Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Ovatárium

 

Prezentace » Ovar » Ovatárium » Nápověda 

Hlavní fotka



Ovatárium

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Ovar   Kategorie: Krevetkárium
Zapsáno: 17. 9. 2019   Aktualizace: 6. 3. 2020 Nové fotografie Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 97   Počet palců: 0
Založení: 17. 9. 2019   Stáří: 4 roky a 7 měsíců
Objem: 29 litrů   Čistý objem: 22 litrů
Tloušťka skla: 4 mm   Objem bez skla: 28 litrů
Velikost: malá akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 7+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 29 cm x 29 cm x 35 cm

Popis: Po roce a půl zkušeností s Ováriem, jsem prásknul do bot a pořídil si drobečka na stůl :) .

Biotop: Krevetárium a jako doplněk 10 malých Razborek.

CO2: Ne

Dekorace: Čistě přírodní, co dvůr dal a co zbylo z Ovária.

Dno: Platinum soil + křemičitý písek + drobné oblázky (pláž chorvatsko)

Filtrace: SUNSUN HW-603B vnější filtr pro malá akvária

Hnojení: Ano Seachem

Chemie: Tekuté CO2 (proti řasám)

Krmení: Granulky pro krevetky

Osvětlení: AquaEl Leddy Smart 2

Pozadí: Nic

Stojan: Kuchyňská linka

Topení: Ne

Chlazení: Ne

Údržba: Základní, udržování čistoty.

Voda: Výhradně z Ovária (kvůli přenosu bakterií), ale vzhledem k nové externí filtraci, už bude dostávat svojí čistou vodu.

Vzduchování: Ne

Poznámka: Prostě jsem to musel zkusit a baví mě ta minimalistika :) . Časem to chci ještě vytunit, zasloužilo by si to výkonnější osvětlení.

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(6)
Složka
Ostatní

(1)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Složka
Zakládání Ovatária

(5)
Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
17.09.2019
 
Nejnovější fotky v dalších složkách
17.09.2019
Nejlepší moment při zakládání nano akvária.. jak to tam mam naskládat? :)
Nejlepší moment při zakládání nano akvária.. jak to tam mam naskládat? :)
17.09.2019
Ty oranžové kamínky jsou obroušené cihly z Gardského jezera
Ty oranžové kamínky jsou obroušené cihly z Gardského jezera
17.09.2019
Dominantní kmen je kus klacku z kůlny, taky převařený. Levá část obsahuje substrát (pod tím je trochu lávy)
Dominantní kmen je kus klacku z kůlny, taky převařený. Levá část obsahuje substrát (pod tím je trochu lávy)
17.09.2019
Kořeny jsou z Olší od potoka, je to převařené- neobrazí ;) .
Kořeny jsou z Olší od potoka, je to převařené- neobrazí ;) .
17.09.2019
-
-
NahoruDeníček
6
3.2020
Tak konečně hotovo, úvodní fotka změněna. Teď jen čekat, jestli se jim bude dařit. Dal jsem tam i některé druhy rostlin, u kterých se doporučuje co2. Zatím sázím na tekuté dodávání, i když vím, že to není náhrada, ale droptest na to reagoval. Když tak je tam dost rostlin, který ho nepotřebují a nahradí je.
Jinak se tam všemu krásně daří, rybkám i krevetkám. Nové osvětlení je fakt špičkové, ale nechal jsem tam obě, i to staré potlesk .
28
2.2020
Náhled
Takže nakonec jsem se zamyslel a světlo ještě objednal a plno nových rostlin :) . Věřím že to půjde už lépe.
Řasa zmizela a sinice je na ústupu.
28
2.2020
Mé Ovatárium aktuálně jen vzkvétá, ale zatím moc co zveřejňovat nené. Před asi 3 týdny jsem ho přesunul z ložnice do kuchyně. Z čistě praktičtějších důvodů. Dříve jsem myslel, že pokud bude akvárko v ložnici vedle postele a já se na něj budu každej den dívat, že mě to bude nutit ho udržovat čisté. Opak pravdou, když du ložnice tak většinou spát a jdu tam vždy když už světla nesvítí a navečer tam taky moc času netrávím. Takže jsem na akvárko kašlal, uhynuly všechny krevetky tone , ale otík, kterého jsem loni v říjnu dával, vydržel a za odměnu jsem ho dal zpět do 300 l Ovária ano . Akva bylo totálně obaleno řasamy, neměl jsem čas a chuť to čistit, nechal jsem to žít, ale řasa pomalu zahlušila všechny mechy a část rostlin. Po přenesení akva, ho mám denně pod dohledem a dávám ho do kupy. Dávkuji tekuté CO2, ať si říká každý kdo chce co chce, drop tester jasně reagoval na tekuté CO2 změnou barvy, a nevydrží to 24 hod, jak se píše ale zhruba tak 16 hodin. Nově dávkuji i hnojivo, aby se dařilo lépe rostlinám, ale moc jich tam není, časem budu množit něco z Ovária. Zatím chci udržovat čistou vodu a aspoň ten základ, aby se na to dalo dívat. Když to bude fungovat, zkusím sehnat lepší osvětlení, tohle současné mi přijde dost slabé.
6
11.2019
Náhled
Takže ahoj, je to malé akva a to není třeba asi komentovat častěji, i když jsou i borci, co dokážou krevetárko dotáhnout do dokonalosti a tam by komentovat bylo co. Každopádně to já nejsem, chtěl jsem mimořádně nenáročné akvárium a mám ho. Za dobu, co je založeno jsem to něj šahal pouze jednou a to špejlí když jsem redukoval řasy. Jo a jednou jsem učinil pokus na odebrání vody pomocí konvičky na zalévání rostlin, udělal jsem u toho takovej bordel, že jsem se na to vyprdnul. Takže v Ovatáriu jsem vodu ještě neměnil a světe div se- ani ještě nedolíval vodu! Horní sklo brání výparu. A jak to funguje? Vše bych řekl že na jedničku, úmrtí žádné, otík stále drží a vypadá že se mu i líbí, řasy má rád... Krevetky jsou většinou za světla zalezlé, takže je ani nevidím, doufám, že se brzy namnoží. Váhám jestli mám zkrotit tu rostlinu co se všude rozrůstá, ale nějak se mi to líbí. Foto moc kouzelné není, ta řasa je na všem, i na filtru, zatím jí brutálně nehrotím, osazenstvo jí má rádo a namnožili se díky ní i šneci, které aspoň čistí sklo, tak ten nevábný pohled vydržte, jakmile dojde řase šťáva, zmizí :-) .
19
9.2019
Takže ahoj, jeden román s názvem Ovárium nestačil, tak jsem vám pořídil ještě Ovatárium :-D .
Akva jede třetí den, ta zaběhlá filtrace a "použitá" voda z Ovária je znát, neudělal se žádný zákal, ani řasová kalamita, vše je čisté jako by akva jelo už měsíce. Z toho důvodu budu raději doplňovat vodu také z Ovária, kde je ta voda už nabitá bakteriemi a důležitými čistícími částicemi.
Včera dorazily krevetky, bílo černé a bílo červené, po aklimatizaci šly hned vypustit a hned se pustily do práce s čištěním. Mají co dělat, na rostlinách z Ovária bylo řas habaděj, nechal jsem je tam schválně, aby měly krevetky co žrát. Přelovil jsem tam také jednoho otíka, doufám, že mu tam bude dobře, zatím váhat ho tam nechat, jestli tam totiž bude dost krmiva pro něj. Ale "čistič skel" se tam hodí no..
A jako bonus jsem tam přelovil jednu modrou krevetku, kterou jsem objevil v ováriu, co jsem se dočetl, tak by se neměly křížit s těmi pruhovanými, je to jiný rod. Tak jen pro efekt..

Světlo je super, myslím, že plně dostačující, jen mi vadí to vrchní sklo, dost se paří a podle mě odrazí i hodně světla.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Ovar Re
6.3.20 21:27
Ahoj, díky za upozornění, ano je v písku, nevěděl jsem, jestli v něm půjde. Ale není problém to ještě předělat a určitě to ještě dnes udělám, bude to i hezčí, stejně tam ten klacek jen tak leží :-) .
Ovar Re
8.11.19 21:51
Děkuji všem pivo . Nejhezčí mi tam přijde ten žabinec na hladině, nikdy jsem ho neměl a ty kořínky pod hladinou jsou tak krásné, malé provázky jak se tam vznášejí. Byl to skvělý dárek ke krevetkám (jeden lísteček mi tam připletly :-D a jak se to množí).
tramtra Re
6.11.19 14:18
Mě se to líbí i s řasou, ale hlídej ty kytky. Ta, co ti tam tak pěkně roste, asi nějaké Helanthium, to bude držet na uzdě, nejspíš. :-) Pro krevetky skvělá nádrž, i pár malých rybek si tam dovedu představit. Zase dobrý. palec
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/30755