Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Území Elliotů

 

Prezentace » Shimi » Území Elliotů » Nápověda 

Hlavní fotka



Území Elliotů

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Shimi   Kategorie: Biotop: Amerika
Zapsáno: 19. 6. 2020   Aktualizace: 21. 12. 2021 Nový záznam v deníku Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 621   Počet palců: 8
Založení: 19. 6. 2020   Stáří: 3 roky a 9 měsíců
Objem: 375 litrů   Čistý objem: 281 litrů
Tloušťka skla: 10 mm   Objem bez skla: 348 litrů
Velikost: velká akvária   Oblíbenost: 8 uživatelů
Fotek a videí: 2+0   Komentářů: 37
*     *     *     *


Rozměry: 150 cm x 50 cm x 50 cm

Popis: Zase o něco větší vanička a nebyl bych to já, aby to nebylo zase v jednoduchém stylu. Akvárium je vyrobeno firmou Brilant z Jablonce n.N., vřele doporučuji, opravdu špičková práce a radost pohledět.

CO2: Ne.

Dekorace: Kořeny DriftWood.

Dno: Filtrační písek 0,4 - 0,8 mm, okrové barvy.

Filtrace: 2 přepadové filtry Juwel Bioflow M vlepené do rohů, společný výkon 800 l/h, společný objem 7 litrů, náplně bioakvacit PPI20.

Hnojení: NPK + Fe v kapslích ke kořenům, jinak podle potřeby přihnojím tekutými hnojivy od Profiplants.

Chemie: Žádná.

Krmení: Hikari + mražené.

Osvětlení: Aquastel glass white 36 W, 6500K, 130 cm.

Pozadí: Černě lakováno z výroby.

Stojan: Diversa Solid 150x50x75 cm, maximální spokojenost. Kdyby někdo váhal, tak neváhejte, je to opravdu kus solidního nábytku.

Topení: Ne.

Chlazení: Není potřeba.

Údržba: Nepravidelná, momentálně jsem ve stádiu, že dolévám pouze odpar.

Voda: Vstupní velmi měkká, KH2, GH2, PH7,2 - v akva KH4, GH6.

Vzduchování: Ne.

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(1)
Složka
Ostatní

(1)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
08.01.2021
HF
HF
NahoruDeníček
21
12.2021
Celkem beze změny, akva jede parádně. Jen mě dohnala, respektive rostliny, měkká voda totálně chudá na živiny a hnojiva od Easy-Life mi přestala vyhovovat, tak jsem přešel na Profiplants a musím říct, že fungují skvěle, na těch velkých echináčích je to hrozně znát. Hlavně jsem potřeboval hořčík, vápník, kvalitní železo a dusík, bez kterého tyhle velké potvory neskutečně strádaj. Do budoucna bych chtěl ještě něco udělat s osvětlením. Nemám ani tak problém s výkonem jako s nerovnoměrným osvětlením celého akva. Ty potvory už jsou tak velký a tak stíní, že to ta jedna trubice už nepokrývá. Problém je ale v tom, že originální držák v krytu není ideálně řešený a pořízení druhé trubice by nic neřešilo, protože by byla od té první vzdálená jen asi 5 cm. Takže by 1/3 akva byla přesvícená a zbylé 2/3 zase nedosvícené. No nic, zima je v plném proudu, času na vymýšlení nového držáku/rampy je dost.
27
8.2021
Safra, zase archiv. Tak jedna aktuálnější HF, jinak vše jede na jedničku. Filtrace je už delší dobu nastavená na 800 l/h. A musím přikrmovat šneky, jinak by pošli hlady, páč v akva není žádná řasa smích
21
4.2021
Musím zaklepat, všechno jede podle plánu. Výměny vody jsem protáhl na 14denní cykly a výkon filtrace jsem z 1200 l/h snížil na 1000 l/h. V akva byla zbytečná vířivka a některým Echináčům, které jsou přímo v proudu, to nedělalo dobře. Stačilo ubrat a hned se to projevilo. Až mě napadla kacířská myšlenka, že to snížím na 600 l/h. Akva by fungovalo i bez filtrace, rybí obsádku jsem tomu uzpůsobil, ale zase na druhou stranu to nechci úplně statický, ať se ta voda alespoň trochu točí.
8
1.2021
Už jsem byl zase v archivu :-D Není to úplně aktuální HF, ale aspoň něco. Akva jede jako víno, jen budu muset ještě přidat na světle. Nějakou dobu jsem sice bojoval se sinicí, ale už je to v cajku. HF je záměrně podexponovaná, aby ten písek v popředí tolik nepálil do očí.
25
9.2020
Tak jsem se nakonec rozhodl pro vnitřní přepadové filtry od Juwelu, konkrétně Bioflow M, do každého rohu jeden. Objem mají stejný jako původní Oase BM 600, ale to ticho pánové a dámy, to ticho, to je k nezaplacení :-P A kdyby náhodou někdo špekuloval nad tím, proč je ve filtru na vnitřní přepážce u čerpadla díra, tak ta přepážka, když se celá vyndá/vysune, tak slouží jako mustr pro udělání díry pro výstup z čerpadla na druhé straně filtru v případě, že ho chcete nalepit do opačného rohu. Přišel jsem na to náhodou, když jsem měl ty přepážky venku, abych zalepil díry pro první stupeň filtrace. Sedí to naprosto dokonale a je to přesně v ose. Jinak vana je teď už zase napuštěná, proběhla zkouška filtrů, všechno běží na jedničku, takže následovat bude objednávka zeleniny a hurá k lepším zítřkům.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Elektronikar Re
29.1.24 16:08
Zišlo by sa nové foto. ;-)
didien007 Re
23.11.22 9:59
:)
Kawasaki Re
11.5.22 23:42
Chtělo by to nové fotky ahoj
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/31781