Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Račí nádrž

 

Prezentace » ManuChavez » Račí nádrž » Nápověda 

Hlavní fotka



Račí nádrž

ZRUŠENO

Majitel: ManuChavez   Kategorie: Rakárium
Zapsáno: 20. 2. 2017   Aktualizace: 15. 3. 2018 Nový záznam v deníku Změna v seznamu rostlin Změna v seznamu ostatních živočichů Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 148   Počet palců: 0
Založení: 25. 11. 2016   Stáří: 1 rok a 9 měsíců
Objem: 0 litrů   Čistý objem: 0 litrů
Velikost: -   Oblíbenost: 3 uživatelů
Fotek a videí: 3+0   Komentářů: 9
*     *     *     *


Datum zrušení: 26. 08. 2018

Popis: Račí nádrž, Rak floridský modrý

CO2: Ne

Dekorace: Kořeny, kameny

Filtrace: Externí

Hnojení: Ne, obyvatelé sami toho nedělají dost :-)

Voda: ÚV Milíkov www.vodakva.cz/… + RO

Vzduchování: Ano

NahoruSložky fotek
NahoruDeníček
15
3.2018
Před měsícem jsem opět zkusmo přidal do nádrže Bahničku a roste - zdá se, že si jí raci nevšímají. Asi už trochu zmoudřeli. :) Také jsem tam dal pár Pavích očí z rušené nádrže a rovněž v pohodě, což jsem nečekal vůbec, dřív byli klucí dost draví, ale teď si rybek také nevšímají. Tak uvidíme, jak to bude dál. Asi už nejsou s vyšším věkem tak žraví a stačí jim podávané krmení.

No ale hlavní novinka je, že jedna samice konečně nosí vejce.
Což už jsem po roce a půl chovu nečekal vůbec a plonkovou nádrž jsem zrovna před pár dny "vyscapoval" na budoucí krevetárko, tak budu teď muset promyslet, co dál, aby stařešini náhodou prcky nesežrali.
27
11.2017
Tak tu máme první rok od založení nádrže.
V akvárku jsou tři raci, dvě samice a jeden samec (snad), pravidelně se paří, ale vejce zatím nikde. Možná jsou stejného pohlaví a paří se pouze z radosti a ne za účelem zplození potomstva, kdo ví... :-)
Akvárko vypadá krapet jinak, většinu zde vyfocených kytek ráčci požrali (drahá sranda) a akvárko dost překopali podle svých potřeb. Vzniklo v něm vlastně pár jakoby tůněk, které jsou jednotlivými teritorii raků.
Já jsem tento přírodní vzhled doplnil řasokoulemi, které po potrhání a navázání na kořeny a kameny vypadají jako mech. Takže ve finále jsem se vzhledem akvárka dost spokojený. Ráčci si upravili své trdliště podle sebe a já je jen doplnil koberci z řasokoulí, které tihle raci nejedí, ani si jich jinak nevšímají. (koupil jsem jich padesát a byla to pakárna, to tam všude navázat, i díky rakům, kteří mi šli po prstech :-) )
Musím to výhledově vyfotit.
Upozornění, že si Rak Floridský upraví nádrž podle sebe prosím neberte na lehkou váhu. :-) Jsou to zdatní bagristi (je úžasné je pozorovat, jak po nádrži běhají s náručí štěrku!) a dokáží pohnout i celkem těžkými kameny.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

rossolio Re
16.3.18 10:50
palec potlesk
tramtra Re
15.3.18 10:09
Je to krásné rakárium, docela by mě zajímalo, jak si ho ti achitekti předělali :-) Jak už jsou velcí? A držím palce s odchovem. A ano chtělo by to nějakou fotku palec
ManuelChavez Re
15.3.18 8:33
> Kete: Dej jim co největší můžeš, viděl bych to alespoň tak na délku 80cm, ale raději větší. Jsou to zdatní tuneláři a potřebují hodně místa.
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/26715