Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Moja nadrz velika

 

Prezentace » Mnagovicz » Moja nadrz velika » Nápověda 

Hlavní fotka



Moja nadrz velika

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Mnagovicz   Kategorie: Rostlinné akvárium
Zapsáno: 11. 5. 2019   Aktualizace: 29. 6. 2019 Změna v měření 
Počet návštěv: 411   Počet palců: 1
Založení: 11. 5. 2019   Stáří: 4 roky a 10 měsíců
Objem: 230 litrů   Čistý objem: 180 litrů
Tloušťka skla: 10 mm   Objem bez skla: 223 litrů
Velikost: větší akvária   Oblíbenost: 11 uživatelů
Fotek a videí: 8+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 120 cm x 45 cm x 45 cm

Popis: v ADA stylu

Biotop: Vodni

CO2: Ano

Dekorace: Sutry, kytky z japonska

Dno: Substrat od ADA

Filtrace: Venkovni

Hnojení: Zatim jeste nevim

Chemie: Chtel bych bez

Krmení: na baterky

Osvětlení: ledky

Pozadí: bila folia transfluecentni, nebo tak nejak se to pise

Stojan: z internetu skrinka s trema dvirkama

Topení: topitko na hadici

Chlazení: to ani nevim ze ide

Údržba: co 14dnu budu menit 30% vody, strihat kytky, jak na zahrade

Voda: z vodovoda

Vzduchování: mozna bude na noc pres nejaky difuzer skrz ktery to projde

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(7)
Složka
Ostatní

(7)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
09.06.2019
02.06.2019
26.05.2019
19.05.2019
18.05.2019
18.05.2019
11.05.2019
NahoruDeníček
26
6.2019
Katastrofa!! V akvarku mam hafo prtavych sneku. Lezu po monackym koberecku a na svoju velikost su rychli jak turbosneci. Neritiny ktere su 100x vetsi by musely s takym odpichem jezdit po akvarku rychleji jak ryby, naopak ty su jak zpom,aleny film. Co vcil s temi malymi snekami?
23
6.2019
Náhled
T05
Dneska som prostrihal lodyhy aby rybky nebludily. V tydnu mi dorazilo sverlo Twinstar 1200 tak ted svitim dvema. Twinstar je vpredu a Chirinos vzadu jako kontrasvetlo. Akvarko tak chytlo dobru atmosferu.

Secko zije, nic neposlo, ani nic nevyskakuje a neleze ven, tak mam radost. Stvou mna jen Ancitrusy, bo delaji zahul monte carlo koberecku. Hlavne samec, to je svina arabska asi a ryje jak bagr.

Rasu nevidet, ani na skle, ani nikde, zajimave. Jak jsem trochu prostrihal althernateru mini, tak sa na to sesypali otici a hodovali jak divi na listech co prostrihem vykukly.
16
6.2019
Náhled
T04
Tos nazdar borci akvarijci. Akvarku se vede suprgut, secky rybky funguju a plavu sem tam, stala sa ale nehoda, bo som nasel odpoledne neritinu na zadech, otocil sem ju, ale dalsi den stala jen namiste, tak sem ju vylovil a dal do mensiho akvarka a zatim nejezdi a parkuje, uz 5 dnu, tak si myslim ze asi kiksla a uz to nerozjezdi. V tydnu sem laboratori co mi dosla z interneta meril vodu a je to dobre, jedine co z teho vyslo, ze ryby asi malo kalija, bo teho kalia je tam malo jen 3,3 mg/l, tak jsem zacal prilivat kalia z flasky a pres tyden se to zvedlo na 7mg/l ale chtelo by to tak 15 sem se docet, nebo ne? Lodyham sa ale dari dobre, secky rostu tak ze som uz musel zastrihavat koberecek z Monaka a Rotala rotundifoliu. Jedine co na muj vkus roste pomaleji je Erectus, na to jaky ma nazev je to fakt pomalu, bylo by to urcite na viagru, kdyby to nebyla lodyha do akvarka. Jo a trocha sem ted pridal CO2, zhruba na 3 bublinky za sekundu.

Rasy su minimalne, trochu je zelena prachova na kamenach ale jinak nic, mam z teho radost. V patek dorazil twinstar nano plus, tak jsem ho dneska preventivne nainstaloval, libi se mi ty bublinky co to vydava, ryby z teho byly zezacatku vykulene, ale ted uz v tom jezdija jak v masazni vane. Mam ale obavu ze neritiny a otici nebudu mit co zrat, rasu prakticky nevidim, ale porad cucaju na skle, na listach a na kamenach, tak snad neco nacucaju.

Tak caute a at vam to plave!
9
6.2019
Náhled
T03
Cau borci. Secko slape, pridal sem hafo rybek a parada, secko to plave sem a tam, cumim do toho jak do televize a porad pocitam zdali nejaka ryba neubyla. Mam neonky a pak take zajimave tetry amapanske, ty se mi v akvaristice libily, tak sem jich vzal k tem neonkam. Neonky su ale megahlupe, jak krmim tak ty tetry plavu nahore nad neonkama a secko neonkam vyzeru. Hlupe neonky nenapadne vyplavat vys, jak su hlupe. Snad hluposti nezdechnu. Vzal jsem i 10 otiku, ti sou fajni, oziraju co sa da.

Rasa je pod kontrolu, zelena vlaknita zmizela uplne, ted je tam jen takova ta zelena prachova trochu na skle a dela se na sutrech. Dneska som kupil tri neriti zebry, tak snad si s tym holky postupne poradi. Uvazuju poridit twinstar nano plus, ale zatim pockam jak sa to vyvine, bo stejne tedka ho nikdo nema. ani skladem.

V tydnu sem aji testoval vodu, vypada to docela dobre a zacal som denne zhruba na dve hodny pustat uvlampu. Menim ted tak raz za tri dny necelu pulku vody, bo NO2 se tam porad jeste dela.

Tak at vam to plave!
2
6.2019
Náhled
T02
Cau borci. Vsecko na pohodu, lodyhy sa maju k svetu, aj ta kobercovka z monaka roste jak byk. Cetl jsme ze ji to trva, ale tady ji to teda vubec netrva a hned sa chytla, asi budu uz pristi vikend strihat. Zelena rasa je pod kontroku armady krevet z japonska, v pondeli jsem jich tam nasadil 40 a behem tydna je akvarko uklizene bez rasy. Ancitrusy se uklidnili, tak je tam necham. Vcera sem nasel na zemi od akvarka tak 3m jednu krevetku uplne suchu, nechapu jak vylezla, asi po teplomeru, tak snad nebudu vylezat dalsi. Lodyhy rostu, nektere rychleji, jine pomaleji. Ludwigia palustris zacala shazovat listy, denne jich vyplave tak 5, tk snad uplne neopada. Par vytahlych sem jich minuly tyden smiknul a znovu zasadil a chytly se. Co me trochu stve tak sutry trochu zelenaju smerem k lampe, cetl jsme ze na to zabira chirinos, ale zatim to zkusim bez, bo mi na pohled vadi ten plast vevnitr v akvarku. V tydnu sem vymenil na korenu mech za hezci a dal na koren jednu hezku lodyhu, nevim ale jak sa menuje.

RYBY:
Ted v tydnu chcu pridat neonky a k temu jesta par otiku. Celkem bych mel tedy v akvarku:
40 krevet japonic
5 ancitrusu
40 neonek
6 otiku

Co myslite, je to OK, nebo uz moc? (akvarko mam 120x45x45 a odhaduhu ze tak 180l vody)

Dik za rady


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Mnagovicz Re
27.6.19 19:28
sou tak prtave asi 3-5 milimetru, ze jim nevidim do tlamy, tak nevim. Jinak mi osobne nevadi, ale na internete sem cetl ze se to premnozi a bude to blbe. Mi osobne zatim nevadiju, jen sa bojim at se mi to potem nevymsti v akvarku.
Guppy Re
27.6.19 13:37
Relativně rychle lezou levatky. A co s nimi? Já bych z nich měl radost, ale každý šneky nemá v oblibě.
Pozoruješ, že by ten koberec ožíraly?
Afropithecus Re
27.6.19 8:18
Celý postup vývoje akvária je parádně zdokumentovaný na fotkách a změny jsou opravdu vidět. palec
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/30405