Postupně ztrácím osádku z původního založení, japonské krevetky a razbory už byly starší, když sem je dostala a teď už se jim postupně blíží jejich biologický čas.
Taky se bohužel stala jedna nehoda, samečka čichavce jsme našli jedno ráno zamotaného v jávském kapradí a utopeného.

Takže jsme byly nakupovat (online protože s couráním je to teď složité). Doplnila jsem stavy japonských krevetek, razbor a koupila jsem nového čichavce manžela. Přišel takový záprdek malinký. Ale docela se k sobě se samičkou mají. Plavou hodně spolu, to s ostatníma samečkama nebylo. Sameček má být varianta Gold, jsem zvědavá jak se dobarví, teď je hodně mladý.
Byla jsem ještě více natěšená na nakupování a přidala jsem ještě krevetky red rili. Akvárko je hodně zarostlé, ještě jsem přidala nějaké skrýše, tak snad to bude dobré.
A pak jsem ještě přidala jednu parádu vytouženou - párek Bojovnic nebojovných. Jsou krásné. Sameček hned opanoval jeden trs kapradí, že tam bude jeho bejvák. Samička je šmejdilka. Vždycky když se potkají, tak se před ní sameček naparuje. Jsou teď velké jako moje největší razbory, předpokládám, že ještě trošku vyrostou. Ale jsou nádherné. Sameček žere okružáky a levatky.
26
5.2023
Pokukovala jsem po nějaké nové betce, chvíli jsem přemýšlela i o divokých betách a nakonec je zase všechno jinak a ujala jsem se azylantú. Tentokrát jsou dva - je to páreček čichavců medových. Byli v akvárku u manžela. Jenže jeho akvárko nefunguje úplně optimálně (špatná cirkulace vody díky plastovým dekoracim, které strašně chtěl, trochu přerybněno, vyšší dusičnany a pořád trochu řasy). Čichavci se tam pořád šikanovali. Nejprve samička utrápila samečka, pořád ho honila a on se nakonec utopil zaseklý pod filtrem. Když se koupil nový sameček, tak bylo zas vše obráceně a on terorizoval samičku, která se teď konstantně schovávala. Po přestěhování ke mě do akvárka oba sekaji dobrotu a zdá se, že to bude fungovat. Tak ať se jim u mě líbí. pivo
25
3.2023
Našemu krásnému leknínu se asi stýskalo po parťákovi beťákovi, začal chřadnout a nakonec ho dorazila nenažraná Tylomelanie. Ta spase všechno, i když se jí snažim krmit, stejně si vybere co chce. Koupila sem novou cibulku leknínu, sice začala obrážet, ale Tylomelanie se do ní zas pustila. Mno tak uvidíme kdo z koho.
5
2.2023
Náhled
Opustil nás Pinky. Všimla sem si, že zničehonic má náběh na vodnatelnost (mírně zježené šupiny při pohledu shora, nežral). Zkusila sem ho sice ještě odlovit do vyhřáté karantény (29°) a započíst léčbu (sehnala sem jen Eshu). Ale nic nepomohlo, během dvou dnů se to zhoršovalo a nakonec umřel. Bylo mu asi 1,5 roku. Prý to mohlo být i genetikou, stále mu rostly obrovské "feather tail" ploutve, které už musely být opravdu těžké. :-(
29
12.2022
Akvárium poměrně slušně funguje. Průbežně probírám přerůstající kytky. Díky aktivitě sekavců, krevet a šneků se mi zarovnalo dno, takže píseček zmizel v propadlišti dějin. Ale i tak je to hezké.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

JanaS Re
5.1.23 15:43
Krásní sekavci, tylomelánie i video celkově.
Narmoria Re
5.5.22 19:36
Po 3,5 měsících sem dám mou zkušenost. Myslím, že pro toto osazenstvo a uspořádání akvária to zatím vypadá, že filtrace je dostatečná. Na průtoku (proudu) moc přidávat nechci, protože beťák by s těma okrasnýma ploutvema měl problém s plaváním. Akvárium zvládlo i 14 dní překrmování a dusičnany se stále drží na stejné hladině (okolo 2,5), ostatní dusíkaté látky jsou pod bodem detekce testů. Ve filtru jsou z poloviny keramické kroužky, myslím, že udělají podobnou parádu (domeček pro baktérie) jako třeba ta pemza nebo některá jiná média.
Máme doma ještě jedno akvárium, podobně velké (jen o pár cm nižší a kratší, na objem vody to vychází asi o 10 l méně), protože manžel chtěl svůj styl a svoje vytoužené neonky a pancéřníčky. Prezentaci jsem sem ještě nedala. Osadila jsem tam ten samý filtr (však jsem si myslela - hej, objem je přece menší a kytek tam manžel chtěl ještě víc než mám já, to musí ta filtrace stačit). Mno, a teď jsme po tom zátěžovém období zjistily, že nestačí. Protože pancéřníčci a neonky žerou a prdí víc než ta moje rybokrevetí osádka. A u manželova akvárka je taky horší cirkulace vody, protože tam má pyramidy ze syntetické pryskyřice (to byla první věc, co si jako výbavu nadšeně koupil). Takže jsem mu tam tento týden šoupla ještě druhý filtr jako podporu (bublifuk).

To je pro mě asi takové poučení z akvaristiky, když dva dělají totéž, není to totéž. Podmínky očividně vždy musím doladit, dle osazenstva a dalších detailů.

Každopádně díky všem za komentáře.
ajajak Re
5.5.22 9:23
Souhlasím s tebou ve všem. Podotkl bych akorát že Pemza za pár korun udělá vlastně tu samou službu jako firmami vychvalované média. :-) Vlastní zkušenost. :-)
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/33326