Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Pro rybky

 

Prezentace » NeLiška » Pro rybky » Nápověda 

Hlavní fotka



Pro rybky

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: NeLiška   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 23. 12. 2018   Aktualizace: 19. 10. 2020 Změna v měření 
Počet návštěv: 324   Počet palců: 0
Založení: 23. 12. 2018   Stáří: 5 let a 4 měsíce
Objem: 160 litrů   Čistý objem: 120 litrů
Velikost: větší akvária   Oblíbenost: 5 uživatelů
Fotek a videí: 22+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 100 cm x 40 cm x 40 cm

Popis: Původně to mělo být low-tech rostlinné akvárium, ale kvůli vysokému pH a tudíž nízkému stavu co2 ve vodě se rostlinám nedařilo. Po více jak ročním trápení mi manžel pořídil co2 set s kontrolorem pH a konečně to funguje.

CO2: Ano, co2 set s kontrolorem ph

Dekorace: Kořeny, kameny

Dno: Štěrk flexi hnědý, Dennerle FB1 SubstrateStart bakterie,

Filtrace: SUNSUN HW-702A,

Hnojení: Ano,

Chemie: Easy Life EasyStart - bakterie na nastartování filtru.

Krmení: Micro granule Dajana Legend nebo Hikari +Tablet pro pancernicky od Hikari

Osvětlení: Nové - Chihiros RGB A901 Plus 90cm 69W s kontrolérem

Pozadí: Černá tapeta

Topení: AquaEl Platinum topítko 150W, nastaveno na 25°C

Údržba: Každý týden odkalení a výměna 1/4 až 1/2.

Voda: Znojemská vodovodní. Bohužel máme vysoké Ph - 8

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(21)
Složka
Ostatní

(21)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
01.10.2020
Beta pod novým osvětlením
Beta pod novým osvětlením
01.10.2020
Dania pod novým osvětlením
Dania pod novým osvětlením
14.09.2020
28.04.2019
14.09.2020
14.09.2020
14.09.2020
28.04.2019
NahoruDeníček
1
10.2020
Minulý pátek mi odešlo světlo, takže jsem si musela rychle vybrat nové. Nakonec jsem sáhla znova po světle Chihiros. Pořád vychází nejlíp v poměru cena X výkon.
Světlo je s nastavitelným RGB spektrem a s možností rozednivani a stmívání. Rybám se to líbí. Jde to ovládat přes Bluetooth aplikací v mobilu, ale musím říct, že abyh se připojila musela jsem být opravdu blízko světla a pořád mi to vypadávlo. Prý se dá koupit Bluetooth ovladač zvlášť (chihiros comander), který je spolehlivý. Ale další peníze se mi do toho vrážet nechce, stejně to během 1-2 týdnů nastavím na optimum a pak na to jak dlouho nesahnu.
Spektrum jsem nastavila na 6000k a rozednivani se mi 1,5 hod. Rostliny i ryby jsou pod tímto světlem krásně vyparvené. Zatím jsem spokojená. hop hop
14
9.2020
Novinky po dlouhé době co jsem deník nepsala :
1) gavunkům se u mě nedařilo, tak jsem je dala pryč.
2) panceřníky nějaké mám, ale musím přiznat, že to nejsou ti co jsem měla naposled. Celkově mi připadají jako dost choulostivé rybičky, zvlášť když stoupne pH.
3) v květnu zavedeno co2 z láhve s pH kontrolorem (dárek od manžela). PH udržuji na 7,1 (místo původních 7,8). Pro zajímavost je to asi 70 bublinek za minutu, takže první láhev jsem spotřebovala za měsíc a půl.
4) začala jsem hnojit metodou esmativ index podle návodu z Invitalu ???? - výsledek-černá stětičková řasa úplně všude + ještě nějaká hnědá řasa - katastrofa. Podle návodů je to asi nedostatkem co2 smích. - léčba : nasazení tekutého uhlíku přímo na postižená místa 30 ml denně. Léčba pomohla. + Snížení hnijiva na polovinu.
5) Rostliny se vzpamatovávaly z černé řasy a rozbyl se mi regulační ventyl na co2 - odeslán na reklamaci. Na pár dní jsem vypla světlo, aby se mi zase řasa nerozjela. Poté jsem svítila jen na polovinu 6 hodin denně se 4 hodinovou přestávkou. Měsíc bez co2 udělal v akváriu své.
6) co2 zase jede. Teď musím vyladit hnojení. Musím se přiznat, že pravidelná údržba mi dělá problém. Máme teď malé dítě co nechce moc spát. Takže výměna vody je jednou za 7-12 dnů.
7) rybičky : v zimě přibyla jedna beta- měla to být samička, ale vyklubal se z ní krátkoploutvý sameček. V létě jsem nakoupila panceřníky, ale když mi odešlo co2 a zvýšilo se pH, tak někteří nepřežily. Asi jsem měla víc měnit vodu vzhledem ktomu že mi odcházely zase kytky.
Musím říct, že dania, které mám od začátku, jsou skvělý rybičky. 3 mi sice při různých příležitostech vyskočily z akvarka, ale zbytek se drží. Malý nenažraný torpéda :)
28
4.2019
Včera jsme přivezli nové rybky - gavůnky Boesemanovi. Osazenstvo nadrze je tudíž celé, i když pancéřníčky budu muset po uhynech časem doplnit. Nicméně uvažuji, že několik měsíců počkám, než to budu řešit, protože pořád nevím, jestli se ta nemoc nevrátí. Gavunci jsou zatím přibližně stejně velcí jako dania, ale dania jsou oprsklejší. Popravdě jsou to pekní draci, zvlášť když se jedna o jídlo. Už teď se mi gavunci začali pěkně vybavovat, v obchodě byli samečci bledí s oranzovym ocáskem. Dnes je vidět už modrý předek. Nevím jestli je to osvětlením, nebo složením vody nebo Ph.
Ač se to podle deníku nezdá, odkaluji a měním vodu pravidelně teď každou neděli. Jako dnes jsem vyměnila 1/3 vody. Bohužel pořád bojuji s černou řasou. Před týdnem se mi rozlezla po celém akva. A tak jsem upravila svícení. Teď svítím 3x denně 2 hodiny a mezi tím mám 3 hodiny pauzu. Šíření řasy jsem tím zastavila, ale nemizí. Tak jsem koupila tekutý uhlík a zkusím jestli to pomůže. Po výplatě hodlám nakoupit testy na některé živiny abych konečně zjistila čeho tam mám moc, nebo málo. Protože rostliny mi pořád nejdou. Počítám, že uhlík jim dočasně pomůže, ale nechci ho používat pořád, tak se budu snažit potom upravit svícení a možná i občasné hnojení (bude - li to nutné) podle testů a rad z fóra a chytrých článků.
31
3.2019
Dnes jsem odkalila a vyměnila 1/3 vody. Rybičky se už při čištění akvarka tolik nebojí. Musela jsem odstranit pár starých listů od hnědovek, protože začali žloutnout. Jeden anubias bude zase kvést, což mě těší. Ceratopteris mi ale nejde, zdyla mi jen jedna rostlinka a to vypadá ještě docela podivně. Koupila jsem ji proto, že je to nenáročná, rychle rostoucí rostlina, ale u mě se jí asi nelíbí.
Bohužel se mi rozrůstá ruducha. Před časem se mi při čištění kryciho skla vyspal do akvarka trocha Akvajasu. Uvažuji, že to může být příčina, protože, Akvajas obsahuje jakýsi fosforečnan. Co jsem se dočetla tak to má ruducha ráda. Příčina ale může být i jinde, takže jsem snížila osvětlení a tam kde to jde se ji snažím odstraňovat, mám tu hodně šneků a všimla jsem si že jsou právě na těch místech, kde se ruducha rozrůstá. Uvidíme, jestli to pomůže. Zatím pročítám fóra a snažím se něco vymyslet.
27
3.2019
Náhled
Tak jsem se radila na fóru ohledně úhynu pancéřníčků, doporučili mi přeléčit. Nejspíš jsem si přinesla nakažené rybičky z obchodu. Tak jsem si koupila Baktopur a teď mi fosforeskuje akvárko. Doufám, že to pomůže. Zdá se, že rybičky to baví.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Roger Re
1.10.20 21:17
Mám Chirios Commander 1 (nejde s ním ovládat spektrum, což mi nevadí nemám Chirios světla, mám Commander jen kvůli rozednívání a stmívání) nicméně je spolehlivý, funguje na větší vzdálenost a funguje spolehlivě.
Moc sympatické a pěkné akva, zaslouží si palec ať se daří
ajajak Re
1.10.20 10:29
Pěkné akva. Potíže se světlem mne mrzí. Na jaře jsem prožíval to samé.
Kawasaki Re
14.9.20 18:29
Pěkné akva potlesk palec
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/29601