Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Archivní fotky

 

Prezentace » PaulZy » Archivní fotky » Nápověda 

Hlavní fotka



Archivní fotky

ZRUŠENO

Majitel: PaulZy   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 18. 10. 2015   Aktualizace: 7. 11. 2020 Nové fotografie Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 365   Počet palců: 0
Založení: 1. 8. 2007   Stáří: 14 let a 9 měsíců
Objem: 200 litrů   Čistý objem: 150 litrů
Velikost: větší akvária   Oblíbenost: 1 uživatelů
Fotek a videí: 137+0   Komentářů: 4
*     *     *     *


Datum zrušení: 01. 05. 2022

Rozměry: 100 cm x 40 cm x 50 cm

Popis: Prezentace fotek archivovaných akvárií, původně 200 l Asia.

Osvětlení: 4x95 cm SB3-300 při nominálním napětí 12 V (příkon 48 W)

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(136)
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Složka
200 l Asia

(25)
Složka
Fallen Ancient

(0)
Složka
Fallen Ancient II

(2)
Složka
Miniscape

(4)
Složka
Neonkárium

(11)
Složka
Zátiší

(16)
Složka
Zátiší II

(78)
NahoruDeníček
8
1.2018
Náhled
Aktuální situace: Zůstávají 4 parmičky (dvě SAE, dvě Schubertky), rájovci bohužel nepřežili. Přikládám mírně neaktuální fotku. Rostlinám kraluje kapradí, doplněné mokřankou, kolovkou (rotalla rotundifolia) a kryptokorynami. Za pár dní aktualizuji zbytek. Posledních pár měsíců bylo hektických (projekt v práci, věci kolem nového bytu, střídavé nachlazení) a víc jsem se věnoval menším akvárkům, co mám v Brně: Aktuálně 84l, 45l, 31l, 16l, 12l a nějaké okenní emerzy vč. wabi kusa koule. Fotky budu postupně přidávat. X-)

Přemýšlím o 500litrovém aquascapu, ale až v novém bytě (nejdřív v létě).
6
3.2017
Náhled
Tak mi přišel mail o neaktivitě. Asi tak: Fofry v práci, do toho blbnul krk a mobil. Lepší foťák teda nemám, ale asi přidám pár fotek, které pořídila ségra zrcadlovkou. Okřehek už jednou komplet zarostl hladinu. To se mi stalo i v 45l Zátiší II, ale obojí je už vypleveleno a vše spokojeně zarůstá (nejen řasou). Red Cherry mám ve dvou akváriích (ne u Rájovců ne) a zítra mají dorazit Blue Dreams, co půjdou k razborkám a CPO, které na zkoušku dám do mini-džungle mokřanek. Obsahově je to na hranici (na CPO), ale pak budu slibovaný report o boji s vláknitou řasou, kobercích bahničky a mechových stěnách na síťce proti komárům.

Jde přece jen o 1 větší a 4 menší akvária, plus mini-rakárium a zatím jednu wabi-kusa kouli. Fotka Asie z půlky ledna (teď je to zarostlejší). :-)
21
5.2016
Minulý víkend jsem konečně akvárko vyčistil se zvonem (doteď jsem používal akorát hadici). Vylil jsem 50 l totálně hnědé břečky (detrit ze dna), vyčistil filtr (ač se to zároveň nemá) a očistil skla od téměř neodstranitelné řasy. Výrobu LED osvětlení jsem musel odložit, ale v létě se do ní pustím. Tím vyřeším nedostatek lumenů.
8
2.2016
Přes víkend jsem vyčistil skla od ruduchy, zastřihl zákrutichy, vyčistl filtr a zasadil přebytky z menších akva. Zákrutichy porůstá ruducha víc než zbytek, protože rájovci tam SAE nepustí. Aspoň předpokládám, že jde o ruduchu: málo světla, hodně živin, křemičitá schránka. Budu muset koupit odkalovací zvon (hadice nestačí) a najít si čas na pořádné odkalení. hmm

Jinak plánuji osvětlení z LED pásků. Vidím to na 4 12W pásky SB3-300 délky 95 cm (celkem 44 W Brutto), z toho 2 warm white, 2 white. Uchycené na slim profilu, bočnice z překližky* nebo prken. Zdroj bych dal nejradši ze starého desktopu, ale kdesi jsem četl, že vyžaduje nějaké spešl zapojení. Takže taky GME**... tone Snad to bude dost světla, ale ne tolik, aby bylo třeba CO_2.

*prý z toho byla návratová kabina Sojuzu
**pásky si asi nechám zaslat přes T-Led, možná ještě projdu brněnské firmy. Bohunice jsou celkem z ruky (jeden z e-shopů tam má pobočku), ale tuším bylo něco v centru.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

PaulZy Re
17.1.18 20:35
Řasy na zadním a levém bočním skle neřeším, ničemu nevadí. Spíš je problém, že bych měl proprat dno. Akvárium jelo roky stylem staré školy, s minimem zásahů. Bohužel údržba mohla být lepší. Původně v něm byl porost kryptokoryn, které ale nemají rády příliš živin. Dnes tam mám hnědovku křídlatou, jávský mech a mokřanku. Světla tam je akorát, přidáním světla jsem se zbavil většiny rozsivek a mech a kapradí krásně roste.

Filtr možná nevypadá úplně hezky, ale mám tam kostku pro 400l akva a filtrační hlavu taky: Výtok je rozptýlený rovnoměrně po hladině. V popisu akva jsou zastaralé informace.
mcgajver Re
13.1.18 17:24
pekna dzunkla nato ake svetlo tam mas tak ta voda a fitracia nevyzera bohvie co rastliny ti pekne idu ale vidno ze privela svietis preto mas tolko rias skus ako taky velky akvarista porozmyslat asi cim to bude a co im davas ze tak dobre rastu tie rasi a mozno aj sinica ne
pepisanek Re
1.12.15 10:48
Hezke,at se dari palec
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/23812