Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Základní bezúdržbové

 

Prezentace » GeXeS » Základní bezúdržbové » Nápověda 

Hlavní fotka



Základní bezúdržbové

ZRUŠENO

Majitel: GeXeS   Kategorie: Netradiční nádrž
Zapsáno: 26. 9. 2020   Aktualizace: 4. 6. 2021 Nový záznam v deníku Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 248   Počet palců: 0
Založení: 1. 1. 2000   Stáří: 21 let a 5 měsíců
Objem: 63 litrů   Čistý objem: 47 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 3 uživatelů
Fotek a videí: 2+0   Komentářů: 15
*     *     *     *


Datum zrušení: 04. 06. 2021

Rozměry: 55 cm x 31 cm x 37 cm

Popis: Klasické pubertální akvárium, převedené postupem lenosti a času na téměř bezúdržbovou, ale nepříliš estetickou nádrž.
"Zrušeno převodem" k uklízečkám do práce, nadále nemám v plánu se o to starat, domácí nádrž mi dostačuje.

CO2: tak to opravdu nehrozí

Dekorace: keramická skalka s jeskyňkou

Dno: Černobílý štěrk frakce cca 1 cm o síle cca 3 cm v celé ploše dna.

Hnojení: ne

Chemie: ne

Topení: ne

Chlazení: ne

Voda: jihomoravská kohoutková

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(1)
Složka
Ostatní

(1)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
11.12.2020
HF
HF
NahoruDeníček
4
6.2021
Dnes jsem akvárium kompletně vyčistil, ryby odlovil (včetně cca 14letého trnovce bělopruhého) a vše převezl do kutlochu uklízeček v naší firmě. Tam jsem opět vše "složil" (gupky a trnovec dostali den odstátou vodu; nebojím se, že by to nedali) a instruoval nové majitele, jak se o to mají starat. Uklízečky vykazují opatrné nadšení, údržbář už prý akvárium před dávnými roky měl... Tak ať už s tím nemusí mít starosti mamka, dal jsem to do takovýchto lehce pofidérních rukou s vědomím, že gupky přežijí i v mýdlové vodě a trnovec už má svoje beztak odžito.
Asi na to občas skočím mrknout, ale radši bych neměl. Hádám, že údržbář si do dvou týdnů pořídí mečovku, čtyři molly, párek čichavců a nějakého kančíka a všecko to půjde do prdele. Ale já se skutečně snažil se akvária zbavit do dobrých rukou. Nabízel jsem samostatně gupky za odvoz tady, akvárium také... a nic.

Nechal jsem si z toho dutou skalku a jeden menší kousek Anubiasu. V Klacku se budou hodit.
27
2.2021
Hygrophila živoří, ale neumírá. Vyhnala nějaké mladší výhonky, asi by chtěla víc světla, ale to bohužel nemám moc jak ovlivnit, rodiče si zapínají světlo spíš podle nálady než podle potřeb akvária.
Zato rybiček jsou tam mraky... samozřejmě už ani není poznat, že jsem nějaké gupky bral do nového akvária, musí jich tady být přes 50.
13
12.2020
Tak jsem s pomocí zelenekapusty určil rostlinu jako H. polysperma. Jsem moc zvědavý, jak se jí tam bude líbit...
11
12.2020
Pár stvolů nějaké stonkovky, co jsem dostal od Ozzouska, jsem se rozhodl umístit sem. Dlouhodobě to sice udržovat neplánuji, ale v mezičase maminka oškrábala sklo a ono to celé najednou prokouklo, tak jsem také ještě přiložil ruku k dílu, ať to mají rodiče v obýváku hezčí. Nejtěžší bude je přesvědčit, že když tomu nebudou svítit, tak to neporoste...
Mrzuté je, že se tu nechtějí množit piskořky. Bývaly časy, kdy jsem jich míval desítky a mláďata se každý večer rojila na sklech. A teď nic. Nevím, jestli se změnil chemismus vody, nebo jim nevyhovuje rostlinná osádka...
Výhledově jsem akvárium slíbil kolegovi z práce, který se prý nad odranými rožky ošklíbat nebude; hlavně když nepoteče. Což neteče. X-)

(Jo a tu stonkovku jsem neurčil. Poradí někdo podle fotky?)
3
12.2020
Začíná pomalá dekompozice. 4 Vallisnerie (jedna se za ten měsíc stihla rozpadnout a ztratit!) a 2 Egerie se přesunuly do nového akvária (stejně tu byly jen dočasně), odebral jsem i vzduchovací motorek a nahradil jej filtrem, který poslední čtyři roky ležel schovaný pod komodou v krabičce. Zdá se, že funguje překvapivě dobře; ryby jsou z něj "nadšené" - tak jsem si dal pozor, abych jim neudělal příliš velký proud a ony se mohly vůbec vyspat. Moc tomu už nedrží přísavky na skle, to asi budu muset někdy výhledově pořešit.
Mám z toho takový provinilý pocit - zrovna v posledních dnech a týdnech se mi zdá, že se akvárium zlepšuje. Kryptokoryny už porostly tři čtvrtiny dna a zdá se, že trochu stabilizovaly řasovou kalamitu. Anubiasy si prosperují svým šnečím tempem... nevím, jestli to akvárium někdy za posledních pár let vypadalo takhle dobře. (Což může nezasvěcenému pozorovateli znít opravdu strašně.)
No, uvidíme. Až se rodiče rozhodnou, že už ten močál v obýváku nechtějí, něco s tím provedu. Každopádně bych mezitím rád udal nějaká paví očka do dobrých rukou.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Bujda54 Re
12.4.21 8:59
o estetice se asi bavit nebudeme, ale je fajn, že i prakticky bez údržby to může fungovat... sám jsem do nedávna měl takřka bezúdržbový akva, teď jsem do něj trochu sáhnul, tak jsem zvědavej... taky jstem ho táhnul prakticky na dvou druzích kryptokoryny a obrovským anubiasu, teď zkouším trošku pestřejší spektrum rostlin, ať se daří :)
GeXeS Re
12.12.20 20:28
Já jsem nakonec vzal akvárko z Akvatera. Cenově OK a provedení mi přijde OK, rozhodně bytelnější než tohleto v prezentaci. Perfektní balení a doprava, abych nezapomněl. Ale každopádně díky za rady. :-)
ajajak Re
12.12.20 20:01
Souhlas s Roger, právě jsem založil nové na zakázku ze SkloRexu. 40L a nemá chybu. Nechají vyrobit jakékoliv a super cena. Velká spokojenost palec
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/32000