Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Nálevník?

 

Prezentace » Michalčik » Nálevník? » Nápověda 

Hlavní fotka



Nálevník?

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Michalčik   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 22. 12. 2015   Aktualizace: 23. 9. 2019 Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 153   Počet palců: 0
Založení: 17. 12. 2015   Stáří: 8 let a 3 měsíce
Objem: 120 litrů   Čistý objem: 95 litrů
Tloušťka skla: 6 mm   Objem bez skla: 119 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 1 uživatelů
Fotek a videí: 12+0   Komentářů: 7
*     *     *     *


Rozměry: 80 cm x 35 cm x 45 cm

Popis: Ikdyž to vypadá, že přes přepálený začátek jde všechno tak jak má, budu rád za všechny vaše typy a rady, jak život v mém akváriu rybičkám ještě zlepšit.

23.9.2019 - Máme nový vnější filtr, v pátek jsem ho vyčistil, včetně 1/3 vody. Voda je stále zakalená, tak bych chtěl poradit co udělat, aby se rybičkám zase lépe dařilo. Jinak úmrtnost ryb je malá a měli jsme i asi dvakrát rozmnožení sumečků. Kromě krupičky kdy mi bohužel uhynulo všech 10 neonek. Jsme větší problém neměli.

Filtrace: EX 800 PLUS

Hnojení: Ne

Chemie: K setu:
Tetra Aqua Safe
Tetra Easy Balance

Krmení: Aktuální krmení k datu 15.7.2018
Tetra min - kompletní krmivo pro všechny tropické ryby (Vločky)
Tetra min PRO - kompletní krmivo pro všechny okrasné ryby (Lupínky)
Tetra Selection - variace kompletních krmiv pro akvarijní ryby (Lupínky, Granule, Vločky, Wafer)

Osvětlení: 2x18W

Pozadí: Nálepka

Stojan: Komoda

Topení: Jager 100W

Údržba: Odkalování dle potřeby

Voda: Voda z vodovodu.

Vzduchování: Ne.

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(11)
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Složka
23.9.2019

(11)
 
Nejnovější fotky v dalších složkách
23.09.2019
-
-
23.09.2019
-
-
23.09.2019
-
-
23.09.2019
-
-
23.09.2019
-
-
23.09.2019
-
-
23.09.2019
-
-
23.09.2019
-
-


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

romant Re
23.12.15 7:15
O tom, že už máš lecos načtenýho by mohl svědčit i datum založení profilu. ;-) Tak teď to začni uvádět do praxe, nepodléhej trudomyslnosti, vzpomeň si na klasický rady uvedený třeba tady rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
Denně měň min. 1/3 objemu akvária, skoro nekrm, při divným chování ryb, shlukování se u hladiny, lapání po dechu, vodu vyměnit klidně i 2x denně, to je základ. Nitrifikace nefunguje a ty jí musíš nějak nahradit a k tomu slouží právě ty výměny vody, klidně používej ty přípravky co byly u setu(mimochodem je to ten z lepších) do doby než je spotřebuješ, potom už jenom výměnu bez ničeho, tu vodu měň denně týden a další obden. Když píšu o střídmém krmení mám na mysli krmení špetkou obden, jednou denně, ryby neumřou hlady, žádnej strach, daleko větší ohrožení na ně číhá ve vodě, tedy to neviditelné a jsou to vyšší koncentrace škodlivých N látek a k tomu aby se tomu zabránilo slouží ty výměny vody. Rostliny neřeš, žádný hnojení a pod. kdbyby byla možnost přidat nějaké rychlejirostoucí, tak neváhej rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum
rybicky.net/atlasrostlin/ceratopteris_cornuta
rybicky.net/atlasrostlin/ceratopteris_thalictroides
rybicky.net/atlasrostlin/egeria_densa
rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens
rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora
rybicky.net/atlasrostlin/hygrophila_siamensis
rybicky.net/atlasrostlin/hygrophila_polysperma
Werderka Re
23.12.15 0:44
Nejsem profík, ale po dlouhém boji mám své první - a funkční akvo (a to 15l, takže je háklivější a náročnější na udržení rovnováhy). Jak radili předešlí - snížit teplotu (ideál okolo 25´C), otočit rampu na filtru a nasměrovat k hladině, aby ji čeřila, máš tam málo kytek, dno je ok (já dávala kuličkové hnojivo ke kořenům jen při zakládání, ale nezbytné to není...pak, jak nasadíš ryby, se to bude hnojit "samo", tak bych už nic nepřidávala), kytky vysázet "do skupinek" vždy dle druhu, chemie zbytečná. Ryby těžko říct, jestli to přežijí, dali jste je tam moc brzy (já nasazovala až po 1 měsíci, kdy už jsou usídlené nitrifikační bakterie ve filtru a odbourávají tak toxické dusitany apod.), jediné, jak to zkusit zachránit, je častá výměna vody, do filtru vůbec nesahat ani ho nevypínat, jinak nitrif. bakterie pomřou a jsi tam, kdes byl, krmit velmi střídmě, ať se voda nekazí ještě rychleji, dohlídnout, ať rostliny hezky rostou (osvětlení se spínačem - svítím cca 9h denně, odpo 1h přestávka...musíš to sám vybalancovat, když budeš svítit málo, kytky nepůjdou, když moc, budeš mít akvo olezlé zelenýma řasama...trocha řas při zakládání neva - je to normální, než se vše stabilizuje). V první řadě ale promluvit do duše tatíkovi, ať se vzpamatuje a ať si dá říct. Koupit sáček s rybama, kdy ai neví, co to vůbec je, je dost na hlavu. Je logické, že lze dávat dohromady jen kompatibilní druhy, které mají stejné/podobné nároky na chov, v odpovídajícím počtu a to vše s ohledem na objem akva, aby jste ho nepřerybnili. Možná ho to taky trkne, když rybky pochcípají, že tu není prostor hrát si na Všechno-vím-všechno-znám...Hodně štěstí!!
aceman2 Re
22.12.15 23:02
Topení není třeba, záleží, kolik máš v místnosti. Nad 20 st. je to OK. Ikdyž teplota vzduchu klesne v noci, voda si drží teplo nějakou dobu. Ten filtr otočit, posunout trochu výše, vyústění stačí cca centimetr pod hladinou, aby víc čeřil vodu. Rybičky bych tam ještě nedával, zřejmě to stejně nepřežijou. Přikoupil bych rostliny, nějaké rychle rostoucí plovoucí. Chemie a hnojivo není nutné, spíše jen něco na zakořenění rostlin, ale ono se to chytne. Ať se daří!
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/24214-nalevnik