Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - mini Kostka

 

Prezentace » shaitan80a » mini Kostka » Nápověda 

Hlavní fotka



mini Kostka

ZRUŠENO

Majitel: shaitan80a   Kategorie: Krevetkárium
Zapsáno: 26. 5. 2017   Aktualizace: 20. 1. 2021 Nové fotografie Nový záznam v deníku Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 272   Počet palců: 0
Založení: 26. 5. 2017   Stáří: 3 roky a 7 měsíců
Objem: 27 litrů   Čistý objem: 20 litrů
Tloušťka skla: 6 mm   Objem bez skla: 24 litrů
Velikost: malá akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 8+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Datum zrušení: 21. 12. 2020

Rozměry: 30 cm x 30 cm x 30 cm

Popis: Rekonstrukce se táhne a peníze ubývají. Na mé vysněné 200+ akvárko domů to prozatím nevypadá. Se zvyšujícím se pracovním stresem jsem se rozhodl alespoň pro malou kostku na stole v práci pro potěchu oka i duše. Nakonec jsem si ji však zcela sobecky ponechal doma sám pro sebe.

>> od rádoby snahy o alespoň biotopní rostliny Amazonie jsem v průběhu let nakonec skončil u krevetek a toho, co mi zrovna roste dobře

Biotop: Krevetkárium

Dekorace: akvárium DIAMANT Akvárium 27 litrů, 30x30x30 cm, sklo Diamant 6 mm
kořeny

>> kořeny vytaženy, překážely při čištění a řasily se, i když jinde už řasy nebyly
>> do průhledného lepidla bych znovu už nešel -> opravdu docházelo k prorůstání řas - jak je popisováno i v nějaké diskuze zde - pod lepidlo, kdekoliv se jen odchlíplo při čištění

Dno: Palaro písek tropický jemný 5 kg
nahrazen Písek přírodní jemný 5 kg

>> palaro písek tropický z Hornbachu šumí v octu jak blázen a byl nahrazen

Filtrace: Dennerle Nano Clean Eckfilter + doplňky

>> původní bublifuk byl pro hlučnost vyměněn za rohový filtr naplněný filtračním materiálem

Krmení: Dennerle krmivo pro krevetky

Osvětlení: Chihiros LED A301 18W 2800lm 8000K

Stojan: nábytek

Topení: topení BLAU Nano Heater 16W
teploměr Dennerle Nano Therm

Údržba: týdenní výměny poloviny vody + odkalení

Voda: pH: 7,47
tvrdost: 2,85 mmol/l -> 15,9 °dH (tvrdá voda)
dusičnany: 10mg/l

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(7)
Složka
Ostatní

(7)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
21.12.2020
22.08.2018
03.08.2017
8 týdnů
8 týdnů
15.07.2017
6 týdnů
6 týdnů
24.06.2017
3 týdny
3 týdny
04.06.2017
2 dny
2 dny
03.06.2017
čerstvě založeno
čerstvě založeno
NahoruDeníček
20
1.2021
Ještě jsem doplnil aktuální fotku, jak je akvárko pěkně zarostlé. Než jej předělám :)
21
12.2020
Po letech zas jeden příspěvek k prezentaci, která už dávno neodpovídá skutečnosti. Aktuálně jsem zamilovaný do krevetek, takže se miníčko v průběhu roku postupně proměnilo na krevetárko plné Red Cherry krevetek (40+), které mi jdou dobře a pravidelně se mi množí. Za ty roky jsem metodou pokus omyl postupně našel rostliny, které mi jdou a vychytal problémy se světlem resp. řasou. Krevetky řasu požírající na tom mají samozřejmě také svůj podíl.
Aktuálně se mi po Novém roce rýsuje velké akva, takže tohle skončí na stole u dětí, aby se naučily také o něco starat. Předtím však projde celkovým předěláním. Dno totiž docela šumí (Palaro tropický písek z Hornbachu) a už tak tvrdou vodu mi ještě horší. Také rostliny, co tam aktuálně jsou, se ke krevetkám úplně nehodí a patří do akvária většího. Většinu tak využiji při osazování velkém.
Tuto prezentaci uzavřu a začnu dvě nové. Snad jsem se za ty roky něco naučil..
12
8.2018
Po dlouhé době zase jednou záznam. Předchozí pokus bohužel nevyšel. Kocour mi z akvárka pil vodu a packou vytahoval jak rostliny, tak i řasy. Malá dcerka mi tajně za zády pravidelně krmila rybičky. A já flákal výměny vody. Z kostky se postupně stal rybník s řasou, následně pak bažina. Rybky tuto mou péči bohužel nezvládly.
Včera jsem tedy zakládal nanovo. Písek propraný, vodní kámen a nečistoty vyčištěny octem, hromada rostlin dovnitř. V rámci toho jsem ubral písku, kterého bylo příliš a zůstávalo v něm mnoho kalu. A také jsem vyrobil z plexi kryt, aby se dovnitř nedostali dva jmenovaní dacani. Poučen z krizového vývoje teď nadlouho žádné rybky. Dokud to nebude vyrovnaně žít svým vlastním životem a nevychytám podmínky v akvárku tak, aby rostliny dobře rostly. A i pak maximálně ta Betta.
2
11.2017
Objednávka dorazila. Tak jsem na to vlítnul pořádně. Kytky ven, hloubkově odkalit, kytky dovnitř. Zase nalezeno několik kuliček hnojiva. Tohle musí být už poslední při tom, jak jsem to prohrábnul. Přidány nějaké nové kytky na doplnění stavu. Vyčištěný filtr a zapojené topítko.
Už minule jsem si říkal, že do objednávky musím napsat, že jsou kytky do malého akvárka. Dorazily opravdu krásné rostlé kousky. Ovšem ta babelka s průměrem 20cm při mém 30cm akvárku nebyla vhodná. A takové byly tři. Alespoň čtyři menší jsem na hladina dal. Stejně tak 50 cm šlahouny voďankovce s nádhernými velkými listy musely být zkráceny na polovinu a rozsazeny. Se změnami v rostlinách jsem upravil jejich rozložení v akvárku. Ty, které bojují s řasou jsou bokem ve volnějším prostoru, aby měly možnost se vzpamatovat.
Teď do toho nebudu pár týdnů hrabat. Jen výměny vody co 2-3 dny.
Rybky myslím nadšeně objevovaly schovky pod a mezi listy. Nebo za to mohla ta větší výměna vody. Vždy jsou po výměně akčnější a při doplňování vody se cpou do proudu.
VV 15 litrů. Vyčištění filtru. Hloubkové odkalení.
31
10.2017
Objednal jsem mini topítko a pár rostlinek jako náhradu za padlé. V neděli po návratu domů jsem našel rybičky odbarvené u dna bez jediného pohybu. Před odjezdem jsem nastavil topení bytu na útlum. 19cti stupňová voda ohnivkám očividně nesedí. Vypadaly, jakoby hibernovaly. Naštěstí všechny přežily. Kyblík teplé vody na vyrovnání teploty pomohl.
Brutální prořez zařasených chachálů. V průběhu odkalování jsem ve dnu našel ještě několik dalších kuliček hnojiva. Kolik jsem jich tam proboha dal? Nedivím se, že mají řasy pré. Takže nováčci pozor na hnojivo :-D
VV 12 litrů. Vyčištění filtru. Hloubkové odkalení.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

permonici Re
23.8.18 6:52
Žrádlo pro rybky mám v krabičce nahoře na skříni, raději. Proti překrmování dětmi velmi účinná metoda. A na kočku bude stačit kryt.
Hlavně se nevzdávat. Ono to půjde. ahoj
SHaitan Re
5.9.17 8:38
Iceman> No právě jsem nad tím přemýšlel viz. můj dnešní post. PMDD sice nepřidávám tři týdny, ale v písku jsem měl ještě i kuličky hnojiva. V tuto chvíli to tipuji na ně. Přehnojil jsem a s delším intervalem výměny vody v posledních týdnech měly řasy volnou cestu.
Anthrax> To jsem netušil :) Děkuji za radu.
Anthrax Re
26.8.17 0:18
Hele ty ohnivky nejsou párové ryby ;-) Nemá cenu je počítat na páry :-) Přidal bych ještě 2. Ať se daří ;-)
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/27191